X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Bez Ciebie nie ma w ogóle opcji! 💋
    To lecimy do Ciebie, Notsobadd, nad morze 🤪 ✈️

Prezesoowa, Dropsik, notsobadd, Zbuntowana lubią tę wiadomość

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 25 czerwca 2024, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @prezesowa a nadal brat jest u rodziców i masz luźniejszy czas?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2024, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    @prezesowa a nadal brat jest u rodziców i masz luźniejszy czas?

Tak jest, ale nie wiem ile jeszcze wytrzyma, bo wczoraj już pokazał co potrafi i mama przez niego nie spała pół nocy :(

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Tak jest, ale nie wiem ile jeszcze wytrzyma, bo wczoraj już pokazał co potrafi i mama przez niego nie spała pół nocy :(
    O niee :( trochę nie tak miało być :(

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Notsobad, jesteś Pomorzanka to ja mogę się spotkać na kawkę, bo na siłkę się nie piszę. Ale spacer gwarantowany, tempo jest jeszcze zachowane, Katsue potwierdzi, że nie było emeryckie🤣 Jesteś z okolic Trójmiasta jakoś? Ktoś z Trójmiasta/okolic się pisze? Ja nie zmotoryzowana, ale jak się da pociągiem lub autobusem to dojadę 😁

Katsue lubi tę wiadomość

• Zimozielona Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    współczuję i ściskam mocno!

Prezesoowa lubi tę wiadomość

preg.png
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcos-ka wrote:
    Trochę podłamuje mnie to, że nawet testy owulacyjne wychodzą białe a przy obecności HCG powinny mieć widoczne dwie kreski. Mam pcos więc dziewczyny wcześniej pisały, że może to fałszować wynik. W tym cyklu naprawdę czuję się inaczej, ale być może to siedzi w podświadomości, że bardzo bym chciała 😢
    Mi testy owulacyjne zaczęły pokazywać pik w ciąży przy becie 1000 więc nie patrzyłabym tak na to.

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, byłam pierwszy raz na zumbie. Oficjalnie umieram, żegnajcie 🤣

Dropsik, elektro96, Katsue, Speranza :), Prezesoowa, Pati2804, Zbuntowana, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia
    ❌IO u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣

📆 Kalendarz wizyt
    28/7 - gin
    29/7 - urofizjo
    preg.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ja się strasznie wstydzę tego, że jestem taka ameba ćwiczeniowa… tzn. jestem szczupła, więc to nie chodzi o wygląd tylko o to jak słaba fizycznie jestem.
    Wiem, że to pewnie siedzi w mojej głowie, ale mam wrażenie że na siłowni wszyscy tacy fit, wysportowani i wgl i przyjdę jak taka pokraka 😂
    Chyba zależy od siłowni. Ja swoje pierwsze zderzenie z siłownią miałam kilka lat temu. Poszłam tam, bo było tanio i blisko pracy 🙈 Okazało się to miejsce taką mordownią i pakersiarnią 🤣 Same napakowane koksy, serio! Ale do karnetu była jedną godzina z trenerem gratis i jak przyszłam pierwszy raz to właśnie byłam umówiona z takim wielkim gościem, wyglądał jak Pudzian i on mi pokazał każdą maszynę i co można na niej robić i jak się nie zabić 😁
    Teraz w mieście niedaleko jest siłownia, na niej też są zajęcia różne i przychodzą super normalni ludzie. Żadne tam najmodniejsze stroje, żadne typiary w makijażu, które przyszły sobie tam zrobić zdjęcie i lans tylko normalni ludzie, w różnym wieku i różnej kondycji fizycznej. Bardzo lubię to miejsce za klimat, że człowiek nie czuje się jak niezdarna buła, nikt się nie gapi🤡

Zbuntowana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2024, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:17

elektro96, Dropsik, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, poczułam się zmotywowana i ruszyłam dupe. Pojechałam do siostry i potruchtałyśmy, co prawda tylko 3 km ale zawsze… przy okazji wysłuchałam jaki chłopak do niej pisze, jaki ją denerwuje a jaki ja dzisiaj zaprosił na spacer… ach, 16 lat… 🤭🤪 powiem Wam, że zrobiło mi się lepiej. Chyba to jest głównie kwestia gnicia w domu…

@Katsue, totalnie znam to co piszesz. I przekładanie wszystkiego „na jutro, na sobotę, na przyszły miesiąc”… Musimy chyba podjąć wyzwanie @Majlen..

elektro96, Katsue, Dropsik, Majlen, Prezesoowa lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    To lecimy do Ciebie, Notsobadd, nad morze 🤪 ✈️

Tak, tak, tak! Mówcie tylko kiedy i organizujemy 🤪👌

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Tak, tak, tak! Mówcie tylko kiedy i organizujemy 🤪👌
    Nie musisz mówić dwa razy 😎

notsobadd lubi tę wiadomość

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 25 czerwca 2024, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:17

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Notsobad, jesteś Pomorzanka to ja mogę się spotkać na kawkę, bo na siłkę się nie piszę. Ale spacer gwarantowany, tempo jest jeszcze zachowane, Katsue potwierdzi, że nie było emeryckie🤣 Jesteś z okolic Trójmiasta jakoś? Ktoś z Trójmiasta/okolic się pisze? Ja nie zmotoryzowana, ale jak się da pociągiem lub autobusem to dojadę 😁

Mieszkam 20 kilka km od Gdańska i oczywiście, że jestem chętna 😁 Tempem się pewnie dopasujemy, bo u mnie do emeryckich wyników niedaleko 🤪 i jeśli tylko mogę to też jeżdżę do Gdańska/Gdyni pociągiem, bo życie oddam, żeby nie musieć wjeżdżać na korkownicę Trójmiasta zwana obwodnicą 😂 a do pociągu mam niedaleko

Dropsik lubi tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    No trzeba 😵‍💫 ja totalnie muszę wziąć się za siebie. Generalnie jestem szczupła, ale galareta 🫣

Znam to totalnie 🙈 tyłem do lustra już nawet nie staje, żeby tego obwisłego dupska nie oglądać 🙈

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa, przykro mi że taka sytuacja ma miejsce. Ktoś kto miał być wsparciem sam generuje problemy, to nie tak powinno być 🥹

Prezesoowa lubi tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2024, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:18

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuje dzisiaj zza 🪴, bo nie mam energii na wiecej. Wczoraj późno wróciliśmy z tej Ustki, rano ledwo wstać potrafiłam. A I jeszcze wczoraj wieczorem herbata zwymiotowałam, także super. Dzisiaj dla odmiany zjadłam dwa lody, a wieczorem jeszcze kawał czekolady. Jestem zła na siebie, bo miałam w ogóle słodyczy nie jeść 😬 Jutro rano robię ostatnie zlecone na ten moment badanie - mocz. Ciekawe czy wyjdzie w nim tona cukru. W czwartek wizyta u ginekologa. Oczywiście się stresuję czy z żabka wszystko ok.
    Notsobadd, Suzie takie daremne okresy bez jakiegokolwiek motywacji są normalne, zdarzają się po prostu. Trzeba to jakoś przetrwać, ale też w którymś momencie chyba jednak się zmusić do działania, bo na dłuższą metę taki stan tylko pogarsza sytuację. Ogólnie nic mądrego nie napisałam na ten temat, same to wszystko wiecie, w gotowej recepty na to brak. Dobra, chyba idę do łóżka, bo pisze farmazony.

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 14:26

‹‹ 1146 1147 1148 1149 1150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ