X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    https://ibb.co/NyfF6HT

Pozdrowienia dla cioteczek 😘

Dziękuję za pozdrowienia i również pozdrawiam Śliczne Maleństwo 😍

Speranza :) lubi tę wiadomość

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A nie może ich teściowa przegonić, dopóki są chorzy?
    Mówiłam szwagrowi że skoro jedna jest chora to druga też się może zarazić a on że raczej nie.. nosz ku**a 🤬 on ma chyba sieczkę zamiast mózgu.. a teściowa nic nie powiedziała bo ponoć tym tylko dzieci się zarażają.. a to bzdura. Tak właśnie wygląda mieszkanie z kimś.. 😔 prędzej sama musiałabym się wyprowadzić.. ehh, mam już dość tego cyrku , jak coś się stanie Frankowi to nigdy w życiu im tego nie wybaczę 🤬😔

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    Z tą Bostonka też uważam, że kurcze tak się nie robi!

Pocieszę Ciebie, ze moje dziecko jak miało bostonke to drugie dziecko i my nie złapaliśmy
    Dziękuję ❤🍀 pozytywne historie trzymają mnie na duchu 🍀

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Mówiłam szwagrowi że skoro jedna jest chora to druga też się może zarazić a on że raczej nie.. nosz ku**a 🤬 on ma chyba sieczkę zamiast mózgu.. a teściowa nic nie powiedziała bo ponoć tym tylko dzieci się zarażają.. a to bzdura. Tak właśnie wygląda mieszkanie z kimś.. 😔 prędzej sama musiałabym się wyprowadzić.. ehh, mam już dość tego cyrku , jak coś się stanie Frankowi to nigdy w życiu im tego nie wybaczę 🤬😔
    Macie oddzielne mieszkania w tym wspólnym domu czy wszystko wspólne? Dasz radę się odciąć i zamknąć u siebie jak oni przychodzą?

Ja kiedyś chciałam spotkać się z koleżanką, która była zdrowa, ale miała dzieci z ospą. Rozsądek mówił, żeby się nie spotykać, ale my widzimy się raz na rok czy rzadziej, więc mega mi zależało. W desperacji zapytałam lekarza czy skoro już przechorowałam ospę to czy mogę się z nią spotkać a on mi odpisał tylko tyle: w ciąży nie spotykamy się z chorymi osobami i potencjalnie chorymi również. Z pozdrowieniami XY. Pozamiatane i tyle w temacie. Inne choroby, wiem, ale sens ten sam jednak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2024, 20:28

Pati2804, MummyYummy, Prezesoowa, Malinowysorbet, Vienna lubią tę wiadomość

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Wiem, że czasem trudno jest się postawić. Ale tu chodzi o Twoje zdrowie i zdrowie Twojego maleństwa😘 Trzeba mu powiedzieć że musi się wstrzymać z wizytami. Może mąż mógłby to zrobić? Albo teściowa? Jak się obrazi to trudno. To Wy tutaj jesteście ważniejsi w tej sytuacji. Jemu się nic nie stanie jak się powstrzyma od wizyt parę dni. W ogóle co to za pomysł z jego strony żeby przychodzić do ciężarnej wiedząc że może się być chorym lub być nosicielem 😓
    Zgadzam się 😔 już kazałam mężowi napisać do niego, mam to w dupie czy się obrazi szczerze mówiąc, moje dziecko jest najważniejsze

Dropsik, elektro96, MummyYummy, Prezesoowa, Speranza :), Vienna, Katsue, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    https://ibb.co/NyfF6HT

Pozdrowienia dla cioteczek 😘
    Mały człowiek 🥺❤😍🥰

Speranza :) lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Suzie Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Dziewczyny, bardzo fajne klapeczki w lidlu, skórzane, 49zl 😊
    IMG-5766.jpg

Przeczytałam najpierw rozmiar 49 i takie co jest 🤣

elektro96 lubi tę wiadomość

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia
    ❌IO u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣

📆 Kalendarz wizyt
    28/7 - gin
    29/7 - urofizjo
    preg.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Macie oddzielne mieszkania w tym wspólnym domu czy wszystko wspólne? Dasz radę się odciąć i zamknąć u siebie jak oni przychodzą?

Ja kiedyś chciałam spotkać się z koleżanką, która była zdrowa, ale miała dzieci z ospą. Rozsądek mówił, żeby się nie spotykać, ale my widzimy się raz na rok czy rzadziej, więc mega mi zależało. W desperacji zapytałam lekarza czy skoro już przechorowałam ospę to czy mogę się z nią spotkać a on mi odpisał tylko tyle: w ciąży nie spotykamy się z chorymi osobami i potencjalnie chorymi również. Z pozdrowieniami XY. Pozamiatane i tyle w temacie. Inne choroby, wiem, ale sens ten sam jednak.
    Mamy tylko swój pokój a kuchnie i łazienkę wspólną, naczynia wspólne.. Także tego.. zamykam się i siedzę w pokoju jak szwagier przychodzi, ale ile to da się okaże

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż właśnie napisał do szwagra , zobaczymy czy zadziała, powiem Wam ze jestem tak zła na maxa na niego że nie myśli o takich rzeczach, że bym go rozszarpała normalnie 🤬

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Mamy tylko swój pokój a kuchnie i łazienkę wspólną, naczynia wspólne.. Także tego.. zamykam się i siedzę w pokoju jak szwagier przychodzi, ale ile to da się okaże
    Rozumiem, to trochę utrudnia :( Najważniejsze, że to drugi trymestr i to znaczy, że najbezpieczniejszy pod kątem ewentualnych chorób.

Pati2804 lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Zgadzam się 😔 już kazałam mężowi napisać do niego, mam to w dupie czy się obrazi szczerze mówiąc, moje dziecko jest najważniejsze
    Czasem taka asertywność jest mega trudna, ale myślę, że to najlepsze co możesz zrobić dla Franusia

Prezesoowa, MummyYummy, notsobadd, Pati2804 lubią tę wiadomość

34 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 27 czerwca 2024, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Przeczytałam najpierw rozmiar 49 i takie co jest 🤣
    Niezły kajak 🤪 🚣‍♀️

34 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 27 czerwca 2024, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Niezły kajak 🤪 🚣‍♀️

Mój mąż ma taki rozmiar buta...

Pati, mam nadzieję, że do szwagra dotrze jego bezmyślność i się powstrzyma :*

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati wcale Ci się nie dziwię, też bym była wściekła... Dobrze że mąż napisał do szwagra. Mam nadzieję, że więcej nie przylezie z zarazkami 😤

MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Zaczarowan, mam nadzieję, że masz się lepiej 🫂
    @Liyss, koleżanka chyba średnio doinformowana - kreska lna teście ciążowym to ciąża (oczywiście jeśli nie jest wadliwy...), nie liczy się jej intensywność 🙄 Wkurza mnie takie coś, ktoś chce odebrać radość, nieważne, czy nieświadomie... Ja też słyszałam, że robienie testu ma sens dopiero 3 tygodnie po terminie 🐒 Trzymajta mnie 🙈😅 Co do zimowych dzieci, to polecam z całego serca - mam dwójkę, w drodze trzecie o tej samej porze roku 😊 Ale zgadzam się w 100% - pora roku nie ma znaczenia, ważne, że jest dzidziuś ♥️
    @Marynko, zdrówka 😘 I oczywiście czekamy jutro na wieści ✊ ♥️
    @Speranza, cuuudooowniee ♥️
    @notsobadd, super inicjatywa ♥️ Mam nadzieję, że nic poważnego mu się nie stało od tej spadającej części 😶
    @Sorbecik, piękna beta ♥️
    @Majlen, nie jesteś wybrakowana, nie pozwalam Ci tak myśleć!!! Kochana, robisz, co możesz i myślę, że ta nadzieja na to, że niedługo będziesz mamą, lada moment przerodzi się w pewność ♥️ Obiecuję Ci, że będziesz w ciąży, każda ovusiostra będzie ♥️ Nie ukrywam, że ja też czekam na Twoich lekarzy ✊ Kalendarz wizyt wygląda obiecująco 💪
    @Suzie, Ty też nie jesteś wybrakowana!!!
    @Dropsiku, właśnie też miałam pisać o tym młotku 🔨
    @Prezesoowa, nasi mężowie chyba są ze sobą spokrewnieni - mój powiedziałby to samo o okładzie z młodych piersi 😂 Co do wyników, to wygląda to naprawdę dobrze 💪
    @Marzycielka, u mnie w szczęśliwym cyklu nie pojawił się ból po owulacji i to była zmiana, bo zawsze miałam taki ból. Ze śluzem w drugiej ciąży miałam go bardzo dużo i w tej te bardzo czujnie go obserwowałam po owu, ale tym razem pojawił się dużo później. U mnie tym, co skłoniło mnie do testu (oprócz naszych Dziewczyn ♥️) było spektakularne omdlenie dzień przed pozytywnym testem, które przypisałam zatruciu, a te z kolei okazało się raczej rozgaszczaniem się Nikosia 🤭
    @NiedoszlaWielodzietna, wiem, że jesteś po przejściach 🫂🫂🫂 Takie myśli potrafią przyjść nieproszone i ciężko się ich pozbyć, ale mocno wierzę, że będzie dobrze ♥️ Sama pisałaś, że robisz, co możesz i tego się trzymamy 😘
    @Pati,.przytulam Cię mocno 🫂🫂🫂 Wiem, jakie to stresujące, ja sama mam pierdolca na punkcie tych chorób, ale też ludzi, którzy tak nieodpowiedzialnie się zachowują... Jesteś w ciąży, czy nikt nie może powiedzieć szwagrowi, żeby się powstrzymał z odwiedzinami? Co do bostonki, znak dziewczynę, która załapała od swojego dziecka bostonkę w ciąży, wszystko było ok 😘 Czytam, że w drugim i trzecim trymestrze zwykle nie niesie konsekwencji.
    Edit: doczytałam... No bardzo współczuję, naprawdę, to jest beznadziejne, że ludzie naprawdę nie ogarniają... Trzymam kciuki, żeby interwencja męża zadziałała ✊ Swoją drogą teściowa też mogłaby pomyśleć...

W ogóle to tak mnie, delikatnie mówiąc, wkurza brak odpowiedzialności względem roznoszenia chorób 😡 U mnie do niemowlaka goście przyjechali z zapaleniem spojówek, czaicie? Jak zwróciłam uwagę, to usłyszałam, że to nie jest zaraźliwe... No pewnie, kurde, że nie jest, dlatego wszyscy domownicy u nich mieli 🤯🤬 Teściowa na kawce z katarem przy pierwszej córce to przez pewien czas była norma, dopóki nie zwróciło się jej uwagi. Oczywiście, że była obraza majestatu, ale ja ten moment mam to w poważaniu. Wiem, że jest ciężko zwrócić uwagę, ale wolę to zrobić, niż narażać córki na choroby, bo babcia nie może wytrzymać, jak wnuczki nie zobaczy. Zdjęcie jej mogę wysłać, ale z katarem niech się nie zbliża 🤪

Ojeju, to rzeczywiście dziwne, że tak bez pożegnania nam Nutka zniknęła... Może zapomniała hasła do konta i planuje założyć nowe? 🤔 Ja mam taką zdolność do zapamiętywania haseł... I Platynova też zamilkła... Fermina nie wróciła...

Wiecie, że ja zawsze pisze eseje, ale dziś to chyba już przegięłam 🤪 Udanego wieczoru 😘

Prezesoowa, Majlen, Pati2804, Zaczarowan, Marzycielka, NiedoszlaWielodzietna, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elektro bardzo fajne klapki. Ja właśnie rozważań zakup klapkow, po tym jak mnie sandałki na maksa obtarly

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Mąż właśnie napisał do szwagra , zobaczymy czy zadziała, powiem Wam ze jestem tak zła na maxa na niego że nie myśli o takich rzeczach, że bym go rozszarpała normalnie 🤬

Prawidłowo! Twoje dziecko jest teraz najważniejsze.
    Skoro ktoś nie rozumie tego, że zachowuje się jak nieodpowiedzialny dzieciak to widocznie trzeba mu to wytknąć…

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Mój mąż ma taki rozmiar buta...

Pati, mam nadzieję, że do szwagra dotrze jego bezmyślność i się powstrzyma :*
    Poważnie? A ja myślałam, że mój z 46 ma ogromną i już ma problem znaleźć buty 🙈

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia
    ❌IO u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣

📆 Kalendarz wizyt
    28/7 - gin
    29/7 - urofizjo
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2024, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Poważnie? A ja myślałam, że mój z 46 ma ogromną i już ma problem znaleźć buty 🙈

48,5-49 zależy jaka firma :P

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    48,5-49 zależy jaka firma :P
    Takie buty można normalnie kupić w sklepie ? 🤪

Zaczarowan lubi tę wiadomość

34 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ