X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Ja dzisiaj się kompletnie nie wyspałam. Cała noc śniło mi się składanie zeznań przez klienta, masakra jakaś. Pewnie stresuje się jutrem, bo o 14 będę miała ciężkie chwile zawodowo. Właściwie to trochę stresuje się tym od piątku. Chciałabym żeby to już było za mną...

To faktycznie niedobrze, że stres Cię zjada :(
    dobrze, że do jutra już niedaleko i za chwilkę będziesz to miała za sobą

Speranza :) lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, dzisiaj będzie mnie też trochę mniej bo tak jak się zapowiadało mam w pracy gnój.
    Dodatkowo od wczoraj boli mnie w krzyżu i trochę brzuch. Mam nadzieję, że to przez wczorajszą pracę przy kompie do pozna...jestem zmęczona,przerażona i nie wiem jak ja dzisiaj zasnę...

Życzę zeby wasz dzień był lepszy 😚

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 14:37

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2024, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Cześć dziewczyny, dzisiaj będzie mnie też trochę mniej bo tak jak się zapowiadało mam w pracy gnój.
    Dodatkowo od wczoraj boli mnie w krzyżu i trochę brzuch. Mam nadzieję, że to przez wczorajszą pracę przy kompie do pozna...jestem zmęczona,przerażona i nie wiem jak ja dzisiaj zasnę...

Kochana, a ja życzę Tobie, żeby ten dzień był dla Ciebie dużo lepszy niż się spodziewasz :* spróbuj co godzinkę się przespacerować, nawet tylko do łazienki czy wokół biurka - zależy jakie masz możliwości :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2024, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Hejcia❤️
    Przez wczorajszy atak chińskich znaczków,nie mogłam się dokopać do Was,aż musialam w przeglądarce odpalic🙈 chyba na razie przy tej formie zostanę,bo z aplikacji ciezko😬
    Od wczoraj mam wolne i zajmuje się córcia małża i byłyśmy wczoraj w suntago-wybawiliśmy się 😁🤗
    Była jej moja młodsza sis,małż i szwagier z synkiem. Jedynie teraz mam wodę w uszach,ale liczmy,że na dniach ładnie posplywa bo żadna z moich metod tym razem nie zadziałała👂💧
    U nas dziś deszczowo.
    Dobrego dnia, kciuki za wizytujące i badające 😊🤗

Super! I jak w tym Suntago? Bardzo dużo ludzi?

Gregorka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2024, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka tu cisza, a mi się tak bardzo nie chce pracować :P z rana to może jeszcze miałam motywację, bo to zawsze jakieś oderwanie od codziennych problemów, ale wysłałam wczoraj do księgowej i dw szefa maila, że chcę wyliczenie podstawy chorobowego itp. To przyszedł z rana po co wysyłam takie śmieszne wiadomości i że mam odpuścić :/

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Taka tu cisza, a mi się tak bardzo nie chce pracować :P z rana to może jeszcze miałam motywację, bo to zawsze jakieś oderwanie od codziennych problemów, ale wysłałam wczoraj do księgowej i dw szefa maila, że chcę wyliczenie podstawy chorobowego itp. To przyszedł z rana po co wysyłam takie śmieszne wiadomości i że mam odpuścić :/

A to co myślisz, ze za mało Ci wypłacili za l4? Mi za 4 dni l4 ucieli w marcu 500 zł z premii + 80% podstawy, bylam 700 zł w plecy i co mogłam zrobić jak ta premia to wiecie "z dobrego serca" dają...

Start starania: Marzec 2024
    15 cykli:
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

04.06 - 🩸

📆
    I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
    13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2024, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    A to co myślisz, ze za mało Ci wypłacili za l4? Mi za 4 dni l4 ucieli w marcu 500 zł z premii + 80% podstawy, bylam 700 zł w plecy i co mogłam zrobić jak ta premia to wiecie "z dobrego serca" dają...

Wg mnie za mało i to dużo za mało. Nawet @Leśneintro mi pomogła w tej sprawie <3 i potwierdziła, że jej zdaniem moje premie powinny się wliczać do podstawy chorobowego, a wynagrodzenie dostałam z samej podstawy :P

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza to cieszę się, że jest ok 🥹 najważniejsze, żeby dieta Ci służyła teraz.
    U mnie są już lepsze momenty 🙈

Majlen ja kupowałam pełnoziarniste z lidla ale nie wiem jaki to ma skład 🙈

Elektro to teraz już wiadomo czemu elektro 😁

Kciuki dziewczyny za wizyty ✊🏻✊🏻 i miłego dnia 💋

Sorbeciku oby dziś był spokojniejszy dzień w pracy i żebyś potem sobie odpoczęła 😘

Prezesowa właśnie miałam pytać jak Ci w pracy po tym wolnym 😘 i jak się czujesz?

Ja byłam pod labem przed 6, niestety zwymiotowałam pod labem 😪 nie mam sposobu na wyjście na czczo.. na szczęście krew pobrana ale kłuła z dwóch rąk bo nie chciało lecieć. O 6:30 byłam już w łóżku i poszłam sobie drzemać bo pół nocy jak zwykle nie spałam.

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Prezesowa, a jak sytuacja odnośnie Twojego przejścia do tej drugiej firmy?
    Bo widzę, że tutaj podejście godne podziwu znowu 🙄

Prezesoowa, Speranza :) lubią tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Speranza to cieszę się, że jest ok 🥹 najważniejsze, żeby dieta Ci służyła teraz.

Sorbeciku oby dziś był spokojniejszy dzień w pracy i żebyś potem sobie odpoczęła 😘

Prezesowa właśnie miałam pytać jak Ci w pracy po tym wolnym 😘 i jak się czujesz?

Ja byłam pod labem przed 6, niestety zwymiotowałam pod labem 😪 nie mam sposobu na wyjście na czczo.. na szczęście krew pobrana ale kłuła z dwóch rąk bo nie chciało lecieć. O 6:30 byłam już w łóżku i poszłam sobie drzemać bo pół nocy jak zwykle nie spałam.

Ojej, biedna Ty :( dobrze, że udało się tak szybko wszystko załatwić i wrócić do łóżka. Po śniadanku czujesz się już lepiej?

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:

A ja Tobie życzę, żeby Twój dzień nie był tak zły jak prognozujesz :* 😊

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek dziewczyny ❤️ Pogoda nas nie nie rozpieszcza, ale mimo wszystko dobrego dnia kochane 😘😘 Żeby pracka szybko minęła! 🤪

Kciuki i przytulasy dla tych, które tego dzisiaj potrzebują! 🙌

Prezesoowa, Liyss🧚🏻, Speranza :) lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Ja też tak tu siedzę i cisza 🤣 rozpadało się, więc siedzimy, pijemy kawkę i czekamy jeszcze chwilę aż przejdzie. Weszłam nawet na nowy wątek miesięczny, już nawet chciałam się zapisać na testowanie, ale poczytałam wpisy i chyba włączył mi się aspołeczny mode i zrezygnowałam 🤣

A w ogóle to czemu masz odpuścić? To chodzi o Twoje pieniądze. Ja już po poprzedniej pracy się nauczyłam walczyć o każdą złotówkę, która powinna być moja, a ktoś "się pomylił w wyliczeniach" 😤

Kurde, mam to samo z wątkiem miesięcznym 🤪
    Nawet zapisałam się na testowanie, ale totalnie nie mogę się tam odnaleźć i znowu przestałam w ogóle zaglądać… 🙈
    Nie ma jak u nas 🤭

Prezesoowa, Vienna lubią tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Dzień doberek dziewczyny ❤️ Pogoda nas nie nie rozpieszcza, ale mimo wszystko dobrego dnia kochane 😘😘 Żeby pracka szybko minęła! 🤪

Kciuki i przytulasy dla tych, które tego dzisiaj potrzebują! 🙌

Heeej, jak Twoja samopoczucie dzisiaj? Udało sie troszkę odciąć od problemów rodzinnych? :*
    Inspiracje na pokój Tomeczka gotowe? 🤪

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2024, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:

Biedulka :( dobrze, że udało Ci się tak szybko załatwić. A nie myślałaś o zamówieniu pobrania do domu, jeśli musisz być na czczo?

W pracy bez zmian, jeden wielki burdel. Niestety sypie się ta firma i jest mi tak strasznie żal :(

• Vienna Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lipca 2024, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Prezesowa, a jak sytuacja odnośnie Twojego przejścia do tej drugiej firmy?
    Bo widzę, że tutaj podejście godne podziwu znowu 🙄

Nikt się jeszcze nie odezwał.. Ja jestem zdania, że gdyby chcieli to by się odezwali. Mam jakąś mini nadzieję, bo ten facet, z którym rozmawiałam to mówił, że do połowy lipca będą chcieli to rozegrać, ale czy jeszcze się nie rozegrało, a nie dali mi znać to nie wiem :(

Dropsik lubi tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 2 lipca 2024, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, czytałam wczorajsze wiadomości odnośnie tych tętnic macicznych i faktycznie dziewczyny mają rację, bo masz dobre wyniki na to wychodzi. Tutaj jest badany opór, więc im wyższy tym gorzej. Ja teraz mam w jednej tętnicy bardzo dobry, a w drugiej graniczny i w sumie się cieszę, bo w poprzedniej ciąży miałam ciut gorszy w tej jednej, więc jest poprawa :) Z tego co mówiła pani doktor to mam się nie stresować, bo druga tętnica hula pięknie i po to są dwie tętnice, żeby było bezpieczniej. Przypominało mi się, że z tego powodu w poprzedniej ciąży mierzyłam ciśnienie do końca ciąży dwa razy dziennie plus lekarz mówił, że heparyna jest na to lekiem, a ją brałam również od początku ciąży:)
    Więc śpij spokojnie, wszystko dobrze z tymi przepływami u Ciebie. Nawet gdyby coś to bierzesz heparynę i jednocześnie te przypływy poprawiasz dodatkowo ;)

Lyiss, współczuję:( Ale drugi trymestr przyniesie coraz więcej lepszych dni🤞 U mnie już blisko trzeciego i... Wjeżdża zgaga 🙈🙃 Lecę dzisiaj do sklepu po migdały, bo kiedyś mi pomagały.

Pati2804 lubi tę wiadomość

‹‹ 1229 1230 1231 1232 1233 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ