Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Prezesoowa wrote:Super ekstra! Ciotki mówiły, że tak będzie...
bardzo bardzo się cieszę Kochana!!
Wizyta w sobotę?Prezesoowa, Zaczarowan lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Ogólnie wszystko ok, ale niczego ciekawego się nie dowiedziałam - jedyne co, to słyszałam bicie serduszka ♥️ Ale też lekarka powiedziała, że "szybsze", a jak dopytywałam, czy coś jest nie tak, to powiedziała, że tego nie powiedziała i że to dopiero 18 tc (chyba w domyske, że tak może być).
Nie było mojego lekarza, ale powiem Wam, że Ci ludzie są naksymalm nieogarnięci. Tamten mi wpisał dwa porody fizjologiczne, więc jak ta lekarka zonscuzla blizna po cięciu, to była mocno zdziwiona. Z drugiej strony ona też nie lepsza, bo raz, że hemoglobinę już mam poniżej normy (fakt, nie jakoś dramatycznie, bo 11,, to ona, że wszystko jest ok 🙄 A dwa, że jak powiedziałam, że właśnie czuję takie twardnienia brzucha i spięcia macicy, to mi odpowiedziała, że w 18 tygodniu macica się nie spina 🙄🙄🙄 Wiem, że Pati i Zaczarowan dostały trochę inne informacje...
Podsumowując: czekam na wizytę u swojego gina jak na zbawienie. Trochę mnie martwi te szybsze bicie serduszka... Nawet nie wiem, jakie tętno się u niej odnotowało. Na szczęście mam w domu detektor i widzę, że raz jest szybsze, a raz zwalnia. Dziewczyny z detektorami: jak to u Was wygląda.
No, także tego... W moim przypadku NFZ to porażka 🙈 Jedyny plus to skierowania za free. -
Malinowysorbet wrote:Jestem juz po. Z usg 5+5. Jest pęcherzyk ciążowy i żółtkowy. Gin mówi, że wymiary wręcz idealne. Teraz czekamy na serduszko. Kolejna wizyta 13.07 na 13:20.
Mam się nie stresowac i unikać skupisk ludzi zeby nie złapać jakiegoś wirusa. A mężowi mowila, że ma mnie trzymać pod kloszem 😄
To teraz tylko wyłączyć mózg do tego czasu i będzie dobrze 😅
Pięknie ♥️♥️♥️ To teraz czekamy spokojnie do 13.07 🥰
Odpoczywaj, Kochana 😘 Mam nadzieję, że jest Ci troszkę lżej 🥺Malinowysorbet lubi tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Ehh.. współczuje mdłości, a może planujesz coś dla siebie dzisiaj zrobić, by polepszyć chociaż troszkę humorek? Może jakiś film czy coś? 😎
U mnie okej 😂 ale lenia mam..
Może dziś włączę sobie serial. Bo na razie od rana leżę sobie sama bo mąż w pracy, bez TV, okna zasłonięte i siedzę w tej ciemnicy 😂 i tęsknię za moim dobrym samopoczuciem psychiczny. Mam wrażenie, że teraz tylko się stresuje i nakręcam i przez to mam takie samopoczucie.
Leniuchuj kochana! A Ty masz jakieś plany na dziś?Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
nick nieaktualnySuzie wrote:Mam wrażenie, że na miesięcznym dziwny vibe się zrobił. Zawody, kto więcej badań zrobi, kto najwcześniej zacznie sikać…
Czasem zaglądam i też mam takie wrażenie. Jakoś odkąd się odłączyłyśmy to te wątki miesięczna podupadają, a szkoda... Myślałam, że może w kolejnym cyklu, po tej mojej wizycie, dołączę do jakiegoś wątku miesięcznego, ale widze, że mija się to z celem i byłoby tylko powodem kolejnych frustracjinotsobadd, Katsue lubią tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:Pięknie ♥️♥️♥️ To teraz czekamy spokojnie do 13.07 🥰
Odpoczywaj, Kochana 😘 Mam nadzieję, że jest Ci troszkę lżej 🥺Prezesoowa lubi tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
Sorbecie cudowne informacje 🥹 kropuś się zadomowił 🥹
Suzie no właśnie a starania to nie jest żaden wyścig.. Ja miałam w życiu osobę, która uważała, że tylko jej problemy są ważne i tylko ona w życiu ma ciężko a reszta ma lajt😂 I pamiętam, jak powiedziała mi, że ja jej nie rozumiem jak ona mocno cierpi po chłopaku z którym się widziała 2 razy a ja byłam akurat ledwo po zakończeniu 8 letniej relacji i to z narzeczonym. Ale to nic, bo ciężkie jest rozstanie z kolegą z 2 spotkań 😂 Zakończyłam tę znajomość bo toxic to było. A jak się widziałyśmy to ona tylko opowiadała kilka godzin o sobie.
Mummy najważniejsze, że masz skierowania i pójdziesz do swojego lekarza ♥️
Malinowysorbet, MummyYummy lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
-
Malinowysorbet wrote:Jestem juz po. Z usg 5+5. Jest pęcherzyk ciążowy i żółtkowy. Gin mówi, że wymiary wręcz idealne. Teraz czekamy na serduszko. Kolejna wizyta 13.07 na 13:20.
Mam się nie stresowac i unikać skupisk ludzi zeby nie złapać jakiegoś wirusa. A mężowi mowila, że ma mnie trzymać pod kloszem 😄
Suuuuuper! ❤️ Czekamy na serduszko, dbaj o siebie 🌞😊Malinowysorbet lubi tę wiadomość
-
Liyss ciesze się, że wyniki są dobre ❤️
Mummy lepiej poczekać, ze spokojnem na wizytę prywatna. Ci lekarze na NFZ są zazwyczaj odklejeni i potrafią niepotrzebnie nastraszyć 🙄 serduszko bije także wszystko jest dobrze, a to jak bije może też zależeć od wielu czynników jak Ty się czujesz, czy nie denerwujesz itp. 😙Liyss🧚🏻, MummyYummy lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
♥️♥️♥️ cudownie!!Malinowysorbet lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
MummyYummy wrote:Ogólnie wszystko ok, ale niczego ciekawego się nie dowiedziałam - jedyne co, to słyszałam bicie serduszka ♥️ Ale też lekarka powiedziała, że "szybsze", a jak dopytywałam, czy coś jest nie tak, to powiedziała, że tego nie powiedziała i że to dopiero 18 tc (chyba w domyske, że tak może być).
Nie było mojego lekarza, ale powiem Wam, że Ci ludzie są naksymalm nieogarnięci. Tamten mi wpisał dwa porody fizjologiczne, więc jak ta lekarka zonscuzla blizna po cięciu, to była mocno zdziwiona. Z drugiej strony ona też nie lepsza, bo raz, że hemoglobinę już mam poniżej normy (fakt, nie jakoś dramatycznie, bo 11,, to ona, że wszystko jest ok 🙄 A dwa, że jak powiedziałam, że właśnie czuję takie twardnienia brzucha i spięcia macicy, to mi odpowiedziała, że w 18 tygodniu macica się nie spina 🙄🙄🙄 Wiem, że Pati i Zaczarowan dostały trochę inne informacje...
Podsumowując: czekam na wizytę u swojego gina jak na zbawienie. Trochę mnie martwi te szybsze bicie serduszka... Nawet nie wiem, jakie tętno się u niej odnotowało. Na szczęście mam w domu detektor i widzę, że raz jest szybsze, a raz zwalnia. Dziewczyny z detektorami: jak to u Was wygląda.
No, także tego... W moim przypadku NFZ to porażka 🙈 Jedyny plus to skierowania za free.
Sama widzisz jaki jest poziom tych lekarzy… masakra.
Naprawdę szkoda tylko Twoich nerwów, na pewno jest wszystko w porządku tylko „specjalistka” sobie coś burknęła i nie pomyślała jak Ty to odbierzesz.
Posmyraj Niko od nas i czekamy na uspokajającą wizytę za tydzień ♥️
Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:Też mam pełno gratów i chciałabym wystawić, ale właśnie frustracja związana z tym pytaniami na olx czy na vinted mnie skutecznie zniechęca
Co jeszcze dokupujecie? Mała podekscytowana przed wyjazdem?
Cudownie się czyta jak się nią opiekujesz, widać, że dobrze się z tym czujeszPrezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
@Mummy @Malinowy cudnie, cieszę się, że dziś uslyszalyscie dobre wieści 🥰 Mummy, lekarz trochę niepoważny, straszy i nie tłumaczy o co cho 😒
Co do wątków miesięcznych, to ja na nie zupełnie nie zaglądam odkąd powstał ten wątek, ale jak pamiętam swoje początki na forum, to też byłam mega nakręcona i świata poza staraniami nie było. Dystans i otrzeźwienie przyszło po kilku miesiącach niepowodzeńMalinowysorbet, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
Teraz widzę, że miałam napisać sorbeciku a napisałam sorbecie i to tak oficjalnie brzmi 😂😂
MummyYummy lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
-
🥰🥰🥰
Za chwilę zobaczysz serduszko.
Cudnie ❤️Malinowysorbet lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMummyYummy wrote:Ogólnie wszystko ok, ale niczego ciekawego się nie dowiedziałam - jedyne co, to słyszałam bicie serduszka ♥️ Ale też lekarka powiedziała, że "szybsze", a jak dopytywałam, czy coś jest nie tak, to powiedziała, że tego nie powiedziała i że to dopiero 18 tc (chyba w domyske, że tak może być).
No, także tego... W moim przypadku NFZ to porażka 🙈 Jedyny plus to skierowania za free.
Nie denerwuj się słowami lekarki, która Was nie zna i nie widać jej szczególnego zaangażowania w tę wizytę :* Na pewno wszystko jest dobrze, a Twój lekarz zwróci uwagę na tę hemoglobineMummyYummy lubi tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:Ogólnie wszystko ok, ale niczego ciekawego się nie dowiedziałam - jedyne co, to słyszałam bicie serduszka ♥️ Ale też lekarka powiedziała, że "szybsze", a jak dopytywałam, czy coś jest nie tak, to powiedziała, że tego nie powiedziała i że to dopiero 18 tc (chyba w domyske, że tak może być).
Ehhhh współczuję takich lekarzy 😢
Mój lekarz na NFZ zapomniał mi podać immunoglobuliny w pierwszej ciąży 😫 taki tam drobiazg, można by było go pozwać za to... 😢
Ale już nie przyjmuje, o tyle dobrego, że nie wyrządzi komuś krzywdy👍