Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Bez Ciebie nie ma w ogóle opcji! 💋
    To lecimy do Ciebie, Notsobadd, nad morze 🤪 ✈️

nick nieaktualny, Dropsik, notsobadd, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ zapalenie endometrium? -> ⏳ histeroskopia z biopsją - luty 2026
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe
    💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 25 czerwca 2024, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @prezesowa a nadal brat jest u rodziców i masz luźniejszy czas?

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2024, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    @prezesowa a nadal brat jest u rodziców i masz luźniejszy czas?

Tak jest, ale nie wiem ile jeszcze wytrzyma, bo wczoraj już pokazał co potrafi i mama przez niego nie spała pół nocy :(

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Tak jest, ale nie wiem ile jeszcze wytrzyma, bo wczoraj już pokazał co potrafi i mama przez niego nie spała pół nocy :(
    O niee :( trochę nie tak miało być :(

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Notsobad, jesteś Pomorzanka to ja mogę się spotkać na kawkę, bo na siłkę się nie piszę. Ale spacer gwarantowany, tempo jest jeszcze zachowane, Katsue potwierdzi, że nie było emeryckie🤣 Jesteś z okolic Trójmiasta jakoś? Ktoś z Trójmiasta/okolic się pisze? Ja nie zmotoryzowana, ale jak się da pociągiem lub autobusem to dojadę 😁

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• Zimozielona Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    współczuję i ściskam mocno!

preg.png
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pcos-ka wrote:
    Trochę podłamuje mnie to, że nawet testy owulacyjne wychodzą białe a przy obecności HCG powinny mieć widoczne dwie kreski. Mam pcos więc dziewczyny wcześniej pisały, że może to fałszować wynik. W tym cyklu naprawdę czuję się inaczej, ale być może to siedzi w podświadomości, że bardzo bym chciała 😢
    Mi testy owulacyjne zaczęły pokazywać pik w ciąży przy becie 1000 więc nie patrzyłabym tak na to.

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, byłam pierwszy raz na zumbie. Oficjalnie umieram, żegnajcie 🤣

Dropsik, elektro96, nick nieaktualny, Speranza :), nick nieaktualny, Pati2804, Zbuntowana, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ja się strasznie wstydzę tego, że jestem taka ameba ćwiczeniowa… tzn. jestem szczupła, więc to nie chodzi o wygląd tylko o to jak słaba fizycznie jestem.
    Wiem, że to pewnie siedzi w mojej głowie, ale mam wrażenie że na siłowni wszyscy tacy fit, wysportowani i wgl i przyjdę jak taka pokraka 😂
    Chyba zależy od siłowni. Ja swoje pierwsze zderzenie z siłownią miałam kilka lat temu. Poszłam tam, bo było tanio i blisko pracy 🙈 Okazało się to miejsce taką mordownią i pakersiarnią 🤣 Same napakowane koksy, serio! Ale do karnetu była jedną godzina z trenerem gratis i jak przyszłam pierwszy raz to właśnie byłam umówiona z takim wielkim gościem, wyglądał jak Pudzian i on mi pokazał każdą maszynę i co można na niej robić i jak się nie zabić 😁
    Teraz w mieście niedaleko jest siłownia, na niej też są zajęcia różne i przychodzą super normalni ludzie. Żadne tam najmodniejsze stroje, żadne typiary w makijażu, które przyszły sobie tam zrobić zdjęcie i lans tylko normalni ludzie, w różnym wieku i różnej kondycji fizycznej. Bardzo lubię to miejsce za klimat, że człowiek nie czuje się jak niezdarna buła, nikt się nie gapi🤡

Zbuntowana lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2024, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [g

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:17

elektro96, Dropsik, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, poczułam się zmotywowana i ruszyłam dupe. Pojechałam do siostry i potruchtałyśmy, co prawda tylko 3 km ale zawsze… przy okazji wysłuchałam jaki chłopak do niej pisze, jaki ją denerwuje a jaki ja dzisiaj zaprosił na spacer… ach, 16 lat… 🤭🤪 powiem Wam, że zrobiło mi się lepiej. Chyba to jest głównie kwestia gnicia w domu…

@Katsue, totalnie znam to co piszesz. I przekładanie wszystkiego „na jutro, na sobotę, na przyszły miesiąc”… Musimy chyba podjąć wyzwanie @Majlen..

elektro96, nick nieaktualny, Dropsik, Majlen, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    To lecimy do Ciebie, Notsobadd, nad morze 🤪 ✈️

Tak, tak, tak! Mówcie tylko kiedy i organizujemy 🤪👌

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Tak, tak, tak! Mówcie tylko kiedy i organizujemy 🤪👌
    Nie musisz mówić dwa razy 😎

notsobadd lubi tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ zapalenie endometrium? -> ⏳ histeroskopia z biopsją - luty 2026
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe
    💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 25 czerwca 2024, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [h

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:17

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Notsobad, jesteś Pomorzanka to ja mogę się spotkać na kawkę, bo na siłkę się nie piszę. Ale spacer gwarantowany, tempo jest jeszcze zachowane, Katsue potwierdzi, że nie było emeryckie🤣 Jesteś z okolic Trójmiasta jakoś? Ktoś z Trójmiasta/okolic się pisze? Ja nie zmotoryzowana, ale jak się da pociągiem lub autobusem to dojadę 😁

Mieszkam 20 kilka km od Gdańska i oczywiście, że jestem chętna 😁 Tempem się pewnie dopasujemy, bo u mnie do emeryckich wyników niedaleko 🤪 i jeśli tylko mogę to też jeżdżę do Gdańska/Gdyni pociągiem, bo życie oddam, żeby nie musieć wjeżdżać na korkownicę Trójmiasta zwana obwodnicą 😂 a do pociągu mam niedaleko

Dropsik lubi tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    No trzeba 😵‍💫 ja totalnie muszę wziąć się za siebie. Generalnie jestem szczupła, ale galareta 🫣

Znam to totalnie 🙈 tyłem do lustra już nawet nie staje, żeby tego obwisłego dupska nie oglądać 🙈

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa, przykro mi że taka sytuacja ma miejsce. Ktoś kto miał być wsparciem sam generuje problemy, to nie tak powinno być 🥹

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2024, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:18

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podczytuje dzisiaj zza 🪴, bo nie mam energii na wiecej. Wczoraj późno wróciliśmy z tej Ustki, rano ledwo wstać potrafiłam. A I jeszcze wczoraj wieczorem herbata zwymiotowałam, także super. Dzisiaj dla odmiany zjadłam dwa lody, a wieczorem jeszcze kawał czekolady. Jestem zła na siebie, bo miałam w ogóle słodyczy nie jeść 😬 Jutro rano robię ostatnie zlecone na ten moment badanie - mocz. Ciekawe czy wyjdzie w nim tona cukru. W czwartek wizyta u ginekologa. Oczywiście się stresuję czy z żabka wszystko ok.
    Notsobadd, Suzie takie daremne okresy bez jakiegokolwiek motywacji są normalne, zdarzają się po prostu. Trzeba to jakoś przetrwać, ale też w którymś momencie chyba jednak się zmusić do działania, bo na dłuższą metę taki stan tylko pogarsza sytuację. Ogólnie nic mądrego nie napisałam na ten temat, same to wszystko wiecie, w gotowej recepty na to brak. Dobra, chyba idę do łóżka, bo pisze farmazony.

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2024, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2025, 14:26

‹‹ 1146 1147 1148 1149 1150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ