X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Czy Liyss jest z nami na pokładzie? Będziemy czekać na info z wizyty 🍀😚

Liyss ma przerwę, ale mam nadzieję, że wkrótce wróci <3

notsobadd, Dropsik, Malinowysorbet, Prezesoowa, Paima, Leśneintro, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia
    ❌IO u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣

📆 Kalendarz wizyt
    28/7 - gin
    29/7 - urofizjo
    preg.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    🤦‍♀️
    Dobrze jej powiedziałaś. To nie koncert życzeń. Tak jak mnie bolało i nadal boli, że moi rodzice tak strasznie się spinali nad płcią 🥴 Człowiek się martwi czy zajdzie, czy zdrowy maluch... A oni sobie żyją w bańce i płeć będą wybierać 😡

Najpierw rzucają komentarzami kiedy dzieciak, potem kiedy drugie, „nie ma parki? ojej, pewnie Wam przykro”, już wróciłaś do pracy? biedne dzieci, w żłobku muszą być…, nie pracujesz tylko wychowujesz dziecko? biedny mąż, sam na wszystko zapieprza a ona w domu siedzi… Kurwa mac, no ja nie mogę po prostu 😂
    Chyba mam krótki lont dzisiaj, bo jestem głodna a nie mogę jeść przez zeby 🤪 Od rana jadę na jednym bananie 😩

Speranza :), Zbuntowana, Prezesoowa, elektro96, Vienna, Pati2804, Katsue, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima,mi pomógł teraz ostatnio psikacz Argentin T (bezpieczny w ciąży) i lekarz pozwolił płukać Gargarinem. A oprócz tego sok z malin i cytryna z ciepłą wodą. Dość szybko ten zestaw mnie wyciągnął z dużego zapalenia gardła i bólu.
    Ja w tej ciąży to ciągle jestem chora, ale też myślę, że synek z przedszkola mi coś przynosi. Dzisiaj na przykład ropieje mu oczko 🥴 No ciekawe, w którą stronę to pójdzie. Plus u mnie alergia na trawy, więc jest wesoło 😐

Paima, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• Paima Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Może jeszcze za wcześnie na efekty w wynikach? :(

Nie, to bardziej powinno być już widoczne przy codziennych pomiarach cukru z rana. 😔

Nie wiem w sumie czemu narzekam ale chyba jestem zła na swój organizm.
    Ja o niego tak dbam i go tak proszę.
    A on nie działa.
    Mam na niego focha 😂

Skoro dieta nie idzie to wiem, że teraz dostanę insulinę.
    Ja wiem, że to nie jest nic złego.
    Ale zmienia cały schemat porodu.
    Nie chcę żeby w 38 tygodniu wsadzali mi jakieś tasiemki czy baloniki i sztucznie wywoływali...

Ale obiecuję, że już przestaję marudzić 😂😄

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Przytulam za chorobę córy :* masz się czym ratować?

Możesz się zapisać do newslettera Michała Kota, ma w tym tygodniu wysyłać wiadomości odnośnie diety cukrzycowej w ciąży :)

Tak, póki co naturalnie, a jak nie, to będę szukać dozwolonych specyfików.

Dziękuję, zerknę co on wysyła. 😘

Prezesoowa lubi tę wiadomość

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima życzę dużo zdrówka Tobie i córce 🫂😚
    Co do diety nie pomogę bo się totalnie na tym nie znam :<

Paima, Zbuntowana lubią tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Dropsik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Najpierw rzucają komentarzami kiedy dzieciak, potem kiedy drugie, „nie ma parki? ojej, pewnie Wam przykro”, już wróciłaś do pracy? biedne dzieci, w żłobku muszą być…, nie pracujesz tylko wychowujesz dziecko? biedny mąż, sam na wszystko zapieprza a ona w domu siedzi… Kurwa mac, no ja nie mogę po prostu 😂
    Chyba mam krótki lont dzisiaj, bo jestem głodna a nie mogę jeść przez zeby 🤪 Od rana jadę na jednym bananie 😩
    Tak, ja też jestem załamana tą wieczną oceną. Najgorsze są inne kobiety dla kobiet. Potem inne mamy dla innych mam. Nie ma w naszej kulturze takich kręgów kobiet, które wspierają, a właśnie wbijają szpile. Sporo tego się pojawia po pojawieniu się dziecka 😬 A właściwie jak widać, już od ciąży i to jest równia pochyła 😡 Często ktoś kto ma słabszy charakter lub nie jest pewien swego daje sobie wejść na głowę.
    Dlatego trzeba się samemu mocno edukować w różnych kwestiach i wtedy jest się pewnym jak chce się karmić, nosić, przewijać, pielęgnować i wychowywać dziecko. Z taką pewnością łatwiej odpierać "atak", bo masz wiedzę i jakieś przekonanie,że robisz dobrze. Inaczej niż mówią, ale nadal dobrze.

Speranza :), notsobadd lubią tę wiadomość

• Paima Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Paima,mi pomógł teraz ostatnio psikacz Argentin T (bezpieczny w ciąży) i lekarz pozwolił płukać Gargarinem. A oprócz tego sok z malin i cytryna z ciepłą wodą. Dość szybko ten zestaw mnie wyciągnął z dużego zapalenia gardła i bólu.
    Ja w tej ciąży to ciągle jestem chora, ale też myślę, że synek z przedszkola mi coś przynosi. Dzisiaj na przykład ropieje mu oczko 🥴 No ciekawe, w którą stronę to pójdzie. Plus u mnie alergia na trawy, więc jest wesoło 😐

O nie wiedziałam że można argentin t używać w ciąży, dziękuję, on się sprawdzał jak go kiedyś uzywalam😊

Tak, zdecydowanie dzieciaki przynoszą co chwilę coś z przedszkola 🙈

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

A to prawda jest i każdy ma złote rody, jak mamy zyc. Nie tylko w temacie dzieci niestety. U mnie np przyszli teście chcieli wielkie wiejskie wesele na 200 osób, powiedzieli, ze nam postawią. Dobra. Zgodziłam sie na ok.70/80 osób, w miarę kameralnie. Oczywiście nie chce, zeby za nas płacili, ale troche ich prześladuje teraz. Dekoratorka wyliczyła 5500 zł, powiedziałam im to oczy jak 5 zł i że drogo. To mówie, chcieliscie wesele to płaćcie. :D Ja to sama sobie opłace z moim, ale troche ich wkurzam teraz za te ich pomysły.

Speranza :), Dropsik, Prezesoowa, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    15 cykli:
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

04.06 - 🩸

📆
    I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
    13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

Biedna jesteś z tymi zębami... Oby Ci dentysta pomógł jak najszybciej...

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2024, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

Mnie też to rozwala, nigdy dość 🤬

• Paima Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    A propos wybierania sobie miesiąca, w którym dziecko się urodzi. Jak moja przyszła teściowa się dowiedziała, że będziemy mieć dziecko, to oczywiście bardzo się ucieszyła itd. A potem pod koniec rozmowy rzuciła tekst, że to jest takie niefajne, że bejbik urodzi się zimą, że gdzie na spacery będziemy chodzić itd. Marudziła strasznie, więc już nie wytrzymałam i jej powiedziałam, że jakoś się nie umiałam wstrzelić przez trzy lata starań :D Ona naprawdę ma momentami straszne te teksty.

Dobra kontra 💪
    Skąd ludzie biorą te teksty o zachodzenie w ciąże🙈

Ja ostatnio usłyszałam " znowu dziewczynka ? Mąż pewne zawiedziony? no trudno najwyżej spróbujecie z trzecim" 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2024, 09:50

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja melduje zapisania się do mojej gin na 11 lipca godzina 19
    Zobaczymy jak mięśniaki die czują i czy torbiel ale pewnie wieści z wizyty dam dzien po... chyba że mnie wiadomości załamią ... I się rozsypie

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Paima Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Tak, ja też jestem załamana tą wieczną oceną. Najgorsze są inne kobiety dla kobiet. Potem inne mamy dla innych mam. Nie ma w naszej kulturze takich kręgów kobiet, które wspierają, a właśnie wbijają szpile. Sporo tego się pojawia po pojawieniu się dziecka 😬 A właściwie jak widać, już od ciąży i to jest równia pochyła 😡 Często ktoś kto ma słabszy charakter lub nie jest pewien swego daje sobie wejść na głowę.
    Dlatego trzeba się samemu mocno edukować w różnych kwestiach i wtedy jest się pewnym jak chce się karmić, nosić, przewijać, pielęgnować i wychowywać dziecko. Z taką pewnością łatwiej odpierać "atak", bo masz wiedzę i jakieś przekonanie,że robisz dobrze. Inaczej niż mówią, ale nadal dobrze.

Ale to jest prawda, co napisałaś...
    Jak rodzi się pierwsze dziecko, słyszysz tyle opinii, jak masz postępować...
    Tyle ocen, bo nie karmisz piersią...
    Twoje dziecko ma rok i nie chodzi? Biegnij do specjalisty!
    I to właśnie kobiety wszystko porównują i kwestionują. 🥺🥺

Speranza :), Prezesoowa lubią tę wiadomość

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Nie, to bardziej powinno być już widoczne przy codziennych pomiarach cukru z rana. 😔

A on nie działa.
    Mam na niego focha 😂

Nie chcę żeby w 38 tygodniu wsadzali mi jakieś tasiemki czy baloniki i sztucznie wywoływali...

Rozumiem w 100% focha na organizm, też takie miewam 🤪
    Możesz marudzić do woli, od tego tu jesteśmy. W końcu jest to coś innego niż się spodziewałaś…

Prezesoowa lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Paima Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

Haha chyba dziś coś w powietrzu wisi, bo i u mnie jakiś nerwowy/buntowniczy nastrój 😂

Może spróbuj jakąś tubkę/jogurcik aby zaspokoić głód?
    Współczuję sytuacji z ząbkami.
    Jak lecą, to po całości 😭

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Dobra kontra 💪
    Skąd ludzie biorą te teksty o zachodzenie w ciąże🙈

Ja ostatnio usłyszałam " znowu dziewczynka ? Masz pewne zawiedziony? no trudno najwyżej spróbujecie z trzecim" 😂

Ja piernicze ale teksty.... Co za durni i bezmyślni ludzie.... Chiałoby się mieć ten młotek w torebce i od razu pieprznąć w łeb autora takich komentarzy... Wrrr....

Dropsik, Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Paima Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Rozumiem w 100% focha na organizm, też takie miewam 🤪
    Możesz marudzić do woli, od tego tu jesteśmy. W końcu jest to coś innego niż się spodziewałaś…

A bo te organizmy to takie złośliwce są ... 😑

Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:

A on nie działa.
    Mam na niego focha 😂

Kurczę... :(

Zbuntowana lubi tę wiadomość

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia
    ❌IO u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣

📆 Kalendarz wizyt
    28/7 - gin
    29/7 - urofizjo
    preg.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Ja piernicze ale teksty.... Co za durni i bezmyślni ludzie.... Chiałoby się mieć ten młotek w torebce i od razu pieprznąć w łeb autora takich komentarzy... Wrrr....

Ja to sikam ze śmiechu, bo mi to kompletnie obojętne, jaka płeć. A akurat mąż się cieszy, bo mówi, że mu chłopaki nie będą pada do PlayStation zabierać 😜

Ale jak komentarze trafiają ogólnie w kwestię posiadania dzieci, to robi się źle 😈
    Prawie 5lat nie mogłam starać się o drugie dziecko i spełniam obecnie swoje największe marzenie o większej rodzinie... Ale ludzie to ludzie 😈

Speranza :), Dropsik, Zbuntowana, elektro96, Prezesoowa lubią tę wiadomość

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
‹‹ 1152 1153 1154 1155 1156 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ