Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Vienna wrote:Ja też tak tu siedzę i cisza 🤣 rozpadało się, więc siedzimy, pijemy kawkę i czekamy jeszcze chwilę aż przejdzie. Weszłam nawet na nowy wątek miesięczny, już nawet chciałam się zapisać na testowanie, ale poczytałam wpisy i chyba włączył mi się aspołeczny mode i zrezygnowałam 🤣
A w ogóle to czemu masz odpuścić? To chodzi o Twoje pieniądze. Ja już po poprzedniej pracy się nauczyłam walczyć o każdą złotówkę, która powinna być moja, a ktoś "się pomylił w wyliczeniach" 😤
Jasne, ze tak, mi teraz nie wypłacili za delegacje, ale to na prawdę ktoś się pomyliłKoleżanka z kadr, zapomniała dopisać mi godziny za sobote i niedziele, ale od razu dostałam wyrównanie. Tylko no 600 zł ta pomyłka, jakbym się nie upomniała
Z tym,ze nie denerwowałam się, bo ta koleżanka to nie zrobiła tego specjalnie, na 1000%
Start starania: Marzec 2024
15 cykli:
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
04.06 - 🩸
📆
I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
nick nieaktualnyVienna wrote:Ja też tak tu siedzę i cisza 🤣 rozpadało się, więc siedzimy, pijemy kawkę i czekamy jeszcze chwilę aż przejdzie. Weszłam nawet na nowy wątek miesięczny, już nawet chciałam się zapisać na testowanie, ale poczytałam wpisy i chyba włączył mi się aspołeczny mode i zrezygnowałam 🤣
A w ogóle to czemu masz odpuścić? To chodzi o Twoje pieniądze. Ja już po poprzedniej pracy się nauczyłam walczyć o każdą złotówkę, która powinna być moja, a ktoś "się pomylił w wyliczeniach" 😤
Też czasem zaglądam na wątek miesięczny, ale to chyba nie dla mnie...
No właśnie nadal po tylu latach pracy mam taką jakąś blokadę, że źle robię itp. No powinnam odpuścić, bo nie wolno innym wytykać błędów i jeszcze narażać firmy na wydatki. Tym razem jestem uparta i nie zostawię tak tego, jestem przekonana, że mam rację, więc to się pewnie źle skończy no, ale trudnoDropsik, Pati2804, Vienna lubią tę wiadomość
-
Vienna wrote:Ja właśnie też nie mogę się odnaleźć. Za dużo nakręcania się. Potem czytam godzinami też inne wątki o objawach i też się nakręcam. To mi nie służy. Wolę mieć spokój w głowie 🫣
Tu się czuję najlepiej ❤️
O właśnie, mam takie same odczucia…
To chyba kwestia tego, że jest bardzo dużo „świeżych” staraczek i dlatego taka spiralka nakręcenia 🙈
Choć trochę też zazdroszczę entuzjazmu 😃Dropsik, Prezesoowa, Speranza :), grazka0022, Vienna lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Kurde, mam to samo z wątkiem miesięcznym 🤪
Nawet zapisałam się na testowanie, ale totalnie nie mogę się tam odnaleźć i znowu przestałam w ogóle zaglądać… 🙈
Nie ma jak u nas 🤭elektro96, Prezesoowa, MummyYummy, Speranza :), grazka0022, Pati2804, Vienna lubią tę wiadomość
-
Prezesoowa wrote:Nikt się jeszcze nie odezwał.. Ja jestem zdania, że gdyby chcieli to by się odezwali. Mam jakąś mini nadzieję, bo ten facet, z którym rozmawiałam to mówił, że do połowy lipca będą chcieli to rozegrać, ale czy jeszcze się nie rozegrało, a nie dali mi znać to nie wiem
Połowa lipca to połowa lipca, cierpliwie czekamy ♥️
Popełniłoby spory błąd jakby pozwolili Ci uciec 🙄Prezesoowa, Pati2804 lubią tę wiadomość
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Dropsik wrote:To ja mam podobnie z wątkiem ciążowym typowo miesięcznym. W pierwszej ciąży miałam taką swoją grupę wsparcia na każdy temat, ale w tej totalnie nie czuję tych rozmów o wózkach czy bodziakach 🙈 Wolę być tutaj i gadać o wszystkim, a tematy staraczkowe i osikane testy cieszą oko bardziej niż wyprawka 😁
Ja się czasami zastanawiam jak to będzie jak już urodzicie 🤪 Oczywiście wiem, że na pewno będziecie miały duuuużo mniej czasu przy niemowlaczkach…
Mam nadzieję, że uda nam się zachować ten wątek i kontakt..Leśneintro, Katsue, Zaczarowan lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
grazka0022 wrote:A to co myślisz, ze za mało Ci wypłacili za l4? Mi za 4 dni l4 ucieli w marcu 500 zł z premii + 80% podstawy, bylam 700 zł w plecy i co mogłam zrobić jak ta premia to wiecie "z dobrego serca" dają...♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
• 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
• 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
• 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
• 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
• 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
• 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
• 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
• 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
• 16.07 - 663g malutkiej 🎀
○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️
🗓
05.08 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -
nick nieaktualnyVienna wrote:Właśnie co innego jak się ktoś pomyli i człowiek się upomni i jest git. Ale miałam wtedy taką kadrową, co ja ją proszę żeby policzyła to jeszcze raz bo coś mi się nie zgadza, a ona do błędu przyznać się nie chce. Więc ja jej przedstawiam swoje wyliczenia a ona dalej swoje. I dopiero po batalii, nawet nie przeprosi za zamieszanie tylko wyśle hajs i udaje że nic się nie stało 😤
No to u mnie podoba sytuacja, tylko księgowa idzie w zaparte i nie przyzna się do błędu, kasy nie wyrówna i pójdzie się do szefa poskarżyć, że jej robię nieprzyjemności -
Hej, u mnie dużo się dzieje, nie pisze ale poczytuje.
Właśnie jadę na wizytę do Polic więc proszę o malutkie kciuki! Chociaż to taka wizyta zwykła pewnie nawet usg nie zrobią.
Prezesowa proszę o wpisanie wizyty na 23.07 to prywatnie więc będzie coś więcej.
Dzisiaj 16 tydzień ale strach nie mija i pewnie to się nie zmieni.Prezesoowa, Speranza :), notsobadd, Paima, Dropsik, Leśneintro, Pati2804, Vienna lubią tę wiadomość
07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne -
Prezesoowa wrote:Też czasem zaglądam na wątek miesięczny, ale to chyba nie dla mnie...
No właśnie nadal po tylu latach pracy mam taką jakąś blokadę, że źle robię itp. No powinnam odpuścić, bo nie wolno innym wytykać błędów i jeszcze narażać firmy na wydatki. Tym razem jestem uparta i nie zostawię tak tego, jestem przekonana, że mam rację, więc to się pewnie źle skończy no, ale trudno
Wole być tu z Wami, bo tu wszystkie "znam" 😁😁❤️Eniana, Prezesoowa lubią tę wiadomość
♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
• 1.03 betaHCG 222,70 - prog 19,38(13dpo)
• 3.03 betaHCG 664,10 - prog 21,24
• 5.03 betaHCG 1873,70 - prog 29,00
• 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
• 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
• 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
• 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
• 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
• 16.07 - 663g malutkiej 🎀
○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️
🗓
05.08 - wizyta ginekolog
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Ja też jestem na wątku miesięcznym i ciążowym i w sumie nie wiem co tam się dzieje bo tutaj siedzę i czytam.
Jestem dziś zombie totalne. Wczoraj jak szłam do łóżka to miałam taki helikopter że. Odbijałam się od ściany jakbym była po wielu aperolach. Aż przerażona. Tylko ze mnie odcina masakrycznie, mdli, nie mam siły i mogłabym się położyć i spać a nie mogędużo roboty przede mna
-
Notsobad tak, jak zjem to jest lepiej. Ja w tym labie miałam ze sobą banana i jabłko, które od razu po pobraniu zjadłam 😁
Prezesowa raz już zamówiłam do domu i jest to cudna opcja 😁 a dziś chciałam się przełamać 😂 myślę 14 tydzień ciąży to już wyjdę z domu 🤪
Szkoda, że tak wygląda teraz u Ciebie w tej firmie. Oby się dla Ciebie wszystko pomyślnie ułożyło kochana 😘
Vienna 🥹 a Ty kochana jak z Twoja pracą? Szef się w końcu do Ciebie odezwał?😘
Dropsik dziękuję 🥹 o ja właśnie kupiłam migdały takie już obrane w płatkach polecam, oby Ci pomogły na zgagę ✊🏻
Leśneintro i cudownie, że masz to z głowy 😁Prezesoowa, notsobadd, Dropsik, Leśneintro, Pati2804 lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Ja na miesięczny chodzę sporadycznie tylko.👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
28/7 - gin
29/7 - urofizjo
-
nick nieaktualnynotsobadd wrote:Ja się czasami zastanawiam jak to będzie jak już urodzicie 🤪 Oczywiście wiem, że na pewno będziecie miały duuuużo mniej czasu przy niemowlaczkach…
Mam nadzieję, że uda nam się zachować ten wątek i kontakt..
Też się nad tym zastanawiałam, ale mam nadzieję, że nam się udaja tu będę i dopilnuję każdej z Was do samego porodu
Majlen, notsobadd, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
Hej!
@Majlen, orzutilam za te złości 🫂 Dobrej jakości placki na pewno kupisz w sklepach ze zdrową żywnością, zielarniach itp. 😉
@elektro, teraz to mi się Twój nick mocno klei ♥️
@Paima, kciuki za wizytę i diabetologa ✊ Czekamy na wieści 💪
@Vienka, w takim razie to na pewno będzie miły dzień 🥰
@Speranza, wierzę, że masz w głowę trudną sytuację w pracy. Całe szczęście, że jest ona tylko chwilowa, jesteśmy z Tobą 😘 Dobrze, że to już jutro! A jak za mocno się stresujesz, to myśl tylko dobrze - wizualizuj sobie, co robi Twoja żabka ♥️
@Liyss, kciuki za podróż ✊ Czekamy na wiadomość 😘
Edit:.doczytałam... Mocno wierzę, że to za chwilę minie 🫂 A może masz w pobliżu laboratorium, z którego dojeżdżają na pobranie? Chociaż wiem, że do tego dojeżdżasz...
@Gregorka, na pewno super spędziliście czas ♥️ Na wodę w uszach sprawdzało mi się pochylanie głowy i skakanie na jednej nodze, ale było za małolata o nawet nie wiem, czy to bezpieczne 🤪
@Sorbeciku, trzymam mocno kciuki, żeby ten dzień szybko minął ✊ Współczuję takiego syfu w pracy... Klienci, przełożeni czy współpracownicy?
@Prezesoowa, jak to: odpuścić? Może wprost zapytaj, czy PIP będzie takiego samego zdania, żeby odpuścić? Współczuję, Kochana 🫂 Do połowy lipca jeszcze kawałek, bądź dobrej myśli 😘 A jak ogólnie się czujesz po powrocie? Pomijając nienormalnego szefa 🙄
@Dropsiku, smutna piątka, też wczoraj zaliczyłam zgagę 🙄 Mam nadzieję, że to jakiś error, a nie norma, bo w poprzedniej ciąży w III trymestrze łykałam Gaviscon jak cukierki, a i tak nie pomagał. Dzięki za tip z migdałami ♥️Majlen, Prezesoowa, Liyss🧚🏻, Paima, Dropsik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEniana wrote:Hej, u mnie dużo się dzieje, nie pisze ale poczytuje.
Właśnie jadę na wizytę do Polic więc proszę o malutkie kciuki! Chociaż to taka wizyta zwykła pewnie nawet usg nie zrobią.
Prezesowa proszę o wpisanie wizyty na 23.07 to prywatnie więc będzie coś więcej.
Dzisiaj 16 tydzień ale strach nie mija i pewnie to się nie zmieni.
Trzymam kciukidaj znać po wizycie, może się uda jednak i zrobią usg?
Eniana lubi tę wiadomość