Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • NiedoszlaWielodzietna Autorytet

Wysłany: 28 marca, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja bym zjadła sernik… kurcze przez ostatni rok tak walczyłam o prawidłową mase ciała a tu Wielkanoc się czai…

Zbuntowana lubi tę wiadomość

Start starań: Czerwiec 2023

4 x 💔

W domu 2 zdrowych dzieci :)
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Działasz trochę jak mój mąż 😂 też powiązane pełnymi tysiącami w kupkach, a dodatkowo koniecznie wszystkie banknoty w tym samym kierunku, nie daj boże żeby były nierówno 😂

Ja za to jestem człowiek bezgotówkowy. Nie mam portfela, nie noszę torebek jak gdzieś wychodzę. Całe życie mam w telefonie, dokumenty, pieniądze, wszystkie wyniki, notatki. Jakbym zgubiła telefon i ktoś złamałby kod albo faceID to mógłby żyć moim życiem 🤭🤪
    Ja identycznie 🤣🤣🤣 całe życie w telefonie 🤣

Pati2804, notsobadd lubią tę wiadomość

27 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 28 marca, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co, co do surowych łososiow i sushi to ja jem. Jak zobaczę dwie krechy to przestanę. No jest jakieś minimalne ryzyko no
    Ale to nie wpływa jak picie alkoholu

elektro96, Majlen, KejtKa, Majuna, blob, PaulaG lubią tę wiadomość

Start starań: Czerwiec 2023

4 x 💔

W domu 2 zdrowych dzieci :)
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 28 marca, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ło matko, ile stron dziewczyny 😁 Jesteście szalone !

Wpiszcie mnie proszę na testowanie (w końcu!) 16.04.

Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

Starania od 12.2023

Letrox + Glucophage
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 28 marca, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    No teraz trochę rozdwojenie jaźni :) ja się skupię głównie na tym wątku jak zakończymy marzec, kwietniowy będę pewnie głównie podglądać :)
    Tak, ja też mam takie odczucia i też tak właśnie postanowiłam zrobić, będę na tamtym do końca marca i przeniosę się tu na stałe

CoffeeDream, Prezesoowa, blob, MummyYummy lubią tę wiadomość

Starania o pierwszego maluszka 🩷

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
    - 2 stymulacja - w toku ⏳️
    nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 28 marca, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    @Majlen piękne kwiatki, fajnego masz mężulka 😍
    Dziękuję 😘

♀️28
    - po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG

nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Zimozielona Autorytet

Wysłany: 28 marca, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjmiecie mnie do grupy ?:) strasznie dużo nie pisze ale czytam… po prostu jak przeczytam to już nie mam czasu odpisać. Trochę z Wami już jestem:)

Majlen, CoffeeDream, Majuna, Prezesoowa, Pati2804, grazka0022, blob, Vienna, Zbuntowana, MummyYummy lubią tę wiadomość

preg.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 28 marca, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do nas odnośnie pieniędzy, to powiem wam, że ja jestem bardziej oszczędna od mojego 😄
    On co ma dodatkowych 🤑, to odrazu leci to to, to tamto, a ja to myślę najpierw, kalkuluję, robię wykresy😅😅 i czy aby napewno tej rzeczy potrzebuję.
    Też jestem raczej przelwowa, aczkolwiek odkładam pieniądze w gotówce "na czarną godzinę ".
    Jak chodziłam do lekarza prywatnie, to zdarzyło się pobrać, ale oddalam sama sobie, uzupełniłam brak

♀️28

nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 28 marca, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    A wiecie co, co do surowych łososiow i sushi to ja jem. Jak zobaczę dwie krechy to przestanę. No jest jakieś minimalne ryzyko no
    Ale to nie wpływa jak picie alkoholu
    No właśnie, tak rozmyślałam, że przecież istnieją takie przypadki, że kobieta nie wie jeszcze, że jest w ciąży, na imprezie napije się, albo zapali i dopiero później się dowiaduje, tak jak i z tymi rybami

♀️28

nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 28 marca, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zimozielona wrote:
    Przyjmiecie mnie do grupy ?:) strasznie dużo nie pisze ale czytam… po prostu jak przeczytam to już nie mam czasu odpisać. Trochę z Wami już jestem:)
    No jasne 😍🩷
    Witamy i zapraszamy, zostań z nami 🤗

Prezesoowa, blob, Zbuntowana lubią tę wiadomość

♀️28

nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 28 marca, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może któraś zapragnie też zrobić, to wrzucam pomysł na ciasto wielkanocne, proste, a jaki efekt super 👌

https://www.instagram.com/reel/C4I-5cPo-HA/?igsh=MTV3cDR6MDZheDR0dw==

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 22:13

elektro96, Pati2804, blob, Zbuntowana lubią tę wiadomość

♀️28

nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • Mikea Autorytet

Wysłany: 28 marca, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie też raczej bezgotówkowo, a jak jakaś jest to w stylu 5 złotych w zimowej kurtce, o których zapomniałam i znajduję w nowym sezonie.

Za to np mój ojciec jest anty tech i tylko gotówka, portfela nie nosi, wszystko zawsze po kieszeniach upchane. Jako dzieci rzucaliśmy się na kanapę w salonie zaraz po tym jak tata z niej wstawał, bo było wiadomo, że na bank mu coś wypadło 🤣

A często Wam się zdarza znaleźć np gotówkę na ulicy czy w plenerze? Kiedyś mi się zdarzało częściej, ale teraz też mnie czasem los obdarzy np dwudziestogroszówką 😄

Majuna, notsobadd, Pati2804, blob, MummyYummy lubią tę wiadomość

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
  • Mikea Autorytet

Wysłany: 28 marca, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do surowych ryb itd, to o ile nie ma czegoś takiego jak bezpieczna dawka alkoholu, to trzeba mieć pecha żeby załapać się na bakterię w mięsie czy rybie. Wiadomo, 100% pewności nie ma, ale jednak uważam że bezpieczniej zjeść sushi niż wypić :)

Prezesoowa lubi tę wiadomość

Starania od 07.23
    👩🏻 '88 👨🏻'89
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 28 marca, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikea wrote:
    A co do surowych ryb itd, to o ile nie ma czegoś takiego jak bezpieczna dawka alkoholu, to trzeba mieć pecha żeby załapać się na bakterię w mięsie czy rybie. Wiadomo, 100% pewności nie ma, ale jednak uważam że bezpieczniej zjeść sushi niż wypić :)
    Bakteria bakterią, ale w tych surowych rybach i ciąży, chodzi głowie o rtęć, którą w sobie mają

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 marca, 22:48

♀️28

nowy cykl 🩸 5.11
    owulacja 🥚 ?
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    My odkładamy część w gotówce, jak mam stres to lubię siadać i liczyć ile nam przybyło :D jakoś liczenie pieniędzy mnie uspokaja, zostało mi po pracy w skarbcu banku :P

Piona! Ja prowadzę swoją księgę wydatków w Bujo, stary się zawsze ze mnie śmieje, że muszę wszystko w swoim kapowniku zapisać, ale jakoś mnie to uspokaja 🤣

Prezesoowa, blob lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja właśnie jadłam gołąbka bo jutro nie będę mogła bo jest post ale mimo że je lubię to nie smakował mi niestety 🙈 a przecież tesciowa robi dobre 😳 smaki w ciąży niestety się zmieniają..

Gołąbki 🥹🥹🥹 ale fakt, mam taki swój przepis imprezowy - paluchy z ciasta półfrancuskiego do podgryzania, kumpela zawsze lubiła mocno, a w ciąży to była fujka 🙈

Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Ja w ogóle jak ściągnęłam ta apke bo ktoś kiedyś polecił, to taka byłam zagubiona że ją odinstalowałam 🤣🙈 więc nie pomogę 🤪

Też tak miałam, jakoś mało intuicyjna mi się wydała 😅

Pati2804 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 marca, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikea wrote:
    To u mnie też raczej bezgotówkowo, a jak jakaś jest to w stylu 5 złotych w zimowej kurtce, o których zapomniałam i znajduję w nowym sezonie.

Za to np mój ojciec jest anty tech i tylko gotówka, portfela nie nosi, wszystko zawsze po kieszeniach upchane. Jako dzieci rzucaliśmy się na kanapę w salonie zaraz po tym jak tata z niej wstawał, bo było wiadomo, że na bank mu coś wypadło 🤣

A często Wam się zdarza znaleźć np gotówkę na ulicy czy w plenerze? Kiedyś mi się zdarzało częściej, ale teraz też mnie czasem los obdarzy np dwudziestogroszówką 😄

Ja nigdy nic nie znalazłam 🥲 ale cały czas sie łudzę, że w końcu wygram w lotto 🤣 raz wygrałam 20 ziko, potem w loterii zateckiego 2 stówy i to byłoby na tyle jeśli chodzi o szczęście 🥲

Mikea, Zbuntowana lubią tę wiadomość

• Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 00:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że temat finansów 😛 U nas też to ja zdecydowanie jestem ta bardziej oszczędna.
    Kobiety górą !

Starania od 12.2023

Letrox + Glucophage
  • Sosenka93 Autorytet

Wysłany: 29 marca, 00:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    Ale ja bym zjadła sernik… kurcze przez ostatni rok tak walczyłam o prawidłową mase ciała a tu Wielkanoc się czai…

W Wielkanoc można sobie pozwolić 😁 Też kocham sernik, ulubione ciasto 🍰

Zbuntowana lubi tę wiadomość

Starania od 12.2023

Letrox + Glucophage
‹‹ 4 5 6 7 8 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ