Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Najlepiej by było wrócić na marzec i go zakończyć, a potem przejść tu i na kwietniowy :)
    a jest jakaś Dziewczyna, która poprowadzi marcowe ciężarówki? czy one wszystkie też przejdą tutaj? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Działasz trochę jak mój mąż 😂 też powiązane pełnymi tysiącami w kupkach, a dodatkowo koniecznie wszystkie banknoty w tym samym kierunku, nie daj boże żeby były nierówno 😂

Ja za to jestem człowiek bezgotówkowy. Nie mam portfela, nie noszę torebek jak gdzieś wychodzę. Całe życie mam w telefonie, dokumenty, pieniądze, wszystkie wyniki, notatki. Jakbym zgubiła telefon i ktoś złamałby kod albo faceID to mógłby żyć moim życiem 🤭🤪
    mój ma wywalone, w którym kierunku :D jak liczę to oczywiście muszę je poukładać, u mnie to chyba jakaś nerwica :D ogólnie mąż ma luz jeśli chodzi o porządki, u mnie na odwrót, no nie dobraliśmy się pod tym kątem i bywa to czasem dla mnie uciążliwe ;) np. wczoraj wziął z szafki ptasie mleczko, otworzył i odłożył otwarte byle gdzie rzucone :) a ja później otwieram szafkę i poprawiam ( jest tu też taka wariatka :)?) a w środę układałam w półkach i zastanawiałam się kiedy porozrzuca :D długo nie musiałam czekać, wczoraj dwie koszulki były już w kłębek zawinięte i wepchnięte :D wkurza mnie to czasem, ale już chyba tego nie zmienię

notsobadd lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Dokładnie! I wszystkich już nauczyłam, że mi się pieniądze oddaje Blikiem jak coś komuś np kupuje. Nawet tatę 😃 Przy czym on robi blika, a następnie dzwoni do mnie i mówi PUŚCIŁEM CI LINKA 😂
    padłam ze śmiechu :D

notsobadd, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 29 marca, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Jakie macie plany na dzisiaj? 😊 Ja niedługo wstaje i jadę na krótki spacer, później do mamy jadę, a wieczorem sprzątanie ogólne, tak z grubsza ogarnę 😅🙈 muszę jeszcze opinie wstawić , prawie zapomniałam 😳 chyba jednak już wstaje bo jeszcze zastrzyk itd 🙈 nie starczy mi dnia dzisiaj , tak czuje 🤭

Ja dzisiaj w pracy do 13, potem kończenie pakowania i jedziemy do teściów :P

Prezesoowa, blob, Pati2804, Dropsik, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta

👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
    💊11/2024 - 4cs z Lamettą

🩸5/11
    🥚🔜

📆 Kalendarz wizyt
    20/11 - monitoring, 14.20
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Jakie macie plany na dzisiaj? 😊 Ja niedługo wstaje i jadę na krótki spacer, później do mamy jadę, a wieczorem sprzątanie ogólne, tak z grubsza ogarnę 😅🙈 muszę jeszcze opinie wstawić , prawie zapomniałam 😳 chyba jednak już wstaje bo jeszcze zastrzyk itd 🙈 nie starczy mi dnia dzisiaj , tak czuje 🤭
    Kochana Ty miałaś się oszczędzać, daj sobie spokój ze sprzątaniem, jak jest krwiaczek i wspominałaś, że masz plamienia - ja bym sobie darowała.

Prezesoowa, Pati2804, CoffeeDream lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A to ja nie, ja uwielbiam zakupy, dość długo miałam problem z kompulsywnymi zakupami na pocieszenie. Na szczęście to już za mną, ale nadal najpierw po wypłacie przelewam kasę na wspólne konto oszczędnościowe, opłacam co mam do opłacenia i zostawiam sobie z 20% wypłaty na suple, lekarzy, paliwo i inne wydatki. A jak mi jeszcze coś zostanie na koniec miesiąca to przelewam albo wypłacam i wkładam do "piórniczka" :D
    czytam, czytam i jakbym czytała o sobie, i jeszcze te porządki - chyba mamy podobne charaktery

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 07:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A udało się Wam odzyskać?

Ogólnie przelew to taka prościzna, ale niewiele trzeba, żeby narobić zamieszania.. Moja przełożona przelała w czasach covida 2 mln złotych na konto w euro zamiast na złotówkowe. Byliśmy na "dzień dobry" stratni kilkadziesiąt tysięcy :P
    matko jedyna i nic się nie dało zrobić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 07:54

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Zgłasza się wariatka, która musi mieć wszystko poukładane w szafkach :D
    ufff nie jestem sama :D

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• magdalena321 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Melduję się że jestem 🙋🏻‍♀️
    Wczoraj tu nawet nie zajrzałam bo przyjechałam do mamy z samego rana i od rana ciągle coś. Dziś już niestety wracam do domu ale cóż 😅

Widzę jest nasz wspólny wątek, cieszę sie 🥳

blob, Prezesoowa, Pati2804, Majuna, Zbuntowana, Gregorka lubią tę wiadomość

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka
    Miłego dnia :)

blob, Prezesoowa, Pati2804, Majuna, elektro96 lubią tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 marca, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalena321 wrote:
    Hej! Melduję się że jestem 🙋🏻‍♀️
    Wczoraj tu nawet nie zajrzałam bo przyjechałam do mamy z samego rana i od rana ciągle coś. Dziś już niestety wracam do domu ale cóż 😅

Widzę jest nasz wspólny wątek, cieszę sie 🥳
    Kochana mam nadzieję, że wracasz od mamy z nową energią :)

• Majlen Autorytet

Wysłany: 29 marca, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blob wrote:
    Dzień dobry Kochane :) Cudownego dnia

Majlen piękny bukiet dostałaś i widzę, ze wyłania się tam piękna Dziewczyna :)

Jak ja bym się chciała w końcu wyspać - ostatnio śpię po 4 godziny, może w święta się trochę uda :)

Dziś będzie trochę roboty, póki co jestem w pracy - liczę, że wyjdę trochę wcześniej, później pędzę ogarniać chatę i można świętować, choć świąt nie czuję, nie mam jakoś weny. Dobrze, że pogoda piękna. Pamiętam jak za dziecka w wielką sobotę po święconce całą rodziną obchodziliśmy większość kościołów w mieście, żeby " obejrzeć" groby i się pomodlić. Lubiłam ten czas. U Was też takie tradycje?
    Pięknie dziękuję 🥰

blob lubi tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 29 marca, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Miłego dnia ❤️

Z moich planów na dzisiaj to muszę załatwić kilka spraw papierkowych, malutkie sprzątanie i jadę z mamitą na grób do dziadka, trzeba tam troszkę ogarnąć.

Mało stania w kolejkach 😂😂

Pati2804, Majuna, Prezesoowa, blob lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 29 marca, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A to ja nie, ja uwielbiam zakupy, dość długo miałam problem z kompulsywnymi zakupami na pocieszenie. Na szczęście to już za mną, ale nadal najpierw po wypłacie przelewam kasę na wspólne konto oszczędnościowe, opłacam co mam do opłacenia i zostawiam sobie z 20% wypłaty na suple, lekarzy, paliwo i inne wydatki. A jak mi jeszcze coś zostanie na koniec miesiąca to przelewam albo wypłacam i wkładam do "piórniczka" :D
    No to ja wsadzam zawsze do mojej czarnej koperty na czarną godzinę, kupuje sobie jakieś tam rzeczy w miesiącu, ale już się opanowałam. Ciuchów nie kupuje, bo mam ich tyle, że cała szafa wypełniona, mojego wygoniłam do drugiej, a w tych rzeczach i tak w większości nie chodzę, a nie potrafię się ich pozbyć.
    Jedynie co ostatnio, to pokupowałam sobie rzeczy do robienia paznokci i buty 😃
    A tak to najwięcej kasy idzie na jedzenie

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 29 marca, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało mi się umówić do lekarza, do którego już kiedyś chodziłam i mnie diagnozował z PCOS, dzisiaj na 9.30, proszę o kciuki 🙏🏻

Zaczarowan, Pati2804, Majuna, Prezesoowa, elektro96, Suzie, Vienna, Dropsik, blob, Zbuntowana, Liyss🧚🏻, Gregorka, KejtKa lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
  • Mikea Autorytet

Wysłany: 29 marca, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Bakteria bakterią, ale w tych surowych rybach i ciąży, chodzi głowie o rtęć, którą w sobie mają
    Ale rtęci nie pozbędziesz się z ryby przez obróbkę termiczną. Nawet upieczona, smażona czy gotowana wciąż ją ma. I trzeba zjeść naprawdę duże ilości, by się zatruć rtęcią.

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 29 marca, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybkie dzień dobry 😊
    Dzisiaj jeszcze jestem w pracy ale mam nadzieję skończyć jak najszybciej i zacząć ogarniać święta. Dzisiaj tez będę miała gości.
    Miłego dnia 😊

Pati2804, Majuna, Prezesoowa, blob lubią tę wiadomość

▪︎MTHFR C677T (hetero)
    ▪︎675(4G/5G) w genie PAI-1 (hetero)
    •Badanie nasienia-ok
    03.2024 💔
    07.2024💔
    ,,(...)na zgliszczach najpiękniejszy wyrasta owoc."🌸
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 29 marca, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! U mnie dziś reszta porządków i zakupy. Święta spędzamy sami bo tak jest dla has najlepiej. Sezon chorobowy nas wykończył, a że ogólnie mało się przejmujemy tym "co wypada" to robimy tak, żeby dla nas było najlepiej. :)

Obudziłam się dziś z silnym bólem podbrzusza, nadal go czuję i zastanawiam się czy może nie doleczylam tej infekcji? Chyba się przejdę do gina w przyszłym tygodniu znowu.

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: 29 marca, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @notsobad, kciuki zaciśnuęte!!

notsobadd, Zbuntowana lubią tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    38 l.

29.04 - ⏸️ (11 dpo)
    29.04 - beta 54,60, prg.: 20,60 ng/ml
    30.04 - beta 106,65
    02.05 - beta 263,48, prg: 22,4 ng/ml
    06.05 - beta 2362,89
    13.05 - pęcherzyk i c. żółte w macicy

preg.png
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 29 marca, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Pati2804 czy pralka w tym przypadku ma się dobrze? 😁 Nic jej nie dolega? 😀

Akcję z kasą udało się odkręcić, napisał na infolinię, że wysłał im cały swój hajs, sprawdzili i puścili przelew zwrotny, całe szczęście, bo już myślałam, że wezmną sobie to w poczet kolejnych płatności za neta. 🤣

Moje plany to praca, powrót do domu i robię trochę prania, a potem pakuje nas na święta. Coś może w chacie ogarnę, skoczę na mszę i to by chyba było na tyle dziś. Niby nie dużo, a idę o zakład, że i tak mi czasu braknie, bo jak zawsze coś będzie jeszcze po drodze.

@elektro96 to był czas w którym przenosiłam się z kanapy do łóżka, całe szczęście wstaję o 6 rano. Odcięło mnie wieczorkiem, a chciałam poodpisywać, wykorzystałam na to moje przebudzenie, ale muszę z tym skończyć, bo to niezdrowe. 😋

@blob u mnie chodziło się tylko poświęcić koszyczek. Do kościoła na mszę w piątek i potem w dni świąteczne. Teraz z mężem chodzimy co roku na sobotnią wieczorną mszę i ewentualnie z koszyczkiem, jeśli ktoś inny z rodziny nie zostanie do tego wyznaczony. Za dzieciaka w niedzielę wielkanocną szukaliśmy zajączka w ogródku, zawsze nam coś schował w krzaczki. 😉
    Co do porządków to ja też mam takiego, co nie odkłada na miejsce, szczególnie jak gotuje...

@Prezesoowa tak, hajsik zwrócili, na infolinii się dogadał całe szczęście. 🤪
    No ale z tym euro to gruba akcja, miała jakieś konsekwencje? Liczę, że nie, to taka "ludzka pomyłka". Nie ukrywam, że też w pracy puszczam zły przelew czasem, ale robię ich z 20 dziennie już z automatu i czasem się machnę. Moja najgorsza pomyłka na ten moment to 270 zł, więc nie ma tragedi...

@Fermina a brałaś jakieś leki? Kiedy skończyłaś? Może to po antybiotyku jeśli był?

Tutaj też Wam życzę dobrego dnia! ❤

Fermina, Prezesoowa, blob, Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👨🏼‍🦱👩‍💼27
    Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻

05.2024 💔
    09.2024 💔
    11.2024 💔
    _____
    "Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
    "Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀
‹‹ 6 7 8 9 10 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ