X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna,notsobadd, tak umówiłam sie na wtorek, zobaczymy, moze przyjdzie do tego czasu

notsobadd, Vienna, Prezesoowa lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    15 cykli:
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

04.06 - 🩸

📆
    I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
    13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Vienna,notsobadd, tak umówiłam sie na wtorek, zobaczymy, moze przyjdzie do tego czasu

To dobrze, mam nadzieję, że jednak się księżna zjawi ale zawsze dobrze wiedzieć, że w razie czego jesteś umówiona. A czujesz się okresowo?

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 14:26

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    IMG-6855.jpg

U mnie cień… zobaczymy co z tego będzie…
    Trzymam kciuki ✊🍀😘

NiedoszlaWielodzietna lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Domek letniskowy blisko gór ❤️ Cisza, spokój, mam nadzieję, że będzie też ładna pogoda 😍
    Myślałam, że do schroniska Samotnia w Karkonoszach 😊 Zaliczyłam tam pierwszy wspólny wyjazd z moim wtedy chłopakiem a dziś mężem :) Miłego wyjazdu i pięknego odpoczynku. Brzmi sielsko:)

Prezesoowa, elektro96, Zbuntowana, Pati2804 lubią tę wiadomość

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, ze w poprzednim cyklu jak Suzie miała taką sytuację to tak jej współczułam, bo mi sie akurat piękny 29 dniowy cykl trafił i tak myslalam "Boże, biedna, tyle czekać na nowy cykl, masakra". I teraz wiem,ze mialam racje, ze to masakra. :D
    Moze zaczne Wam wspóczuć ciąż skoro u mnie tak to działa, ze jak współczuje to mnie to spotyka :D

Speranza :), Suzie, Dropsik, elektro96, Pati2804 lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    15 cykli:
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

04.06 - 🩸

📆
    I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
    13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    i nic nie zgłoszone? :o oj będzie młotek :P

Zgłaszałam jakiś czas temu (tak mi się przynajmniej wydaje), ale wiem, że masz mnóstwo na głowie, więc nie chciałam jeszcze się dopominać z wpisywaniem czegoś dla mnie :) Proszę nie używać młotka :D :D :D

Prezesoowa, elektro96, Zbuntowana, Pati2804, Katsue lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 26 czerwca 2024, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Bardzo się cieszę, że odpoczęłaś i tak fajnie spędziliście czas :) Trzymam mocno kciuki, żeby to jego wybrali, bo dla nas jest jasne, że jest najlepszym kandydatem :))

A jaki masz plan z pracą? Jak długo bedziesz chciała pracowac? :)

Czuję się dobrze, więc chcę pracować jak najdłużej, jeśli tylko lekarz i zdrowie mi na to pozwolą oczywiście :) Wiadomo, że zdrowie bejbika jest najważniejsze teraz. Mam swoją działalność (w formie spółki z jeszcze dwoma osobami), więc jak się będę źle czuła, to po prostu nie przyjadę do pracy i tyle. Nie biorę też stresujących spraw, a do reszty podchodzę na luzie.

Prezesoowa, Zbuntowana, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 26 czerwca 2024, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niedoszlawielodzietna - widać, widać :) Mam nadzieję, że jutro uda Ci się zrobić betę :) Kciuki!

Zbuntowana lubi tę wiadomość

Wysłany: 26 czerwca 2024, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle jak ostatnio widziałam się z moimi przyjaciółkami i im powiedziałam o ciąży, to jedna z nich wypaliła od razu - i ty pracujesz???? Była oburzona, że w ogóle chodzę do pracy, bo przecież bite 9 miesięcy powinnam jej zdaniem leżeć i pachnieć... Kurcze, aż się zaczęłam zastanawiać czy ja jakaś nienormalna jestem? Lubię swoją pracę, kontakt z ludźmi, rozwiązywanie spraw. Jestem z tych osób, które po 3 dniach choroby już zaczynają narzekać na leżenie w łóżku. To po prostu nie dla mnie. Chyba bym oszalała po 9 miesiącach w domu. Wiadomo, że jeśli by trzeba było to bym w tym domu siedziała, ale na razie jest dobrze.

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🌸 Miłego dnia Dziewczynki ☀️

@NiedoszlaWielodzietna Kciuki 🤞🍀 Też widzę!
    @Grazka Współczuję, że małpa tak z Tobą się bawi 🙁🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2024, 08:49

Prezesoowa, NiedoszlaWielodzietna lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    W ogóle jak ostatnio widziałam się z moimi przyjaciółkami i im powiedziałam o ciąży, to jedna z nich wypaliła od razu - i ty pracujesz???? Była oburzona, że w ogóle chodzę do pracy, bo przecież bite 9 miesięcy powinnam jej zdaniem leżeć i pachnieć... Kurcze, aż się zaczęłam zastanawiać czy ja jakaś nienormalna jestem? Lubię swoją pracę, kontakt z ludźmi, rozwiązywanie spraw. Jestem z tych osób, które po 3 dniach choroby już zaczynają narzekać na leżenie w łóżku. To po prostu nie dla mnie. Chyba bym oszalała po 9 miesiącach w domu. Wiadomo, że jeśli by trzeba było to bym w tym domu siedziała, ale na razie jest dobrze.

Też widziałam takie komentarze, dla innych to naturalne, że kobieta od razu idzie na l4. Wiem, że są komentarze, że to ostatni raz kiedy ma się wolne bez dzieci i to jeszcze za 100% pensji, ale ja też chciałabym długo pracować jeżeli się będę czuła. Moja praca akurat na to pozwala.

Edit: Zresztą co z tego, że byłabym na l4 jakbym "pracowała" w domu, bo bym ciągle sprzątała xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2024, 08:51

Prezesoowa, Speranza :) lubią tę wiadomość

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia
    ❌IO u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣

📆 Kalendarz wizyt
    28/7 - gin
    29/7 - urofizjo
    preg.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dzień dobry :)

Dzisiaj pociąg kursuje do Liyss na godzinę 10:00 i do Dropsika na 12:20 - 🚂 gotowy do drogi :)

Majlen - a co chcesz osiągnąć dodając selen do suplementów? Jakiego efektu oczekujesz?

Dzień dobry, Kciuki za wizyty 🤞🤞

Niedoszła jest kreseczka, rośnijcie zdrowo ❤️🌻

Prezesoowa lubi tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2024, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Powiem Wam, ze w poprzednim cyklu jak Suzie miała taką sytuację to tak jej współczułam, bo mi sie akurat piękny 29 dniowy cykl trafił i tak myslalam "Boże, biedna, tyle czekać na nowy cykl, masakra". I teraz wiem,ze mialam racje, ze to masakra. :D
    Moze zaczne Wam wspóczuć ciąż skoro u mnie tak to działa, ze jak współczuje to mnie to spotyka :D

Naprawdę Ci współczuję, bo takie czekanie musi być okropne :(

A ja się zastanawiam jak to będzie przy moim bezowulacyjnym, bo miałam je przecież długi okres czasu, a cykle 23-25 dni 🫣

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2024, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgłaszałam jakiś czas temu (tak mi się przynajmniej wydaje), ale wiem, że masz mnóstwo na głowie, więc nie chciałam jeszcze się dopominać z wpisywaniem czegoś dla mnie :) Proszę nie używać młotka :D :D :D

W takim razie użyję młotka na sobie 🔨

Już dziś trzymam kciuki za Twoją Żabkę ♥️🤞

Speranza :) lubi tę wiadomość

• Paima Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Myślałam, że do schroniska Samotnia w Karkonoszach 😊 Zaliczyłam tam pierwszy wspólny wyjazd z moim wtedy chłopakiem a dziś mężem :) Miłego wyjazdu i pięknego odpoczynku. Brzmi sielsko:)

Uwielbiam to miejsce.
    Byliśmy i zimą i latem.
    Jest cudnie.
    Tylko turystów mogłoby być mniej aby było bardziej "samotnie" 😜

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Naprawdę Ci współczuję, bo takie czekanie musi być okropne :(

A ja się zastanawiam jak to będzie przy moim bezowulacyjnym, bo miałam je przecież długi okres czasu, a cykle 23-25 dni 🫣

Dobija mnie czasem, że cykle bezowulacyjne kończą się różnie. Jedna nie zauważy różnicy, druga ma strasznie krótkie, a trzecia ma cykl bez końca :/ źle to natura wymyśliła :P

Prezesoowa lubi tę wiadomość

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia
    ❌IO u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣

📆 Kalendarz wizyt
    28/7 - gin
    29/7 - urofizjo
    preg.png

Wysłany: 26 czerwca 2024, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Też widziałam takie komentarze, dla innych to naturalne, że kobieta od razu idzie na l4. Wiem, że są komentarze, że to ostatni raz kiedy ma się wolne bez dzieci i to jeszcze za 100% pensji, ale ja też chciałabym długo pracować jeżeli się będę czuła. Moja praca akurat na to pozwala.

Edit: Zresztą co z tego, że byłabym na l4 jakbym "pracowała" w domu, bo bym ciągle sprzątała xD

Ja myślę, że to wszystko zależy - od typu pracy, atmosfery, stresu tam i przede wszystkim zdrowia. Nie ma co oceniać i każda kobitka musi sama zdecydować. Ale serio dziwnie się z tym tekstem tej koleżanki poczułam, oburzona była jak nie wiem co. Prawie jakbym dziecko krzywdziła i była pracoholiczką. Szkoda gadać. Ale to akurat to ta koleżanka, która się dziwiła, że w ogóle można mieć problemy z zajściem z ciążę, bo ona jest cyt. "płodna jak królik" i sobie zawsze planowała kiedy zajdzie i w którym miesiącu urodzi dziecko. Aaaa, niech się nie zesra z takimi złotymi tekstami :D Cytując Dropsika :D

Prezesoowa, Dropsik, Pati2804, Katsue lubią tę wiadomość

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:45

Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2024, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś

To na pewno zależy od wielu kwestii :) np. od charakteru pracy i tego jak się tam czujemy. W aktualnej pracy to bym od razu zwiała na L4, ale jeszcze 2-3 lata temu to bym pracowała na ile by mi zdrowie pozwoliło :P

Speranza :) lubi tę wiadomość

‹‹ 1150 1151 1152 1153 1154 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ