Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
notsobadd wrote:Ja już ku*wa nie wiem, chyba potrzebuje ojojania 🥹
Byłam u innego gina (dostałam jakiegoś mega krwotoku na fotelu - tak mi było głupio 🤦🏼♀️), zrobił USG i stwierdził, że żadnego torbielą nie ma. Poprzedni widział (ja też coś tam widziałam…), teraz patrzę na zdj z usg i faktycznie nic nie widzę. Powiedział, że to może być albo początek miesiączki albo jakieś krwawienie srodcykliczne które trzeba zatrzymać (?). Dostałam tabletki antykoncepcyjne, które mam brać 10 dni i odstawić.
Ja nie wiem co mam zrobić. Boję się, że to jest miesiączka a tymi tabletkami tylko sobie namieszam jeszcze bardziej w tych rozpieprzonych hormonach.
Kur*a co lekarz to ja coraz mniej wierzę w to co do mnie mówią. Nie wiem co robić 🥹
Może skonsultuj jeszcze z kimś innym czy te tabletki to koniecznośćWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 10:36
Prezesoowa lubi tę wiadomość
starania od 10.2022
01.2024- cb 💔
31.03.2024 ⏸️
05.2024 💔
👩🏻29
IO, PCOS
🧔🏻♂️31
badanie nasienia ✅️ -
Byłam u innego gina (dostałam jakiegoś mega krwotoku na fotelu - tak mi było głupio 🤦🏼♀️), zrobił USG i stwierdził, że żadnego torbielą nie ma. Poprzedni widział (ja też coś tam widziałam…), teraz patrzę na zdj z usg i faktycznie nic nie widzę. Powiedział, że to może być albo początek miesiączki albo jakieś krwawienie srodcykliczne które trzeba zatrzymać (?). Dostałam tabletki antykoncepcyjne, które mam brać 10 dni i odstawić.
Ja nie wiem co mam zrobić. Boję się, że to jest miesiączka a tymi tabletkami tylko sobie namieszam jeszcze bardziej w tych rozpieprzonych hormonach.
Kur*a co lekarz to ja coraz mniej wierzę w to co do mnie mówią. Nie wiem co robić 🥹
Czy to pierwszy taki dziwny cykl? Zdarzało Ci się to kiedyś?Prezesoowa lubi tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Odswieżałam cały czas, czy jest info od Ciebie. Czyli zakładamy że pierwsze 6 to była miesiączka. A potem plamienia i znowu od początku... Ja bym zrobiła tak, że poczekałabym 2-3 dni, czyli powiedzmy dziś, jutro, może pojutrze, czy krwawienie maleje. Bo tak się zastanawiam, czy to możliwe żebyś zaliczyła tak krótki cykl i zaczął Ci się nowy. Jeśli to rzeczywiście jest kolejna miesiączka, to niech idzie swoim trybem. Jakby nie przechodziło, to bym chyba zgodnie z radą lekarza próbowała hamować.Prezesoowa, Mikea, CoffeeDream lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
notsobadd wrote:17 dc. z czego 6 dni krwawienia, 7 plamienia, 1 przerwy, kolejne dni plamień i od dzisiaj takie solidne krwawienie jak miesiączka. Nie mam już siły na chodzenie po lekarzach
Przykro mi. Czy któryś z lekarzy powiedział Ci skąd te plamienia cały cykl? -
Kurczę, ja nie wiem czy chciałabym sobie tak tabletkami teraz namieszać... może jakaś teleporada?👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
nick nieaktualny
-
notsobadd wrote:17 dc. z czego 6 dni krwawienia, 7 plamienia, 1 przerwy, kolejne dni plamień i od dzisiaj takie solidne krwawienie jak miesiączka. Nie mam już siły na chodzenie po lekarzach
Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyVienna wrote:Hejka 🌼 piękny mamy dziś dzień 🥰
U mnie w planach dziś niestety praca. Niby miałam nadzieję, że wyjdę dziś trochę wcześniej, ale szef chyba zapomniał, że są święta i ani słowem wczoraj nie wspomniał 🙁
Widziałam temat finansów. Jeden z moich ulubionych 🤣 Ja ogólnie w związku jestem odpowiedzialna za oszczędzanie, zawsze na początku miesiąca rozpisuje ile na co potrzebujemy, plus niewielki bufor na nieprzewidziane wydatki (ale na prawdę niewielki, bo zauważyłam, że im więcej zostawiamy na koncie, tym więcej wydajemy) a całą resztę przelewam na konto oszczędnościowe. Ogólnie jestem zawsze dumna z naszych oszczędności i uwielbiam patrzeć jak się mnożą 🤣 Świr ze mnie 🤣
Tak widzę ile rzeczy robicie przed świętami, sprzątanie, gotowanie, pieczenie... I aż mi głupio. My w tym roku wszystko olaliśmy. Ten miesiąc był dla nas jakoś tak ciężki, i w życiu i w pracy i ze zdrowiem, że dopiero od wczoraj zaczynam czuć, że wracam do żywych. Już miałam w planach olać święta, wysłać męża do teściów i spędzić trochę czasu sama, ale na szczęście ten parszywy humor już minął i jedziemy razem 🥰❤️Vienna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymagdalena321 wrote:Taaak, naładowałam baterie trochę, wczoraj byłam na zakupach 🤩 lekko odżyłam i głowa odpoczęła od myśli też bo skupiłam się choć na chwilę na chillu 😂
Teraz przygotowania do świąt na pełnej ☀️🌸 -
Już mam dosyć tych lekarzy, tego ich strzelania w ciemno. Mam dość tego cyklu, krwawię albo plamię od 17 dni i dalej wiem, że nic nie wiem.
Przepraszam, znowu smęcę ale mam zalamke.
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
notsobadd wrote:Już mam dosyć tych lekarzy, tego ich strzelania w ciemno. Mam dość tego cyklu, krwawię albo plamię od 17 dni i dalej wiem, że nic nie wiem.
Przepraszam, znowu smęcę ale mam zalamke. -
Fermina wrote:Przykro mi. Czy któryś z lekarzy powiedział Ci skąd te plamienia cały cykl?
Poprzedni stwierdził, ze to prawdopodobnie torbiel. Ten nie widzi torbieli i strzela w ciemno. Cyrk 🤡👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
nick nieaktualnyelektro96 wrote:Dokładnie tak. Podpisuję się rękoma i nogami 😊 Ja zdecydowanie nie jestem team #muszeumycoknanaswieta 🤣 Sprzątamy tradycyjnie tak jak, co tydzień, a do jedzenia robimy takie rzeczy, które nam smakują, a nie to co wypada 😊 Dla mnie najważniejsze to odpoczynek, spędzenie czasu z rodziną, no i oczywiście jeżeli ktoś jest wierzący - modlitwa i skupienie 😊
Myślę, że te czasy zaharowywania się na święta na szczęście już mijają 😊
ja mam takie podejście, że każdy robi tak jak uważa, jak mu dobrze i to jest super póki co jeszcze "haruję" - bo tak mnie nauczono, mimo, ze sprzątam regularnie to " muszę" te okna umyć - bo mi głowa spokoju nie daje. No wkurzam się sama na siebie - może kiedyś mi przejdzie -
blob wrote:ja mam takie podejście, że każdy robi tak jak uważa, jak mu dobrze i to jest super póki co jeszcze "haruję" - bo tak mnie nauczono, mimo, ze sprzątam regularnie to " muszę" te okna umyć - bo mi głowa spokoju nie daje. No wkurzam się sama na siebie - może kiedyś mi przejdzie
blob, Prezesoowa lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
-
blob wrote:notsobadd nie wiem co Ci doradzić, ale bardzo Cię rozumiem, że masz już dość. Może chwilkę poczekaj co z tym krwawieniem. A jaką masz intuicję? Gdybyś się źle poczuła to uderzaj nawet na szpital - czego absolutnie nie życzę.
Nie wiem. Mi się wydaje, że to miesiączka, wszystko na to wskazuje. Ale… zdążyłam 2 dni wziąć duphaston zalecony przez pierwszego lekarza. Nie wiem naprawdę co robić, chyba poczekam jakieś 4-5 dni czyli tyle ile normalnie trwa krwawienie. Jak nie będzie się zmniejszać to wezmę chyba te tabletki, żeby to zablokować bo to jest straszne ciągle krwawić.👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
notsobadd wrote:Nie wiem. Mi się wydaje, że to miesiączka, wszystko na to wskazuje. Ale… zdążyłam 2 dni wziąć duphaston zalecony przez pierwszego lekarza. Nie wiem naprawdę co robić, chyba poczekam jakieś 4-5 dni czyli tyle ile normalnie trwa krwawienie. Jak nie będzie się zmniejszać to wezmę chyba te tabletki, żeby to zablokować bo to jest straszne ciągle krwawić.
notsobadd, blob lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
No i wisienka na torcie dzisiejszego lekarza - zaleca mi branie duphastonu przez pół roku, od 16 do 25 dc. Pytam w jakim celu skoro przy moich 30-kilkudniowych cyklach miałabym owulacje ok 19 dc i może mi ją zablokować. Na co pan doktor, że on jest lekarzem, a ja pacjentką i mi się chyba WYDAJE że ja wiem lepiej. Kurtyna 🤡 Ręce mi opadły.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 10:57
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Pati2804 wrote:Wydaje mi się że mam ochotę, ale o tym przekonuje się ostatnio dopiero jak coś spróbuję czy faktycznie chce to zjeść 😳
Chipsy też miały wejść jak złoto a leżą w szafce bo mi nie smakują 😬
Ja powiem Wam dziewczyny że nic dzisiaj nie robię, odpoczywam , nie wiem czy Wam wspomniałam ale lekarka dzisiaj zobaczyła mały krwiak na usg I kazała się oszczędzać.. 😳
Czy są jakieś sposoby aby pomóc krwiakowi się szybciej wchłonąć?mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
notsobadd wrote:No i wisienka na torcie dzisiejszego lekarza - zaleca mi branie duphastonu przez pół roku, od 16 do 25 dc. Pytam w jakim celu skoro przy moich 30-kilkudniowych cyklach miałabym owulacje ok 19 dc i może mi ją zablokować. Na co pan doktor, że on jest lekarzem, a ja pacjentką i mi się chyba WYDAJE że ja wiem lepiej. Kurtyna 🤡 Ręce mi opadły.
27 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia