Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:A mi najbardziej brakuje wielocytowania i możliwości włączenia wątku od pierwszego nieczytanego postu
Ja staram się zapamiętać ostatania stronę którą przeczytałam, ale tak jak pamięć mam dobrą, tak krótką 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2024, 15:13
Prezesoowa, Malinowysorbet, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Popisuje się pod tym totalnie 😍 ginny &georgia , braking bad, zadzwon do Saula, you mega sa ! Oglądałam 😁😘
Też to oglądałam! A nawet po kilka razy 😀 Pati - obejrzyj Plotkarę na netflixie jest ja próbowałam włączyć od nowa, ale raczej nie przejdzie tak jak te kultowe seriale jak breaking bad 😀Pati2804, Amira lubią tę wiadomość
-
Amira wrote:Co pichcicie na obiad dzisiaj? Ja dziś mielone z indyka, ziemniaczki z koperkiem i moja ulubiona królowa sałatek MIZERIA 😍
U mnie zapiekanka makaronowa z kurczakiem, warzywami 🥰Pati2804, Amira, Majuna lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczęta
Ufff, przeczytałam Was. U mnie dziś leniwa sobota. Prawie nic nie zrobiłam. Leżę bezproduktywnie. Chyba mam jakiegoś doła dziś.
Muszę Wam się do czegoś przyznać - jak patrzę na roczniki takie jak '96 to myślę o Was - dzieciaki. Właśnie zdałam sobie sprawę, że Wy zaraz po 30 lat będziecie mieć. I być może jest a nami ktoś nawet z 2000 r. 🫣 Szok, jak to człowiek nie ogarnia czasu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2024, 20:15
Amira lubi tę wiadomość
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie -
Prezesoowa wrote:Myślę, że ten łagodny małpiszon to dobry znak 🤞
A z mężem o co poszło? Zakupy?Amira lubi tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Smerfetkaa, Prezesoowa, Amira lubią tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️
19.11.2024 ⏸️ -
Prezesoowa wrote:Brzmi pysznie, będę za tydzień próbować, może urwiemy się z mężem na wieś na weekend to będę testować
Teraz jeszcze pytanie czy znajdę gdzieś takie długie patyczki 🤔. Bo te standardowe są trochę krótkiePrezesoowa lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka od marca 2024 🩷
♀️28 ♂️33
- po odstawieniu AH (8lat) brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna
Cykle z owulacją od 09.2024.
Od 10.2014 przebyte 3 stymulowane cykle Lamettą, w każdym cyklu po 2 pęcherzyki, ale niestety nie udane.
➡️14.01.2025 - Drożność sono-hsg
✨️2025 jest nasz!✨️ -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:09
Zaczarowan, Prezesoowa, Monk@, Pati2804, Amira, Platynova55, Rachelka23, MummyYummy, Majuna, KejtKa, Vienna lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Wita się rocznik 96’ i spoko, też mi się dalej wydaje, że jestem taaaaka młodziutka. Tymczasem w pracy widzę, że rocznik 2006 prowadzi firmę i mam błąd w Matrixie, ale jak? To już skończyło podstawówkę? 😂
I mam te same wrażenia. Myślę sobie rocznik 2005, jakiś dzieciak, a tu okazuje się że ten dzieciak ma już 19 lat 🤪🤣notsobadd, Rachelka23, MummyYummy, Majuna lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Też 😅👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
notsobadd wrote:Wita się rocznik 96’ i spoko, też mi się dalej wydaje, że jestem taaaaka młodziutka. Tymczasem w pracy widzę, że rocznik 2006 prowadzi firmę i mam błąd w Matrixie, ale jak? To już skończyło podstawówkę? 😂
Ja jestem rocznik '95 i mam przecież 20 lat. I nawet miałam zdziwko dlaczego jakieś nastolatki mówią mi dzień dobry, przecież jestem niewiele starsza 😂notsobadd, Prezesoowa, Pati2804, Amira, Rachelka23, Majuna, Liyss🧚🏻, Vienna lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Dziewczyny byłam na godzinnym rowerze. 15 km weszło jak złoto 🥳
notsobadd, Prezesoowa, Monk@, Pati2804, Amira, Platynova55, MummyYummy, Majuna, KejtKa, Vienna lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Malinowysorbet, elektro96, Zaczarowan, Prezesoowa, Suzie, Monk@, Pati2804, Amira, Platynova55, Rachelka23, MummyYummy, Majuna, KejtKa, ellevv, Liyss🧚🏻, Vienna lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Późne dzień dobry, w sumie zaraz wieczor 😄
U mnie dzisiaj na obiad kurczak teriyaki w mleczku kokosowym, ktoś ostatnio tutaj wrzucał i zrobil mi ochotę 😁
Co do mojego malpiszona, tez jestem w szoku. Wczoraj bolal mnie brzuch a dzisiaj już jest luz. Ale leje się dość intensywnie 😄elektro96, Prezesoowa, Amira, MummyYummy, Majuna lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
patience wrote:Dzień dobry ! 🫶
U nas od rana promienie słońca stukają w okno, to będzie piękny dzień❤
A kto pamięta swego czasu kultowy serial h2o wystarczy kropla?
"a ja mam tajemnicę swą" lalalala
😂
Domeeem mym podmorska ton i wierzę że ten świat ogromną muszla jeeeeest ❤️🥰Start starania: Marzec 2024
11 cs ❔🍀
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie (proszę 🙏)
🔜
10.02 - drożność
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Heeej!
Mialam tak zalatany intensywny tydzień, że szok. Dzis z córką wybrałam się na babski wypad do ninja parku na trampoliny a później zakupy i mc donalds 🍔🍟
Oczywiście sama też coś musiałam wciągnąć bo byłabym chora 🫣 stary jechał już o 7 rano na strzelnicę a my nie chciałyśmy siedzieć w domu same przed tv.
Olałam dziś sprzątanie bo i tak jadę na odkurzaczu cały tydzień..
Mojego cyklu znowu nie czuję, znów się coś przestawiło, bo nawet jajników nie czuję choć w nocy i nad ranem coś mnie kłuło. Ale chociaż tyle że nie czuję tego dyskomfortu co czułam przez całą fazę lutealna od prawie 4 miesięcy. Teraz jest mega spokojniej 🙏🏻
Zobaczymy co przyniosą kolejne 😊
Amira lubi tę wiadomość
-
Rachelka23 wrote:Cześć dziewczęta
Ufff, przeczytałam Was. U mnie dziś leniwa sobota. Prawie nic nie zrobiłam. Leżę bezproduktywnie. Chyba mam jakiegoś doła dziś.
Muszę Wam się do czegoś przyznać - jak patrzę na roczniki takie jak '96 to myślę o Was - dzieciaki. Właśnie zdałam sobie sprawę, że Wy zaraz po 30 lat będziecie mieć. I być może jest a nami ktoś nawet z 2000 r. 🫣 Szok, jak to człowiek nie ogarnia czasu.
Ja jestem 99 😅Amira, Rachelka23, Majuna lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
11 cs ❔🍀
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie (proszę 🙏)
🔜
10.02 - drożność
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Jeżeli mowa o subiektywnym odczuwaniu swojego wieku to ja mam max 21,podczas gdy realnie jest jak w stopce. Zostało we mnie bardzo dużo z dziecka i mam nadzieję, że nigdzie mi nie zginie po drodze.
Spędziliśmy dziś cały dzień na dworze, w sumie to jeszcze siedzimy na podwórku, odwiedziliśmy znajomych, coś tam porobiłam w ogródku a jeszcze zaraz biorę psiaki do lasu. Dni spędzone w całości na zewnątrz to są moje ulubione dni a jak patrzę na temperaturę to chyba jutro zrobimy inauguracyjne śniadanie w ogrodzie. Marzy mi się też jutro plaża ale mąż coś marudzi, że ma jakąś dodatkową pracę, mam nadzieję, że go jednak namówię na relaks.
Wypłakałam mu się dziś, że nie jestem w ciąży, powiedział, że poprawimy 😅. Wierzę mu. 😁Prezesoowa, Monk@, Pati2804, Amira, Platynova55, Gregorka, Rachelka23, MummyYummy, Majuna lubią tę wiadomość
-
Fermina, notsobadd lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
CoffeeDream wrote:Mam wyniki cytologii. Myślałam, że serce mi wyskoczy zanim sprawdziłam, ale w sumie podobno jak wychodzi coś źle to dzwonią.
Są jedynie zmiany odczynowe spowodowane zapaleniem i/lub typową regeneracją. Wtedy akurat byłam już po odstawieniu antybiotyku, więc jakieś zmiany na pewno jeszcze były i myślę, że do tej pory pochwa nie jest na sto procent zregenerowana, więc po @ znowu globulki z probiotykiem.
Ale ulga, że wszystko poza tym jest ok. 🩷
Uff, całe szczęście ❤️CoffeeDream lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog