Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMajuna wrote:Dziewczyny, a może jeszcze w pierwszym poście wrzucimy listę naszych mamusiek, żeby tez były tam ujęte? Wiadomo, że większość kalendarza zajmiemy my na testowanie i wizyty, mamuśki ewentualnie na wizyty. Ale fajnie by było je wyróżnić. To luźna myśl, nie chcę się rządzić, a szczególnie dokładać roboty Prezesoowej. I tak się jej dziwie, że się zgodziła to prowadzić. 🤣🤣🤣
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFermina wrote:Dziewczyny, zgodnie z obietnicą wykorzystałąm chwilkę i ułożyłam wierszyk. Mam nadzieję, że będzie odpowiedni :*
Marzec nam drogi złączył na owu
Oj szkoda by było zgubić się znowu
Ważne są dla nas nasze przeżycia
Przeszłość, co teraz i co do odkrycia
Chcemy się wspierać, dawać nadzieję
Być, gdy ktoś płacze i gdy się śmieje
Nie odmawiamy wstępu nikomu
Żeby, kto przyjdzie, czuł się jak w domu
I bardzo mocno wszystkie wierzymy,
Że dwie przepiękne kreski ujrzymy
A te co mają już Kropka w brzuszkach
W mig będą tulić swego maluszka
W kupie jest siła, brzmi powiedzenie
Z nią pokonamy każde zmartwienie.
I na sam koniec rzucam zaklęcie,
Niech zawsze u nas zwycięży szczęście.
MistrzyniFermina lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jejku, bardzo Wam dziękuję za tak miłe słowa! Aż się zawstydziłam!
Blob, nie piszę, po prostu lubię rymyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 11:26
Zbuntowana, blob, Dropsik, Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Fermina wrote:Dziewczyny, zgodnie z obietnicą wykorzystałąm chwilkę i ułożyłam wierszyk. Mam nadzieję, że będzie odpowiedni :*
Marzec nam drogi złączył na owu
Oj szkoda by było zgubić się znowu
Ważne są dla nas nasze przeżycia
Przeszłość, co teraz i co do odkrycia
Chcemy się wspierać, dawać nadzieję
Być, gdy ktoś płacze i gdy się śmieje
Nie odmawiamy wstępu nikomu
Żeby, kto przyjdzie, czuł się jak w domu
I bardzo mocno wszystkie wierzymy,
Że dwie przepiękne kreski ujrzymy
A te co mają już Kropka w brzuszkach
W mig będą tulić swego maluszka
W kupie jest siła, brzmi powiedzenie
Z nią pokonamy każde zmartwienie.
I na sam koniec rzucam zaklęcie,
Niech zawsze u nas zwycięży szczęście.Fermina lubi tę wiadomość
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
A tak wogle dzien dobry... bo właśnie nadrobiłam pedzicie mój mlody dziś. IMO kataru tanczy i śpiewa czyli będzie mega ciekawy dzien.... Ja zaraz lecę so3 szkolić... I dziś trzevs ogarnąć chatę i młodego chorego..... Moja apka ovi coś chyba sfiksowaka 24 dc pokazuje że dziś przeeiduje fla mnie pierwszy dzien miesiaczki...🤪mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
notsobadd wrote:Co prawda on mnie diagnozował pod kątem PCOS i wtedy mi się wydawał spoko, ale miałam 19 lat, też może inne wymagania. Pamiętam, że też namiętnie wciskał mi AH. Ale podejście dramat, odebrał prywatny telefon i się umawiał na wieczór z kimś w trakcie kiedy ja próbuje z nim coś ustalic. W ogóle nie skupiony, ja swoje on swoje. Czuję, że wyrzuciłam 270 zl w błoto.
Z tego co czytam to masz dobre podejście. Spróbuj bez AH i może minie. Obserwuj gdyby coś Cię niepokoiło. Skąd to krwawienie teraz skoro nie torbiel? Nie wiem, nigdy tak nie miałam. Po skończonym krwawieniu może poszłabym do lekarza, żeby sprawdził na USG czy jest wszystko ok. Może histeroskopię diagnostyczną zrobić i zajrzeć do macicy czy tak nie ma jakiegoś polipa? Dużo pytań, ale mam nadzieję, że teraz to po prostu miesiączka i zaczniesz cykl już bez przygód.
Na pewno musisz poszukać lekarza z prawdziwego zdarzenia. A skąd jesteś? Jakie okolice?notsobadd, Prezesoowa, CoffeeDream lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 15:54
Dropsik lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
notsobadd wrote:Teraz się rozkręciło jak typowy okres, więc stawiam, że to to. Ale skąd to plamienie było? Skąd teraz okres po 17 dniach? Czy traktować to jako normalny cykl i brać za 5 dni clo? Tak wiele pytań, tak mało odpowiedzi 😂
Mieszkam kilkanaście km od Gdańska. Też o tym myślę już, że pora na jakiegoś naprawdę dobrego specjalistę, a nie tułaczkę.
W którą stronę te kilkanaście km? Mam w Gdańsku super endokrynologa, gdybyś potrzebowała -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 15:54
Fermina lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
notsobadd wrote:Teraz się rozkręciło jak typowy okres, więc stawiam, że to to. Ale skąd to plamienie było? Skąd teraz okres po 17 dniach? Czy traktować to jako normalny cykl i brać za 5 dni clo? Tak wiele pytań, tak mało odpowiedzi 😂
Mieszkam kilkanaście km od Gdańska. Też o tym myślę już, że pora na jakiegoś naprawdę dobrego specjalistę, a nie tułaczkę.
Nie pamiętam Twojej historii i na jakim jesteś etapie, ale tą babkę bym w ciemno poleciła. Mogła się popsuć przez te trzy lata, ale można spróbować Dr Katarzyna Gross Kępińska, polecam więc nie ukrywam danychnotsobadd lubi tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Południową 🤪 Chętnie przygarnęłabym polecajke gin-endo jeśli macie jakąś w Gdańsku…
Gin-endo to mam tylko negatywną polecajkę: nigdy do Agnieszki Kowalewskiej we Wrzeszczu a co do samego endo to polecam bardzo Adama Gronowskiego w Invicta.notsobadd lubi tę wiadomość
-
Dziękuję dziewczyny, myślałam już o tym, żeby spróbować w Invicta, bo jak się nie uda do końca wakacji to pewnie będę chciała tam zrobić drożność.
A co myślicie o wzięciu teraz Clo? Wstrzymałybyście się? Kurczę tak strasznie nie chciałabym mieć zmarnowanego kolejnego cyklu 🥹👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
notsobadd wrote:Dziękuję dziewczyny, myślałam już o tym, żeby spróbować w Invicta, bo jak się nie uda do końca wakacji to pewnie będę chciała tam zrobić drożność.
A co myślicie o wzięciu teraz Clo? Wstrzymałybyście się? Kurczę tak strasznie nie chciałabym mieć zmarnowanego kolejnego cyklu 🥹
Gronowskiego też polecam ze słyszenia, ale czytałam, że lubi trudne przypadki, bo łatwe go nudzą 🤣
Invicta to takie korpo, trochę czujesz się jak na taśmie. Co by nie mówić, mnie jednak ta Invicta najbardziej przekonuje. Jest jeszcze wątek na ovu o Gameta Gdynia jakby co
A z clo to nie wiem sama co bym zrobiła. Wiem, że cykl stracony brzmi paskudnie, a to od pierwszego dnia się bierze? -
Dropsik wrote:Drożność spróbuj na NFZ, serio, bo zaoszczędzona kasa się przydaje Ja w Kartuzach robiłam akurat, ale wiem, że szybkie terminy też w Gdyni bywają. Nie wiem jak Gdańsk, ale może jakieś powiatowe szpitale robią od ręki.
Gronowskiego też polecam ze słyszenia, ale czytałam, że lubi trudne przypadki, bo łatwe go nudzą 🤣
Invicta to takie korpo, trochę czujesz się jak na taśmie. Co by nie mówić, mnie jednak ta Invicta najbardziej przekonuje. Jest jeszcze wątek na ovu o Gameta Gdynia jakby co
A z clo to nie wiem sama co bym zrobiła. Wiem, że cykl stracony brzmi paskudnie, a to od pierwszego dnia się bierze?
Ja przyszłam z łatwym przypadkiem, chciałam odstawić leki na tarczycę a słyszałam, że on to przeprowadza jako jeden z nielicznych, później jeszcze siostrę do niego wysłałam i jest konkretny facet i wydaje mi się, że dość nieszablonowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 13:27
-
Prezesoowa wrote:Biedna moja przykro mi strasznie, że Cię to spotyka.. jak się czujesz z tym co powiedział ten lekarz?
A powiedz mi, czy bierzesz omege? Albo jakiś acard?
Jestem WKURWIONA. Ale to tak potężnie, że jednocześnie lecą mi łzy i się śmieję jak wariatka 😂. Jestem tak wściekła, że takie gówno mi się przytrafiło, a jeszcze dwa razy bardziej na niekompetencję lekarzy.
Biorę Omegę, tą z Allines Forte. Acardu nie biorę.
Pan doktor polecił mi jeszcze przykładać mrożonki na jajniki i macice, żeby zatrzymać krwawienie 🤦🏼♀️👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
notsobadd wrote:No i wisienka na torcie dzisiejszego lekarza - zaleca mi branie duphastonu przez pół roku, od 16 do 25 dc. Pytam w jakim celu skoro przy moich 30-kilkudniowych cyklach miałabym owulacje ok 19 dc i może mi ją zablokować. Na co pan doktor, że on jest lekarzem, a ja pacjentką i mi się chyba WYDAJE że ja wiem lepiej. Kurtyna 🤡 Ręce mi opadły.
W takich przypadkach najlepiej sprawdzą się monitoringi owulacji, wiadomo to jest dość spory koszt, ale masz wtedy te świadomość, że pecherzyki pękły i możesz działać z duphastonem jeżeli jest taka potrzeba. Jeżeli chodzi o Invictę, to polecam w sprawie niepłodności dr. Sowińską- Gdynia albo dr. Hajdusianek- Gdansk Bardzo konkretni i interesują się pacjentem Co do stymulacji to lepiej na własna rękę nie działać, pójdź do specjalisty i wtedy rozpocznij.
Czytałam na szybko, jak coś źle zinterpretowałam to sorry 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 13:38
notsobadd lubi tę wiadomość
-
I wolne! I to do środy 🥂
blob, grazka0022, notsobadd, Vienna, Pati2804, Dropsik, Prezesoowa, CoffeeDream, Majuna, Liyss🧚🏻, Malinowysorbet lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
notsobadd wrote:Jestem WKURWIONA. Ale to tak potężnie, że jednocześnie lecą mi łzy i się śmieję jak wariatka 😂. Jestem tak wściekła, że takie gówno mi się przytrafiło, a jeszcze dwa razy bardziej na niekompetencję lekarzy.
Biorę Omegę, tą z Allines Forte. Acardu nie biorę.
Pan doktor polecił mi jeszcze przykładać mrożonki na jajniki i macice, żeby zatrzymać krwawienie 🤦🏼♀️
Się nie dziwię, człowiek jest sfrustrowany tym co się dzieje a jeszcze lekarz nie pomaga👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20