Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września, 15:54
Fermina lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
@notsobadd bardzo Cię przytulam, to jest okropne uczucie, gdy idziesz do kogoś po pomoc, a on nadużywa swojej "władzy" jako lekarz. Odbieranie telefonu, umniejszanie Twojej wiedzy - słabe w ***j. Zresztą lekarz powinien poszukać przyczyny, a nie "zagłuszać" objawy AH.
Sama znasz najlepiej swój organizm, więc jeśli czujesz, że to jest okres to pewnie tak jest. I jeśli chcesz temu dać jeszcze parę dni to daj, a potem możesz wdrożyć tabletki jeśli poczujesz że to będzie ok.notsobadd, Prezesoowa, Majuna lubią tę wiadomość
Starania od 07.23
👩🏻 '88 👨🏻'89 -
nick nieaktualnyNiedoszlaWielodzietna wrote:Dziewczyny a podacie linka do kwietniowego wątku- nie mogę go znaleźć
proszę
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/kwiecien-plecien-stary-hasa-bede-z-tego-miec-bobasa,28737.htmlNiedoszlaWielodzietna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Suzie wrote:I wolne! I to do środy 🥂
A ja jeszcze kołchoz I pewnie nawet 5 min wczesniej nie wyjdziemy... Powiem Wam, że mam dość swojej pracy z różnych względów. Ale jest coraz gorzej i coraz czesciej sie czuje jak w wiezieniu.. Jakbym codziennie szła siedzieć na 8h i to za niewinność.Pati2804 lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
Luty 2025 - prawdopodobnie IUI
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
nick nieaktualnygrazka0022 wrote:A ja jeszcze kołchoz I pewnie nawet 5 min wczesniej nie wyjdziemy... Powiem Wam, że mam dość swojej pracy z różnych względów. Ale jest coraz gorzej i coraz czesciej sie czuje jak w wiezieniu.. Jakbym codziennie szła siedzieć na 8h i to za niewinność.
-
blob wrote:Przykro mi, że tak się męczysz, nie myślisz o czymś innym? czy nie ma póki co możliwości?
Myślę, dlatego poszłam na studia plus starania, więc wolałabym przed ciążą nie zmieniać pracy, chyba, że zajmie mi to dłuższy czas to wtedy pomyślę, ale chciałabym się przemęczyć do ciąży i ukończenia studiów.blob lubi tę wiadomość
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
Suzie wrote:I wolne! I to do środy 🥂
Ja też już wolne 🍻
Leżę na kanapie i zajadam smutki papryka i kalarepa 😂 bo kiedy zdrowa-ja robila zakupy, zapomniała ze niezdrowa-ja musi mieć jakieś awaryjne chipsy na takie kryzysy 😂elektro96, Vienna, Dropsik, Suzie, Mikea, Majuna, blob lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
grazka0022 wrote:A ja jeszcze kołchoz I pewnie nawet 5 min wczesniej nie wyjdziemy... Powiem Wam, że mam dość swojej pracy z różnych względów. Ale jest coraz gorzej i coraz czesciej sie czuje jak w wiezieniu.. Jakbym codziennie szła siedzieć na 8h i to za niewinność.
Przykro mi, że tak się czujesz w pracy, przytulam 🫂
Może jednak spróbuj pomyśleć o zmianie? Jeśli takie emocje to w Tobie wywołuje to bardzo niedobrze dla organizmu przygotowującego się do ciąży. Wiadomo, że stabilna sytuacja jest ważna, ale najważniejszy jest Twój komfort psychiczny i spokój, bez tego organizm będzie mocno wystawiony na stres 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 13:51
Prezesoowa lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
notsobadd wrote:Przykro mi, że tak się czujesz w pracy, przytulam 🫂
Może jednak spróbuj pomyśleć o zmianie? Jeśli takie emocje to w Tobie wywołuje to bardzo niedobrze dla organizmu przygotowującego się do ciąży. Wiadomo, że stabilna sytuacja jest ważna, ale najważniejszy jest Twój komfort psychiczny i spokój, bez tego organizm będzie mocno wystawiony na stres 🙄
No uważam, że ta praca mi nie słuzy generalnie, ale bedziemy brali tez slub w 2025r. i kredyt za miesiac lub dwa, dlatego to nie jest dobry czas na zmiane No i własnie studia i ciąża. Kurde no musze tu zostać jak na razie...Start starania: Marzec 2024
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
notsobadd wrote:Miałam już nawet skierowanie na drożność, dzwoniłam w styczniu na Zaspe - nie wykonują, Wojewódzki - nie mają lekarza radiologa, Tczew - maja popsuty sprzęt, Kartuzy - nie wykonują. Więc chyba zostają mi inne województwa 😂
Clo mogę wziąć od 4 lub 5 dnia - wstrzymuje się z decyzją na razie, poczekam na rozwój sytuacji.
naprawdę bardzo Ci dziękuję za tyle polecajek i informacji, poscreenowałam sobie te wszystkie nazwiska, żeby nie zapomnieć i nie pytać za chwilę.
@Fermina i Tobie też bardzo dziękuję, również za nie-polecajki żeby się nie wpakować na minę 🫶🏻
Jak można za kilka dni to poczekaj z decyzją, zobaczysz co się dzieje.Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
grazka0022 wrote:No uważam, że ta praca mi nie słuzy generalnie, ale bedziemy brali tez slub w 2025r. i kredyt za miesiac lub dwa, dlatego to nie jest dobry czas na zmiane No i własnie studia i ciąża. Kurde no musze tu zostać jak na razie...
Jeśli faktycznie nie masz możliwości zmiany to chociaż zostawiaj pracę za sobą jak tylko z niej wychodzisz, wiem że to trudne, ale spokój psychiczny jest naprawdę ważny.
Wiem, że może to nieproszone rady, ale pracowałam kiedyś w takim miejscu gdzie czułam się właśnie jakbym szła do aresztu. Odbiło się to na mnie, moim związku, relacjach, bo ciągle chodziłam podminowana i sfrustrowana. Dbaj przede wszystkim o swoją głowę i swój spokój 😘Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Dropsik wrote:Kurczę to szkoda, że nie robią. Może już się w Tczewie naprawili, może Wejherowo jeszcze? Gdynia Redłowo, Elbląg. Gdzieś na FB mi coś mignelo o drożności w pomorskim, jak coś znajdę z aktualnymi informacjami to dam znać. Skierowanie się nie przeterminowało raczej od stycznia. Nie wiem czy skierowanie ma datę ważności 🤔
Jak można za kilka dni to poczekaj z decyzją, zobaczysz co się dzieje.
Tego faktycznie nie wiem czy skierowanie ma swoją datę 🤔 to było jednak przed nowym rokiem, a nie w styczniu tak teraz patrzę.
Ehhh, na razie muszę zająć się bieżącą sytuacją, potem będę myśleć dalej.
Tak jak mówisz, poczekam 🙏🏻👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
notsobadd wrote:Jeśli faktycznie nie masz możliwości zmiany to chociaż zostawiaj pracę za sobą jak tylko z niej wychodzisz, wiem że to trudne, ale spokój psychiczny jest naprawdę ważny.
Wiem, że może to nieproszone rady, ale pracowałam kiedyś w takim miejscu gdzie czułam się właśnie jakbym szła do aresztu. Odbiło się to na mnie, moim związku, relacjach, bo ciągle chodziłam podminowana i sfrustrowana. Dbaj przede wszystkim o swoją głowę i swój spokój 😘
Na szczęście u mnie jest tak, że do bramy i sie nie znamy O 15:01 to nie pamietam, ze byłam w tym miejscu pracy Nie kontaktuje sie tez z nikim z pracy po pracy, tylko z jedna kolezanka, ale ona juz nie pracuje, bo urodzila, wiec nie gadamy o pracy. Bardzo mnie cieszy ta umiejętność zapominania, ale jak rano wstaje to rzygać się chceWiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca, 14:04
notsobadd, Prezesoowa, blob lubią tę wiadomość
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
Pati2804 wrote:Papryka jest pyszotka ! 🤤
W końcu musi się ułożyć, zobaczysz 😘 znajdziesz lekarza prawdziwego, z powołania to na pewno znajdzie problem i go rozwiąże 🙂
Mój mąż ostatnio się mnie pytał, skąd wiedziałam przed konsultacją z hematologiem że będę musiała brać pewnie zastrzyki w ciąży, pomyślał chwilę i mówi "aaa to na pewno z tego forum, tam wiedzą wszystko? To może niepotrzebnie chodzisz do lekarza, skoro wiesz lepiej " haha 🤣 dlatego teraz już nie marudzi jak siedzę na telefonie bo wie że szkolę się 🙈
Powiedz mu, że Ty musisz siedzieć w telefonie i tutaj z nami być, bo Wasza dzidzia ma tu jakieś kilkadziesiąt ciotek 🤪🫶🏻Prezesoowa, elektro96, Pati2804, blob lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
notsobadd wrote:Tego faktycznie nie wiem czy skierowanie ma swoją datę 🤔 to było jednak przed nowym rokiem, a nie w styczniu tak teraz patrzę.
Ehhh, na razie muszę zająć się bieżącą sytuacją, potem będę myśleć dalej.
Tak jak mówisz, poczekam 🙏🏻
Co do zasady, skierowanie na badanie jest ważne tak długo, jak długo trwa przyczyna jego wystawienia.notsobadd, Prezesoowa, elektro96, Pati2804, blob lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:A jak się ogólnie czujesz? Masz skurcze? Bóle brzucha? Nie robi Ci się słabo? Boli Cię coś innego?
Czuję się typowo okresowo, mam skurcze jak przy miesiączce, typowa 🐒.
Głupio mi teraz, bo do męża zadzwoniłam w drodze z pracy i płakałam z tej wściekłości jak mu wszystko opowiadałam, a on włączył tryb emergency🚨🚑 , poodwoływał spotkania i wraca do domu. Zepsułam mu plan dnia🙈Prezesoowa, Majuna, Paima, Pati2804, blob lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Prezesoowa wrote:Jestem jak najbardziej za, nawet miałam o to pytać
Mamusie zgłaszać się, żebym nikogo nie pominęła - może dodamy planowany termin porodu? i potem będziemy dopisywać płeć imiona itp?
Ale super pomysł! Będziemy mieć bobasowe kalendarium 😊Prezesoowa lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌