X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2024, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Dobra kontra 💪
    Skąd ludzie biorą te teksty o zachodzenie w ciąże🙈

Ja ostatnio usłyszałam " znowu dziewczynka ? Mąż pewne zawiedziony? no trudno najwyżej spróbujecie z trzecim" 😂

Ja pierdole co za ludzie :[ po co oni w ogóle paszcze otwierają? Chyba czas kupić jakąś wiatrówkę i im strzelać prosto w gębę :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2024, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbuntowana wrote:
    Cześć dziewczyny ja melduje zapisania się do mojej gin na 11 lipca godzina 19
    Zobaczymy jak mięśniaki die czują i czy torbiel ale pewnie wieści z wizyty dam dzien po... chyba że mnie wiadomości załamią ... I się rozsypie

Cześć Kochana :* będziemy tam z Tobą i będziemy trzymać kciuki, żeby były same dobre wiadomości :))

Speranza :), elektro96, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Rozumiem Cię doskonale. U nas rodzice też sie chcieli dołożyć, a teść całość ufundować, ale wiedzieliśmy, że wtedy nawet zadecydują jak łyżki będą na stole leżeć :P więc się nie zgodziliśmy i w sumie to była najlepsza możliwa decyzja - święty spokój :P
    U nas podobnie. Stanowczo się sprzeciwiliśmy i powiedzieliśmy, że mają tyle ile uważają dać do koperty jako prezent, ale o żadnym dokładaniu się nie ma być mowy, bo by nam żyć nie dali na pewno. Już i bez tego próbowali przeforsować swoje pomysły 🙄

Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rodzice się dołożyli. W sensie część dali wcześniej, drugą część dali do koperty. I jedni, i drudzy. Na początku chcieli decydować, ale postawiliśmy różne warunki i finalnie rodzice się cieszyli, ze dali kasę i mieli święty spokój, nic nie musieli załatwiać itp. Teściowa chciała wiejski stół, powiedziała, ze zapłaci, ale mąż jej wbił do głowy, że będzie tyle żarcia, że wiejski stół jest zbędny. :P

Zbuntowana lubi tę wiadomość

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia
    ❌IO u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣

📆 Kalendarz wizyt
    28/7 - gin
    29/7 - urofizjo
    preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę Was dzisiaj nadgonić tak pędzicie 🙈

Vienna trzymam kciuki za pracę i czekamy na info w piątek ✊😊 oby Wasz wyjazd urlopowy się odbył 🍀😘

Paima dużo zdrówka dla Was 😘

Paima, Vienna, Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Notsobadd oby udało się wyleczyć ząbki i żeby już nie bolały 🥺😘

Grazka0022 mam nadzieję że małpa w końcu przyjdzie i zaczniesz nowy cykl 🍀✊

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, jak babcia? Chcesz nam coś opowiedzieć? 🥹
    Mam nadzieję, że mimo wszystko u Ciebie wszystko w porządku kochana? 💋

Suzie, Speranza :), Pati2804, Prezesoowa, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie, znowu atak chińskich znaczków….

Pati2804 lubi tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Pati, jak babcia? Chcesz nam coś opowiedzieć? 🥹
    Mam nadzieję, że mimo wszystko u Ciebie wszystko w porządku kochana? 💋
    Dziękuję kochana ❤ babcia wygląda coraz lepiej, miała tomograf i czekamy na opinie lekarza co tam wyszło. Jest cały czas w szpitalu i dostaje kroplówki, leki i powoli dostaje zupki 🙂
    Ja się czuje dobrze 😘 chociaż młody od wczoraj się nie rusza za bardzo , chyba tylko raz , a ja już schizy w głowie 😅🙈 dobrze ze mam detektor 🤭🤪
    A Ty jak po rozmowie z mężem? 😘

Leśneintro, Speranza :), Dropsik, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dziękuję kochana ❤ babcia wygląda coraz lepiej, miała tomograf i czekamy na opinie lekarza co tam wyszło. Jest cały czas w szpitalu i dostaje kroplówki, leki i powoli dostaje zupki 🙂
    Ja się czuje dobrze 😘 chociaż młody od wczoraj się nie rusza za bardzo , chyba tylko raz , a ja już schizy w głowie 😅🙈 dobrze ze mam detektor 🤭🤪
    Całe szczęście, że babcia czuje się lepiej. ♥️

No właśnie, Notsobadd. Uchyl rąbka tajemnicy 😁

Speranza :), Prezesoowa, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 26 czerwca 2024, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:

Najważniejsze, że wygląda lepiej i tak też się czuje. To znaczy, że idzie ku lepszemu i na pewno już niedługo odwiedzisz ją w domu 💋
    A Franio po prostu wie, że mamusia ma teraz zmartwienie na głowie i po prostu Ci trochę odpuszcza kopniaczki 🤪

Prezesoowa, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pati @elektro, dzięki że pytacie.
    No trochę pogadaliśmy, w sumie to ja więcej mówiłam a on słuchał 😂🤪 Powiedziałam jak się czuję w ostatnim czasie i, że w tym całym zabieganiu robimy się obcy dla siebie. Chyba jeszcze tak nie miałam, żeby z kimś mieszkać i za nim tęsknić… mocno żyjemy ostatnio obok siebie 🙄
    Powiedział, że rozumie i że widzi. A co z tej rozmowy wyniknie to zobaczymy. Ja nie mam siły walczyć o poprawę naszej sytuacji sama… A z kolei mam wrażenie, że dla niego wszystko jest ok, bo się nie kłócimy, jest spokój i on uważa że szukam dziury w całym.

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    @Pati @elektro, dzięki że pytacie.
    No trochę pogadaliśmy, w sumie to ja więcej mówiłam a on słuchał 😂🤪 Powiedziałam jak się czuję w ostatnim czasie i, że w tym całym zabieganiu robimy się obcy dla siebie. Chyba jeszcze tak nie miałam, żeby z kimś mieszkać i za nim tęsknić… mocno żyjemy ostatnio obok siebie 🙄
    Powiedział, że rozumie i że widzi. A co z tej rozmowy wyniknie to zobaczymy. Ja nie mam siły walczyć o poprawę naszej sytuacji sama… A z kolei mam wrażenie, że dla niego wszystko jest ok, bo się nie kłócimy, jest spokój i on uważa że szukam dziury w całym.

Ja Cię rozumiem, bo moj ma dwie prace, tzn jedną stałą, a dodatkowo łapie fuchy, ale te fuchy są non stop, wiec ja go widze codziennie,ale wraca 20,21 i tak na prawde widzimy sie tylko na godzine dwie, wieczorem :(

Start starania: Marzec 2024
    15 cykli:
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

04.06 - 🩸

📆
    I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
    13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati bardzo się cieszę, że babcia ma się lepiej i że się tam dobrze nią zajmują :) Zdrówka dla babci! :)

Notsobadd bardzo dobrze, że pogadałaś z małżem - obie strony muszą dbać o związek, a nie tylko jedna i niech on też wie jak to z Twojej strony wygląda. Myślę, że w każdym związku czasem trafiają się takie gorsze okresy, kiedy się tęskni za sobą i ma się siebie mało.

Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Pati bardzo się cieszę, że babcia ma się lepiej i że się tam dobrze nią zajmują :) Zdrówka dla babci! :)

Notsobadd bardzo dobrze, że pogadałaś z małżem - obie strony muszą dbać o związek, a nie tylko jedna i niech on też wie jak to z Twojej strony wygląda. Myślę, że w każdym związku czasem trafiają się takie gorsze okresy, kiedy się tęskni za sobą i ma się siebie mało.

Wiesz, ja sobie zdaje sprawę z tego, że ma gorący okres teraz, w jego branży wiosna i lato to jest nieustanny zapierdol. Ale chciałabym, żeby poza tą pracą jednak chciał spędzić kilka chwil ze mną, sam coś zainicjował, a nie że ja go wołem wyciągam z domu. Rozumiem zmęczenie oczywiście, ale mimo wszystko… można spędzać czas inaczej niż leżąc na kanapie każde w swoim telefonie :( nigdy tak u nas nie było, potrafiliśmy nawet po kilku latach razem rozmawiać o wszystkim do rana, a teraz… ach, znowu marudzę

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie po wizycie,pociąg nawet musiał podjeżdżać, bo już po i jestem w domu 😂😂

Wszystko dobrze,ale nic nie wiem🙈 Ani ile waży, ani w sumie nic oprócz słyszenia serca na tej wizycie było 😆 Zdjęcia też nie mam. Za tydzień będę u mojego gina to może dowiem się CZEGOKOLWIEK 😁 ale jak dobrze to dobrze i nie drążę tematu. Skierowanie na badanie dostałam i kolejna wizyta w lipcu.

Speranza :), Pati2804, Paima, Prezesoowa, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Ja Cię rozumiem, bo moj ma dwie prace, tzn jedną stałą, a dodatkowo łapie fuchy, ale te fuchy są non stop, wiec ja go widze codziennie,ale wraca 20,21 i tak na prawde widzimy sie tylko na godzine dwie, wieczorem :(

Przytulam Cię:( bo z jednej strony chce się rozumieć, że jednak on dużo pracuje dla Waszej wspólnej przyszłości a jednak trochę boli taka samotność we dwoje…

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Wiesz, ja sobie zdaje sprawę z tego, że ma gorący okres teraz, w jego branży wiosna i lato to jest nieustanny zapierdol. Ale chciałabym, żeby poza tą pracą jednak chciał spędzić kilka chwil ze mną, sam coś zainicjował, a nie że ja go wołem wyciągam z domu. Rozumiem zmęczenie oczywiście, ale mimo wszystko… można spędzać czas inaczej niż leżąc na kanapie każde w swoim telefonie :( nigdy tak u nas nie było, potrafiliśmy nawet po kilku latach razem rozmawiać o wszystkim do rana, a teraz… ach, znowu marudzę
    Wiesz co, ja w pracy też wiosna i lato miałam zapierdzel, plus praca z ludźmi i jedyne o czym marzyłam w domu to właśnie nic nie mówić, nic nie słuchać i poleżeć. Też z mężem się często o to kłóciliśmy, bo on z kolei pracował w domu, w tej pracy luzy takie, że się nudził. Jak wracałam to myślał, że będę go zabawiać a ja chciałam po prosty leżeć i nic nie robić 🥺 Kompromisem było to, że mieliśmy wspólne hobby a dwa, że wracałam i leżałam 20/30 min w ciszy rozwalona na kanapie i scrollująca głupoty, żeby sie odmóżdżyć. Potem wstawałam, szłam się kąpać i wspólnie jedliśmy, rozmawialiśmy, czytaliśmy książkę na głos itp. Nadal to nie było idealne i często uciekałam myślami, ale była jakaś minimalna poprawa.

• Suzie Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    U mnie po wizycie,pociąg nawet musiał podjeżdżać, bo już po i jestem w domu 😂😂

Wszystko dobrze,ale nic nie wiem🙈 Ani ile waży, ani w sumie nic oprócz słyszenia serca na tej wizycie było 😆 Zdjęcia też nie mam. Za tydzień będę u mojego gina to może dowiem się CZEGOKOLWIEK 😁 ale jak dobrze to dobrze i nie drążę tematu. Skierowanie na badanie dostałam i kolejna wizyta w lipcu.

Jakby ktoś tak miał prowadzić ciąże to masakra.

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia
    ❌IO u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣

📆 Kalendarz wizyt
    28/7 - gin
    29/7 - urofizjo
    preg.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, dobrze że jest poprawa u babci.

Grazka, Twój okres leci sobie w kulki i to mocno 😐 Dobrze, że zapisałaś się do gina, bo w razie co dostaniesz leki na wywołanie i nie będziesz czekać na jaśnie panią 🐒.

Pati2804 lubi tę wiadomość

‹‹ 1154 1155 1156 1157 1158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ