Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
notsobadd wrote:Bez Ciebie nie ma w ogóle opcji! 💋
Prezesoowa, Dropsik, notsobadd, Zbuntowana lubią tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
-
Notsobad, jesteś Pomorzanka to ja mogę się spotkać na kawkę, bo na siłkę się nie piszę. Ale spacer gwarantowany, tempo jest jeszcze zachowane, Katsue potwierdzi, że nie było emeryckie🤣 Jesteś z okolic Trójmiasta jakoś? Ktoś z Trójmiasta/okolic się pisze? Ja nie zmotoryzowana, ale jak się da pociągiem lub autobusem to dojadę 😁
Katsue lubi tę wiadomość
-
Pcos-ka wrote:Trochę podłamuje mnie to, że nawet testy owulacyjne wychodzą białe a przy obecności HCG powinny mieć widoczne dwie kreski. Mam pcos więc dziewczyny wcześniej pisały, że może to fałszować wynik. W tym cyklu naprawdę czuję się inaczej, ale być może to siedzi w podświadomości, że bardzo bym chciała 😢
-
Dziewczyny, byłam pierwszy raz na zumbie. Oficjalnie umieram, żegnajcie 🤣
Dropsik, elektro96, Katsue, Speranza :), Prezesoowa, Pati2804, Zbuntowana, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
28/7 - gin
29/7 - urofizjo
-
notsobadd wrote:Ja się strasznie wstydzę tego, że jestem taka ameba ćwiczeniowa… tzn. jestem szczupła, więc to nie chodzi o wygląd tylko o to jak słaba fizycznie jestem.
Wiem, że to pewnie siedzi w mojej głowie, ale mam wrażenie że na siłowni wszyscy tacy fit, wysportowani i wgl i przyjdę jak taka pokraka 😂
Teraz w mieście niedaleko jest siłownia, na niej też są zajęcia różne i przychodzą super normalni ludzie. Żadne tam najmodniejsze stroje, żadne typiary w makijażu, które przyszły sobie tam zrobić zdjęcie i lans tylko normalni ludzie, w różnym wieku i różnej kondycji fizycznej. Bardzo lubię to miejsce za klimat, że człowiek nie czuje się jak niezdarna buła, nikt się nie gapi🤡Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dobra, poczułam się zmotywowana i ruszyłam dupe. Pojechałam do siostry i potruchtałyśmy, co prawda tylko 3 km ale zawsze… przy okazji wysłuchałam jaki chłopak do niej pisze, jaki ją denerwuje a jaki ja dzisiaj zaprosił na spacer… ach, 16 lat… 🤭🤪 powiem Wam, że zrobiło mi się lepiej. Chyba to jest głównie kwestia gnicia w domu…
@Katsue, totalnie znam to co piszesz. I przekładanie wszystkiego „na jutro, na sobotę, na przyszły miesiąc”… Musimy chyba podjąć wyzwanie @Majlen..elektro96, Katsue, Dropsik, Majlen, Prezesoowa lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
elektro96 wrote:To lecimy do Ciebie, Notsobadd, nad morze 🤪 ✈️
Tak, tak, tak! Mówcie tylko kiedy i organizujemy 🤪👌👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Tak, tak, tak! Mówcie tylko kiedy i organizujemy 🤪👌
notsobadd lubi tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
-
Dropsik wrote:Notsobad, jesteś Pomorzanka to ja mogę się spotkać na kawkę, bo na siłkę się nie piszę. Ale spacer gwarantowany, tempo jest jeszcze zachowane, Katsue potwierdzi, że nie było emeryckie🤣 Jesteś z okolic Trójmiasta jakoś? Ktoś z Trójmiasta/okolic się pisze? Ja nie zmotoryzowana, ale jak się da pociągiem lub autobusem to dojadę 😁
Mieszkam 20 kilka km od Gdańska i oczywiście, że jestem chętna 😁 Tempem się pewnie dopasujemy, bo u mnie do emeryckich wyników niedaleko 🤪 i jeśli tylko mogę to też jeżdżę do Gdańska/Gdyni pociągiem, bo życie oddam, żeby nie musieć wjeżdżać na korkownicę Trójmiasta zwana obwodnicą 😂 a do pociągu mam niedalekoDropsik lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Katsue wrote:No trzeba 😵💫 ja totalnie muszę wziąć się za siebie. Generalnie jestem szczupła, ale galareta 🫣
Znam to totalnie 🙈 tyłem do lustra już nawet nie staje, żeby tego obwisłego dupska nie oglądać 🙈👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Prezesowa, przykro mi że taka sytuacja ma miejsce. Ktoś kto miał być wsparciem sam generuje problemy, to nie tak powinno być 🥹
Prezesoowa lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualny
-
Podczytuje dzisiaj zza 🪴, bo nie mam energii na wiecej. Wczoraj późno wróciliśmy z tej Ustki, rano ledwo wstać potrafiłam. A I jeszcze wczoraj wieczorem herbata zwymiotowałam, także super. Dzisiaj dla odmiany zjadłam dwa lody, a wieczorem jeszcze kawał czekolady. Jestem zła na siebie, bo miałam w ogóle słodyczy nie jeść 😬 Jutro rano robię ostatnie zlecone na ten moment badanie - mocz. Ciekawe czy wyjdzie w nim tona cukru. W czwartek wizyta u ginekologa. Oczywiście się stresuję czy z żabka wszystko ok.
Notsobadd, Suzie takie daremne okresy bez jakiegokolwiek motywacji są normalne, zdarzają się po prostu. Trzeba to jakoś przetrwać, ale też w którymś momencie chyba jednak się zmusić do działania, bo na dłuższą metę taki stan tylko pogarsza sytuację. Ogólnie nic mądrego nie napisałam na ten temat, same to wszystko wiecie, w gotowej recepty na to brak. Dobra, chyba idę do łóżka, bo pisze farmazony."Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"