Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati cieszę się, że z babcia juz lepiej ❤️
    Dropsik, tak jak napisałaś dobrze ze jest dobrze. Taka informacja od lekarza z NFZ+skierowanie wystarczy 😅

To ja mam pytanie, lepiej pójść najpierw prywatnie do gin na pierwsza wizytę i zobaczyc co zleci i powie czy najpierw do tego co mam z pakietu zeby dostać skierowania?

Pati2804 lubi tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Dropsik, tak jak napisałaś dobrze ze jest dobrze. Taka informacja od lekarza z NFZ+skierowanie wystarczy 😅

To ja mam pytanie, lepiej pójść najpierw prywatnie do gin na pierwsza wizytę i zobaczyc co zleci i powie czy najpierw do tego co mam z pakietu zeby dostać skierowania?

Ja bym chyba płaska najpierw do swojego prywatnie, a potem z pakietu

Malinowysorbet, Pati2804, nick nieaktualny, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:

Chyba bez znaczenia, ale poszłabym do swojego najpierw, bo ma lepszy sprzęt, nie straszy itp. a po wyjściu od lekarza takiego z przypadku to można wyjść rozchwianym 🙄 Wizyty przecież mogą być w odstępie kilku dni, a badania te pierwsze w ciąży należy zrobić do 10tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2024, 13:28

Malinowysorbet, Pati2804, nick nieaktualny, MummyYummy lubią tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    @Pati @elektro, dzięki że pytacie.
    No trochę pogadaliśmy, w sumie to ja więcej mówiłam a on słuchał 😂🤪 Powiedziałam jak się czuję w ostatnim czasie i, że w tym całym zabieganiu robimy się obcy dla siebie. Chyba jeszcze tak nie miałam, żeby z kimś mieszkać i za nim tęsknić… mocno żyjemy ostatnio obok siebie 🙄
    Powiedział, że rozumie i że widzi. A co z tej rozmowy wyniknie to zobaczymy. Ja nie mam siły walczyć o poprawę naszej sytuacji sama… A z kolei mam wrażenie, że dla niego wszystko jest ok, bo się nie kłócimy, jest spokój i on uważa że szukam dziury w całym.
    Dobrze ze powiedziałaś wprost mężowi o co chodzi, oby to zrozumiał i starał się zmienić 😘✊

Mojego męża też więcej nie ma niż jest w domu, bo pracuje na nocki , wyjeżdża o 19 i wraca 8 rano i śpi do 14 , także pozostają nam weekendy. Teraz jeszcze robi siłownię i mojej mamie auto także w ogóle wolny czas ma zajęty ale staram się z nim spędzać czas nawet jak pracuje (on pracuje, ja siedzę z nim 🤪) ale czasami mam takie momenty że potrzebuje czasu z nim, rozmowy, przytulenia, obejrzeć coś razem i wtedy mówię mu że potrzebuje tego i on to przyjmuje do wiadomości i znajduje czas dla nas 🙂 ale za nim to zrozumiał to też pełno łez wylałam i pełno rozmów było bo nie rozumiał na początku tego..

Zbuntowana lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @grazka0022 - mi też cykl temu przydarzył się 47dniowy i serio współczuję, takiego życia w zawieszeniu :(.

@Leśneintro - widzę mocne pozytywne nastawienie do działania 😁 to dobrze, dobrze, może ta tempka zostanie ci tam w górze. Dzielna babeczka 💪
    I kciuki za wyniki 🤞

@Speranza - co do pracy w ciąży, to wszystko zależy od swojego stanu zdrowia, czy się kobieta czuje na siłach, no i od pracy którą wykonuję. Jeśli wszystko jest w porządku, to też nie widzę przeciwskazań aby pracować, tymbardziej jest zajęta głowa i nie ma czasu na rozmyślanie o objawach, a my staraczki- już mamy taką tendencję, to zamartwiania się czy napewno wszystko jest dobrze 😄
    Co do przytyki o miesiąc urodzenia , to dobrze odpowiedziałaś 🙈 No naprawdę, że ludzie nie pomyślą nad tym co mówią..

@Pati - super, że z babcią już lepiej :*

@Notsobadd- no jakbym mojego słyszała, że szukam dziury w całym, jak mu mówię, że np coś nie gra 🙈 Faceci są gruboskórni niestety, a my bardziej emocjonalne. Ale wierzę, że te słowa, które mu powiedziałaś, krążą w jego głowie i przemyśli to sobie

@Dropsik- no to rzeczywiście taka ta wizyta nie do końca 😜 ale najważniejsze, że jest dobrze ❤️🤞

Pati2804, Speranza :) lubią tę wiadomość

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodajecie mi trochę otuchy dziewczynki, że jednak nie jestem czepialska pinda 🤪
    @Dropsik na pewno masz rację, że jest ostro przebodzcowany i odmóżdża się też na swój sposób. No kurczę, ale jednak jesteśmy w związku a nie współlokatorami i walczę choć o to minimum czasu i uwagi. Miejmy nadzieję, że przemyśli i dojdzie do jakichś wniosków. Tym bardziej, że naprawdę nie robię jakichś afer że ostatnie tygodnie wszystko jest na mojej głowie.

@Pati a to akurat też znam. Też często siedzę z moim jak coś robi i denerwuje go moimi pytaniami a po co, na co i dlaczego 😂

Pati2804, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny walnijcie mnie tym młotkiem, u nas na listopadowym kolejna tragedia.. 😰🥺😱 oczywiście ja już czarne myśli bo dziś Franek nic nie kopie, idę się położyć i poczekam na ruchy 😱 co to się dzieje ostatnio ja nie wiem..

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z mężem też był taki problem parę lat temu. Wychodził o 6, wracał 18-19, zjadł, pooglądał youtube i szedł spać. Mieliśmy poważną rozmowę i finalnie zmienił pracę. Było dobrze to z nowej pracy potrafili w środku nocy zadzwonić. Teraz się nie patyczkuje i daje srogi opieprz, i działa. Sam oznajmił w pracy, że chce rodzinę założyć i jak jeszcze raz będą go dręczyć po godzinach to pójdzie na skargę do przełożonego.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Majlen, pamietam, chyba miałas 2 owulacje wtedy prawda? :)

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dziewczyny walnijcie mnie tym młotkiem, u nas na listopadowym kolejna tragedia.. 😰🥺😱 oczywiście ja już czarne myśli bo dziś Franek nic nie kopie, idę się położyć i poczekam na ruchy 😱 co to się dzieje ostatnio ja nie wiem..

Franek odpoczywa na pewno, upał jest, może być mniej aktywny. Wdech, wydech, nic się wam złego nie stanie!

Speranza :), Pati2804, nick nieaktualny, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:

Domyślam się jakie to musi być dla Ciebie trudne, bo jesteście na zbliżonym etapie, ale z Franiem jest wszystko w porządku! ♥️ posmyraj go troszeczkę na pobudzenie :*

Pati2804, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba wszystkie przechodzimy w pewnym momencie taki etap, że trzeba porządnie porozmawiać i powiedzieć na głos o swoich potrzebach. Każdy powinien mieć swoją przestrzeń ale też trzeba ją mieć dla bliskiej osoby. Notsobad trzymam kciuki żebyście doszli do porozumienia 🤞😚

Pati spokojnie, połóż się i postaraj się opanować nerwy i Franek na pewno zacznie tańcować w brzuszku 🍀😚

Speranza :), Pati2804, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Podczytuję Was w miarę na bieżąco!

Upał daje w kość. Miłego dziewczyny 💋

Pati mimo wszystko, trzeba myśleć pozytywnie 🤞🏻 ale rozumiem, bo takie informacje wzbudzają wiele emocji 😪

Dropsik, Pati2804, nick nieaktualny, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰
    04.02 5,28 cm szczęścia, wiemy kim jesteś 🥰
    12.02 7 cm skaczącego bejbika ❣️

preg.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    U mnie po wizycie,pociąg nawet musiał podjeżdżać, bo już po i jestem w domu 😂😂

Wszystko dobrze,ale nic nie wiem🙈 Ani ile waży, ani w sumie nic oprócz słyszenia serca na tej wizycie było 😆 Zdjęcia też nie mam. Za tydzień będę u mojego gina to może dowiem się CZEGOKOLWIEK 😁 ale jak dobrze to dobrze i nie drążę tematu. Skierowanie na badanie dostałam i kolejna wizyta w lipcu.

Najważniejsze, że wszystko dobrze ❤️

Dropsik lubi tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Niektóre dzieci to leniuszki. Mój synek też taki był. Zjedz coś słodkiego,połóż się i Franio się zacznie odzywać.
    Bardzo mi przykro,że kogoś spotkała taka tragedia, nie ma słów:(

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:

Pati mimo wszystko, trzeba myśleć pozytywnie 🤞🏻 ale rozumiem, bo takie informacje wzbudzają wiele emocji 😪
    Jesteś już po wizycie czy jeszcze przed?

Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:

Heeej, a co z Twoją wizytą? Dobrze że jesteś!

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:

Masakra.. :(

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    @Majlen, pamietam, chyba miałas 2 owulacje wtedy prawda? :)
    Tej pierwszej nie jestem pewna, bo nie sprawdzałam proga, ale ta druga była w 32dc zbadana progiem, może u ciebie będzie podobnie 😊

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • Paima Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:

😢😢
    Pati wiem, coś za dużo tego wszystkiego...

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
‹‹ 1155 1156 1157 1158 1159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ