Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2024, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Siedzę właśnie na pedi i mam dzisiaj jakieś strasznie negatywne odczucia… bardzo mi nieprzyjemnie 🤣

Ale to robi Ci ktoś inny czy tylko dzisiaj masz takie odczucia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2024, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dziewczyny, ja mam już po dziurki w nosie tego.. szwagra córka ma bostonke.. mieliśmy z nimi kontakt bo mieszkają po drugiej stronie ulicy.. I on tu z drugą córka cały czas przychodzi.. bo ona nie jest chora według niego 🤬 a ta chora siedzi w domu. No ale dziecko jedno od drugiego może się zarazić i on też! Ja się martwię o Franka i siedzę w domu.. można jakoś się uchronić przed tym ? Czytałam że higiena jest ważna, mycie rąk i nie dotykanie po nich niczego, ale może ktoś jeszcze miał z tym styczność? W ciąży czytałam że najbardziej niebezpieczna jest w 1 trymestrze ale wiadomo że strach jest.
    Zacytuję notsobadd "jak nie urok to sraczka.." 🙄🥴

A nie może ich teściowa przegonić, dopóki są chorzy?

Pati2804 lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    A próbowałaś zadzownić? Często tak długo czekasz na odpowiedź? Który masz dzisiaj dzień i kiedy musisz wziąć ewentualnie pierwszą dawkę?

Ona przyjmuje w dużej przychodni, telefon jest tylko na recepcję i nie dobije się do niej. Zresztą ona prosiła tylko o kontakt mailowy i jest też szansa, że poszła już na L4 ciążowe, bo w zeszłym msc i niej nie byłam i nie wiem…
    No właśnie cholera wie jak mam liczyć ten cykl. Wczoraj wieczorem zaczęło się krwawienie, a różne są opinie tego liczenia dni cyklu. Ona zaleca brać 3-7 dc. Wzięłabym od soboty to byłby 3-4 dc, a HSG 9-10 dc.
    „Monitoring” i tak bym miała przy drożności, więc wiedziałabym co się dzieje z pęcherzykami.

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2024, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ale mnie odcięło po pracy. Weszłam do domu, zjadłam pół paczki żelków i poszłam spać xD
    Dopiero się zabieram za obiad 🙈

Gin mi dalej nie odpisała i mam dylemat co zrobić jak nie odpisze. Wziąć Aromek, nie brać przed HSG? Nie chce być znowu cykl w plecy… Co Wy byście zrobiły?

Ja bym chyba nie brała...

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2024, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą Bostonka też uważam, że kurcze tak się nie robi!

Pocieszę Ciebie, ze moje dziecko jak miało bostonke to drugie dziecko i my nie złapaliśmy

Pati2804 lubi tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ona przyjmuje w dużej przychodni, telefon jest tylko na recepcję i nie dobije się do niej. Zresztą ona prosiła tylko o kontakt mailowy i jest też szansa, że poszła już na L4 ciążowe, bo w zeszłym msc i niej nie byłam i nie wiem…
    No właśnie cholera wie jak mam liczyć ten cykl. Wczoraj wieczorem zaczęło się krwawienie, a różne są opinie tego liczenia dni cyklu. Ona zaleca brać 3-7 dc. Wzięłabym od soboty to byłby 3-4 dc, a HSG 9-10 dc.
    „Monitoring” i tak bym miała przy drożności, więc wiedziałabym co się dzieje z pęcherzykami.
    A do przychodni dzwoniłaś już?
    Ja bym brała 🙈 a stymulacja nie przyspieszy Ci owulki? Zdążysz z HSG wtedy?
    Jak okres wieczorem to liczyłabym że 1dc był dnia następnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2024, 17:48

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Dziewczyny, właśnie zauważyłam, że MagicznaNuta usunęła konto 😮

Kurcze mam nadzieję, że przez przypadek i wróci....

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    @elektro, kiedy Ty testujesz?
    Wiesz co, raczej wcale. Nie spodziewam się totalnie niczego w tym cyklu, mimo że przytulanki były regularnie.
    Na razie jestem nastawiona na te nasze posiewy w poniedziałek, planowo we wtorek ma przyjść małpa, więc modlę się, żeby nie zjawiła się czasem wcześniej 😁
    No i we wtorek też wylatuję na wakacje, także czeka mnie urlop z okresem.
    Podsumowując, nie liczę totalnie na nic 😁 Nawet jakoś nie skupiam się na tym i chyba po ostatniej wizycie nie mam nadziei, żeby mogło się udać 😊

Speranza :), Leśneintro lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ zapalenie endometrium? -> ⏳ histeroskopia z biopsją - luty 2026
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe
    💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 27 czerwca 2024, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Ale to robi Ci ktoś inny czy tylko dzisiaj masz takie odczucia?
    Robiła mi ta sama babeczka, co zawsze i zawsze było ok, a dzisiaj jakoś mało delikatnie albo to ja jakoś inaczej odczuwałam… 🤪 nie poczułam się zrelaksowana 🤣

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    💁🏽
    ❌ hla-c C2

Wysłany: 27 czerwca 2024, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elektro polubiłam za te posiewy w poniedziałek, będę trzymać kciuki 😘 To znowu krok do przodu. Ja w szczęśliwym cyklu też na nic nie liczyłam i na nic nie miałam nadziei, więc to może być dobry objaw 😄

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    A do przychodni dzwoniłaś już?
    Ja bym brała 🙈 a stymulacja nie przyspieszy Ci owulki? Zdążysz z HSG wtedy?
    Jak okres wieczorem to liczyłabym że 1dc był dnia następnego.

Ostatnio jak brałam Aromek to owulka była w 13 dc 🙈 najwyżej zrobię tak, żeby wziąć 5-9 dc i powinno być ok. Nie chce tracić tego cyklu 🙄

Dropsik lubi tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • Paima Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Dziewczyny, ja mam już po dziurki w nosie tego.. szwagra córka ma bostonke.. mieliśmy z nimi kontakt bo mieszkają po drugiej stronie ulicy.. I on tu z drugą córka cały czas przychodzi.. bo ona nie jest chora według niego 🤬 a ta chora siedzi w domu. No ale dziecko jedno od drugiego może się zarazić i on też! Ja się martwię o Franka i siedzę w domu.. można jakoś się uchronić przed tym ? Czytałam że higiena jest ważna, mycie rąk i nie dotykanie po nich niczego, ale może ktoś jeszcze miał z tym styczność? W ciąży czytałam że najbardziej niebezpieczna jest w 1 trymestrze ale wiadomo że strach jest.
    Zacytuję notsobadd "jak nie urok to sraczka.." 🙄🥴

Po prostu postaraj się, o ile to możliwe, nie mieć z nimi kontaktu.
    Niestety niektórzy nie rozumieją jak szkodliwe dla kobiety w ciąży mogą być wirusowki 😢

Dropsik, Pati2804 lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Elektro polubiłam za te posiewy w poniedziałek, będę trzymać kciuki 😘 To znowu krok do przodu. Ja w szczęśliwym cyklu też na nic nie liczyłam i na nic nie miałam nadziei, więc to może być dobry objaw 😄
    Chyba naprawdę marne szanse na to… to byłby prawdziwy cud 😊 szczerze mówiąc, mam ogromną nadzieję, że coś wyjdzie w tych posiewach… to dałoby dużo odpowiedzi.

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    💁🏽
    ❌ hla-c C2

Wysłany: 27 czerwca 2024, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2025, 14:32

Dropsik, elektro96, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Chyba naprawdę marne szanse na to… to byłby prawdziwy cud 😊 szczerze mówiąc, mam ogromną nadzieję, że coś wyjdzie w tych posiewach… to dałoby dużo odpowiedzi.
    Nie takie cuda już się urodziły i chodzą po tym świecie 🥺

elektro96, Speranza :), nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ostatnio jak brałam Aromek to owulka była w 13 dc 🙈 najwyżej zrobię tak, żeby wziąć 5-9 dc i powinno być ok. Nie chce tracić tego cyklu 🙄
    No jestem w stanie Cię zrozumieć 🙈 Czyli owulację można zakładać na 13dc, a HSG w 9 dniu czy kiedy? Bo już mi też łeb paruje, a znaleźć tą informacje teraz to pół dnia pewnie bym poświęciła 😆

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Nie takie cuda już się urodziły i chodzą po tym świecie 🥺
    Modlę się o to każdego dnia 😊

Dropsik, Speranza :), Malinowysorbet, nick nieaktualny, Pati2804, Chmurka21 lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    💁🏽
    ❌ hla-c C2

Wysłany: 27 czerwca 2024, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Długo się czeka na wyniki posiewów?

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    No jestem w stanie Cię zrozumieć 🙈 Czyli owulację można zakładać na 13dc, a HSG w 9 dniu czy kiedy? Bo już mi też łeb paruje, a znaleźć tą informacje teraz to pół dnia pewnie bym poświęciła 😆

Tak właśnie 😂 w tej wyższej logistyce zaczynam się już gubić sama 😂

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:

A ja Wam mimo wszystko życzę, żebyście się pozytywnie zaskoczyli…
    Ale to by była niespodzianka na sam wyjazd. No i brak okresu na wakacjach. Same pozytywy 🥹🙈

Speranza :), Dropsik, elektro96, Malinowysorbet, nick nieaktualny, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
‹‹ 1176 1177 1178 1179 1180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ