Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Mam już wyniki badania moczu. Chyba jest ok, tylko ph jest wysokie bo 7,5 i się już naczytałam, że to grozi infekcją układu moczowego. Chyba zacznę pić wodę z cytryną. Czy któraś z Was miała może takie ph?
    Miałam nawet 8, ale lekarz mówił, że tak może być w ciąży i sie tym ie stresujemy. Dzień później powtórzyłam dla siebie i spokoju i miałam już 7 🤷‍♀️

Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie plamienie i lekko pobolewa brzuch, także niedługo księżna się rozkręci. 13 dpo, dość szybko, zawsze koło 15 trwała faza lutealna. Może ovitrelle coś namieszał…
    Pomimo, że wiedziałam że nic z tego to jakoś tak przykro 🥹 8 cykl starań do dupy, całkiem już sporo tych porażek za nami…

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss, cieszę się, że się odezwałaś i że są takie pozytywne wiadomości ! ♥️

Liyss🧚🏻, nick nieaktualny, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 26 czerwca 2024, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dziękuję kochana ❤ babcia wygląda coraz lepiej, miała tomograf i czekamy na opinie lekarza co tam wyszło. Jest cały czas w szpitalu i dostaje kroplówki, leki i powoli dostaje zupki 🙂
    Ja się czuje dobrze 😘 chociaż młody od wczoraj się nie rusza za bardzo , chyba tylko raz , a ja już schizy w głowie 😅🙈 dobrze ze mam detektor 🤭🤪
    A Ty jak po rozmowie z mężem? 😘

Bardzo się cieszę, że babcia się czuje lepiej! Teraz już musi być dobrze :)

Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2024, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    @Pati @elektro, dzięki że pytacie.
    No trochę pogadaliśmy, w sumie to ja więcej mówiłam a on słuchał 😂🤪 Powiedziałam jak się czuję w ostatnim czasie i, że w tym całym zabieganiu robimy się obcy dla siebie. Chyba jeszcze tak nie miałam, żeby z kimś mieszkać i za nim tęsknić… mocno żyjemy ostatnio obok siebie 🙄
    Powiedział, że rozumie i że widzi. A co z tej rozmowy wyniknie to zobaczymy. Ja nie mam siły walczyć o poprawę naszej sytuacji sama… A z kolei mam wrażenie, że dla niego wszystko jest ok, bo się nie kłócimy, jest spokój i on uważa że szukam dziury w całym.

Faceci chyba inaczej na to wszystko patrzą - jak jest spokój to jest dobrze i po co się doszukiwać, a my grzebiemy :P ja Cię rozumiem, bo miewam tak samo :) Mam nadzieję, że mąż na spokojnie to przetrawi przemyśli i wyciągnie wnioski czymś Cię zaskakując :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2024, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    U mnie po wizycie,pociąg nawet musiał podjeżdżać, bo już po i jestem w domu 😂😂

Wszystko dobrze,ale nic nie wiem🙈 Ani ile waży, ani w sumie nic oprócz słyszenia serca na tej wizycie było 😆 Zdjęcia też nie mam. Za tydzień będę u mojego gina to może dowiem się CZEGOKOLWIEK 😁 ale jak dobrze to dobrze i nie drążę tematu. Skierowanie na badanie dostałam i kolejna wizyta w lipcu.

Wizyta pełna profeska :P Czekamy w takim razie na wizytę za tydzień i na zdjęcie Maleństwa :)

Zbuntowana lubi tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    My już po wizycie, wszystko dobrze po USG, jeszcze tylko czekam na wyniki z krwi 😁
    Bobo dziś skakało w moich brzuchu, jestem taka wzruszona jak widzę maleństwo 🥹 Co do płci, to kolejny lekarz mówi to samo ale oczywiście mamy podpytać lekarza prowadzącego 😂 Więc nie wiem kiedy w sumie któryś gin da potwierdzenie 100% pewnie po 16 tyg?
    Dziękuję dziewczyny, że pamiętałyście!
    Bardzo się cieszę że wszystko u Was dobrze ❤❤❤

Zbuntowana lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2024, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dziewczyny walnijcie mnie tym młotkiem, u nas na listopadowym kolejna tragedia.. 😰🥺😱 oczywiście ja już czarne myśli bo dziś Franek nic nie kopie, idę się położyć i poczekam na ruchy 😱 co to się dzieje ostatnio ja nie wiem..

Dotarłam z młotkiem! Z Franiem jest wszystko w porządku, po prostu gorąco i sobie odpoczywa :*

Pati2804, Speranza :), MummyYummy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2024, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    My już po wizycie, wszystko dobrze po USG, jeszcze tylko czekam na wyniki z krwi 😁
    Bobo dziś skakało w moich brzuchu, jestem taka wzruszona jak widzę maleństwo 🥹 Co do płci, to kolejny lekarz mówi to samo ale oczywiście mamy podpytać lekarza prowadzącego 😂 Więc nie wiem kiedy w sumie któryś gin da potwierdzenie 100% pewnie po 16 tyg?
    Dziękuję dziewczyny, że pamiętałyście!

O jak dobrze Cię widzieć! Cieszę się, że z bobaskiem wszystko dobrze :) i doczytałam, że pojawiają się już lepsze dni - oby ich było coraz więcej :*

Liyss🧚🏻, MummyYummy lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Tak się pochwaliłam rano szansami na ciążę, że już na otrzeźwienie mnie zaczął brzuch na okres napierniczać xd

Dziewczyny już potwierdziły - to nic nie znaczy! Kciuki nadal są zaciśnięte :))

Pati2804 lubi tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Mam już wyniki badania moczu. Chyba jest ok, tylko ph jest wysokie bo 7,5 i się już naczytałam, że to grozi infekcją układu moczowego. Chyba zacznę pić wodę z cytryną. Czy któraś z Was miała może takie ph?
    Ja miałam ale lekarz nic nie mówił że powinnam się martwić 🤔 zaczęłam wtedy pić rano herbatkę z żurawiną 100% , nie wiem czy ma to coś wspólnego ale na następnym badaniu pH było mniejsze 🙂

Speranza :) lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2024, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    U mnie plamienie i lekko pobolewa brzuch, także niedługo księżna się rozkręci. 13 dpo, dość szybko, zawsze koło 15 trwała faza lutealna. Może ovitrelle coś namieszał…
    Pomimo, że wiedziałam że nic z tego to jakoś tak przykro 🥹 8 cykl starań do dupy, całkiem już sporo tych porażek za nami…

Przytulam Cię mocno Kochana :* wiem, że Tobie się to dłuży, ale może pomyśl jak daleko już zaszłaś i ile rzeczy udało się wypracować! Jak długą drogę już przeszłaś po swoje maleństwo... Ono cały czas na Ciebie czeka <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2024, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam! Miałam dziś strasznie ciężki fizycznie dzień, bo okrutnie się odźwigałam m.in. koncentratora tlenu, który musiałam wynieść na 3 piętro w bloku :( I do tego jeszcze 30 stopni w cieniu. I tak kilka kursów :P Teraz jestem w domu, czas się zabrać za obiad no i tak wczoraj mówiłyście o motywacji, że postanowiłam posprzątać w sypialni, obrócić materac, zmienić pościel i umyć meble! Czas się zmotywować i ruszyć tyłek :D

Leśneintro lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:18

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:18

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Nadrobiłam! Miałam dziś strasznie ciężki fizycznie dzień, bo okrutnie się odźwigałam m.in. koncentratora tlenu, który musiałam wynieść na 3 piętro w bloku :( I do tego jeszcze 30 stopni w cieniu. I tak kilka kursów :P Teraz jestem w domu, czas się zabrać za obiad no i tak wczoraj mówiłyście o motywacji, że postanowiłam posprzątać w sypialni, obrócić materac, zmienić pościel i umyć meble! Czas się zmotywować i ruszyć tyłek :D
    Podoba mi się ta energia!!! 💪
    Z tej okazji podnoszę tylek i idę na zakupy do lidla bo marzą mi się jakieś chiperki cebulowe i salatka z feta😅

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Teraz drożność w kolejce?
    Zawsze boli, niby człowiek wiedział a i tak liczył, że się zaskoczy. Nie mniej jednak jeszcze okresu nie ma, więc może...?

• Majlen Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Przytulam 🥹🫂
    Mam dobry opis w stopce na takie momenty ❤️
    Pamiętaj, że zaraz idziesz na drożność i za niedługo będziesz tutaj z kropkiem :*

Speranza :), nick nieaktualny, notsobadd lubią tę wiadomość

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i przyjechałam na ten trening, jestem na bieżni właśnie i...jak nie zapomnę żelu pod prysznic lub ręcznika, to tymrazem skarpetki 🙈
    No czuć lekki dyskomfort 😄😆

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Przytulam Cię mocno 🫂 ale jeszcze trzymam kciuki, przeciez tak porzadnie Cie oplulam🦠🤞🍀

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
‹‹ 1157 1158 1159 1160 1161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Globulki dopochwowe z mio-inozytolem – naturalne wsparcie w dniach płodnych

Szukasz prostego sposobu, aby naturalnie wspomóc Wasze starania o dziecko? Czy wiedziałaś, że odpowiednie wsparcie środowiska wewnątrz pochwy może ułatwić zadanie plemnikom partnera? Specjalne globulki z mio-inozytolem mogą poprawiać jakość śluzu i chronić komórki przed niekorzystnymi czynnikami. Dzięki temu plemniki mogą poruszać się szybciej i sprawniej w drodze do celu, co może zwiększać szansę na zapłodnienie. To łagodne rozwiązanie, które może stać się Waszym cichym sprzymierzeńcem w najważniejszych dniach cyklu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – jakie składniki warto suplementować w czasie starań o dziecko?

Choć przez lata w procesie starania się o dziecko większą uwagę skupiano na zdrowiu kobiety, dziś wiemy, że męska płodność ma dokładnie takie samo znaczenie. Dobra wiadomość jest taka, że wiele wpływających na nią negatywnie czynników możemy poprawić, np. przez zmiany w stylu życia czy świadome uzupełnianie kluczowych składników odżywczych. Jakie suplementy na męską płodność mogą pomóc w staraniach o dziecko?

CZYTAJ WIĘCEJ