X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Paima Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    W ogóle jak ostatnio widziałam się z moimi przyjaciółkami i im powiedziałam o ciąży, to jedna z nich wypaliła od razu - i ty pracujesz???? Była oburzona, że w ogóle chodzę do pracy, bo przecież bite 9 miesięcy powinnam jej zdaniem leżeć i pachnieć... Kurcze, aż się zaczęłam zastanawiać czy ja jakaś nienormalna jestem? Lubię swoją pracę, kontakt z ludźmi, rozwiązywanie spraw. Jestem z tych osób, które po 3 dniach choroby już zaczynają narzekać na leżenie w łóżku. To po prostu nie dla mnie. Chyba bym oszalała po 9 miesiącach w domu. Wiadomo, że jeśli by trzeba było to bym w tym domu siedziała, ale na razie jest dobrze.

Pracuj póki czujecie się dobrze i póki masz siły i chęci.

Też lubię swoją pracę, na zwolnieniu jestem od kilku dni.
    Chodząc do pracy czułam się lepiej.
    Zmotywowana do działania.

Ale już zaakceptowałam fakt, że od tego momentu, do porodu (a nawet dłużej) będę w domu.

Speranza :), Prezesoowa lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle jak ostatnio widziałam się z moimi przyjaciółkami i im powiedziałam o ciąży, to jedna z nich wypaliła od razu - i ty pracujesz???? Była oburzona, że w ogóle chodzę do pracy, bo przecież bite 9 miesięcy powinnam jej zdaniem leżeć i pachnieć... Kurcze, aż się zaczęłam zastanawiać czy ja jakaś nienormalna jestem? Lubię swoją pracę, kontakt z ludźmi, rozwiązywanie spraw. Jestem z tych osób, które po 3 dniach choroby już zaczynają narzekać na leżenie w łóżku. To po prostu nie dla mnie. Chyba bym oszalała po 9 miesiącach w domu. Wiadomo, że jeśli by trzeba było to bym w tym domu siedziała, ale na razie jest dobrze.
    Jeżeli masz taką możliwość, żeby pracować i czujesz się dobrze, to świetnie. Myślę, że jeśli nie ma się żadnych dolegliwości, to warto być aktywnym i funkcjonować normalnie 😊
    Ja pracuję w szkodliwych warunkach, więc jeżeli kiedykolwiek zajdę w ciążę to chciałabym uciec od razu. W teorii powinno być bezpiecznie aby pracować w ciąży, ale w praktyce różnie to bywa… różne sytuacje mogą się zdarzyć 😊 Za długo już czekam na ten mój cud, więc nie chciałabym ryzykować w żaden sposób.

Speranza :), Prezesoowa, Dropsik, Pati2804 lubią tę wiadomość

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 26 czerwca 2024, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślę, że to wszystko zależy - od typu pracy, atmosfery, stresu tam i przede wszystkim zdrowia. Nie ma co oceniać i każda kobitka musi sama zdecydować. Ale serio dziwnie się z tym tekstem tej koleżanki poczułam, oburzona była jak nie wiem co. Prawie jakbym dziecko krzywdziła i była pracoholiczką. Szkoda gadać. Ale to akurat to ta koleżanka, która się dziwiła, że w ogóle można mieć problemy z zajściem z ciążę, bo ona jest cyt. "płodna jak królik" i sobie zawsze planowała kiedy zajdzie i w którym miesiącu urodzi dziecko. Aaaa, niech się nie zesra z takimi złotymi tekstami :D Cytując Dropsika :D

A to ta. To wszystko jasne w takim razie. Tak, każda kobieta musi decydować, ale komentarze jednej i drugiej strony może być krzywdzące, bo kobieta kota od razu idzie na zwolnienie ma wyrzuty sumienia, że poszła, a ta co nie poszła, że dalej pracuje :/

Speranza :) lubi tę wiadomość

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia
    ❌IO u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣

📆 Kalendarz wizyt
    28/7 - gin
    29/7 - urofizjo
    preg.png
  • Dropsik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No każdy inaczej to przyjmuje i znosi. Jak się dobrze czujesz to na pewno dobrze taka praca robi na głowę. Ja pracowałam wcześniej do połowy ciąży, bo potem mi niestety praca nie pozwoliła. Nie mam takiej elastycznej, muszę być ciągle na wysokich obrotach. I myślę sobie, że dzięki temu te pierwsze tygodnie, miesiące przetrwałam bez stresu, bo nie miałam czasu się zastanawiać czy mnie zakłuło gdzieś, czy śluz taki a taki, czy mam objawy dzisiaj czy nie 🙈
    Więc pracuj na zdrowie, dopóki widzisz, że jest ok :)

• Zbuntowana Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Hej!

@Vienka, kciuki ✊
    @Prezesoowa, jak dziś Twoja głowa? Mam nadzieję, że to nic poważnego... A koniczynki 🥺🥺🥺
    @Dropsiku, to koniecznie poleć ten probiotyk!
    @Pati, super, że Franio już taki aktywny ♥️ U nas Niko jest tak spokojny, że dzisiaj już kiepsko spałam i budziłam Męża w nocy na randkę z detektorem 🤭 Dziewczyny przyzwyczaiły mnie do tego, że maluch w brzuchu na tym etapie ryje tunele, a tu tylko drobne puknięcia i lekkie przeciągnięcia 😉
    @notsobadd, Kochana, mocno, mocno Cię przytulam 🫂 🫂 🫂 Życzę Ci, żeby już za chwilę zaświeciło dla Ciebie słoneczko ☀️
    @Coffee, rozumiem Twoj smutek z powodu reakcji męża, ale jesteście w tym razem 😘 Nie zawsze da się kogoś ochronić przed emocjami czy żalem, a badanie nasienia to bardzo ważna sprawa ✊
    @grazka, jeju, ale 🐒 leci w kulki... A jak się czujesz fizycznie? Jakby miała przyjść?
    @Sorbeciku, czuję, że będzie dobrze ✊✊✊

My już się urlopujemy 🥰 Także będę zaglądać nieco rzadziej, ale będę 🙂
    Hej nie martw się może Niko wogole będzie spokojnym dzieckiem bez problemowym...

MummyYummy lubi tę wiadomość

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Uwielbiam to miejsce.
    Byliśmy i zimą i latem.
    Jest cudnie.
    Tylko turystów mogłoby być mniej aby było bardziej "samotnie" 😜
    My byliśmy zimą, taką mega srogą i raczej pamiętam właśnie spokój. Może nie byliśmy w jakiś ferie czy coś. Już nie pamiętam.

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos wybierania sobie miesiąca, w którym dziecko się urodzi. Jak moja przyszła teściowa się dowiedziała, że będziemy mieć dziecko, to oczywiście bardzo się ucieszyła itd. A potem pod koniec rozmowy rzuciła tekst, że to jest takie niefajne, że bejbik urodzi się zimą, że gdzie na spacery będziemy chodzić itd. Marudziła strasznie, więc już nie wytrzymałam i jej powiedziałam, że jakoś się nie umiałam wstrzelić przez trzy lata starań :D Ona naprawdę ma momentami straszne te teksty.

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos wybierania sobie miesiąca, w którym dziecko się urodzi. Jak moja przyszła teściowa się dowiedziała, że będziemy mieć dziecko, to oczywiście bardzo się ucieszyła itd. A potem pod koniec rozmowy rzuciła tekst, że to jest takie niefajne, że bejbik urodzi się zimą, że gdzie na spacery będziemy chodzić itd. Marudziła strasznie, więc już nie wytrzymałam i jej powiedziałam, że jakoś się nie umiałam wstrzelić przez trzy lata starań :D Ona naprawdę ma momentami straszne te teksty.
    Bez komentarza… 😵‍💫 chyba bym udusiła za taki tekst 🤣

Speranza :), Paima, Prezesoowa, Leśneintro, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 26 czerwca 2024, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej,
    Wczoraj zaczęłam nadrabiać wieczorem dwa dni Ovu i zasnęłam 🙈

Muszę trochę ponarzekać...

Córka z gilem więc została na tydzień w domku.
    Sprzedała mi wiruska - boli mnie gardło 🙈
    Wczoraj robiłam pakiet badań do diabetologa.
    Od kilku tygodni lecę na diecie cukrzycowej.
    Nic się nie poprawia na czczo.
    A cholesterol tak mocno podwyższony, że już nie wiem co ja mam jeść... Dobrze że we wtorek wizyta, bo idzie zwariować. 🥺😱

No a z pozytywów - pogoda nad morzem piękna, więc wszystkie zapraszamy serdecznie.
    Dropsik mi do Gdańska trochę daleko ale jak się umówicie na tą kawę blisko PKP to kto wie...😅

Dropsik lubi tę wiadomość

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda, że niektórzy nie potrafią ugryźć się w język zanim zaczna cos mówić 😜 moim zdaniem skoro czujesz się na siłach i praca daje Ci radość to nie widzę problemu żeby pracowac tyle ile będziesz chciała:) tak jak dziewczyny pisały, dużo zależy od atmosfery, samopoczucia i ogólnie wykonywanej pracy. Ja pracuje na HO zespół mam ok, ale są momenty gdzie praca jest stresująca i trzeba nad nią trochę posiedzieć więc jeżeli uznam, że czas na przerwę to tak zrobię. Bo myślę, że w korpo nikt aż taknawet nie docenia czy pracownik się poświęca czy nie :P

Speranza :), Prezesoowa lubią tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

O Chryste, no jakbyś faktycznie złośliwie to zrobiła, że nie urodzisz latem, no naprawdę…
    Wiem, że pewnie nic złego na myśli nie miała, ale domyślam się jak to potrafi wkur*ic jak człowiek latami marzył i się starał i mógłby nawet we Wszystkich Świętych rodzić, byle rodzić…

co do tej świetnej turbo-płodnej koleżanki - chyba nic poza Nie zesraj się naprawdę nie pasuje lepiej… no trudny przypadek ewidentnie 😂🙈

Speranza :), elektro96, Malinowysorbet, Prezesoowa, Dropsik, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Paima Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    My byliśmy zimą, taką mega srogą i raczej pamiętam właśnie spokój. Może nie byliśmy w jakiś ferie czy coś. Już nie pamiętam.

Z pewnością zimą jest mniej turystów.

Tak czy siak miejsce warte zobaczenia 🥰🥰

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

I bardzo dobrze odpowiedziałaś.

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia
    ❌IO u męża

⏸️05/01 🥰
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    07/04 17+4, 223g 🐻
    05/05 21+4, 493g 😱
    07/07 30+4, 1924g 🫣

📆 Kalendarz wizyt
    28/7 - gin
    29/7 - urofizjo
    preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Hej hej,

A cholesterol tak mocno podwyższony, że już nie wiem co ja mam jeść... Dobrze że we wtorek wizyta, bo idzie zwariować. 🥺😱

No a z pozytywów - pogoda nad morzem piękna, więc wszystkie zapraszamy serdecznie.
    Dropsik mi do Gdańska trochę daleko ale jak się umówicie na tą kawę blisko PKP to kto wie...😅

Może jeszcze za wcześnie na efekty w wynikach? :(

👩29👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia
    ❌IO u męża

⏸️05/01 🥰
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    07/04 17+4, 223g 🐻
    05/05 21+4, 493g 😱
    07/07 30+4, 1924g 🫣

📆 Kalendarz wizyt
    28/7 - gin
    29/7 - urofizjo
    preg.png
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    O Chryste, no jakbyś faktycznie złośliwie to zrobiła, że nie urodzisz latem, no naprawdę…
    Wiem, że pewnie nic złego na myśli nie miała, ale domyślam się jak to potrafi wkur*ic jak człowiek latami marzył i się starał i mógłby nawet we Wszystkich Świętych rodzić, byle rodzić…

co do tej świetnej turbo-płodnej koleżanki - chyba nic poza Nie zesraj się naprawdę nie pasuje lepiej… no trudny przypadek ewidentnie 😂🙈

Noo, tekst o 1 listopada też jej rzuciłam :D Jakoś w tej ciąży mam mniej cierpliwości do ludzi :D

Prezesoowa lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2024, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

🤦‍♀️
    Mój najstarszy brat urodził się w zimie stulecia i mama nadal chodziła z nim na spacery :P wiadomo, że te 45 lat temu to nie było smogu, ale nadal na pewno można znaleźć miejsca z czystym powietrzem :P

Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2024, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Hej hej,

Przytulam za chorobę córy :* masz się czym ratować?

Możesz się zapisać do newslettera Michała Kota, ma w tym tygodniu wysyłać wiadomości odnośnie diety cukrzycowej w ciąży :)

Paima lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo, tekst o 1 listopada też jej rzuciłam :D Jakoś w tej ciąży mam mniej cierpliwości do ludzi :D

Masz prawo. Pyskuj wszystkim ile wlezie, zawsze możesz zwalić na hormony 😅

Prezesoowa, Malinowysorbet, Speranza :), Zbuntowana, elektro96, Vienna, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤦‍♀️
    Dobrze jej powiedziałaś. To nie koncert życzeń. Tak jak mnie bolało i nadal boli, że moi rodzice tak strasznie się spinali nad płcią 🥴 Człowiek się martwi czy zajdzie, czy zdrowy maluch... A oni sobie żyją w bańce i płeć będą wybierać 😡

grazka0022, Speranza :), Prezesoowa, elektro96, Pati2804, Katsue, MummyYummy lubią tę wiadomość

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Liyss jest z nami na pokładzie? Będziemy czekać na info z wizyty 🍀😚

Speranza :), Prezesoowa, Zbuntowana, elektro96, Vienna, Pati2804 lubią tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
‹‹ 1151 1152 1153 1154 1155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ