Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja właśnie wróciłam ze spaceru (4,3 km 🥳) i idę zaraz robić smoothie. Oczywiście lody wcześniej też wleciały, w taką pogodę to grzech nie zjeść 🤭
Prezesoowa, Speranza :), Leśneintro, Malinowysorbet, Dropsik, Majlen lubią tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
28/7 - gin
29/7 - urofizjo
-
nick nieaktualny
-
Dropsik wrote:Notsobad, a mąż też w tym cyklu idzie na badanie nasienia? Drożność przy drożnych jajowodach nie jest taka straszna. No i prywatnie to myślę, że też delikatniej robią. Jest to badanie must have po hormonach i innych takich z krwi. Co do stymulacji to nie wiem, bo widać różne szkoły są. Jeśli nie będziesz miała HSG z RTG tylko sono to jak najbardziej możesz w tym cyklu się starać. A nawet jest to bardzo zalecane.
Ja miałam właśnie HSg z Rtg i potem zaraz po zabiegu miałam się starać. Trzeba dopytać lekarza, bo jak widać jest różnie.Dropsik lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Malinowysorbet wrote:Podoba mi się ta energia!!! 💪
Z tej okazji podnoszę tylek i idę na zakupy do lidla bo marzą mi się jakieś chiperki cebulowe i salatka z feta😅Malinowysorbet, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
A mam pytanie
Czym się różni HSG od sonoHSG ? 🤔♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
• 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
• 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
• 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
• 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
• 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
• 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
• 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
• 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
• 16.07 - 663g malutkiej 🎀
○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️
🗓
05.08 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Speranza :) wrote:Ja miałam właśnie HSg z Rtg i potem zaraz po zabiegu miałam się starać. Trzeba dopytać lekarza, bo jak widać jest różnie.
notsobadd lubi tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Dzięki dziewczyny za waszą wiarę, ale niestety, rozkręca się w pełni paskuda 🤪
Chciałam zameldować, że ruszyłam dupsko i zrobiłam 13 km na rowerze 🥳
Co prawda wróciłam w sam raz przed falą bólu brzucha, ale udało się.
Leżę sobie aktualnie i dziękuję pani dentystce w myślach, że mogę już jeść, bo na pocieszenie kupiłam sobie kilogram truskawek, kilogram czereśni i pudło malin 😂
W takim razie za tydzień w piątek HSG, a ja już sram po gaciach…
Jutro napiszę do mojej gin czy włączamy stymulację w tym cyklu…♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
🗓
05.08 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Majlen wrote:A mam pytanie
Czym się różni HSG od sonoHSG ? 🤔Majlen, elektro96 lubią tę wiadomość
-
Dropsik wrote:No właśnie ile lekarzy tyle opinii 😁 Ja się spotykałam na forum z różnym podejściem i osobiście bym nie odpuściła tego cyklu 🤭
Ja pamiętam, że wtedy też złamałam zakaz i na USG przed drożnością się okazało, że już po owulacji, była jakoś wcześniej, lekarz pytał czy na pewno przytulanek nie było. Trochę się strachu wtedy najadłam, że coś będzie nie tak"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Ja też będę miała sonoHSG, liczę na to że ból będzie do przeżycia, bo mój próg bólu nie istnieje xD
Aktualnie odciął mnie ból okresowy, jadę na Nimesilu takie mam skurcze, czuję się jak powrót do przeszłości i lat nastoletnich jak dostawałam okres po 3 miesiącach 😂
Lekarka, która będzie mi wykonywała to HSG powiedziała, że koniecznie starać sie w tym samym cyklu, bo jest duża szansa na powodzenie, więc co lekarz to opinia… dopytam jutro o tą stymulację, u mnie HSG będzie 9/10 dc, bo nie wiem czy dzisiejszy wieczór już liczyć jako 1 dc, też są różne szkoły.Speranza :), Katsue, Dropsik, Prezesoowa lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Notsobadd, Suzie brawo za aktywność 😘😊
Prezesoowa no super powiem Tobie że dużo dziś ogarnęłaś 🥳😊😘
Ja dzisiaj jadłam zupę krem z pomidorów, z serkiem topionym , no i dwie porcje koktajlu , jedna rano druga teraz 🙂 standardowo truskawki, jogurt naturalny, banan, szpinak 😊
Tak dziś u nas duszno że nie mam czym oddychać...🥵 zrobiłam drzemkę po południu ale kręciłam się strasznie, a teraz siedzę w cieniu i dysze.. masakra -
Hej!
@grazka, jak sytuacja?
@Prezesoowa, dzięki, że pytasz 😘 Czuję się dobrze 😊 Odpoczywam dość aktywnie, ale w granicach rozsądku 🤭 Właśnie jesteśmy na Warmii ♥️
@Dropsik, dzięki za polecajkę, w takim razie też się na niego zdecyduję 🙂
@Speranza, rozumiem Twoją radość z objawów 😘 Kciuki za męża ✊ W kwestii pracy rozumiem, sama mam podobnie - planuję pracować do końca, teraz to trochę zależy od tego, czy po tym 34 tygodniu będzie coś się działo w kontekście stanu przedrzucawkowowego. Jeżeli dobrze się czujesz i praca Cię nie stresuję, to na zdrowie 😘 A komentarze zawsze będą 🙄 Tekst teściowej to... 😡 Co do pH - ja w drugiej ciąży miałam 9,5 i konsultowałam z ginem. Mówił, że jest w porządku, reszta parametrów była w normie. Natomiast oczywiście dotarłam do czeluści Internetu i znalazłam informację o tym, że wysokie pH wskazuje na chłopca 😅 Oczywiście mam urodziła się druga córka 😂
@Suzie, poproszę przepis na ten pudding 🤤 Gdzie kupujesz chia?
@NiedoszlaWielodzietna, wielkie, wielkie kciuki ✊✊
@Zbuntowana, możesz mieć rację 🥰 Ale jeśli tak będzie, to pewnie z Mężem zwariujemy z niepokoju, bo nas Dziewczyny to jednak są bardzo absorbujące 😅
@Paima, dużo zdrówka 😘 Dobrze, że jutro wizyta ✊ Będziesz wiedziała, co dalej. Z porodem to doskonale Cię rozumiem - wiadomo, są pewne procedury, ale też czasem warto monitorować stan maluszka i mamy i można jeszcze poczekać. No ja też jestem negatywnie nastawiona do tych wszystkich tasiemek, baloników, oksy itp.
@Pati, cieszę się, że babcia lepiej 🥰 No detektor to taki uspokajacz 😊 Jeju... Przykro mi z pwoodu sytuacji na listopadowym. Nie wiem, co się dzieje i nawet nie wchodzę (chociaż nie powiem, że się nie zastanawiam i mogę się tylko domyślać, jeśli napisałaś o ruchach....). Postaraj się nie przejmować i nie brać tego do siebie. Franio to super chłopiec i w listopadzie szczęśliwie powitacie go na porodówce ♥️ Ale wiem, że takie emocje się udzielają 🫂
@Liyss, super, że się odezwałaś i że są dobre wieści z wizyty ♥️
@notsobadd, przytulam mocno 🫂🫂🫂 W takim razie będziemy razem z Tobą z drożnością i wiesz, ja pamiętam, że masz szczęście do 9 ✊💪
Dziewczyny, brawa za mobilizację! Szanuję za spacery, zumby, bieżnie, zmianę pościeli, pichcenie pyszności i wnoszenie koncentratora tlenu na 3 piętro! ♥️Speranza :), notsobadd, Prezesoowa, Paima, Vienna, NiedoszlaWielodzietna, Pati2804, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Speranza :) wrote:Ja pamiętam, że wtedy też złamałam zakaz i na USG przed drożnością się okazało, że już po owulacji, była jakoś wcześniej, lekarz pytał czy na pewno przytulanek nie było. Trochę się strachu wtedy najadłam, że coś będzie nie tak
O widzisz, mi z kolei powiedziały obie lekarki, że nie ma opcji żeby zrobić HSG po owulacji, dlatego umawiałam w ciemno 2 terminy, żeby jakoś to logistycznie ogarnąć👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
MummyYummy wrote:Hej!
@grazka, jak sytuacja?
@Prezesoowa, dzięki, że pytasz 😘 Czuję się dobrze 😊 Odpoczywam dość aktywnie, ale w granicach rozsądku 🤭 Właśnie jesteśmy na Warmii ♥️
@Dropsik, dzięki za polecajkę, w takim razie też się na niego zdecyduję 🙂
@Speranza, rozumiem Twoją radość z objawów 😘 Kciuki za męża ✊ W kwestii pracy rozumiem, sama mam podobnie - planuję pracować do końca, teraz to trochę zależy od tego, czy po tym 34 tygodniu będzie coś się działo w kontekście stanu przedrzucawkowowego. Jeżeli dobrze się czujesz i praca Cię nie stresuję, to na zdrowie 😘 A komentarze zawsze będą 🙄 Tekst teściowej to... 😡 Co do pH - ja w drugiej ciąży miałam 9,5 i konsultowałam z ginem. Mówił, że jest w porządku, reszta parametrów była w normie. Natomiast oczywiście dotarłam do czeluści Internetu i znalazłam informację o tym, że wysokie pH wskazuje na chłopca 😅 Oczywiście mam urodziła się druga córka 😂
@Suzie, poproszę przepis na ten pudding 🤤 Gdzie kupujesz chia?
@NiedoszlaWielodzietna, wielkie, wielkie kciuki ✊✊
@Zbuntowana, możesz mieć rację 🥰 Ale jeśli tak będzie, to pewnie z Mężem zwariujemy z niepokoju, bo nas Dziewczyny to jednak są bardzo absorbujące 😅
@Paima, dużo zdrówka 😘 Dobrze, że jutro wizyta ✊ Będziesz wiedziała, co dalej. Z porodem to doskonale Cię rozumiem - wiadomo, są pewne procedury, ale też czasem warto monitorować stan maluszka i mamy i można jeszcze poczekać. No ja też jestem negatywnie nastawiona do tych wszystkich tasiemek, baloników, oksy itp.
@Pati, cieszę się, że babcia lepiej 🥰 No detektor to taki uspokajacz 😊 Jeju... Przykro mi z pwoodu sytuacji na listopadowym. Nie wiem, co się dzieje i nawet nie wchodzę (chociaż nie powiem, że się nie zastanawiam i mogę się tylko domyślać, jeśli napisałaś o ruchach....). Postaraj się nie przejmować i nie brać tego do siebie. Franio to super chłopiec i w listopadzie szczęśliwie powitacie go na porodówce ♥️ Ale wiem, że takie emocje się udzielają 🫂
@Liyss, super, że się odezwałaś i że są dobre wieści z wizyty ♥️
@notsobadd, przytulam mocno 🫂🫂🫂 W takim razie będziemy razem z Tobą z drożnością i wiesz, ja pamiętam, że masz szczęście do 9 ✊💪
Dziewczyny, brawa za mobilizację! Szanuję za spacery, zumby, bieżnie, zmianę pościeli, pichcenie pyszności i wnoszenie koncentratora tlenu na 3 piętro! ♥️
Chia na allegro, ale kiedyś widziałam w Rossmannie. Przepis jest z Akademii, więc jak mnie przyjmiesz do przyjaciółek to ci podeślę 😁MummyYummy lubi tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
28/7 - gin
29/7 - urofizjo
-
Pati2804 wrote:Uwaga, bo mi się też w ciąży marzyły chipsy paprykowe , a jak otworzyłam paczkę to bleeee nie mogłam przełknąć 😅🙈 daj znać czy smakowały 🤭😅
Pati2804 lubi tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Mummy ja kupuje chia w netto 😉 akurat dzisiaj tez robiłam zakupy bo zabraklo :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2024, 20:23
MummyYummy lubi tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
notsobadd wrote:Dzięki dziewczyny za waszą wiarę, ale niestety, rozkręca się w pełni paskuda 🤪
Chciałam zameldować, że ruszyłam dupsko i zrobiłam 13 km na rowerze 🥳
Co prawda wróciłam w sam raz przed falą bólu brzucha, ale udało się.
Leżę sobie aktualnie i dziękuję pani dentystce w myślach, że mogę już jeść, bo na pocieszenie kupiłam sobie kilogram truskawek, kilogram czereśni i pudło malin 😂
W takim razie za tydzień w piątek HSG, a ja już sram po gaciach…
Jutro napiszę do mojej gin czy włączamy stymulację w tym cyklu…Speranza :), Prezesoowa, notsobadd lubią tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Dropsik wrote:Notsobad, a mąż też w tym cyklu idzie na badanie nasienia? Drożność przy drożnych jajowodach nie jest taka straszna. No i prywatnie to myślę, że też delikatniej robią. Jest to badanie must have po hormonach i innych takich z krwi. Co do stymulacji to nie wiem, bo widać różne szkoły są. Jeśli nie będziesz miała HSG z RTG tylko sono to jak najbardziej możesz w tym cyklu się starać. A nawet jest to bardzo zalecane.
Speranza :) lubi tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Ja też byłam umówiona przed owu, ale coś się podziało i owu była dużo wczesniej"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
A mi coś źle po tym treningu, czuję że mi niedobrze 🤢♀️29 ♂️34
🗓
05.08 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️