Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Chmurka21 wrote:Hej
Mój maz ma androloga 03.04. Nie wiem czy to się liczy 🫣
Liczy, liczy, czasem za drugie połówki też musimy trzymać kciuki, niech coś mają od życia. 😁Pati2804, Prezesoowa, blob, Chmurka21, Mikea, Zbuntowana, MummyYummy lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
"Pewnego dnia rzeczywistość będzie piękniejsza od marzeń." ✨
"Tak bardzo tego pragniesz, bo w przyszłości już to masz..."🍀 -
notsobadd wrote:Ja właśnie dzisiaj usiadłam do podsumowania. Od 23 grudnia do dziś wydałam na wizyty i badania 2400 zł.
Supli nie policzyłam, ale +/- pewnie też 1000 zł.
Dodaje do tego wizytę u dentysty i nowe okulary za prawie 1000 zł i… się zastanawiam po co ja w ogóle pracuje skoro wydaje pieniądze na badania, lekarzy i samochód, bo to zazwyczaj idzie u mnie w parze. Jak muszę dużo „zainwestować” w zdrowie to nagle mojemu samochodzikowi się przypomina, że też go coś boli 😂
To tak działa, jak są wydatki, to nagle wszystko się psuje. 😅 śmieję się zawsze, że auto też potrzebuje szpitala. Ja to się boję podliczać, ale każda wizyta u gina, suple, badania. Nie chce chyba wiedzieć. 😑 w każdym razie, w związku z tym, że robię to w celu spełnienia marzenia, to jakoś mnie nie boli. ❤notsobadd, Pati2804, elektro96, Prezesoowa, blob, MummyYummy lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
Liyss🧚🏻 wrote:Ja nie liczę póki co tych wizyt, badań itp. Jakoś póki coś nie chcę wiedzieć ile kasy poszło 🙈
Ja czuje się bezpiecznie finansowo, gdy mam pewną sumę odłożoną na koncie inaczej strasznie się martwię. Mąż zawsze mnie zapewnia, że nigdy nam nie zabraknie kasy ale ja i tak muszę mieć nad tym kontrolę 😅
Mam to samo. Gdzieś muszę mieć "poduszkę", to lepiej śpię. U nas w domu to ja rządzę kasą, znaczy się każdy z nas ma dostęp do kont i kartę, ale ja zawsze dbam o to, żeby pewne sumki były odłożone w konkretnych celach, coś na wakajki, coś na lekarza, coś na prezenty dla bliskich jeśli są jakieś okazje i coś wgl co powinno być na czarną godzinę. Mam poustawiane różne cele w banku, a na koniec miecha sprawdzam, ile mogę odłożyć.Prezesoowa lubi tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
Prezesoowa wrote:U nas dopiero był obiad - filet z kurczaka, z warzywami, makaronem i sosem czosnkowym
Na kolacje będzie garść supli popita fertisimem
Hahaha, jak już sie wydało na nie tyle kasy, to niech chociaż zastąpią posiłek 🤣Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
Prezesoowa wrote:Ja czasem podbieram jak potrzebuję gotówki, a mam nie po drodze do bankomatu, ale mam zasadę, że oddaję drugie tyle Ogólnie to mamy organizację "kupek" z gotówką jak psychopaci - tzn. to moja organizacja każde pełne 10 tyś. odkładam osobno, 5 tyś. wiążę gumką, a resztę mam w piórniczku i to są pieniądze "przejściowe" i tylko z nich pozwalam "pożyczać"
Lubiłam bardzo kiedyś oglądać filmiki na insta, jak babeczka organizowała cały segregator, w którym miała zakładki dosłownie na wszystko: jedzienie, chemia, rachunki, paliwo, przyjemności, zajęcia dodatkowe etc. Na start wkładała tam określoną ilość kasy i tylko z niej żyła cały miesiąc. Ja lubię być zorganizowana, kiedyś nawet prowadziłam sobie spis wydatków, ale wtedy to człowiek za dużo wolnego miał. Teraz to dla mnie wyższa szkoła, także ograniczam się do stałych zleceń przelewów i szybką kalkulację na koniec miesiąca co tam jeszcze mogę uciułać. Gotówki mam trochę w domu, ale ogólnie człowiek bezgotówkowy jestem. 😁Prezesoowa lubi tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
Prezesoowa wrote:Hahahahaha
To u moich rodziców nie przejdzie, oni albo gotówka albo przelew, ale mama ustawia przelewy tylko w weekend
U mnie rodzice totalnie nieobyci w tych sprawach. Mają konto, ale to ja im robię przelewy, bo mama ma stracha, że coś puści nie tak. A da się coś zrobić nie tak, bo uwaga mój szanowny małżonek kiedyś przelał całą swoją wypłatę do Orange, bo miał zapisany ich numer konta i myślał, że to nasz. Kurtyna 🙈Chmurka21 lubi tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
Mikea wrote:To u mnie też raczej bezgotówkowo, a jak jakaś jest to w stylu 5 złotych w zimowej kurtce, o których zapomniałam i znajduję w nowym sezonie.
Za to np mój ojciec jest anty tech i tylko gotówka, portfela nie nosi, wszystko zawsze po kieszeniach upchane. Jako dzieci rzucaliśmy się na kanapę w salonie zaraz po tym jak tata z niej wstawał, bo było wiadomo, że na bank mu coś wypadło 🤣
A często Wam się zdarza znaleźć np gotówkę na ulicy czy w plenerze? Kiedyś mi się zdarzało częściej, ale teraz też mnie czasem los obdarzy np dwudziestogroszówką 😄
Moja największa uliczna zdobycz to 20 zł, a największa wygrana w zdrapkach to 9 zł, także możecie zazdrościć. 🤣🤣🤣Prezesoowa, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
@Majlen piękne kwiaty!
Nadrobiłam wszystko! Wchodzę na marcowy, mówię co tak mało, kobity zarobione pewnie, po czym wchodzę, a tutaj 10 stron. 🤭elektro96, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👨🏼🦱👩💼27
Walczymy od 04.2023👶🏻🍀🤞🏻
05.2024 💔
09.2024 💔
11.2024 💔
_____
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września, 09:15
Pati2804, Prezesoowa, blob, Majuna lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
Hej dziewczyny, melduję się w nowym wątku 😍 Na pewno nie będę mistrzem aktywności 🫣 Ale jakoś tak dziwnie mi z myślą, że miałabym stracić kontakt z Wami 😱
Pati2804, Suzie, Prezesoowa, blob, Vienna, Zbuntowana lubią tę wiadomość
-
Dzień doberek 🥰🍀
No dziewczyny, czytałam te posty, no i okazuje się, że faktycznie my jesteśmy bardziej oszczędne 😅😅
Kto by pomyślał 🤪Majuna lubi tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Dzień dobry ☀️
Majuna, co ty tak wcześnie wstajesz 🤪Majuna lubi tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Ja melduje drugi dzień brązowego plamienia. Okres powinien być w niedzielę. Chciałabym żeby to było co innego ale takie plamienie nie pozostawia złudzeńPati2804 lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Dobrego dnia dziewczyny Wam życzę
Pati2804, Majlen, Prezesoowa, blob, notsobadd lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Pati2804 wrote:Polubiłam przez przypadek 😬 kochana, czy robiłaś test ?
Nie, nie robiłam. Wiem, że nic z tego nie będzie. Wielkie brązowe plamienie mam przy każdej wizycie w toalecie. Tylko czekać na żywa krew i mega ból brzucha"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Dziękuję Pati kochana . Myślę że jak się małpa nie pojawi to jutro zrobię test
Pati2804, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Też mam dziś w planach ogarnąć całą chatę. Wczoraj sprzątnęłam tylko łazienkę, bo tam mi zawsze najdłużej schodzi, więc już odhaczone ✅️
Zaraz zasiadam do śniadania i kaweczki 🤗
Dziś wolne, ja już na nogach, bo obudziłam się jak mój wychodził do pracy i już nie zasnę.
Później jeszcze na zakupy skoczę, bo chyba dziś będę ciasto robić, może jeszcze jakieś ozdóbki pierdółki bym kupiła 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 07:17
Prezesoowa, Majuna, Zbuntowana lubią tę wiadomość
Starania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Ja dzisiaj w pracy, za to mój mąż ma wolne więc zleciłam mu wstępne posprzątanie chaty 🤣 Popołudniu do kościoła, a później muszę jeszcze dokończyć pasztet. Jutro za to będę mieć dużo roboty w kuchni 😊
Prezesoowa, Majuna, Zbuntowana lubią tę wiadomość
27 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Majlen piękny bukiet dostałaś i widzę, ze wyłania się tam piękna Dziewczyna
Jak ja bym się chciała w końcu wyspać - ostatnio śpię po 4 godziny, może w święta się trochę uda
Dziś będzie trochę roboty, póki co jestem w pracy - liczę, że wyjdę trochę wcześniej, później pędzę ogarniać chatę i można świętować, choć świąt nie czuję, nie mam jakoś weny. Dobrze, że pogoda piękna. Pamiętam jak za dziecka w wielką sobotę po święconce całą rodziną obchodziliśmy większość kościołów w mieście, żeby " obejrzeć" groby i się pomodlić. Lubiłam ten czas. U Was też takie tradycje?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 07:58
Majlen, Majuna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrezesoowa wrote:Ja czasem podbieram jak potrzebuję gotówki, a mam nie po drodze do bankomatu, ale mam zasadę, że oddaję drugie tyle Ogólnie to mamy organizację "kupek" z gotówką jak psychopaci - tzn. to moja organizacja każde pełne 10 tyś. odkładam osobno, 5 tyś. wiążę gumką, a resztę mam w piórniczku i to są pieniądze "przejściowe" i tylko z nich pozwalam "pożyczać"
Majuna lubi tę wiadomość