X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Najlepiej by było wrócić na marzec i go zakończyć, a potem przejść tu i na kwietniowy :)
    a jest jakaś Dziewczyna, która poprowadzi marcowe ciężarówki? czy one wszystkie też przejdą tutaj? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Działasz trochę jak mój mąż 😂 też powiązane pełnymi tysiącami w kupkach, a dodatkowo koniecznie wszystkie banknoty w tym samym kierunku, nie daj boże żeby były nierówno 😂

Ja za to jestem człowiek bezgotówkowy. Nie mam portfela, nie noszę torebek jak gdzieś wychodzę. Całe życie mam w telefonie, dokumenty, pieniądze, wszystkie wyniki, notatki. Jakbym zgubiła telefon i ktoś złamałby kod albo faceID to mógłby żyć moim życiem 🤭🤪
    mój ma wywalone, w którym kierunku :D jak liczę to oczywiście muszę je poukładać, u mnie to chyba jakaś nerwica :D ogólnie mąż ma luz jeśli chodzi o porządki, u mnie na odwrót, no nie dobraliśmy się pod tym kątem i bywa to czasem dla mnie uciążliwe ;) np. wczoraj wziął z szafki ptasie mleczko, otworzył i odłożył otwarte byle gdzie rzucone :) a ja później otwieram szafkę i poprawiam ( jest tu też taka wariatka :)?) a w środę układałam w półkach i zastanawiałam się kiedy porozrzuca :D długo nie musiałam czekać, wczoraj dwie koszulki były już w kłębek zawinięte i wepchnięte :D wkurza mnie to czasem, ale już chyba tego nie zmienię

notsobadd lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Dokładnie! I wszystkich już nauczyłam, że mi się pieniądze oddaje Blikiem jak coś komuś np kupuje. Nawet tatę 😃 Przy czym on robi blika, a następnie dzwoni do mnie i mówi PUŚCIŁEM CI LINKA 😂
    padłam ze śmiechu :D

notsobadd, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 29 marca, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Jakie macie plany na dzisiaj? 😊 Ja niedługo wstaje i jadę na krótki spacer, później do mamy jadę, a wieczorem sprzątanie ogólne, tak z grubsza ogarnę 😅🙈 muszę jeszcze opinie wstawić , prawie zapomniałam 😳 chyba jednak już wstaje bo jeszcze zastrzyk itd 🙈 nie starczy mi dnia dzisiaj , tak czuje 🤭

Ja dzisiaj w pracy do 13, potem kończenie pakowania i jedziemy do teściów :P

Prezesoowa, blob, Pati2804, Dropsik, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (9cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅unormowana niedoczynność tarczycy, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (5cs)
    💊12/2024 - 5cs z Lamettą + Ovitrelle

🩸7/12
    🥚20/12

📆 Kalendarz wizyt
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Jakie macie plany na dzisiaj? 😊 Ja niedługo wstaje i jadę na krótki spacer, później do mamy jadę, a wieczorem sprzątanie ogólne, tak z grubsza ogarnę 😅🙈 muszę jeszcze opinie wstawić , prawie zapomniałam 😳 chyba jednak już wstaje bo jeszcze zastrzyk itd 🙈 nie starczy mi dnia dzisiaj , tak czuje 🤭
    Kochana Ty miałaś się oszczędzać, daj sobie spokój ze sprzątaniem, jak jest krwiaczek i wspominałaś, że masz plamienia - ja bym sobie darowała.

Prezesoowa, Pati2804, CoffeeDream lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A to ja nie, ja uwielbiam zakupy, dość długo miałam problem z kompulsywnymi zakupami na pocieszenie. Na szczęście to już za mną, ale nadal najpierw po wypłacie przelewam kasę na wspólne konto oszczędnościowe, opłacam co mam do opłacenia i zostawiam sobie z 20% wypłaty na suple, lekarzy, paliwo i inne wydatki. A jak mi jeszcze coś zostanie na koniec miesiąca to przelewam albo wypłacam i wkładam do "piórniczka" :D
    czytam, czytam i jakbym czytała o sobie, i jeszcze te porządki - chyba mamy podobne charaktery

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 07:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A udało się Wam odzyskać?

Ogólnie przelew to taka prościzna, ale niewiele trzeba, żeby narobić zamieszania.. Moja przełożona przelała w czasach covida 2 mln złotych na konto w euro zamiast na złotówkowe. Byliśmy na "dzień dobry" stratni kilkadziesiąt tysięcy :P
    matko jedyna i nic się nie dało zrobić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 07:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Zgłasza się wariatka, która musi mieć wszystko poukładane w szafkach :D
    ufff nie jestem sama :D

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Melduję się że jestem 🙋🏻‍♀️
    Wczoraj tu nawet nie zajrzałam bo przyjechałam do mamy z samego rana i od rana ciągle coś. Dziś już niestety wracam do domu ale cóż 😅

Widzę jest nasz wspólny wątek, cieszę sie 🥳

blob, Prezesoowa, Pati2804, Majuna, Zbuntowana, Gregorka lubią tę wiadomość

Amelia 23.12.2015 🩷
    Czekamy na drugą córeczkę 06.2025 🩷

preg.png
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Miłego dnia :)

blob, Prezesoowa, Pati2804, Majuna, elektro96 lubią tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Hej! Melduję się że jestem 🙋🏻‍♀️
    Wczoraj tu nawet nie zajrzałam bo przyjechałam do mamy z samego rana i od rana ciągle coś. Dziś już niestety wracam do domu ale cóż 😅

Widzę jest nasz wspólny wątek, cieszę sie 🥳
    Kochana mam nadzieję, że wracasz od mamy z nową energią :)

• Majlen Autorytet

Wysłany: 29 marca, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blob wrote:
    Dzień dobry Kochane :) Cudownego dnia

Majlen piękny bukiet dostałaś i widzę, ze wyłania się tam piękna Dziewczyna :)

Jak ja bym się chciała w końcu wyspać - ostatnio śpię po 4 godziny, może w święta się trochę uda :)

Dziś będzie trochę roboty, póki co jestem w pracy - liczę, że wyjdę trochę wcześniej, później pędzę ogarniać chatę i można świętować, choć świąt nie czuję, nie mam jakoś weny. Dobrze, że pogoda piękna. Pamiętam jak za dziecka w wielką sobotę po święconce całą rodziną obchodziliśmy większość kościołów w mieście, żeby " obejrzeć" groby i się pomodlić. Lubiłam ten czas. U Was też takie tradycje?
    Pięknie dziękuję 🥰

blob lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka od marca 2024 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - ❌️◻️
    - 2 stymulacja - ❌️◻️
    - 3 stymulacja
    🩸
    🥚

🔜 drożność
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 29 marca, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Miłego dnia ❤️

Z moich planów na dzisiaj to muszę załatwić kilka spraw papierkowych, malutkie sprzątanie i jadę z mamitą na grób do dziadka, trzeba tam troszkę ogarnąć.

Mało stania w kolejkach 😂😂

Pati2804, Majuna, Prezesoowa, blob lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 29 marca, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A to ja nie, ja uwielbiam zakupy, dość długo miałam problem z kompulsywnymi zakupami na pocieszenie. Na szczęście to już za mną, ale nadal najpierw po wypłacie przelewam kasę na wspólne konto oszczędnościowe, opłacam co mam do opłacenia i zostawiam sobie z 20% wypłaty na suple, lekarzy, paliwo i inne wydatki. A jak mi jeszcze coś zostanie na koniec miesiąca to przelewam albo wypłacam i wkładam do "piórniczka" :D
    No to ja wsadzam zawsze do mojej czarnej koperty na czarną godzinę, kupuje sobie jakieś tam rzeczy w miesiącu, ale już się opanowałam. Ciuchów nie kupuje, bo mam ich tyle, że cała szafa wypełniona, mojego wygoniłam do drugiej, a w tych rzeczach i tak w większości nie chodzę, a nie potrafię się ich pozbyć.
    Jedynie co ostatnio, to pokupowałam sobie rzeczy do robienia paznokci i buty 😃
    A tak to najwięcej kasy idzie na jedzenie

Starania o pierwszego maluszka od marca 2024 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - ❌️◻️
    - 2 stymulacja - ❌️◻️
    - 3 stymulacja
    🩸
    🥚

🔜 drożność
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 29 marca, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się umówić do lekarza, do którego już kiedyś chodziłam i mnie diagnozował z PCOS, dzisiaj na 9.30, proszę o kciuki 🙏🏻

Zaczarowan, Pati2804, Majuna, Prezesoowa, elektro96, Suzie, Vienna, Dropsik, blob, Zbuntowana, Liyss🧚🏻, Gregorka, KejtKa lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Mikea Autorytet

Wysłany: 29 marca, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Bakteria bakterią, ale w tych surowych rybach i ciąży, chodzi głowie o rtęć, którą w sobie mają
    Ale rtęci nie pozbędziesz się z ryby przez obróbkę termiczną. Nawet upieczona, smażona czy gotowana wciąż ją ma. I trzeba zjeść naprawdę duże ilości, by się zatruć rtęcią.

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 29 marca, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybkie dzień dobry 😊
    Dzisiaj jeszcze jestem w pracy ale mam nadzieję skończyć jak najszybciej i zacząć ogarniać święta. Dzisiaj tez będę miała gości.
    Miłego dnia 😊

Pati2804, Majuna, Prezesoowa, blob lubią tę wiadomość

▪︎MTHFR C677T (hetero)
    ▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
    •Badanie nasienia-ok
    03.2024 💔
    07.2024💔
    ,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 29 marca, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! U mnie dziś reszta porządków i zakupy. Święta spędzamy sami bo tak jest dla has najlepiej. Sezon chorobowy nas wykończył, a że ogólnie mało się przejmujemy tym "co wypada" to robimy tak, żeby dla nas było najlepiej. :)

Obudziłam się dziś z silnym bólem podbrzusza, nadal go czuję i zastanawiam się czy może nie doleczylam tej infekcji? Chyba się przejdę do gina w przyszłym tygodniu znowu.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 29 marca, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @notsobad, kciuki zaciśnuęte!!

notsobadd, Zbuntowana lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 29 marca, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia, 18:00

Fermina, Prezesoowa, blob, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    12.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ