SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Dziewczyny, bardzo fajne klapeczki w lidlu, skórzane, 49zl 😊
    IMG-5766.jpg
    Też szukam jakichś wygodnych klapeczków, ale czarnych

♀️29
    PCOS

🍀Zapukało szczęście w 11 cyklu ❤️
    ( 5 cykl na lamecie + ovitrelle )

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie 🩷P
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Mąż właśnie napisał do szwagra , zobaczymy czy zadziała, powiem Wam ze jestem tak zła na maxa na niego że nie myśli o takich rzeczach, że bym go rozszarpała normalnie 🤬
    Rozumiem Cię :* i kompletnie nie rozumiem podejścia szwagra 😱😱 tymbardziej wiedząc, że jesteś w ciąży

Pati2804 lubi tę wiadomość

♀️29
    PCOS

• Majlen Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Mój mąż ma taki rozmiar buta...

Pati, mam nadzieję, że do szwagra dotrze jego bezmyślność i się powstrzyma :*
    Mój chyba nawet 46 🙈
    Niekiedy ubiorę na szybko jego kajaki, jak schodzę do piwnicy, komicznie to wygląda i komicznie się w takich wielkich chodzi 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2024, 21:09

♀️29
    PCOS

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Promocja w diagnostyce 🙂 może komuś się przyda 😘

Screenshot-20240627-210649-Chrome.jpg

Dropsik lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    @Zaczarowan, mam nadzieję, że masz się lepiej 🫂
    @Liyss, koleżanka chyba średnio doinformowana - kreska lna teście ciążowym to ciąża (oczywiście jeśli nie jest wadliwy...), nie liczy się jej intensywność 🙄 Wkurza mnie takie coś, ktoś chce odebrać radość, nieważne, czy nieświadomie... Ja też słyszałam, że robienie testu ma sens dopiero 3 tygodnie po terminie 🐒 Trzymajta mnie 🙈😅 Co do zimowych dzieci, to polecam z całego serca - mam dwójkę, w drodze trzecie o tej samej porze roku 😊 Ale zgadzam się w 100% - pora roku nie ma znaczenia, ważne, że jest dzidziuś ♥️
    @Marynko, zdrówka 😘 I oczywiście czekamy jutro na wieści ✊ ♥️
    @Speranza, cuuudooowniee ♥️
    @notsobadd, super inicjatywa ♥️ Mam nadzieję, że nic poważnego mu się nie stało od tej spadającej części 😶
    @Sorbecik, piękna beta ♥️
    @Majlen, nie jesteś wybrakowana, nie pozwalam Ci tak myśleć!!! Kochana, robisz, co możesz i myślę, że ta nadzieja na to, że niedługo będziesz mamą, lada moment przerodzi się w pewność ♥️ Obiecuję Ci, że będziesz w ciąży, każda ovusiostra będzie ♥️ Nie ukrywam, że ja też czekam na Twoich lekarzy ✊ Kalendarz wizyt wygląda obiecująco 💪
    @Suzie, Ty też nie jesteś wybrakowana!!!
    @Dropsiku, właśnie też miałam pisać o tym młotku 🔨
    @Prezesoowa, nasi mężowie chyba są ze sobą spokrewnieni - mój powiedziałby to samo o okładzie z młodych piersi 😂 Co do wyników, to wygląda to naprawdę dobrze 💪
    @Marzycielka, u mnie w szczęśliwym cyklu nie pojawił się ból po owulacji i to była zmiana, bo zawsze miałam taki ból. Ze śluzem w drugiej ciąży miałam go bardzo dużo i w tej te bardzo czujnie go obserwowałam po owu, ale tym razem pojawił się dużo później. U mnie tym, co skłoniło mnie do testu (oprócz naszych Dziewczyn ♥️) było spektakularne omdlenie dzień przed pozytywnym testem, które przypisałam zatruciu, a te z kolei okazało się raczej rozgaszczaniem się Nikosia 🤭
    @NiedoszlaWielodzietna, wiem, że jesteś po przejściach 🫂🫂🫂 Takie myśli potrafią przyjść nieproszone i ciężko się ich pozbyć, ale mocno wierzę, że będzie dobrze ♥️ Sama pisałaś, że robisz, co możesz i tego się trzymamy 😘
    @Pati,.przytulam Cię mocno 🫂🫂🫂 Wiem, jakie to stresujące, ja sama mam pierdolca na punkcie tych chorób, ale też ludzi, którzy tak nieodpowiedzialnie się zachowują... Jesteś w ciąży, czy nikt nie może powiedzieć szwagrowi, żeby się powstrzymał z odwiedzinami? Co do bostonki, znak dziewczynę, która załapała od swojego dziecka bostonkę w ciąży, wszystko było ok 😘 Czytam, że w drugim i trzecim trymestrze zwykle nie niesie konsekwencji.
    Edit: doczytałam... No bardzo współczuję, naprawdę, to jest beznadziejne, że ludzie naprawdę nie ogarniają... Trzymam kciuki, żeby interwencja męża zadziałała ✊ Swoją drogą teściowa też mogłaby pomyśleć...

W ogóle to tak mnie, delikatnie mówiąc, wkurza brak odpowiedzialności względem roznoszenia chorób 😡 U mnie do niemowlaka goście przyjechali z zapaleniem spojówek, czaicie? Jak zwróciłam uwagę, to usłyszałam, że to nie jest zaraźliwe... No pewnie, kurde, że nie jest, dlatego wszyscy domownicy u nich mieli 🤯🤬 Teściowa na kawce z katarem przy pierwszej córce to przez pewien czas była norma, dopóki nie zwróciło się jej uwagi. Oczywiście, że była obraza majestatu, ale ja ten moment mam to w poważaniu. Wiem, że jest ciężko zwrócić uwagę, ale wolę to zrobić, niż narażać córki na choroby, bo babcia nie może wytrzymać, jak wnuczki nie zobaczy. Zdjęcie jej mogę wysłać, ale z katarem niech się nie zbliża 🤪

Ojeju, to rzeczywiście dziwne, że tak bez pożegnania nam Nutka zniknęła... Może zapomniała hasła do konta i planuje założyć nowe? 🤔 Ja mam taką zdolność do zapamiętywania haseł... I Platynova też zamilkła... Fermina nie wróciła...

Wiecie, że ja zawsze pisze eseje, ale dziś to chyba już przegięłam 🤪 Udanego wieczoru 😘
    Dziękuję za słowa otuchy 😘, wiem ,że to najgłupsze myśli, ale czasami miewam takie 'upadki' psychiczne w tym temacie, ale jednak próbuje to tłumić pozytywami

MummyYummy lubi tę wiadomość

♀️29
    PCOS

• Vienna Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2025, 14:32

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Dziękuję za słowa otuchy 😘, wiem ,że to najgłupsze myśli, ale czasami miewam takie 'upadki' psychiczne w tym temacie, ale jednak próbuje to tłumić pozytywami

I to jest super, że tak doskonale podnosisz się z tych trudnych myśli ♥️

Pati2804, Majlen lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usiadłam sobie dzisiaj przed domem i chwilę zwolniłam. I tak mnie naszło, że mamy takie piękne życie… mamy piękną miłość, jesteśmy wolni od jakichś ciężkich chorób, mamy dach nad głową, zwierzątka leżą koło mnie, zajadam truskawki i popijam piwkiem 0%, muzyczka gra, zero większych zmartwień poza niepłodnością… zapomniałam już w tym wszystkim jak dobrze jest celebrować wdzięczność za to co mam 🥹

Pati2804, grazka0022, Prezesoowa, elektro96, MummyYummy, Speranza :), Suzie, Leśneintro, Majlen, Malinowysorbet, Dropsik, Zaczarowan, CoffeeDream, NiedoszlaWielodzietna, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, za rady i że mogłam się Wam wygadać! 😘
    Szwagier odpisał "ok" , zobaczymy jutro czy dotarło 🙄 całe szczęście Franek się wierci, on chyba naprawdę wie kiedy jestem wkurzona bo tak to jest spokojny a tak to się rusza 🙈 pogadam o tym na wizycie za tydzień w piątek z lekarzem 🤔 może będzie kazał mi zrobić przeciwciała żeby sprawdzić, zobaczymy

Dropsik lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2024, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Takie buty można normalnie kupić w sklepie ? 🤪

Można, ale wybór jest marny :P

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Usiadłam sobie dzisiaj przed domem i chwilę zwolniłam. I tak mnie naszło, że mamy takie piękne życie… mamy piękną miłość, jesteśmy wolni od jakichś ciężkich chorób, mamy dach nad głową, zwierzątka leżą koło mnie, zajadam truskawki i popijam piwkiem 0%, muzyczka gra, zero większych zmartwień poza niepłodnością… zapomniałam już w tym wszystkim jak dobrze jest celebrować wdzięczność za to co mam 🥹
    Ojjj tak ❤🥺
    ja po poronieniu jak doszłam do siebie to też miałam takie przemyślenia, wtedy zaczęłam cieszyć się każda chwila z mężem, tym co mam , tak naprawdę.. 😘 to było coś pięknego 🥰 Tobie też tego życzę 🥺😘

notsobadd lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    Clexane 0,4

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

Piękne jest to, co piszesz ♥️♥️♥️

• Speranza :) Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

Notsobadd jak pięknie napisałaś ❤️ Dokładnie tak. Bardzo często zapominamy o tym co mamy, a skupiamy się na braku. Czasem trzeba się zatrzymać

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po drodze do pracy odebrałam tego dziadzioboxa 😄
    Taki sobie wzięłam z podziałką na dni, żeby było mi wygodnie zabierać do pracy lub gdy będę poza domem
    20240627-212721.jpg

Speranza :), notsobadd, MummyYummy, Malinowysorbet, Dropsik, Fragrance, Leśneintro, Vienna, Prezesoowa, Pati2804, Katsue lubią tę wiadomość

♀️29
    PCOS

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Szwagier odpisał "ok" , zobaczymy jutro czy dotarło 🙄 całe szczęście Franek się wierci, on chyba naprawdę wie kiedy jestem wkurzona bo tak to jest spokojny a tak to się rusza 🙈 pogadam o tym na wizycie za tydzień w piątek z lekarzem 🤔 może będzie kazał mi zrobić przeciwciała żeby sprawdzić, zobaczymy

No i dobrze, może coś dotarło. Przecież to oni powinni chronić innych mając chore dziecko, a nie żebyś teraz Ty musiała się chować przed wirusami… nigdy nie zrozumiem takiego podejścia, ja do koleżanek z dziećmi pisze nawet jak mam katar czy im to nie przeszkadza kiedy chcemy się spotkać…
    Najważniejsze, że Franio sobie podskakuje i uspokaja mamusię ♥️

Dropsik, Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Piękny ten wpis ❤️
    W tym zabieganym życiu, niestety czasem zapominamy o tym co cennego posiadamy 🥺

♀️29
    PCOS

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Staraczkowa czarna dziura jest naprawdę czarna i bardzo ciezko jest zatrzymac sie, żeby do niej nie wpasc...cieszę się, że udalo Ci się uśmiechnąć, patrząc na tak proste rzeczy 😚 wierzę, że z mężem będzie też już tylko lepiej 🤞😊

Majlen, notsobadd, Speranza :), Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Oby dotarło 🤞 a dla Frania brawa, tak trzymaj chłopie. Szturchaj ta mamusie od środka zeby mogła spać spokojnie 😁

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2024, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Wiesz, ja właśnie dlatego myślę, że wszystko dzieje się po coś… Że gdybyśmy nie przeżyli trudnych momentów, nie umielibyśmy doceniać tych dobrych.
    A w takiej sytuacji jeżeli w końcu nadejdzie szczęście, radość z tego wszystkiego będzie podwójna.

CoffeeDream, Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ zapalenie endometrium?
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe
    💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 27 czerwca 2024, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Wiesz, ja właśnie dlatego myślę, że wszystko dzieje się po coś… Że gdybyśmy nie przeżyli trudnych momentów, nie umielibyśmy doceniać tych dobrych.
    A w takiej sytuacji jeżeli w końcu nadejdzie szczęście, radość z tego wszystkiego będzie podwójna.

Ja też mimo wszystko w to wierzę. Kiedyś opowiemy naszym dzieciom jak dzielnie o nie walczyłyśmy i ile łez wylałyśmy z tęsknoty za kimś, kogo jeszcze nie poznałyśmy…

elektro96, Malinowysorbet, Zaczarowan, Majlen, Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
‹‹ 1179 1180 1181 1182 1183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ