Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPaima wrote:Dobra kontra 💪
Skąd ludzie biorą te teksty o zachodzenie w ciąże🙈
Ja ostatnio usłyszałam " znowu dziewczynka ? Mąż pewne zawiedziony? no trudno najwyżej spróbujecie z trzecim" 😂
Ja pierdole co za ludzie :[ po co oni w ogóle paszcze otwierają? Chyba czas kupić jakąś wiatrówkę i im strzelać prosto w gębę -
nick nieaktualnyZbuntowana wrote:Cześć dziewczyny ja melduje zapisania się do mojej gin na 11 lipca godzina 19
Zobaczymy jak mięśniaki die czują i czy torbiel ale pewnie wieści z wizyty dam dzien po... chyba że mnie wiadomości załamią ... I się rozsypie
Cześć Kochana :* będziemy tam z Tobą i będziemy trzymać kciuki, żeby były same dobre wiadomości)
Speranza :), elektro96, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Rozumiem Cię doskonale. U nas rodzice też sie chcieli dołożyć, a teść całość ufundować, ale wiedzieliśmy, że wtedy nawet zadecydują jak łyżki będą na stole leżeć
więc się nie zgodziliśmy i w sumie to była najlepsza możliwa decyzja - święty spokój
Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
U nas rodzice się dołożyli. W sensie część dali wcześniej, drugą część dali do koperty. I jedni, i drudzy. Na początku chcieli decydować, ale postawiliśmy różne warunki i finalnie rodzice się cieszyli, ze dali kasę i mieli święty spokój, nic nie musieli załatwiać itp. Teściowa chciała wiejski stół, powiedziała, ze zapłaci, ale mąż jej wbił do głowy, że będzie tyle żarcia, że wiejski stół jest zbędny.
Zbuntowana lubi tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
28/7 - gin
29/7 - urofizjo
-
Nie mogę Was dzisiaj nadgonić tak pędzicie 🙈
Vienna trzymam kciuki za pracę i czekamy na info w piątek ✊😊 oby Wasz wyjazd urlopowy się odbył 🍀😘
Paima dużo zdrówka dla Was 😘Paima, Vienna, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Notsobadd oby udało się wyleczyć ząbki i żeby już nie bolały 🥺😘
Grazka0022 mam nadzieję że małpa w końcu przyjdzie i zaczniesz nowy cykl 🍀✊ -
Pati, jak babcia? Chcesz nam coś opowiedzieć? 🥹
Mam nadzieję, że mimo wszystko u Ciebie wszystko w porządku kochana? 💋Suzie, Speranza :), Pati2804, Prezesoowa, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
O nie, znowu atak chińskich znaczków….
Pati2804 lubi tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Pati, jak babcia? Chcesz nam coś opowiedzieć? 🥹
Mam nadzieję, że mimo wszystko u Ciebie wszystko w porządku kochana? 💋
Ja się czuje dobrze 😘 chociaż młody od wczoraj się nie rusza za bardzo , chyba tylko raz , a ja już schizy w głowie 😅🙈 dobrze ze mam detektor 🤭🤪
A Ty jak po rozmowie z mężem? 😘Leśneintro, Speranza :), Dropsik, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Dziękuję kochana ❤ babcia wygląda coraz lepiej, miała tomograf i czekamy na opinie lekarza co tam wyszło. Jest cały czas w szpitalu i dostaje kroplówki, leki i powoli dostaje zupki 🙂
Ja się czuje dobrze 😘 chociaż młody od wczoraj się nie rusza za bardzo , chyba tylko raz , a ja już schizy w głowie 😅🙈 dobrze ze mam detektor 🤭🤪
A Ty jak po rozmowie z mężem? 😘
No właśnie, Notsobadd. Uchyl rąbka tajemnicy 😁Speranza :), Prezesoowa, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
A Ty jak po rozmowie z mężem? 😘
Najważniejsze, że wygląda lepiej i tak też się czuje. To znaczy, że idzie ku lepszemu i na pewno już niedługo odwiedzisz ją w domu 💋
A Franio po prostu wie, że mamusia ma teraz zmartwienie na głowie i po prostu Ci trochę odpuszcza kopniaczki 🤪Prezesoowa, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
@Pati @elektro, dzięki że pytacie.
No trochę pogadaliśmy, w sumie to ja więcej mówiłam a on słuchał 😂🤪 Powiedziałam jak się czuję w ostatnim czasie i, że w tym całym zabieganiu robimy się obcy dla siebie. Chyba jeszcze tak nie miałam, żeby z kimś mieszkać i za nim tęsknić… mocno żyjemy ostatnio obok siebie 🙄
Powiedział, że rozumie i że widzi. A co z tej rozmowy wyniknie to zobaczymy. Ja nie mam siły walczyć o poprawę naszej sytuacji sama… A z kolei mam wrażenie, że dla niego wszystko jest ok, bo się nie kłócimy, jest spokój i on uważa że szukam dziury w całym.👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:@Pati @elektro, dzięki że pytacie.
No trochę pogadaliśmy, w sumie to ja więcej mówiłam a on słuchał 😂🤪 Powiedziałam jak się czuję w ostatnim czasie i, że w tym całym zabieganiu robimy się obcy dla siebie. Chyba jeszcze tak nie miałam, żeby z kimś mieszkać i za nim tęsknić… mocno żyjemy ostatnio obok siebie 🙄
Powiedział, że rozumie i że widzi. A co z tej rozmowy wyniknie to zobaczymy. Ja nie mam siły walczyć o poprawę naszej sytuacji sama… A z kolei mam wrażenie, że dla niego wszystko jest ok, bo się nie kłócimy, jest spokój i on uważa że szukam dziury w całym.
Ja Cię rozumiem, bo moj ma dwie prace, tzn jedną stałą, a dodatkowo łapie fuchy, ale te fuchy są non stop, wiec ja go widze codziennie,ale wraca 20,21 i tak na prawde widzimy sie tylko na godzine dwie, wieczorem
Start starania: Marzec 2024
15 cykli:
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
04.06 - 🩸
📆
I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Pati bardzo się cieszę, że babcia ma się lepiej i że się tam dobrze nią zajmują
Zdrówka dla babci!
Notsobadd bardzo dobrze, że pogadałaś z małżem - obie strony muszą dbać o związek, a nie tylko jedna i niech on też wie jak to z Twojej strony wygląda. Myślę, że w każdym związku czasem trafiają się takie gorsze okresy, kiedy się tęskni za sobą i ma się siebie mało.Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:Pati bardzo się cieszę, że babcia ma się lepiej i że się tam dobrze nią zajmują
Zdrówka dla babci!
Notsobadd bardzo dobrze, że pogadałaś z małżem - obie strony muszą dbać o związek, a nie tylko jedna i niech on też wie jak to z Twojej strony wygląda. Myślę, że w każdym związku czasem trafiają się takie gorsze okresy, kiedy się tęskni za sobą i ma się siebie mało.
Wiesz, ja sobie zdaje sprawę z tego, że ma gorący okres teraz, w jego branży wiosna i lato to jest nieustanny zapierdol. Ale chciałabym, żeby poza tą pracą jednak chciał spędzić kilka chwil ze mną, sam coś zainicjował, a nie że ja go wołem wyciągam z domu. Rozumiem zmęczenie oczywiście, ale mimo wszystko… można spędzać czas inaczej niż leżąc na kanapie każde w swoim telefonienigdy tak u nas nie było, potrafiliśmy nawet po kilku latach razem rozmawiać o wszystkim do rana, a teraz… ach, znowu marudzę
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
U mnie po wizycie,pociąg nawet musiał podjeżdżać, bo już po i jestem w domu 😂😂
Wszystko dobrze,ale nic nie wiem🙈 Ani ile waży, ani w sumie nic oprócz słyszenia serca na tej wizycie było 😆 Zdjęcia też nie mam. Za tydzień będę u mojego gina to może dowiem się CZEGOKOLWIEK 😁 ale jak dobrze to dobrze i nie drążę tematu. Skierowanie na badanie dostałam i kolejna wizyta w lipcu.Speranza :), Pati2804, Paima, Prezesoowa, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
grazka0022 wrote:Ja Cię rozumiem, bo moj ma dwie prace, tzn jedną stałą, a dodatkowo łapie fuchy, ale te fuchy są non stop, wiec ja go widze codziennie,ale wraca 20,21 i tak na prawde widzimy sie tylko na godzine dwie, wieczorem
Przytulam Ciębo z jednej strony chce się rozumieć, że jednak on dużo pracuje dla Waszej wspólnej przyszłości a jednak trochę boli taka samotność we dwoje…
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Wiesz, ja sobie zdaje sprawę z tego, że ma gorący okres teraz, w jego branży wiosna i lato to jest nieustanny zapierdol. Ale chciałabym, żeby poza tą pracą jednak chciał spędzić kilka chwil ze mną, sam coś zainicjował, a nie że ja go wołem wyciągam z domu. Rozumiem zmęczenie oczywiście, ale mimo wszystko… można spędzać czas inaczej niż leżąc na kanapie każde w swoim telefonie
nigdy tak u nas nie było, potrafiliśmy nawet po kilku latach razem rozmawiać o wszystkim do rana, a teraz… ach, znowu marudzę
-
Dropsik wrote:U mnie po wizycie,pociąg nawet musiał podjeżdżać, bo już po i jestem w domu 😂😂
Wszystko dobrze,ale nic nie wiem🙈 Ani ile waży, ani w sumie nic oprócz słyszenia serca na tej wizycie było 😆 Zdjęcia też nie mam. Za tydzień będę u mojego gina to może dowiem się CZEGOKOLWIEK 😁 ale jak dobrze to dobrze i nie drążę tematu. Skierowanie na badanie dostałam i kolejna wizyta w lipcu.
Jakby ktoś tak miał prowadzić ciąże to masakra.👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️