X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Paima Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie co u Was dobrego 😜😄😄😄

Zbuntowana lubi tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Ja to sikam ze śmiechu, bo mi to kompletnie obojętne, jaka płeć. A akurat mąż się cieszy, bo mówi, że mu chłopaki nie będą pada do PlayStation zabierać 😜

Ale jak komentarze trafiają ogólnie w kwestię posiadania dzieci, to robi się źle 😈
    Prawie 5lat nie mogłam starać się o drugie dziecko i spełniam obecnie swoje największe marzenie o większej rodzinie... Ale ludzie to ludzie 😈

Z tym Playakiem to niech uważa :D Moja siostra nawala w mincrafta za kazdym razem jak do nas przyjedzie :D

Prezesoowa lubi tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    15 cykli:
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

04.06 - 🩸

📆
    I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
    13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Z tym Playakiem to niech uważa :D Moja siostra nawala w mincrafta za kazdym razem jak do nas przyjedzie :D

Ja jestem baba i mamy xboxa i też lubię pykać na padzie albo grać na PC, więc 😂

Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia
    ❌IO u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣

📆 Kalendarz wizyt
    28/7 - gin
    29/7 - urofizjo
    preg.png
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Ja piernicze ale teksty.... Co za durni i bezmyślni ludzie.... Chiałoby się mieć ten młotek w torebce i od razu pieprznąć w łeb autora takich komentarzy... Wrrr....

Dokładnie... Nie wiem co trzeba mieć w głowie, żeby takie rzeczy mówić... Jak dobrze, że nasze pokolenie jest już inaczej uczone i zwraca uwagę, żeby nie urazić drugiej osoby.

Speranza :), Prezesoowa lubią tę wiadomość

• Paima Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:

Suzie wrote:
    Ja jestem baba i mamy xboxa i też lubię pykać na padzie albo grać na PC, więc 😂

Haha nic mu nie mówię, niech sam się przekona 😂😂

Speranza :), Prezesoowa lubią tę wiadomość

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedna jesteś z tymi zębami... Oby Ci dentysta pomógł jak najszybciej...

A co najgorsze przed samymi staraniami byłam oczywiście i usłyszałam, że wszystkie zęby zdrowe, bo wiem jakie to ważne. Poszłam w styczniu dodatkowo na kontrolę i ponownie, że wszystko ok, zrobili mi tylko higienizacje. Mamy czerwiec, a ja mam drugie kanałowe w ciągu tygodnia, no dramat 😩

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja wam powiem ciekawostkę jak los/życie sobie z nami pogrywa. Kiedy straciłam pierwsza ciążę krwawienie zaczęło się 2 marca, a wiecie na kiedy apka pokazuje mi teraz datę porodu? No właśnie również 2 marca 🤪 jak powiedziałam to mężowi to był w szoku. Wiadomo ze to wszystko się może zmienić ale wiecie, sam fakt majac 365dni wyszlo akurat w ten 😅

Dropsik, Zbuntowana, Pati2804, elektro96, Vienna, Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Dobra kontra 💪
    Skąd ludzie biorą te teksty o zachodzenie w ciąże🙈

Ja ostatnio usłyszałam " znowu dziewczynka ? Mąż pewne zawiedziony? no trudno najwyżej spróbujecie z trzecim" 😂

CO 🤯
    No faktycznie, musicie reklamację złożyć, jakieś niedopatrzenie ze strony waszych genów xD

Nie wierzę…

Prezesoowa lubi tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    A co najgorsze przed samymi staraniami byłam oczywiście i usłyszałam, że wszystkie zęby zdrowe, bo wiem jakie to ważne. Poszłam w styczniu dodatkowo na kontrolę i ponownie, że wszystko ok, zrobili mi tylko higienizacje. Mamy czerwiec, a ja mam drugie kanałowe w ciągu tygodnia, no dramat 😩

Wspólczuje, u mnie tez jest dramat jak jak ostatnio pisałam, jak mnie dentystka zobaczyła to mi 6 terminów wpisała. Meegaaa fart,ze to babka na nfz, bo chyba bym poszła pod most :(

Start starania: Marzec 2024
    15 cykli:
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

04.06 - 🩸

📆
    I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
    13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

Trudno, limit wyczerpany i teraz już wszystkie mają być zdrowe! Mnie się kiedyś też trafiło kanałowe, w najmniej spodziewanym miejscu i praktycznie bez objawów, dopiero na RTG wyszło co się dzieje. Mam nadzieję, że już będziesz miała na dłuuuuuuuuuuuuuuugo spokój :)

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Ja to sikam ze śmiechu, bo mi to kompletnie obojętne, jaka płeć. A akurat mąż się cieszy, bo mówi, że mu chłopaki nie będą pada do PlayStation zabierać 😜

Ale jak komentarze trafiają ogólnie w kwestię posiadania dzieci, to robi się źle 😈
    Prawie 5lat nie mogłam starać się o drugie dziecko i spełniam obecnie swoje największe marzenie o większej rodzinie... Ale ludzie to ludzie 😈

Fajnie będzie miał, tata-bohater swoich księżniczek, zobaczysz! 😍
    Poza tym ja niezaprzeczalnie jestem babą, a od dziecka tata mówił do mnie „chłopaku” bo uwielbiałam jeździć z nim tirem, siedzieć w garażu przy samochodach, naprawiać dużo rzeczy. Przy moim pierwszym samochodzie sama zmieniałam koła, filtry, nawet świece i kable pod jego okiem 🙈 Więc myślę, że mąż będzie miał dużo frajdy i sam będzie im te pady podtykał 🤪

Speranza :), Malinowysorbet, Paima, Pati2804, Vienna, Prezesoowa lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    A to ja wam powiem ciekawostkę jak los/życie sobie z nami pogrywa. Kiedy straciłam pierwsza ciążę krwawienie zaczęło się 2 marca, a wiecie na kiedy apka pokazuje mi teraz datę porodu? No właśnie również 2 marca 🤪 jak powiedziałam to mężowi to był w szoku. Wiadomo ze to wszystko się może zmienić ale wiecie, sam fakt majac 365dni wyszlo akurat w ten 😅

Mam ogromną nadzieję, że odczarujesz sobie pięknie tą datę… ♥️🤞🏻

Malinowysorbet, Zbuntowana lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Paima Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:

Niesamowite, że z tylu dni w roku, akurat termin wypada w takim dniu 🥹

Malinowysorbet, Zbuntowana lubią tę wiadomość

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Fajnie będzie miał, tata-bohater swoich księżniczek, zobaczysz! 😍
    Poza tym ja niezaprzeczalnie jestem babą, a od dziecka tata mówił do mnie „chłopaku” bo uwielbiałam jeździć z nim tirem, siedzieć w garażu przy samochodach, naprawiać dużo rzeczy. Przy moim pierwszym samochodzie sama zmieniałam koła, filtry, nawet świece i kable pod jego okiem 🙈 Więc myślę, że mąż będzie miał dużo frajdy i sam będzie im te pady podtykał 🤪

No i mega! 😄

Dlatego płeć nie ma żadnego znaczenia.
    Najważniejsze, to mieć dobre relacje 🥰

notsobadd, Zbuntowana lubią tę wiadomość

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Ooo w moje urodziny

Malinowysorbet lubi tę wiadomość

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ci do gadania ludzi to się nie przejmujcie... u nas ciągle gadali ze mój brat już 2 dzieci a my nic...jak drugi miał rok to ja urodziłam swoje pierwsze... potem i teraz teksty ze przydało by się drugie ze jak jest więcej dzieci to się lepiej wychowuje... a co mam powiedzieć że cieszę się że mam jeden cud wymodlony a drugi poroniłam 1 kwietnia... ? Zeppwinnam oddać do przedszkola bo tam wszystkiego go naucza ze marka tyle go nie nauczy... wszpolczuje teściów co zz tekstu aż włos się jeży już bym pyskowaka...
    Ale wiem co to jest jak ludzie plotkują i wymyślają różne historie... przechodziłam... nie polecam...

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbuntowana wrote:
    Ci do gadania ludzi to się nie przejmujcie... u nas ciągle gadali ze mój brat już 2 dzieci a my nic...jak drugi miał rok to ja urodziłam swoje pierwsze... potem i teraz teksty ze przydało by się drugie ze jak jest więcej dzieci to się lepiej wychowuje... a co mam powiedzieć że cieszę się że mam jeden cud wymodlony a drugi poroniłam 1 kwietnia... ? Zeppwinnam oddać do przedszkola bo tam wszystkiego go naucza ze marka tyle go nie nauczy... wszpolczuje teściów co zz tekstu aż włos się jeży już bym pyskowaka...
    Ale wiem co to jest jak ludzie plotkują i wymyślają różne historie... przechodziłam... nie polecam...

Co to w ogóle ma znaczyć, że matka go nie nauczy…
    To oczywiste, że Ty wiesz co najlepsze dla Twojego synka. Dobrze, że nie bierzesz do siebie :)

Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo fajnie było, odpoczęłam, dużo spacerowaliśmy, śmialiśmy się z różnych rzeczy i jedliśmy pyszne rzeczy, min idealna, pikantna zupę rybna 🤩 Narzeczony chyba mniej wypoczal, bo myślał w weekend o poniedziałkowej rozmowie. Ogólnie ma mieszane uczucia jak poszło, do końca tygodnia ma być wiadomo. Jest jeszcze jakiś inny poważny kandydat i teraz to już nic od nas nie zależy. Bardzo bym chciała żeby dostal te prace...
    Trzymam kciuki aby narzeczony dostał tą pracę ✊🍀😊

Speranza :), Zbuntowana lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2024, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, teściowa mojej znajomej (dziecko ma pół roku) ją dręczy, ze to źle, że dziecko za mamą się ogląda i tęskni za nią 🙄

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia
    ❌IO u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣

📆 Kalendarz wizyt
    28/7 - gin
    29/7 - urofizjo
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2024, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    A to prawda jest i każdy ma złote rody, jak mamy zyc. Nie tylko w temacie dzieci niestety. U mnie np przyszli teście chcieli wielkie wiejskie wesele na 200 osób, powiedzieli, ze nam postawią. Dobra. Zgodziłam sie na ok.70/80 osób, w miarę kameralnie. Oczywiście nie chce, zeby za nas płacili, ale troche ich prześladuje teraz. Dekoratorka wyliczyła 5500 zł, powiedziałam im to oczy jak 5 zł i że drogo. To mówie, chcieliscie wesele to płaćcie. :D Ja to sama sobie opłace z moim, ale troche ich wkurzam teraz za te ich pomysły.

Rozumiem Cię doskonale. U nas rodzice też sie chcieli dołożyć, a teść całość ufundować, ale wiedzieliśmy, że wtedy nawet zadecydują jak łyżki będą na stole leżeć :P więc się nie zgodziliśmy i w sumie to była najlepsza możliwa decyzja - święty spokój :P

‹‹ 1153 1154 1155 1156 1157 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ