SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan, kciuki za badania, oby wszystko było dobrze 🤞🏼🤞🏼 czekamy razem z Tobą ❤️

NiedoszlaWielodzietna, za Twoją betę również trzymamy zaciśnięte, dawaj znać! 🤞🏼🤞🏼

Presesoowa, przytulam bardzo mocno 🫂 gdybyś chciała się wygadać, to pisz 🫂 jesteśmy tu dla Ciebie ❤️

Dobrego dnia, dziewczyny 🌹

Zaczarowan, NiedoszlaWielodzietna, Malinowysorbet, Gregorka, MummyYummy lubią tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 18:32

Zaczarowan lubi tę wiadomość

"A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati Ty dużo tych testów zrobiłaś!!!! 😁 ale właśnie wspomagałaś się jeszcze temperaturą. Też muszę zacząć mierzyć. I dla was to był szczęśliwy cykl 🥹

Ja dziś zrobiłam test owu i już wyszedł negatywny. I teraz nie wiem czy faktycznie był ten PIK w sobotę tak jak ja widziałam i apka potwierdziła i nie wiem czy dalej robić testy skoro kreska już słabnie to nie wiem czy jest sens.

Te testy robią zamieszanie w głowie kiedy się kochać bo ciagle mam w głowie żeby idealnie się wstrzelić więc rozumiem Cię Kejtka doskonale! Ale jak podziałaliście to najważniejsze 😘

Zaczarowana jestem ciekawa kto mieszka u Ciebie w brzuszku 🥹

Zaczarowan, Majuna, Prezesoowa, KejtKa, Malinowysorbet, MummyYummy lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰

preg.png
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Pati Ty dużo tych testów zrobiłaś!!!! 😁 ale właśnie wspomagałaś się jeszcze temperaturą. Też muszę zacząć mierzyć. I dla was to był szczęśliwy cykl 🥹

Ja dziś zrobiłam test owu i już wyszedł negatywny. I teraz nie wiem czy faktycznie był ten PIK w sobotę tak jak ja widziałam i apka potwierdziła i nie wiem czy dalej robić testy skoro kreska już słabnie to nie wiem czy jest sens.

Te testy robią zamieszanie w głowie kiedy się kochać bo ciagle mam w głowie żeby idealnie się wstrzelić więc rozumiem Cię Kejtka doskonale! Ale jak podziałaliście to najważniejsze 😘

Zaczarowana jestem ciekawa kto mieszka u Ciebie w brzuszku 🥹

Ja od przyszłego cyklu chyba też tempka, juz nie bede chyba tych testów robić, bo namieszały mi w głowie :/ I teraz to juz nie wiem czy była ta owulacja, a jak była to kiedy :D

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Majuna Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 18:32

Amira lubi tę wiadomość

"A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ☀️🌸
    Muszę chodzić wcześniej spać, bo nie do życia dziś jestem... 🙄

@Prezesoowa 🫂 przytulam. Jeśli będziesz miała siłę i ochotę napisać o co chodzi, to oczywiście wysłuchamy.

@Liyss Też myślę, że mierzenie temperatury Ci pomoże. Ja mierzę co prawda teraz 3 już cykl dopiero, ale same owulaki nie dawały mi 100% pewności, kiedy była ta owulacja. Temperatura naprowadza jednak sporo... 😊 Powodzenia ✊

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

• Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    W ogóle co do Waszych wymarzonych płci. Jak Wam się marzy? Chłopiec, czy dziewczynka?
    My z mężem chcielismy pierwszą dziewczynkę, ale ja już kilkukrotnie w snach widziałam nas z chłopcem. Ciekawe, czy się kiedyś sprawdzi. 😁
    Ja chciałabym bliźniaki 🤣 parkę. Chociaż generalnie łatwiejsi dla mnie w obsłudze są chłopcy. A mój syn to taki synek mamuni. Poza tym nie lubię sukieneczek, spineczek i całej reszty. I byłoby mi ciężko 😁. Ale biorę co los da, o ile da.

Majuna, Gregorka lubią tę wiadomość

🧑 38. 🧔 41
    1 ciąża 2008 r.
    30 cs o 🤱
    AMH 7.02 przy normie 6.96
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    Drożny jeden jajodów - lewy.
    21.06.2025 ⏸️
    _________
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati dziękuję 😘 ja muszę od nowego cyklu mierzyć bo chyba od połowy to bezsensu już 😁
    No ja muszę kupić więcej tych testów bo ja zrobiłam tylko 6 hahahah

Co do wymarzonej płci to szczerze kiedyś jak byłam młodsza i nie planowałam dziecka to miałam coś takiego w głowie. Odkąd planuje to chcę po prostu zdrowe dziecko i płeć mi obojętna. Po prostu bym chciała żeby w końcu nam się udało 🥹 i nawet mogę rodzic 31.12 😂 wszystko mi już obojętne bo jestem otwarta na to co przyniesie los 🥹

Majuna, KejtKa, Pati2804, Zaczarowan, Malinowysorbet, Gregorka, MummyYummy lubią tę wiadomość

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli nie ma innej opcji, zamawiam termometr przy zamówieniu supli dorzucę do koszyka 😁😘

Majuna, Pati2804, Monk@, Gregorka lubią tę wiadomość

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰

preg.png
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero wstałam z łóżka, bo mam dzisiaj do pracy na popołudnie… 🙄 W sumie to nie mam nic konkretnego do zrobienia. Na obiad została lasagne z soboty. Także zamierzam korzystać ze słodkiego lenistwa od rana 😊
    Zapowiada się kolejny dzień pięknej pogody, więc spacerek z psem na pewno też będzie zaliczony.
    Prezesowa, przytulam Cię najmocniej… zawsze możesz się z nami podzielić, tym, co Cię gnębi, jeżeli tylko chcesz…

Majuna lubi tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ zapalenie endometrium?
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe
    💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Pati dziękuję 😘 ja muszę od nowego cyklu mierzyć bo chyba od połowy to bezsensu już 😁

Co do wymarzonej płci to szczerze kiedyś jak byłam młodsza i nie planowałam dziecka to miałam coś takiego w głowie. Odkąd planuje to chcę po prostu zdrowe dziecko i płeć mi obojętna. Po prostu bym chciała żeby w końcu nam się udało 🥹 i nawet mogę rodzic 31.12 😂 wszystko mi już obojętne bo jestem otwarta na to co przyniesie los 🥹
    A propos rodzenia w takie "wyjątkowe dni". Moja mama rodziła 23 grudnia, dzień przed Wigilią(a właściwie w nocy). Dla niej to była trauma, bo wszyscy niezadowoleni, że raczyła akurat teraz rodzić 🫣 To były inne czasy - 40 lat temu. Ale ja też swój poród wspominam źle. Miałam dwie położne. Jedna do godz. 19 i drugą od godz. 19. Ta pierwsza to porażka. Naskoczyła na mnie, że wody odeszły mi na taki materiał do zakrywania się. Siedziała ciągle w swojej "dyżurce" za szybą, jadła ciasto, piła kawę i tylko się patrzyła. Zero jakiegokolwiek zaangażowania. A później anioł kobieta. Niestety są ludzie i ludzie... Teraz, jeśli dane mi będzie jeszcze być w ciąży i urodzić, to bardzo rozważnie przyjrzę się szpitalom zanim dokonam wyboru.

Majuna, Gregorka lubią tę wiadomość

🧑 38. 🧔 41
    1 ciąża 2008 r.
    30 cs o 🤱
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    21.06.2025 ⏸️
    _________
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:

Mam to samo 😅 Sylwester, Nowy Rok, obojętnie 😅

Liyss🧚🏻, Majuna, elektro96, Gregorka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa, wysyłam masę przytulasów 🫂 jeśli będziesz chciała nam tym opowiedzieć, to pamiętaj, że jesteśmy

Prezesoowa, Majuna, Gregorka lubią tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachelka23 wrote:
    A propos rodzenia w takie "wyjątkowe dni". Moja mama rodziła 23 grudnia, dzień przed Wigilią(a właściwie w nocy). Dla niej to była trauma, bo wszyscy niezadowoleni, że raczyła akurat teraz rodzić 🫣 To były inne czasy - 40 lat temu. Ale ja też swój poród wspominam źle. Miałam dwie położne. Jedna do godz. 19 i drugą od godz. 19. Ta pierwsza to porażka. Naskoczyła na mnie, że wody odeszły mi na taki materiał do zakrywania się. Siedziała ciągle w swojej "dyżurce" za szybą, jadła ciasto, piła kawę i tylko się patrzyła. Zero jakiegokolwiek zaangażowania. A później anioł kobieta. Niestety są ludzie i ludzie... Teraz, jeśli dane mi będzie jeszcze być w ciąży i urodzić, to bardzo rozważnie przyjrzę się szpitalom zanim dokonam wyboru.

Jejku.. współczuję :( Poród to zarówno piękna, jak i trudna chwila dla kobiety.. nie wiem skąd taka nieprzyjemna energia.. JESZCZE ZE STRONY KOBIET? :( Panie położne powinny nas wspierać i towarzyszyć, a nie jeszcze kurna jakieś pretensje.. Eh 😕

Rachelka23, Majuna lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesowa, co jest? Jak to koniec? Pokłóciliście się? :(

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Czyli nie ma innej opcji, zamawiam termometr przy zamówieniu supli dorzucę do koszyka 😁😘

Zamawiaj! Nawet ja już mierzę. :D

Liyss🧚🏻, Majuna, CoffeeDream lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rachelka23 Ehh niektórzy nie powinni pracować w szpitalu… Tulę za te przykre doświadczenia 🫂

Prezesowa tule mocno 🫂 Jakbyś chciała się wygasać to pamiętaj, że jesteśmy i wspieramy całym sercem

Majuna, Rachelka23 lubią tę wiadomość

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    13.01 2,17 cm bobaska 🥰

preg.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    W ogóle co do Waszych wymarzonych płci. Jak Wam się marzy? Chłopiec, czy dziewczynka?
    My z mężem chcielismy pierwszą dziewczynkę, ale ja już kilkukrotnie w snach widziałam nas z chłopcem. Ciekawe, czy się kiedyś sprawdzi. 😁

Mi się marzą bliźniaki 😅 generalnie dwójkę dzieci.
    Zawsze mówiłam, że chciałabym dwóch synków, ale jak teraz widzę te wszystkie różowe kokardki, spineczki… 🎀 to może chociaż parka? 🥹
    Ale przyjmę wszystko co mi los da, oby zdrowo i szczęśliwie ♥️

Majuna, Liyss🧚🏻, Monk@, CoffeeDream, Gregorka, MummyYummy, Fermina lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:

Może to frazes, ale "byle było zdrowe". Dla mnie płeć w ogole nie ma znaczenia, moze w 1% bardziej dziewczynkę, bo mam wybrane imię, a dla chłopca mam problem, bo mi się za bardzo nie podoba żadne.

Zaczarowan, Majuna, Liyss🧚🏻, notsobadd, CoffeeDream, elektro96, MummyYummy lubią tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Rachelka23 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2024, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Rachelka23 Ehh niektórzy nie powinni pracować w szpitalu… Tulę za te przykre doświadczenia 🫂

Prezesowa tule mocno 🫂 Jakbyś chciała się wygasać to pamiętaj, że jesteśmy i wspieramy całym sercem
    Dziękuję 😘.
    Kolejny przykład z przed chwili. Dzwoniłam zapisać się na NFZ do ginekologa. Do tej, do której chodzę to tylko prywatnie. A chcę skonsultować wszystko co do tej pory zrobione zostało. W ub tygodniu powiedziano mi, że terminy na maj najwcześniej dziś będą. Dzwonię właśnie i na moje grzeczne pytanie, czy są już terminy słyszę: Niech się pani cieszy, jak jeszcze coś jest 🫣. Brak słów.

Zaczarowan lubi tę wiadomość

🧑 38. 🧔 41
    1 ciąża 2008 r.
    30 cs o 🤱
    LH. 8.96
    FSH. 5.55
    21.06.2025 ⏸️
    _________
‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ