Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 29 marca, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    @Pati2804 czy pralka w tym przypadku ma się dobrze? 😁 Nic jej nie dolega? 😀

Akcję z kasą udało się odkręcić, napisał na infolinię, że wysłał im cały swój hajs, sprawdzili i puścili przelew zwrotny, całe szczęście, bo już myślałam, że wezmną sobie to w poczet kolejnych płatności za neta. 🤣

Moje plany to praca, powrót do domu i robię trochę prania, a potem pakuje nas na święta. Coś może w chacie ogarnę, skoczę na mszę i to by chyba było na tyle dziś. Niby nie dużo, a idę o zakład, że i tak mi czasu braknie, bo jak zawsze coś będzie jeszcze po drodze.

@elektro96 to był czas w którym przenosiłam się z kanapy do łóżka, całe szczęście wstaję o 6 rano. Odcięło mnie wieczorkiem, a chciałam poodpisywać, wykorzystałam na to moje przebudzenie, ale muszę z tym skończyć, bo to niezdrowe. 😋

@blob u mnie chodziło się tylko poświęcić koszyczek. Do kościoła na mszę w piątek i potem w dni świąteczne. Teraz z mężem chodzimy co roku na sobotnią wieczorną mszę i ewentualnie z koszyczkiem, jeśli ktoś inny z rodziny nie zostanie do tego wyznaczony. Za dzieciaka w niedzielę wielkanocną szukaliśmy zajączka w ogródku, zawsze nam coś schował w krzaczki. 😉
    Co do porządków to ja też mam takiego, co nie odkłada na miejsce, szczególnie jak gotuje...

@Prezesoowa tak, hajsik zwrócili, na infolinii się dogadał całe szczęście. 🤪
    No ale z tym euro to gruba akcja, miała jakieś konsekwencje? Liczę, że nie, to taka "ludzka pomyłka". Nie ukrywam, że też w pracy puszczam zły przelew czasem, ale robię ich z 20 dziennie już z automatu i czasem się machnę. Moja najgorsza pomyłka na ten moment to 270 zł, więc nie ma tragedi...

@Fermina a brałaś jakieś leki? Kiedy skończyłaś? Może to po antybiotyku jeśli był?

Tutaj też Wam życzę dobrego dnia! ❤

Brałam Fluomizin, skończyłam w poniedziałek rano, teraz biorę jeszcze lactovaginal przez 10 dni. Trudno powiedzieć, czy to po Fluomizinie, niby on może powodować takie rzeczy ale kilka dni już minęło.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 29 marca, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Brałam Fluomizin, skończyłam w poniedziałek rano, teraz biorę jeszcze lactovaginal przez 10 dni. Trudno powiedzieć, czy to po Fluomizinie, niby on może powodować takie rzeczy ale kilka dni już minęło.

Czyli żadnego doustnie nie było, co by mógł powodować bóle brzucha. Fluomizin brałam kiedyś i przy nim mi nic nie było, ale wiadomo, co osoba to inna reakcja. Jak będziesz spokojniejsza, to może rzeczywiście warto to sprawdzić.

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 29 marca, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Udało mi się umówić do lekarza, do którego już kiedyś chodziłam i mnie diagnozował z PCOS, dzisiaj na 9.30, proszę o kciuki 🙏🏻

Trzymam!

notsobadd, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą

🩸5/11
    🥚🔜

📆 Kalendarz wizyt
    20/11 - monitoring, 14.20
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Notsobadd, kciuki! 🤞🏼

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 29 marca, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @notsobadd czekam też!

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero co prawda 3 dzień mierzę temperaturę, ale idzie coraz bardziej w dół niestety 🙄

27 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 29 marca, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Notsobadd, kciuki!

notsobadd lubi tę wiadomość

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
  • Platynova55 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Pięknego dnia Wam życzę :) ja dzisiaj na chwilę idę do pracy, a potem biorę się za świąteczne porządki. Jutro mam zamiar piec sernik, mam nadzieje, że nie skończy się to klęską 🤪 już się psychicznie na to przygotowuje :D a tak poza tym to dzisiaj 9 dpo i kusiło mnie rano żeby sikać na test, ale nie chcę sobie psuć nastroju jak zobaczę jedną kreskę, więc ignoruje moje chęci testowania i poczekam chociaż do jutra, a najlepiej do niedzieli.
    @notsobadd trzymam mocno kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 09:19

notsobadd, Fermina, Majuna, blob, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 29 marca, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:
    Dzień dobry! Pięknego dnia Wam życzę :) ja dzisiaj na chwilę idę do pracy, a potem biorę się za świąteczne porządki. Jutro mam zamiar piec sernik, mam nadzieje, że nie skończy się to klęską 🤪 już się psychicznie na to przygotowuje :D a tak poza tym to dzisiaj 9 dpo i kusiło mnie rano żeby sikać na test, ale nie chcę sobie psuć nastroju jak zobaczę jedną kreskę, więc ignoruje moje chęci testowania i poczekam chociaż do jutra, a najlepiej do niedzieli.
    @notsobadd trzymam mocno kciuki!

Mam nadzieję, że będziesz miała piękny świąteczny prezent 😘

Platynova55, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 29 marca, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A może to coś innego? ;) 🤞

Mam nadzieję, że ta infekcja już daleko za Tobą :*

Myślę, że nawet niepokalane poczęcie nie daje objawów 4 dpo😅

Przemyślałam tę moja wizytę w poniedziałek i gin mówił, że widzi ciałko żółte a ono chyba nie pojawia się dwie h po owu? Myślę, że ona musiała być w niedzielę jednak. Cień nadziei jest zawsze ale dość nikły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 09:21

Zbuntowana lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    30.04 - beta 106,65
    06.05 - beta 2362,89

preg.png
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 29 marca, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka 🌼 piękny mamy dziś dzień 🥰

Widziałam temat finansów. Jeden z moich ulubionych 🤣 Ja ogólnie w związku jestem odpowiedzialna za oszczędzanie, zawsze na początku miesiąca rozpisuje ile na co potrzebujemy, plus niewielki bufor na nieprzewidziane wydatki (ale na prawdę niewielki, bo zauważyłam, że im więcej zostawiamy na koncie, tym więcej wydajemy) a całą resztę przelewam na konto oszczędnościowe. Ogólnie jestem zawsze dumna z naszych oszczędności i uwielbiam patrzeć jak się mnożą 🤣 Świr ze mnie 🤣

Tak widzę ile rzeczy robicie przed świętami, sprzątanie, gotowanie, pieczenie... I aż mi głupio. My w tym roku wszystko olaliśmy. Ten miesiąc był dla nas jakoś tak ciężki, i w życiu i w pracy i ze zdrowiem, że dopiero od wczoraj zaczynam czuć, że wracam do żywych 🥰❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 07:28

elektro96, Majuna, blob lubią tę wiadomość

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blob wrote:
    Kochana mam nadzieję, że wracasz od mamy z nową energią :)

Taaak, naładowałam baterie trochę, wczoraj byłam na zakupach 🤩 lekko odżyłam i głowa odpoczęła od myśli też bo skupiłam się choć na chwilę na chillu 😂

Teraz przygotowania do świąt na pełnej ☀️🌸

Fermina, blob lubią tę wiadomość

• Fermina Autorytet

Wysłany: 29 marca, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Taaak, naładowałam baterie trochę, wczoraj byłam na zakupach 🤩 lekko odżyłam i głowa odpoczęła od myśli też bo skupiłam się choć na chwilę na chillu 😂

Teraz przygotowania do świąt na pełnej ☀️🌸

Wspaniale czytać, że miałaś okazję odpocząć i się zregenerować :*

@Vienna, niech Ci nie będzie głupio. Ja jestem wielką fanką odpuszczania i olewania tradycji, które nam w danym momencie nie służą. Na luzie mogłabym zrobić pizzę na Wielkanoc a w tym roku robię rosół zamiast żurku bo na co mi żurek, jak zje tylko mąż? Tradycja jest dla ludzi, nie odwrotnie. :D

grazka0022, Vienna, magdalena321, blob lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    30.04 - beta 106,65
    06.05 - beta 2362,89

preg.png
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 29 marca, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:

@Vienna, niech Ci nie będzie głupio. Ja jestem wielką fanką odpuszczania i olewania tradycji, które nam w danym momencie nie służą. Na luzie mogłabym zrobić pizzę na Wielkanoc a w tym roku robię rosół zamiast żurku bo na co mi żurek, jak zje tylko mąż? Tradycja jest dla ludzi, nie odwrotnie. :D
    Podoba mi się Twoje podejście ❤️ ja też nie jestem jakoś ultra tradycyjna. Choć niektóre tradycje bardzo lubię. Jednak Boże Narodzenie jest mi zdecydowanie bliższe sercu, a w Wielkanoc to ja nigdy nie "czuję świąt" 😅

Fermina lubi tę wiadomość

• Vienna Autorytet

Wysłany: 29 marca, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    To akurat totalnie ja, ale potrawy wielkanocne bardzo lubię więc tej tradycji nie odpuszczam <3 Żuruś na śniadanie w chlebie, no kocham <3 Aczkolwiek jeśli chodzi o to co "wypada" i tradycje to też nie szaleje
    Moja ulubiona tradycja to obżarstwo w Święta 🤣

elektro96, Fermina, grazka0022, Prezesoowa, blob, Pati2804, Mikea lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:

Dokładnie tak. Podpisuję się rękoma i nogami 😊 Ja zdecydowanie nie jestem team #muszeumycoknanaswieta 🤣 Sprzątamy tradycyjnie tak jak, co tydzień, a do jedzenia robimy takie rzeczy, które nam smakują, a nie to co wypada 😊 Dla mnie najważniejsze to odpoczynek, spędzenie czasu z rodziną, no i oczywiście jeżeli ktoś jest wierzący - modlitwa i skupienie 😊
    Myślę, że te czasy zaharowywania się na święta na szczęście już mijają 😊

Fermina, Vienna, blob, Pati2804 lubią tę wiadomość

27 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 29 marca, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Dokładnie tak. Podpisuję się rękoma i nogami 😊 Ja zdecydowanie nie jestem team #muszeumycoknanaswieta 🤣 Sprzątamy tradycyjnie tak jak, co tydzień, a do jedzenia robimy takie rzeczy, które nam smakują, a nie to co wypada 😊 Dla mnie najważniejsze to odpoczynek, spędzenie czasu z rodziną, no i oczywiście jeżeli ktoś jest wierzący - modlitwa i skupienie 😊
    Myślę, że te czasy zaharowywania się na święta na szczęście już mijają 😊
    Też mam nadzieję, że te czasy już mijają. Dziś jest taka piękna pogoda, że nawet nie myślę o myciu okien, wolę iść na spacer 🤣 a w przyszłym roku, jeśli będzie taka ładna pogoda na święta jak w tym, to namówię męża, na ucieczkę w Bieszczady ❤️🥰

elektro96, blob lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 29 marca, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już ku*wa nie wiem, chyba potrzebuje ojojania 🥹
    Byłam u innego gina (dostałam jakiegoś mega krwotoku na fotelu - tak mi było głupio 🤦🏼‍♀️), zrobił USG i stwierdził, że żadnego torbielą nie ma. Poprzedni widział (ja też coś tam widziałam…), teraz patrzę na zdj z usg i faktycznie nic nie widzę. Powiedział, że to może być albo początek miesiączki albo jakieś krwawienie srodcykliczne które trzeba zatrzymać (?). Dostałam tabletki antykoncepcyjne, które mam brać 10 dni i odstawić.
    Ja nie wiem co mam zrobić. Boję się, że to jest miesiączka a tymi tabletkami tylko sobie namieszam jeszcze bardziej w tych rozpieprzonych hormonach.
    Kur*a co lekarz to ja coraz mniej wierzę w to co do mnie mówią. Nie wiem co robić 🥹

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

• Fermina Autorytet

Wysłany: 29 marca, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ja już ku*wa nie wiem, chyba potrzebuje ojojania 🥹
    Byłam u innego gina (dostałam jakiegoś mega krwotoku na fotelu - tak mi było głupio 🤦🏼‍♀️), zrobił USG i stwierdził, że żadnego torbielą nie ma. Poprzedni widział (ja też coś tam widziałam…), teraz patrzę na zdj z usg i faktycznie nic nie widzę. Powiedział, że to może być albo początek miesiączki albo jakieś krwawienie srodcykliczne które trzeba zatrzymać (?). Dostałam tabletki antykoncepcyjne, które mam brać 10 dni i odstawić.
    Ja nie wiem co mam zrobić. Boję się, że to jest miesiączka a tymi tabletkami tylko sobie namieszam jeszcze bardziej w tych rozpieprzonych hormonach.
    Kur*a co lekarz to ja coraz mniej wierzę w to co do mnie mówią. Nie wiem co robić 🥹

Po pierwsze, niech Ci nie będzie głupio. Gabinet ginekologa to chyba najwłaściwsze miejsce na krwotok z dróg rodnych i jestem pewna, że nie takie rzeczy ten lekarz widział.

Z resztą nie umiem pomóc. :( W którym dc jesteś? Może jakaś konsultacja u kolejnego?

elektro96, Prezesoowa, Monk@ lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    30.04 - beta 106,65
    06.05 - beta 2362,89

preg.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 29 marca, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Po pierwsze, niech Ci nie będzie głupio. Gabinet ginekologa to chyba najwłaściwsze miejsce na krwotok z dróg rodnych i jestem pewna, że nie takie rzeczy ten lekarz widział.

Z resztą nie umiem pomóc. :( W którym dc jesteś? Może jakaś konsultacja u kolejnego?

17 dc. z czego 6 dni krwawienia, 7 plamienia, 1 przerwy, kolejne dni plamień i od dzisiaj takie solidne krwawienie jak miesiączka. Nie mam już siły na chodzenie po lekarzach :(

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ