X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 29 marca 2024, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    @Pati2804 czy pralka w tym przypadku ma się dobrze? 😁 Nic jej nie dolega? 😀

Akcję z kasą udało się odkręcić, napisał na infolinię, że wysłał im cały swój hajs, sprawdzili i puścili przelew zwrotny, całe szczęście, bo już myślałam, że wezmną sobie to w poczet kolejnych płatności za neta. 🤣

Moje plany to praca, powrót do domu i robię trochę prania, a potem pakuje nas na święta. Coś może w chacie ogarnę, skoczę na mszę i to by chyba było na tyle dziś. Niby nie dużo, a idę o zakład, że i tak mi czasu braknie, bo jak zawsze coś będzie jeszcze po drodze.

@elektro96 to był czas w którym przenosiłam się z kanapy do łóżka, całe szczęście wstaję o 6 rano. Odcięło mnie wieczorkiem, a chciałam poodpisywać, wykorzystałam na to moje przebudzenie, ale muszę z tym skończyć, bo to niezdrowe. 😋

@blob u mnie chodziło się tylko poświęcić koszyczek. Do kościoła na mszę w piątek i potem w dni świąteczne. Teraz z mężem chodzimy co roku na sobotnią wieczorną mszę i ewentualnie z koszyczkiem, jeśli ktoś inny z rodziny nie zostanie do tego wyznaczony. Za dzieciaka w niedzielę wielkanocną szukaliśmy zajączka w ogródku, zawsze nam coś schował w krzaczki. 😉
    Co do porządków to ja też mam takiego, co nie odkłada na miejsce, szczególnie jak gotuje...

@Prezesoowa tak, hajsik zwrócili, na infolinii się dogadał całe szczęście. 🤪
    No ale z tym euro to gruba akcja, miała jakieś konsekwencje? Liczę, że nie, to taka "ludzka pomyłka". Nie ukrywam, że też w pracy puszczam zły przelew czasem, ale robię ich z 20 dziennie już z automatu i czasem się machnę. Moja najgorsza pomyłka na ten moment to 270 zł, więc nie ma tragedi...

@Fermina a brałaś jakieś leki? Kiedy skończyłaś? Może to po antybiotyku jeśli był?

Tutaj też Wam życzę dobrego dnia! ❤

Brałam Fluomizin, skończyłam w poniedziałek rano, teraz biorę jeszcze lactovaginal przez 10 dni. Trudno powiedzieć, czy to po Fluomizinie, niby on może powodować takie rzeczy ale kilka dni już minęło.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 29 marca 2024, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 18:00

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    12.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 29 marca 2024, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Udało mi się umówić do lekarza, do którego już kiedyś chodziłam i mnie diagnozował z PCOS, dzisiaj na 9.30, proszę o kciuki 🙏🏻

Trzymam!

notsobadd, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, stymulacja owulacji
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ podstawowe badania krwi i wyrównane niedobory
    ✅ jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌IO, jelito drażliwe, łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️

📆 Kalendarz wizyt
    04/02 - badania krwi
    10/02 - ginekolog
    18/02 - endokrynolog
    03/03 - prenatalne 🧬

preg.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2024, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Notsobadd, kciuki! 🤞🏼

29 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 29 marca 2024, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 18:00

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    12.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2024, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero co prawda 3 dzień mierzę temperaturę, ale idzie coraz bardziej w dół niestety 🙄

29 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 29 marca 2024, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Notsobadd, kciuki!

notsobadd lubi tę wiadomość

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
  • Platynova55 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2024, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Pięknego dnia Wam życzę :) ja dzisiaj na chwilę idę do pracy, a potem biorę się za świąteczne porządki. Jutro mam zamiar piec sernik, mam nadzieje, że nie skończy się to klęską 🤪 już się psychicznie na to przygotowuje :D a tak poza tym to dzisiaj 9 dpo i kusiło mnie rano żeby sikać na test, ale nie chcę sobie psuć nastroju jak zobaczę jedną kreskę, więc ignoruje moje chęci testowania i poczekam chociaż do jutra, a najlepiej do niedzieli.
    @notsobadd trzymam mocno kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2024, 09:19

notsobadd, Fermina, Majuna, blob, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

starania od 10.2022
    01.2024- cb 💔
    31.03.2024 ⏸️
    05.2024 💔
    👩🏻29
    IO, PCOS
    🧔🏻‍♂️31
    badanie nasienia ✅️
    19.11.2024 ⏸️
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 29 marca 2024, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Platynova55 wrote:
    Dzień dobry! Pięknego dnia Wam życzę :) ja dzisiaj na chwilę idę do pracy, a potem biorę się za świąteczne porządki. Jutro mam zamiar piec sernik, mam nadzieje, że nie skończy się to klęską 🤪 już się psychicznie na to przygotowuje :D a tak poza tym to dzisiaj 9 dpo i kusiło mnie rano żeby sikać na test, ale nie chcę sobie psuć nastroju jak zobaczę jedną kreskę, więc ignoruje moje chęci testowania i poczekam chociaż do jutra, a najlepiej do niedzieli.
    @notsobadd trzymam mocno kciuki!

Mam nadzieję, że będziesz miała piękny świąteczny prezent 😘

Platynova55, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 29 marca 2024, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A może to coś innego? ;) 🤞

Mam nadzieję, że ta infekcja już daleko za Tobą :*

Myślę, że nawet niepokalane poczęcie nie daje objawów 4 dpo😅

Przemyślałam tę moja wizytę w poniedziałek i gin mówił, że widzi ciałko żółte a ono chyba nie pojawia się dwie h po owu? Myślę, że ona musiała być w niedzielę jednak. Cień nadziei jest zawsze ale dość nikły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2024, 09:21

Zbuntowana lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 29 marca 2024, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 12:17

elektro96, Majuna, blob lubią tę wiadomość

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2024, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blob wrote:
    Kochana mam nadzieję, że wracasz od mamy z nową energią :)

Taaak, naładowałam baterie trochę, wczoraj byłam na zakupach 🤩 lekko odżyłam i głowa odpoczęła od myśli też bo skupiłam się choć na chwilę na chillu 😂

Teraz przygotowania do świąt na pełnej ☀️🌸

Fermina, blob lubią tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na Hanię 06.2025 🩷

preg.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 29 marca 2024, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Taaak, naładowałam baterie trochę, wczoraj byłam na zakupach 🤩 lekko odżyłam i głowa odpoczęła od myśli też bo skupiłam się choć na chwilę na chillu 😂

Teraz przygotowania do świąt na pełnej ☀️🌸

Wspaniale czytać, że miałaś okazję odpocząć i się zregenerować :*

@Vienna, niech Ci nie będzie głupio. Ja jestem wielką fanką odpuszczania i olewania tradycji, które nam w danym momencie nie służą. Na luzie mogłabym zrobić pizzę na Wielkanoc a w tym roku robię rosół zamiast żurku bo na co mi żurek, jak zje tylko mąż? Tradycja jest dla ludzi, nie odwrotnie. :D

grazka0022, Vienna, magdalena321, blob lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 29 marca 2024, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Fermina lubi tę wiadomość

• Vienna Autorytet

Wysłany: 29 marca 2024, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

elektro96, Fermina, grazka0022, Prezesoowa, blob, Pati2804, Mikea lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2024, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Wspaniale czytać, że miałaś okazję odpocząć i się zregenerować :*

@Vienna, niech Ci nie będzie głupio. Ja jestem wielką fanką odpuszczania i olewania tradycji, które nam w danym momencie nie służą. Na luzie mogłabym zrobić pizzę na Wielkanoc a w tym roku robię rosół zamiast żurku bo na co mi żurek, jak zje tylko mąż? Tradycja jest dla ludzi, nie odwrotnie. :D
    Dokładnie tak. Podpisuję się rękoma i nogami 😊 Ja zdecydowanie nie jestem team #muszeumycoknanaswieta 🤣 Sprzątamy tradycyjnie tak jak, co tydzień, a do jedzenia robimy takie rzeczy, które nam smakują, a nie to co wypada 😊 Dla mnie najważniejsze to odpoczynek, spędzenie czasu z rodziną, no i oczywiście jeżeli ktoś jest wierzący - modlitwa i skupienie 😊
    Myślę, że te czasy zaharowywania się na święta na szczęście już mijają 😊

Fermina, Vienna, blob, Pati2804 lubią tę wiadomość

29 cs
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Wysłany: 29 marca 2024, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

elektro96, blob lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 29 marca 2024, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już ku*wa nie wiem, chyba potrzebuje ojojania 🥹
    Byłam u innego gina (dostałam jakiegoś mega krwotoku na fotelu - tak mi było głupio 🤦🏼‍♀️), zrobił USG i stwierdził, że żadnego torbielą nie ma. Poprzedni widział (ja też coś tam widziałam…), teraz patrzę na zdj z usg i faktycznie nic nie widzę. Powiedział, że to może być albo początek miesiączki albo jakieś krwawienie srodcykliczne które trzeba zatrzymać (?). Dostałam tabletki antykoncepcyjne, które mam brać 10 dni i odstawić.
    Ja nie wiem co mam zrobić. Boję się, że to jest miesiączka a tymi tabletkami tylko sobie namieszam jeszcze bardziej w tych rozpieprzonych hormonach.
    Kur*a co lekarz to ja coraz mniej wierzę w to co do mnie mówią. Nie wiem co robić 🥹

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 29 marca 2024, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ja już ku*wa nie wiem, chyba potrzebuje ojojania 🥹
    Byłam u innego gina (dostałam jakiegoś mega krwotoku na fotelu - tak mi było głupio 🤦🏼‍♀️), zrobił USG i stwierdził, że żadnego torbielą nie ma. Poprzedni widział (ja też coś tam widziałam…), teraz patrzę na zdj z usg i faktycznie nic nie widzę. Powiedział, że to może być albo początek miesiączki albo jakieś krwawienie srodcykliczne które trzeba zatrzymać (?). Dostałam tabletki antykoncepcyjne, które mam brać 10 dni i odstawić.
    Ja nie wiem co mam zrobić. Boję się, że to jest miesiączka a tymi tabletkami tylko sobie namieszam jeszcze bardziej w tych rozpieprzonych hormonach.
    Kur*a co lekarz to ja coraz mniej wierzę w to co do mnie mówią. Nie wiem co robić 🥹

Po pierwsze, niech Ci nie będzie głupio. Gabinet ginekologa to chyba najwłaściwsze miejsce na krwotok z dróg rodnych i jestem pewna, że nie takie rzeczy ten lekarz widział.

Z resztą nie umiem pomóc. :( W którym dc jesteś? Może jakaś konsultacja u kolejnego?

elektro96, Prezesoowa, Monk@ lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 -👶

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 29 marca 2024, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Po pierwsze, niech Ci nie będzie głupio. Gabinet ginekologa to chyba najwłaściwsze miejsce na krwotok z dróg rodnych i jestem pewna, że nie takie rzeczy ten lekarz widział.

Z resztą nie umiem pomóc. :( W którym dc jesteś? Może jakaś konsultacja u kolejnego?

17 dc. z czego 6 dni krwawienia, 7 plamienia, 1 przerwy, kolejne dni plamień i od dzisiaj takie solidne krwawienie jak miesiączka. Nie mam już siły na chodzenie po lekarzach :(

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
‹‹ 7 8 9 10 11 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ