Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:Nadrobiłam! Miałam dziś strasznie ciężki fizycznie dzień, bo okrutnie się odźwigałam m.in. koncentratora tlenu, który musiałam wynieść na 3 piętro w bloku
I do tego jeszcze 30 stopni w cieniu. I tak kilka kursów
Teraz jestem w domu, czas się zabrać za obiad no i tak wczoraj mówiłyście o motywacji, że postanowiłam posprzątać w sypialni, obrócić materac, zmienić pościel i umyć meble! Czas się zmotywować i ruszyć tyłek
Masz tę moc! Ambitne plany 😁Prezesoowa lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
notsobadd wrote:U mnie plamienie i lekko pobolewa brzuch, także niedługo księżna się rozkręci. 13 dpo, dość szybko, zawsze koło 15 trwała faza lutealna. Może ovitrelle coś namieszał…
Pomimo, że wiedziałam że nic z tego to jakoś tak przykro 🥹 8 cykl starań do dupy, całkiem już sporo tych porażek za nami… -
Leśneintro wrote:
Ferrytyna pięknie podniesiona. Co bierzesz ?34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Widziałam również piękne badania usg u innych! Gratuluję!:***
Ja z nowości to powtórzyłam betę i progesteron.
Beta wzrosła w 72h z 1000 na 3600 ale próg dalej słaby bo 20:( lekarz kazał wziąć więcej progesteronu tak profilaktycznie.
Objawów jak nie było to nie ma:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2024, 17:51
elektro96, Katsue, Prezesoowa, Majlen, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
elektro96 wrote:Na tarczycy bardzo się nie znam, ale czy zażywasz leki zgodnie z zasadami? Z odstępem od posiłku?
Ferrytyna pięknie podniesiona. Co bierzesz ? -
Leśneintro wrote:Tak, stosuje zasady. W zasadzie biorę tylko Żelazo z alinessa w towarzystwie Wit. C co 2/3 dni. No o praktycznie odstawiłam kawę i herbatę (a tej piłam baaardzo dużo). No i jej codzienne jakieś orzechy, ale w zasadzie nie wiem czy ona mają żelazo
A jaki odstęp zachowujesz między letroxem a posiłkiem?34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Chciałam zameldować, że ruszyłam dupsko i zrobiłam 13 km na rowerze 🥳
Co prawda wróciłam w sam raz przed falą bólu brzucha, ale udało się.
Leżę sobie aktualnie i dziękuję pani dentystce w myślach, że mogę już jeść, bo na pocieszenie kupiłam sobie kilogram truskawek, kilogram czereśni i pudło malin 😂
W takim razie za tydzień w piątek HSG, a ja już sram po gaciach…
Jutro napiszę do mojej gin czy włączamy stymulację w tym cyklu…Dropsik, Prezesoowa, Majlen, Pati2804, elektro96 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
@Lesneintro wow, piękny skok ferrytyny! 😍
A wrzucałaś badania tarczycowe w kalkulator? Jakie wyniki Ci wychodziły?👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Dzięki dziewczyny za waszą wiarę, ale niestety, rozkręca się w pełni paskuda 🤪
Leżę sobie aktualnie i dziękuję pani dentystce w myślach, że mogę już jeść, bo na pocieszenie kupiłam sobie kilogram truskawek, kilogram czereśni i pudło malin 😂
Jutro napiszę do mojej gin czy włączamy stymulację w tym cyklu…
Notsobadd robiąc hsg nie będzie raczej stymulacji, nawet z tego co pamiętam zakaz przytulanek był do czasu badania. Bardzo dobrze, że idziesz na to badanie! To duży krok naprzód ☺️"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
nick nieaktualny
-
Prezesoowa wrote:Nadrobiłam! Miałam dziś strasznie ciężki fizycznie dzień, bo okrutnie się odźwigałam m.in. koncentratora tlenu, który musiałam wynieść na 3 piętro w bloku
I do tego jeszcze 30 stopni w cieniu. I tak kilka kursów
Teraz jestem w domu, czas się zabrać za obiad no i tak wczoraj mówiłyście o motywacji, że postanowiłam posprzątać w sypialni, obrócić materac, zmienić pościel i umyć meble! Czas się zmotywować i ruszyć tyłek
Ooo to zaszalałaś. 😱
Ale że Ci się chciało w taki upał 🙈 brawa dla Ciebie 😉Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
Leśneintro wrote:
Wiesz co, z tą tarczycą to też jest taka dość specyficzna sprawa... 4miesiące temu 0,9 , kolejno 4 tygodnie temu miałam 1.5, a wczoraj 0.553 🙈 więc widać, jak ten wynik się zmienia, a leki przyjmuję od kilku lat tak samo 🙈 -
Notsobad, a mąż też w tym cyklu idzie na badanie nasienia? Drożność przy drożnych jajowodach nie jest taka straszna. No i prywatnie to myślę, że też delikatniej robią. Jest to badanie must have po hormonach i innych takich z krwi. Co do stymulacji to nie wiem, bo widać różne szkoły są. Jeśli nie będziesz miała HSG z RTG tylko sono to jak najbardziej możesz w tym cyklu się starać. A nawet jest to bardzo zalecane.
-
nick nieaktualnyLeśneintro wrote:
Gratuluję ferrytyny! Brawo dla Ciebieco do TSH to ja bym się nie przejmowała aż tak, bo ono potrafi się tak wahać od stresu, niewyspania, od pory badania itp. A FT4 wygląda dość stabilnie
Leśneintro lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnynotsobadd wrote:Dzięki dziewczyny za waszą wiarę, ale niestety, rozkręca się w pełni paskuda 🤪
Jutro napiszę do mojej gin czy włączamy stymulację w tym cyklu…
Brawo Ty! Podziwiam za mobilizację
Na HSG idziemy z Tobą:*
Speranza :), Malinowysorbet lubią tę wiadomość