Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPati2804 wrote:Dziewczyny, ja mam już po dziurki w nosie tego.. szwagra córka ma bostonke.. mieliśmy z nimi kontakt bo mieszkają po drugiej stronie ulicy.. I on tu z drugą córka cały czas przychodzi.. bo ona nie jest chora według niego 🤬 a ta chora siedzi w domu. No ale dziecko jedno od drugiego może się zarazić i on też! Ja się martwię o Franka i siedzę w domu.. można jakoś się uchronić przed tym ? Czytałam że higiena jest ważna, mycie rąk i nie dotykanie po nich niczego, ale może ktoś jeszcze miał z tym styczność? W ciąży czytałam że najbardziej niebezpieczna jest w 1 trymestrze ale wiadomo że strach jest.
Zacytuję notsobadd "jak nie urok to sraczka.." 🙄🥴
A nie może ich teściowa przegonić, dopóki są chorzy?Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Dropsik wrote:A próbowałaś zadzownić? Często tak długo czekasz na odpowiedź? Który masz dzisiaj dzień i kiedy musisz wziąć ewentualnie pierwszą dawkę?
Ona przyjmuje w dużej przychodni, telefon jest tylko na recepcję i nie dobije się do niej. Zresztą ona prosiła tylko o kontakt mailowy i jest też szansa, że poszła już na L4 ciążowe, bo w zeszłym msc i niej nie byłam i nie wiem…
No właśnie cholera wie jak mam liczyć ten cykl. Wczoraj wieczorem zaczęło się krwawienie, a różne są opinie tego liczenia dni cyklu. Ona zaleca brać 3-7 dc. Wzięłabym od soboty to byłby 3-4 dc, a HSG 9-10 dc.
„Monitoring” i tak bym miała przy drożności, więc wiedziałabym co się dzieje z pęcherzykami.👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualnynotsobadd wrote:Ale mnie odcięło po pracy. Weszłam do domu, zjadłam pół paczki żelków i poszłam spać xD
Dopiero się zabieram za obiad 🙈
Gin mi dalej nie odpisała i mam dylemat co zrobić jak nie odpisze. Wziąć Aromek, nie brać przed HSG? Nie chce być znowu cykl w plecy… Co Wy byście zrobiły?
Ja bym chyba nie brała... -
nick nieaktualny
-
notsobadd wrote:Ona przyjmuje w dużej przychodni, telefon jest tylko na recepcję i nie dobije się do niej. Zresztą ona prosiła tylko o kontakt mailowy i jest też szansa, że poszła już na L4 ciążowe, bo w zeszłym msc i niej nie byłam i nie wiem…
No właśnie cholera wie jak mam liczyć ten cykl. Wczoraj wieczorem zaczęło się krwawienie, a różne są opinie tego liczenia dni cyklu. Ona zaleca brać 3-7 dc. Wzięłabym od soboty to byłby 3-4 dc, a HSG 9-10 dc.
„Monitoring” i tak bym miała przy drożności, więc wiedziałabym co się dzieje z pęcherzykami.
Ja bym brała 🙈 a stymulacja nie przyspieszy Ci owulki? Zdążysz z HSG wtedy?
Jak okres wieczorem to liczyłabym że 1dc był dnia następnego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2024, 17:48
-
Suzie wrote:Dziewczyny, właśnie zauważyłam, że MagicznaNuta usunęła konto 😮
Kurcze mam nadzieję, że przez przypadek i wróci...."Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Leśneintro wrote:@elektro, kiedy Ty testujesz?
Na razie jestem nastawiona na te nasze posiewy w poniedziałek, planowo we wtorek ma przyjść małpa, więc modlę się, żeby nie zjawiła się czasem wcześniej 😁
No i we wtorek też wylatuję na wakacje, także czeka mnie urlop z okresem.
Podsumowując, nie liczę totalnie na nic 😁 Nawet jakoś nie skupiam się na tym i chyba po ostatniej wizycie nie mam nadziei, żeby mogło się udać 😊Speranza :), Leśneintro lubią tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Elektro polubiłam za te posiewy w poniedziałek, będę trzymać kciuki 😘 To znowu krok do przodu. Ja w szczęśliwym cyklu też na nic nie liczyłam i na nic nie miałam nadziei, więc to może być dobry objaw 😄"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
-
Dropsik wrote:A do przychodni dzwoniłaś już?
Ja bym brała 🙈 a stymulacja nie przyspieszy Ci owulki? Zdążysz z HSG wtedy?
Jak okres wieczorem to liczyłabym że 1dc był dnia następnego.
Ostatnio jak brałam Aromek to owulka była w 13 dc 🙈 najwyżej zrobię tak, żeby wziąć 5-9 dc i powinno być ok. Nie chce tracić tego cyklu 🙄Dropsik lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Pati2804 wrote:Dziewczyny, ja mam już po dziurki w nosie tego.. szwagra córka ma bostonke.. mieliśmy z nimi kontakt bo mieszkają po drugiej stronie ulicy.. I on tu z drugą córka cały czas przychodzi.. bo ona nie jest chora według niego 🤬 a ta chora siedzi w domu. No ale dziecko jedno od drugiego może się zarazić i on też! Ja się martwię o Franka i siedzę w domu.. można jakoś się uchronić przed tym ? Czytałam że higiena jest ważna, mycie rąk i nie dotykanie po nich niczego, ale może ktoś jeszcze miał z tym styczność? W ciąży czytałam że najbardziej niebezpieczna jest w 1 trymestrze ale wiadomo że strach jest.
Zacytuję notsobadd "jak nie urok to sraczka.." 🙄🥴
Po prostu postaraj się, o ile to możliwe, nie mieć z nimi kontaktu.
Niestety niektórzy nie rozumieją jak szkodliwe dla kobiety w ciąży mogą być wirusowki 😢Dropsik, Pati2804 lubią tę wiadomość
-
Speranza :) wrote:Elektro polubiłam za te posiewy w poniedziałek, będę trzymać kciuki 😘 To znowu krok do przodu. Ja w szczęśliwym cyklu też na nic nie liczyłam i na nic nie miałam nadziei, więc to może być dobry objaw 😄34 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
elektro96, Speranza :), Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Ostatnio jak brałam Aromek to owulka była w 13 dc 🙈 najwyżej zrobię tak, żeby wziąć 5-9 dc i powinno być ok. Nie chce tracić tego cyklu 🙄
-
Dropsik wrote:Nie takie cuda już się urodziły i chodzą po tym świecie 🥺
Dropsik, Speranza :), Malinowysorbet, Prezesoowa, Pati2804, Chmurka21 lubią tę wiadomość
34 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Dropsik wrote:No jestem w stanie Cię zrozumieć 🙈 Czyli owulację można zakładać na 13dc, a HSG w 9 dniu czy kiedy? Bo już mi też łeb paruje, a znaleźć tą informacje teraz to pół dnia pewnie bym poświęciła 😆
Tak właśnie 😂 w tej wyższej logistyce zaczynam się już gubić sama 😂👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
elektro96 wrote:Chyba naprawdę marne szanse na to… to byłby prawdziwy cud 😊 szczerze mówiąc, mam ogromną nadzieję, że coś wyjdzie w tych posiewach… to dałoby dużo odpowiedzi.
A ja Wam mimo wszystko życzę, żebyście się pozytywnie zaskoczyli…
Ale to by była niespodzianka na sam wyjazd. No i brak okresu na wakacjach. Same pozytywy 🥹🙈Speranza :), Dropsik, elektro96, Malinowysorbet, Prezesoowa, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻