Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Speranza :) wrote:Mam już wyniki badania moczu. Chyba jest ok, tylko ph jest wysokie bo 7,5 i się już naczytałam, że to grozi infekcją układu moczowego. Chyba zacznę pić wodę z cytryną. Czy któraś z Was miała może takie ph?
Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
U mnie plamienie i lekko pobolewa brzuch, także niedługo księżna się rozkręci. 13 dpo, dość szybko, zawsze koło 15 trwała faza lutealna. Może ovitrelle coś namieszał…
Pomimo, że wiedziałam że nic z tego to jakoś tak przykro 🥹 8 cykl starań do dupy, całkiem już sporo tych porażek za nami…👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Liyss, cieszę się, że się odezwałaś i że są takie pozytywne wiadomości ! ♥️
Liyss🧚🏻, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
nick nieaktualnyPati2804 wrote:Dziękuję kochana ❤ babcia wygląda coraz lepiej, miała tomograf i czekamy na opinie lekarza co tam wyszło. Jest cały czas w szpitalu i dostaje kroplówki, leki i powoli dostaje zupki 🙂
Ja się czuje dobrze 😘 chociaż młody od wczoraj się nie rusza za bardzo , chyba tylko raz , a ja już schizy w głowie 😅🙈 dobrze ze mam detektor 🤭🤪
A Ty jak po rozmowie z mężem? 😘
Bardzo się cieszę, że babcia się czuje lepiej! Teraz już musi być dobrzePati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnynotsobadd wrote:@Pati @elektro, dzięki że pytacie.
No trochę pogadaliśmy, w sumie to ja więcej mówiłam a on słuchał 😂🤪 Powiedziałam jak się czuję w ostatnim czasie i, że w tym całym zabieganiu robimy się obcy dla siebie. Chyba jeszcze tak nie miałam, żeby z kimś mieszkać i za nim tęsknić… mocno żyjemy ostatnio obok siebie 🙄
Powiedział, że rozumie i że widzi. A co z tej rozmowy wyniknie to zobaczymy. Ja nie mam siły walczyć o poprawę naszej sytuacji sama… A z kolei mam wrażenie, że dla niego wszystko jest ok, bo się nie kłócimy, jest spokój i on uważa że szukam dziury w całym.
Faceci chyba inaczej na to wszystko patrzą - jak jest spokój to jest dobrze i po co się doszukiwać, a my grzebiemyja Cię rozumiem, bo miewam tak samo
Mam nadzieję, że mąż na spokojnie to przetrawi przemyśli i wyciągnie wnioski czymś Cię zaskakując :*
-
nick nieaktualnyDropsik wrote:U mnie po wizycie,pociąg nawet musiał podjeżdżać, bo już po i jestem w domu 😂😂
Wszystko dobrze,ale nic nie wiem🙈 Ani ile waży, ani w sumie nic oprócz słyszenia serca na tej wizycie było 😆 Zdjęcia też nie mam. Za tydzień będę u mojego gina to może dowiem się CZEGOKOLWIEK 😁 ale jak dobrze to dobrze i nie drążę tematu. Skierowanie na badanie dostałam i kolejna wizyta w lipcu.
Wizyta pełna profeskaCzekamy w takim razie na wizytę za tydzień i na zdjęcie Maleństwa
Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
Liyss🧚🏻 wrote:My już po wizycie, wszystko dobrze po USG, jeszcze tylko czekam na wyniki z krwi 😁
Bobo dziś skakało w moich brzuchu, jestem taka wzruszona jak widzę maleństwo 🥹 Co do płci, to kolejny lekarz mówi to samo ale oczywiście mamy podpytać lekarza prowadzącego 😂 Więc nie wiem kiedy w sumie któryś gin da potwierdzenie 100% pewnie po 16 tyg?
Dziękuję dziewczyny, że pamiętałyście!Zbuntowana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPati2804 wrote:Dziewczyny walnijcie mnie tym młotkiem, u nas na listopadowym kolejna tragedia.. 😰🥺😱 oczywiście ja już czarne myśli bo dziś Franek nic nie kopie, idę się położyć i poczekam na ruchy 😱 co to się dzieje ostatnio ja nie wiem..
Dotarłam z młotkiem! Z Franiem jest wszystko w porządku, po prostu gorąco i sobie odpoczywa :*Pati2804, Speranza :), MummyYummy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLiyss🧚🏻 wrote:My już po wizycie, wszystko dobrze po USG, jeszcze tylko czekam na wyniki z krwi 😁
Bobo dziś skakało w moich brzuchu, jestem taka wzruszona jak widzę maleństwo 🥹 Co do płci, to kolejny lekarz mówi to samo ale oczywiście mamy podpytać lekarza prowadzącego 😂 Więc nie wiem kiedy w sumie któryś gin da potwierdzenie 100% pewnie po 16 tyg?
Dziękuję dziewczyny, że pamiętałyście!
O jak dobrze Cię widzieć! Cieszę się, że z bobaskiem wszystko dobrzei doczytałam, że pojawiają się już lepsze dni - oby ich było coraz więcej :*
Liyss🧚🏻, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Speranza :) wrote:Mam już wyniki badania moczu. Chyba jest ok, tylko ph jest wysokie bo 7,5 i się już naczytałam, że to grozi infekcją układu moczowego. Chyba zacznę pić wodę z cytryną. Czy któraś z Was miała może takie ph?
Speranza :) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnynotsobadd wrote:U mnie plamienie i lekko pobolewa brzuch, także niedługo księżna się rozkręci. 13 dpo, dość szybko, zawsze koło 15 trwała faza lutealna. Może ovitrelle coś namieszał…
Pomimo, że wiedziałam że nic z tego to jakoś tak przykro 🥹 8 cykl starań do dupy, całkiem już sporo tych porażek za nami…
Przytulam Cię mocno Kochana :* wiem, że Tobie się to dłuży, ale może pomyśl jak daleko już zaszłaś i ile rzeczy udało się wypracować! Jak długą drogę już przeszłaś po swoje maleństwo... Ono cały czas na Ciebie czeka -
nick nieaktualnyNadrobiłam! Miałam dziś strasznie ciężki fizycznie dzień, bo okrutnie się odźwigałam m.in. koncentratora tlenu, który musiałam wynieść na 3 piętro w bloku
I do tego jeszcze 30 stopni w cieniu. I tak kilka kursów
Teraz jestem w domu, czas się zabrać za obiad no i tak wczoraj mówiłyście o motywacji, że postanowiłam posprzątać w sypialni, obrócić materac, zmienić pościel i umyć meble! Czas się zmotywować i ruszyć tyłek
Leśneintro lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Prezesoowa wrote:Nadrobiłam! Miałam dziś strasznie ciężki fizycznie dzień, bo okrutnie się odźwigałam m.in. koncentratora tlenu, który musiałam wynieść na 3 piętro w bloku
I do tego jeszcze 30 stopni w cieniu. I tak kilka kursów
Teraz jestem w domu, czas się zabrać za obiad no i tak wczoraj mówiłyście o motywacji, że postanowiłam posprzątać w sypialni, obrócić materac, zmienić pościel i umyć meble! Czas się zmotywować i ruszyć tyłek
Z tej okazji podnoszę tylek i idę na zakupy do lidla bo marzą mi się jakieś chiperki cebulowe i salatka z feta😅Prezesoowa lubi tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
notsobadd wrote:U mnie plamienie i lekko pobolewa brzuch, także niedługo księżna się rozkręci. 13 dpo, dość szybko, zawsze koło 15 trwała faza lutealna. Może ovitrelle coś namieszał…
Pomimo, że wiedziałam że nic z tego to jakoś tak przykro 🥹 8 cykl starań do dupy, całkiem już sporo tych porażek za nami…
Zawsze boli, niby człowiek wiedział a i tak liczył, że się zaskoczy. Nie mniej jednak jeszcze okresu nie ma, więc może...? -
notsobadd wrote:U mnie plamienie i lekko pobolewa brzuch, także niedługo księżna się rozkręci. 13 dpo, dość szybko, zawsze koło 15 trwała faza lutealna. Może ovitrelle coś namieszał…
Mam dobry opis w stopce na takie momenty ❤️
Pamiętaj, że zaraz idziesz na drożność i za niedługo będziesz tutaj z kropkiem :*Speranza :), Prezesoowa, notsobadd lubią tę wiadomość
♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
• 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
• 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
• 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
• 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
• 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
• 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
• 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
• 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
• 16.07 - 663g malutkiej 🎀
○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️
🗓
05.08 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -
No i przyjechałam na ten trening, jestem na bieżni właśnie i...jak nie zapomnę żelu pod prysznic lub ręcznika, to tymrazem skarpetki 🙈
No czuć lekki dyskomfort 😄😆♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
• 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
• 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
• 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
• 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
• 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
• 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
• 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
• 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
• 16.07 - 663g malutkiej 🎀
○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️
🗓
05.08 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Pomimo, że wiedziałam że nic z tego to jakoś tak przykro 🥹 8 cykl starań do dupy, całkiem już sporo tych porażek za nami…Prezesoowa lubi tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸