Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynotsobadd wrote:Działasz trochę jak mój mąż 😂 też powiązane pełnymi tysiącami w kupkach, a dodatkowo koniecznie wszystkie banknoty w tym samym kierunku, nie daj boże żeby były nierówno 😂
Ja za to jestem człowiek bezgotówkowy. Nie mam portfela, nie noszę torebek jak gdzieś wychodzę. Całe życie mam w telefonie, dokumenty, pieniądze, wszystkie wyniki, notatki. Jakbym zgubiła telefon i ktoś złamałby kod albo faceID to mógłby żyć moim życiem 🤭🤪notsobadd lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnynotsobadd wrote:Dokładnie! I wszystkich już nauczyłam, że mi się pieniądze oddaje Blikiem jak coś komuś np kupuje. Nawet tatę 😃 Przy czym on robi blika, a następnie dzwoni do mnie i mówi PUŚCIŁEM CI LINKA 😂
notsobadd, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Pati2804 wrote:Jakie macie plany na dzisiaj? 😊 Ja niedługo wstaje i jadę na krótki spacer, później do mamy jadę, a wieczorem sprzątanie ogólne, tak z grubsza ogarnę 😅🙈 muszę jeszcze opinie wstawić , prawie zapomniałam 😳 chyba jednak już wstaje bo jeszcze zastrzyk itd 🙈 nie starczy mi dnia dzisiaj , tak czuje 🤭
Ja dzisiaj w pracy do 13, potem kończenie pakowania i jedziemy do teściówPrezesoowa, blob, Pati2804, Dropsik, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
nick nieaktualnyPati2804 wrote:Jakie macie plany na dzisiaj? 😊 Ja niedługo wstaje i jadę na krótki spacer, później do mamy jadę, a wieczorem sprzątanie ogólne, tak z grubsza ogarnę 😅🙈 muszę jeszcze opinie wstawić , prawie zapomniałam 😳 chyba jednak już wstaje bo jeszcze zastrzyk itd 🙈 nie starczy mi dnia dzisiaj , tak czuje 🤭
Prezesoowa, Pati2804, CoffeeDream lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrezesoowa wrote:A to ja nie, ja uwielbiam zakupy, dość długo miałam problem z kompulsywnymi zakupami na pocieszenie. Na szczęście to już za mną, ale nadal najpierw po wypłacie przelewam kasę na wspólne konto oszczędnościowe, opłacam co mam do opłacenia i zostawiam sobie z 20% wypłaty na suple, lekarzy, paliwo i inne wydatki. A jak mi jeszcze coś zostanie na koniec miesiąca to przelewam albo wypłacam i wkładam do "piórniczka"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 07:53
-
nick nieaktualnyPrezesoowa wrote:A udało się Wam odzyskać?
Ogólnie przelew to taka prościzna, ale niewiele trzeba, żeby narobić zamieszania.. Moja przełożona przelała w czasach covida 2 mln złotych na konto w euro zamiast na złotówkowe. Byliśmy na "dzień dobry" stratni kilkadziesiąt tysięcyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 07:54
-
nick nieaktualny
-
Hej! Melduję się że jestem 🙋🏻♀️
Wczoraj tu nawet nie zajrzałam bo przyjechałam do mamy z samego rana i od rana ciągle coś. Dziś już niestety wracam do domu ale cóż 😅
Widzę jest nasz wspólny wątek, cieszę sie 🥳
blob, Prezesoowa, Pati2804, Majuna, Zbuntowana, Gregorka lubią tę wiadomość
-
Hejka
Miłego dniablob, Prezesoowa, Pati2804, Majuna, elektro96 lubią tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
nick nieaktualnymagdalena321 wrote:Hej! Melduję się że jestem 🙋🏻♀️
Wczoraj tu nawet nie zajrzałam bo przyjechałam do mamy z samego rana i od rana ciągle coś. Dziś już niestety wracam do domu ale cóż 😅
Widzę jest nasz wspólny wątek, cieszę sie 🥳 -
blob wrote:Dzień dobry Kochane Cudownego dnia
Majlen piękny bukiet dostałaś i widzę, ze wyłania się tam piękna Dziewczyna
Jak ja bym się chciała w końcu wyspać - ostatnio śpię po 4 godziny, może w święta się trochę uda
Dziś będzie trochę roboty, póki co jestem w pracy - liczę, że wyjdę trochę wcześniej, później pędzę ogarniać chatę i można świętować, choć świąt nie czuję, nie mam jakoś weny. Dobrze, że pogoda piękna. Pamiętam jak za dziecka w wielką sobotę po święconce całą rodziną obchodziliśmy większość kościołów w mieście, żeby " obejrzeć" groby i się pomodlić. Lubiłam ten czas. U Was też takie tradycje?blob lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Hej dziewczyny! Miłego dnia ❤️
Z moich planów na dzisiaj to muszę załatwić kilka spraw papierkowych, malutkie sprzątanie i jadę z mamitą na grób do dziadka, trzeba tam troszkę ogarnąć.
Mało stania w kolejkach 😂😂Pati2804, Majuna, Prezesoowa, blob lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:A to ja nie, ja uwielbiam zakupy, dość długo miałam problem z kompulsywnymi zakupami na pocieszenie. Na szczęście to już za mną, ale nadal najpierw po wypłacie przelewam kasę na wspólne konto oszczędnościowe, opłacam co mam do opłacenia i zostawiam sobie z 20% wypłaty na suple, lekarzy, paliwo i inne wydatki. A jak mi jeszcze coś zostanie na koniec miesiąca to przelewam albo wypłacam i wkładam do "piórniczka"
Jedynie co ostatnio, to pokupowałam sobie rzeczy do robienia paznokci i buty 😃
A tak to najwięcej kasy idzie na jedzeniePrezesoowa lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Udało mi się umówić do lekarza, do którego już kiedyś chodziłam i mnie diagnozował z PCOS, dzisiaj na 9.30, proszę o kciuki 🙏🏻
Zaczarowan, Pati2804, Majuna, Prezesoowa, elektro96, Suzie, Vienna, Dropsik, blob, Zbuntowana, Liyss🧚🏻, Gregorka, KejtKa lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Majlen wrote:Bakteria bakterią, ale w tych surowych rybach i ciąży, chodzi głowie o rtęć, którą w sobie mają
Prezesoowa lubi tę wiadomość
Starania od 07.23
👩🏻 '88 👨🏻'89 -
Szybkie dzień dobry 😊
Dzisiaj jeszcze jestem w pracy ale mam nadzieję skończyć jak najszybciej i zacząć ogarniać święta. Dzisiaj tez będę miała gości.
Miłego dnia 😊Pati2804, Majuna, Prezesoowa, blob lubią tę wiadomość
▪︎MTHFR C677T (hetero)
▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
•Badanie nasienia-ok
03.2024 💔
07.2024💔
,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸 -
Dzień dobry! U mnie dziś reszta porządków i zakupy. Święta spędzamy sami bo tak jest dla has najlepiej. Sezon chorobowy nas wykończył, a że ogólnie mało się przejmujemy tym "co wypada" to robimy tak, żeby dla nas było najlepiej.
Obudziłam się dziś z silnym bólem podbrzusza, nadal go czuję i zastanawiam się czy może nie doleczylam tej infekcji? Chyba się przejdę do gina w przyszłym tygodniu znowu. -
@notsobad, kciuki zaciśnuęte!!
notsobadd, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
@Pati2804 czy pralka w tym przypadku ma się dobrze? 😁 Nic jej nie dolega? 😀
Akcję z kasą udało się odkręcić, napisał na infolinię, że wysłał im cały swój hajs, sprawdzili i puścili przelew zwrotny, całe szczęście, bo już myślałam, że wezmną sobie to w poczet kolejnych płatności za neta. 🤣
Moje plany to praca, powrót do domu i robię trochę prania, a potem pakuje nas na święta. Coś może w chacie ogarnę, skoczę na mszę i to by chyba było na tyle dziś. Niby nie dużo, a idę o zakład, że i tak mi czasu braknie, bo jak zawsze coś będzie jeszcze po drodze.
@elektro96 to był czas w którym przenosiłam się z kanapy do łóżka, całe szczęście wstaję o 6 rano. Odcięło mnie wieczorkiem, a chciałam poodpisywać, wykorzystałam na to moje przebudzenie, ale muszę z tym skończyć, bo to niezdrowe. 😋
@blob u mnie chodziło się tylko poświęcić koszyczek. Do kościoła na mszę w piątek i potem w dni świąteczne. Teraz z mężem chodzimy co roku na sobotnią wieczorną mszę i ewentualnie z koszyczkiem, jeśli ktoś inny z rodziny nie zostanie do tego wyznaczony. Za dzieciaka w niedzielę wielkanocną szukaliśmy zajączka w ogródku, zawsze nam coś schował w krzaczki. 😉
Co do porządków to ja też mam takiego, co nie odkłada na miejsce, szczególnie jak gotuje...
@Prezesoowa tak, hajsik zwrócili, na infolinii się dogadał całe szczęście. 🤪
No ale z tym euro to gruba akcja, miała jakieś konsekwencje? Liczę, że nie, to taka "ludzka pomyłka". Nie ukrywam, że też w pracy puszczam zły przelew czasem, ale robię ich z 20 dziennie już z automatu i czasem się machnę. Moja najgorsza pomyłka na ten moment to 270 zł, więc nie ma tragedi...
@Fermina a brałaś jakieś leki? Kiedy skończyłaś? Może to po antybiotyku jeśli był?
Tutaj też Wam życzę dobrego dnia! ❤
Fermina, Prezesoowa, blob, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀