X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Mam już wyniki badania moczu. Chyba jest ok, tylko ph jest wysokie bo 7,5 i się już naczytałam, że to grozi infekcją układu moczowego. Chyba zacznę pić wodę z cytryną. Czy któraś z Was miała może takie ph?
    Miałam nawet 8, ale lekarz mówił, że tak może być w ciąży i sie tym ie stresujemy. Dzień później powtórzyłam dla siebie i spokoju i miałam już 7 🤷‍♀️

Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie plamienie i lekko pobolewa brzuch, także niedługo księżna się rozkręci. 13 dpo, dość szybko, zawsze koło 15 trwała faza lutealna. Może ovitrelle coś namieszał…
    Pomimo, że wiedziałam że nic z tego to jakoś tak przykro 🥹 8 cykl starań do dupy, całkiem już sporo tych porażek za nami…

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss, cieszę się, że się odezwałaś i że są takie pozytywne wiadomości ! ♥️

Liyss🧚🏻, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 26 czerwca 2024, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dziękuję kochana ❤ babcia wygląda coraz lepiej, miała tomograf i czekamy na opinie lekarza co tam wyszło. Jest cały czas w szpitalu i dostaje kroplówki, leki i powoli dostaje zupki 🙂
    Ja się czuje dobrze 😘 chociaż młody od wczoraj się nie rusza za bardzo , chyba tylko raz , a ja już schizy w głowie 😅🙈 dobrze ze mam detektor 🤭🤪
    A Ty jak po rozmowie z mężem? 😘

Bardzo się cieszę, że babcia się czuje lepiej! Teraz już musi być dobrze :)

Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2024, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    @Pati @elektro, dzięki że pytacie.
    No trochę pogadaliśmy, w sumie to ja więcej mówiłam a on słuchał 😂🤪 Powiedziałam jak się czuję w ostatnim czasie i, że w tym całym zabieganiu robimy się obcy dla siebie. Chyba jeszcze tak nie miałam, żeby z kimś mieszkać i za nim tęsknić… mocno żyjemy ostatnio obok siebie 🙄
    Powiedział, że rozumie i że widzi. A co z tej rozmowy wyniknie to zobaczymy. Ja nie mam siły walczyć o poprawę naszej sytuacji sama… A z kolei mam wrażenie, że dla niego wszystko jest ok, bo się nie kłócimy, jest spokój i on uważa że szukam dziury w całym.

Faceci chyba inaczej na to wszystko patrzą - jak jest spokój to jest dobrze i po co się doszukiwać, a my grzebiemy :P ja Cię rozumiem, bo miewam tak samo :) Mam nadzieję, że mąż na spokojnie to przetrawi przemyśli i wyciągnie wnioski czymś Cię zaskakując :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2024, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    U mnie po wizycie,pociąg nawet musiał podjeżdżać, bo już po i jestem w domu 😂😂

Wszystko dobrze,ale nic nie wiem🙈 Ani ile waży, ani w sumie nic oprócz słyszenia serca na tej wizycie było 😆 Zdjęcia też nie mam. Za tydzień będę u mojego gina to może dowiem się CZEGOKOLWIEK 😁 ale jak dobrze to dobrze i nie drążę tematu. Skierowanie na badanie dostałam i kolejna wizyta w lipcu.

Wizyta pełna profeska :P Czekamy w takim razie na wizytę za tydzień i na zdjęcie Maleństwa :)

Zbuntowana lubi tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    My już po wizycie, wszystko dobrze po USG, jeszcze tylko czekam na wyniki z krwi 😁
    Bobo dziś skakało w moich brzuchu, jestem taka wzruszona jak widzę maleństwo 🥹 Co do płci, to kolejny lekarz mówi to samo ale oczywiście mamy podpytać lekarza prowadzącego 😂 Więc nie wiem kiedy w sumie któryś gin da potwierdzenie 100% pewnie po 16 tyg?
    Dziękuję dziewczyny, że pamiętałyście!
    Bardzo się cieszę że wszystko u Was dobrze ❤❤❤

Zbuntowana lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2024, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dziewczyny walnijcie mnie tym młotkiem, u nas na listopadowym kolejna tragedia.. 😰🥺😱 oczywiście ja już czarne myśli bo dziś Franek nic nie kopie, idę się położyć i poczekam na ruchy 😱 co to się dzieje ostatnio ja nie wiem..

Dotarłam z młotkiem! Z Franiem jest wszystko w porządku, po prostu gorąco i sobie odpoczywa :*

Pati2804, Speranza :), MummyYummy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2024, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    My już po wizycie, wszystko dobrze po USG, jeszcze tylko czekam na wyniki z krwi 😁
    Bobo dziś skakało w moich brzuchu, jestem taka wzruszona jak widzę maleństwo 🥹 Co do płci, to kolejny lekarz mówi to samo ale oczywiście mamy podpytać lekarza prowadzącego 😂 Więc nie wiem kiedy w sumie któryś gin da potwierdzenie 100% pewnie po 16 tyg?
    Dziękuję dziewczyny, że pamiętałyście!

O jak dobrze Cię widzieć! Cieszę się, że z bobaskiem wszystko dobrze :) i doczytałam, że pojawiają się już lepsze dni - oby ich było coraz więcej :*

Liyss🧚🏻, MummyYummy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Tak się pochwaliłam rano szansami na ciążę, że już na otrzeźwienie mnie zaczął brzuch na okres napierniczać xd

Dziewczyny już potwierdziły - to nic nie znaczy! Kciuki nadal są zaciśnięte :))

Pati2804 lubi tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Mam już wyniki badania moczu. Chyba jest ok, tylko ph jest wysokie bo 7,5 i się już naczytałam, że to grozi infekcją układu moczowego. Chyba zacznę pić wodę z cytryną. Czy któraś z Was miała może takie ph?
    Ja miałam ale lekarz nic nie mówił że powinnam się martwić 🤔 zaczęłam wtedy pić rano herbatkę z żurawiną 100% , nie wiem czy ma to coś wspólnego ale na następnym badaniu pH było mniejsze 🙂

Speranza :) lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2024, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    U mnie plamienie i lekko pobolewa brzuch, także niedługo księżna się rozkręci. 13 dpo, dość szybko, zawsze koło 15 trwała faza lutealna. Może ovitrelle coś namieszał…
    Pomimo, że wiedziałam że nic z tego to jakoś tak przykro 🥹 8 cykl starań do dupy, całkiem już sporo tych porażek za nami…

Przytulam Cię mocno Kochana :* wiem, że Tobie się to dłuży, ale może pomyśl jak daleko już zaszłaś i ile rzeczy udało się wypracować! Jak długą drogę już przeszłaś po swoje maleństwo... Ono cały czas na Ciebie czeka <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2024, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam! Miałam dziś strasznie ciężki fizycznie dzień, bo okrutnie się odźwigałam m.in. koncentratora tlenu, który musiałam wynieść na 3 piętro w bloku :( I do tego jeszcze 30 stopni w cieniu. I tak kilka kursów :P Teraz jestem w domu, czas się zabrać za obiad no i tak wczoraj mówiłyście o motywacji, że postanowiłam posprzątać w sypialni, obrócić materac, zmienić pościel i umyć meble! Czas się zmotywować i ruszyć tyłek :D

Leśneintro lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:18

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:18

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Nadrobiłam! Miałam dziś strasznie ciężki fizycznie dzień, bo okrutnie się odźwigałam m.in. koncentratora tlenu, który musiałam wynieść na 3 piętro w bloku :( I do tego jeszcze 30 stopni w cieniu. I tak kilka kursów :P Teraz jestem w domu, czas się zabrać za obiad no i tak wczoraj mówiłyście o motywacji, że postanowiłam posprzątać w sypialni, obrócić materac, zmienić pościel i umyć meble! Czas się zmotywować i ruszyć tyłek :D
    Podoba mi się ta energia!!! 💪
    Z tej okazji podnoszę tylek i idę na zakupy do lidla bo marzą mi się jakieś chiperki cebulowe i salatka z feta😅

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Teraz drożność w kolejce?
    Zawsze boli, niby człowiek wiedział a i tak liczył, że się zaskoczy. Nie mniej jednak jeszcze okresu nie ma, więc może...?

• Majlen Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Przytulam 🥹🫂
    Mam dobry opis w stopce na takie momenty ❤️
    Pamiętaj, że zaraz idziesz na drożność i za niedługo będziesz tutaj z kropkiem :*

Speranza :), Prezesoowa, notsobadd lubią tę wiadomość

♀️29 ♂️34
    - styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
    ❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
    • 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
    • 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
    • 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
    • 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    • 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
    • 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
    • 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    • 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    • 16.07 - 663g malutkiej 🎀

○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️

🗓
    05.08 - wizyta ginekolog

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przyjechałam na ten trening, jestem na bieżni właśnie i...jak nie zapomnę żelu pod prysznic lub ręcznika, to tymrazem skarpetki 🙈
    No czuć lekki dyskomfort 😄😆

♀️29 ♂️34
    - styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
    ❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą

🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
    • 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
    • 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
    • 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
    • 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
    • 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
    • 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
    • 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
    • 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
    • 16.07 - 663g malutkiej 🎀

○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️

🗓
    05.08 - wizyta ginekolog

preg.png

✨️2025 jest nasz!✨️
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Przytulam Cię mocno 🫂 ale jeszcze trzymam kciuki, przeciez tak porzadnie Cie oplulam🦠🤞🍀

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
‹‹ 1157 1158 1159 1160 1161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ