Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:A nie może ich teściowa przegonić, dopóki są chorzy?
-
NiedoszlaWielodzietna wrote:Z tą Bostonka też uważam, że kurcze tak się nie robi!
Pocieszę Ciebie, ze moje dziecko jak miało bostonke to drugie dziecko i my nie złapaliśmy -
Pati2804 wrote:Mówiłam szwagrowi że skoro jedna jest chora to druga też się może zarazić a on że raczej nie.. nosz ku**a 🤬 on ma chyba sieczkę zamiast mózgu.. a teściowa nic nie powiedziała bo ponoć tym tylko dzieci się zarażają.. a to bzdura. Tak właśnie wygląda mieszkanie z kimś.. 😔 prędzej sama musiałabym się wyprowadzić.. ehh, mam już dość tego cyrku , jak coś się stanie Frankowi to nigdy w życiu im tego nie wybaczę 🤬😔
Ja kiedyś chciałam spotkać się z koleżanką, która była zdrowa, ale miała dzieci z ospą. Rozsądek mówił, żeby się nie spotykać, ale my widzimy się raz na rok czy rzadziej, więc mega mi zależało. W desperacji zapytałam lekarza czy skoro już przechorowałam ospę to czy mogę się z nią spotkać a on mi odpisał tylko tyle: w ciąży nie spotykamy się z chorymi osobami i potencjalnie chorymi również. Z pozdrowieniami XY. Pozamiatane i tyle w temacie. Inne choroby, wiem, ale sens ten sam jednak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2024, 20:28
Pati2804, MummyYummy, Prezesoowa, Malinowysorbet, Vienna lubią tę wiadomość
-
Vienna wrote:Wiem, że czasem trudno jest się postawić. Ale tu chodzi o Twoje zdrowie i zdrowie Twojego maleństwa😘 Trzeba mu powiedzieć że musi się wstrzymać z wizytami. Może mąż mógłby to zrobić? Albo teściowa? Jak się obrazi to trudno. To Wy tutaj jesteście ważniejsi w tej sytuacji. Jemu się nic nie stanie jak się powstrzyma od wizyt parę dni. W ogóle co to za pomysł z jego strony żeby przychodzić do ciężarnej wiedząc że może się być chorym lub być nosicielem 😓
Dropsik, elektro96, MummyYummy, Prezesoowa, Speranza :), Vienna, Katsue, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Speranza :) wrote:https://ibb.co/NyfF6HT
Pozdrowienia dla cioteczek 😘Speranza :) lubi tę wiadomość
-
Przeczytałam najpierw rozmiar 49 i takie co jest 🤣elektro96 lubi tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
28/7 - gin
29/7 - urofizjo
-
Dropsik wrote:Macie oddzielne mieszkania w tym wspólnym domu czy wszystko wspólne? Dasz radę się odciąć i zamknąć u siebie jak oni przychodzą?
Ja kiedyś chciałam spotkać się z koleżanką, która była zdrowa, ale miała dzieci z ospą. Rozsądek mówił, żeby się nie spotykać, ale my widzimy się raz na rok czy rzadziej, więc mega mi zależało. W desperacji zapytałam lekarza czy skoro już przechorowałam ospę to czy mogę się z nią spotkać a on mi odpisał tylko tyle: w ciąży nie spotykamy się z chorymi osobami i potencjalnie chorymi również. Z pozdrowieniami XY. Pozamiatane i tyle w temacie. Inne choroby, wiem, ale sens ten sam jednak. -
Mąż właśnie napisał do szwagra , zobaczymy czy zadziała, powiem Wam ze jestem tak zła na maxa na niego że nie myśli o takich rzeczach, że bym go rozszarpała normalnie 🤬
-
Pati2804 wrote:Mamy tylko swój pokój a kuchnie i łazienkę wspólną, naczynia wspólne.. Także tego.. zamykam się i siedzę w pokoju jak szwagier przychodzi, ale ile to da się okaże
Najważniejsze, że to drugi trymestr i to znaczy, że najbezpieczniejszy pod kątem ewentualnych chorób.
Pati2804 lubi tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Zgadzam się 😔 już kazałam mężowi napisać do niego, mam to w dupie czy się obrazi szczerze mówiąc, moje dziecko jest najważniejsze
Prezesoowa, MummyYummy, notsobadd, Pati2804 lubią tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
-
Pati wcale Ci się nie dziwię, też bym była wściekła... Dobrze że mąż napisał do szwagra. Mam nadzieję, że więcej nie przylezie z zarazkami 😤
MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
@Zaczarowan, mam nadzieję, że masz się lepiej 🫂
@Liyss, koleżanka chyba średnio doinformowana - kreska lna teście ciążowym to ciąża (oczywiście jeśli nie jest wadliwy...), nie liczy się jej intensywność 🙄 Wkurza mnie takie coś, ktoś chce odebrać radość, nieważne, czy nieświadomie... Ja też słyszałam, że robienie testu ma sens dopiero 3 tygodnie po terminie 🐒 Trzymajta mnie 🙈😅 Co do zimowych dzieci, to polecam z całego serca - mam dwójkę, w drodze trzecie o tej samej porze roku 😊 Ale zgadzam się w 100% - pora roku nie ma znaczenia, ważne, że jest dzidziuś ♥️
@Marynko, zdrówka 😘 I oczywiście czekamy jutro na wieści ✊ ♥️
@Speranza, cuuudooowniee ♥️
@notsobadd, super inicjatywa ♥️ Mam nadzieję, że nic poważnego mu się nie stało od tej spadającej części 😶
@Sorbecik, piękna beta ♥️
@Majlen, nie jesteś wybrakowana, nie pozwalam Ci tak myśleć!!! Kochana, robisz, co możesz i myślę, że ta nadzieja na to, że niedługo będziesz mamą, lada moment przerodzi się w pewność ♥️ Obiecuję Ci, że będziesz w ciąży, każda ovusiostra będzie ♥️ Nie ukrywam, że ja też czekam na Twoich lekarzy ✊ Kalendarz wizyt wygląda obiecująco 💪
@Suzie, Ty też nie jesteś wybrakowana!!!
@Dropsiku, właśnie też miałam pisać o tym młotku 🔨
@Prezesoowa, nasi mężowie chyba są ze sobą spokrewnieni - mój powiedziałby to samo o okładzie z młodych piersi 😂 Co do wyników, to wygląda to naprawdę dobrze 💪
@Marzycielka, u mnie w szczęśliwym cyklu nie pojawił się ból po owulacji i to była zmiana, bo zawsze miałam taki ból. Ze śluzem w drugiej ciąży miałam go bardzo dużo i w tej te bardzo czujnie go obserwowałam po owu, ale tym razem pojawił się dużo później. U mnie tym, co skłoniło mnie do testu (oprócz naszych Dziewczyn ♥️) było spektakularne omdlenie dzień przed pozytywnym testem, które przypisałam zatruciu, a te z kolei okazało się raczej rozgaszczaniem się Nikosia 🤭
@NiedoszlaWielodzietna, wiem, że jesteś po przejściach 🫂🫂🫂 Takie myśli potrafią przyjść nieproszone i ciężko się ich pozbyć, ale mocno wierzę, że będzie dobrze ♥️ Sama pisałaś, że robisz, co możesz i tego się trzymamy 😘
@Pati,.przytulam Cię mocno 🫂🫂🫂 Wiem, jakie to stresujące, ja sama mam pierdolca na punkcie tych chorób, ale też ludzi, którzy tak nieodpowiedzialnie się zachowują... Jesteś w ciąży, czy nikt nie może powiedzieć szwagrowi, żeby się powstrzymał z odwiedzinami? Co do bostonki, znak dziewczynę, która załapała od swojego dziecka bostonkę w ciąży, wszystko było ok 😘 Czytam, że w drugim i trzecim trymestrze zwykle nie niesie konsekwencji.
Edit: doczytałam... No bardzo współczuję, naprawdę, to jest beznadziejne, że ludzie naprawdę nie ogarniają... Trzymam kciuki, żeby interwencja męża zadziałała ✊ Swoją drogą teściowa też mogłaby pomyśleć...
W ogóle to tak mnie, delikatnie mówiąc, wkurza brak odpowiedzialności względem roznoszenia chorób 😡 U mnie do niemowlaka goście przyjechali z zapaleniem spojówek, czaicie? Jak zwróciłam uwagę, to usłyszałam, że to nie jest zaraźliwe... No pewnie, kurde, że nie jest, dlatego wszyscy domownicy u nich mieli 🤯🤬 Teściowa na kawce z katarem przy pierwszej córce to przez pewien czas była norma, dopóki nie zwróciło się jej uwagi. Oczywiście, że była obraza majestatu, ale ja ten moment mam to w poważaniu. Wiem, że jest ciężko zwrócić uwagę, ale wolę to zrobić, niż narażać córki na choroby, bo babcia nie może wytrzymać, jak wnuczki nie zobaczy. Zdjęcie jej mogę wysłać, ale z katarem niech się nie zbliża 🤪
Ojeju, to rzeczywiście dziwne, że tak bez pożegnania nam Nutka zniknęła... Może zapomniała hasła do konta i planuje założyć nowe? 🤔 Ja mam taką zdolność do zapamiętywania haseł... I Platynova też zamilkła... Fermina nie wróciła...
Wiecie, że ja zawsze pisze eseje, ale dziś to chyba już przegięłam 🤪 Udanego wieczoru 😘Prezesoowa, Majlen, Pati2804, Zaczarowan, Marzycielka, NiedoszlaWielodzietna, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Elektro bardzo fajne klapki. Ja właśnie rozważań zakup klapkow, po tym jak mnie sandałki na maksa obtarly
elektro96 lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Pati2804 wrote:Mąż właśnie napisał do szwagra , zobaczymy czy zadziała, powiem Wam ze jestem tak zła na maxa na niego że nie myśli o takich rzeczach, że bym go rozszarpała normalnie 🤬
Prawidłowo! Twoje dziecko jest teraz najważniejsze.
Skoro ktoś nie rozumie tego, że zachowuje się jak nieodpowiedzialny dzieciak to widocznie trzeba mu to wytknąć…Pati2804 lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:Mój mąż ma taki rozmiar buta...
Pati, mam nadzieję, że do szwagra dotrze jego bezmyślność i się powstrzyma :*elektro96 lubi tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️