X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Teraz widzę, że miałam napisać sorbeciku a napisałam sorbecie i to tak oficjalnie brzmi 😂😂
    🤣Za bardzo się wszystkie lubimy na tym forum, żeby się obrażać za takie rzeczy 😁😙

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2024, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ,

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:25

Malinowysorbet, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorbeciku cudowną wiadomości 🤗 teraz same lukrowane i tęczowe momenty byle dotrwać do wizyty seruduszkowej 🥰❤️❤️

Malinowysorbet lubi tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2024, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:26

MummyYummy lubi tę wiadomość

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Jestem juz po. Z usg 5+5. Jest pęcherzyk ciążowy i żółtkowy. Gin mówi, że wymiary wręcz idealne. Teraz czekamy na serduszko. Kolejna wizyta 13.07 na 13:20.
    Mam się nie stresowac i unikać skupisk ludzi zeby nie złapać jakiegoś wirusa. A mężowi mowila, że ma mnie trzymać pod kloszem 😄

To teraz tylko wyłączyć mózg do tego czasu i będzie dobrze 😅

Wspaniale Kochana cudowne wieści 🥰

Malinowysorbet lubi tę wiadomość

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Oni te jabłka czymś smarują, żeby tak świeciły... kiedyś widziałam filmik, że komuś udało się to zmyć.

@Suzie, tak, niektóre jablka to jakby woskiem nacierane, mój Mąż to już mówi brzydko, że świecą się jak psu jajca (ale psy bardzo lubi) 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2024, 13:11

Prezesoowa, grazka0022 lubią tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mummy crazy lekarka Ci się trafiła-współczuję przeżyć 🫂❤️ najważniejsze,że dzidziulkowi bije serduszko i to najwaznijesze❤️❤️❤️

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Ogólnie wszystko ok, ale niczego ciekawego się nie dowiedziałam - jedyne co, to słyszałam bicie serduszka ♥️ Ale też lekarka powiedziała, że "szybsze", a jak dopytywałam, czy coś jest nie tak, to powiedziała, że tego nie powiedziała i że to dopiero 18 tc (chyba w domyske, że tak może być).

Nie było mojego lekarza, ale powiem Wam, że Ci ludzie są naksymalm nieogarnięci. Tamten mi wpisał dwa porody fizjologiczne, więc jak ta lekarka zonscuzla blizna po cięciu, to była mocno zdziwiona. Z drugiej strony ona też nie lepsza, bo raz, że hemoglobinę już mam poniżej normy (fakt, nie jakoś dramatycznie, bo 11,8), to ona, że wszystko jest ok 🙄 A dwa, że jak powiedziałam, że właśnie czuję takie twardnienia brzucha i spięcia macicy, to mi odpowiedziała, że w 18 tygodniu macica się nie spina 🙄🙄🙄 Wiem, że Pati i Zaczarowan dostały trochę inne informacje...

Podsumowując: czekam na wizytę u swojego gina jak na zbawienie. Trochę mnie martwi te szybsze bicie serduszka... Nawet nie wiem, jakie tętno się u niej odnotowało. Na szczęście mam w domu detektor i widzę, że raz jest szybsze, a raz zwalnia. Dziewczyny z detektorami: jak to u Was wygląda.

No, także tego... W moim przypadku NFZ to porażka 🙈 Jedyny plus to skierowania za free.

Dobrze, że usłyszałaś serduszko 😘😘 a coś mówiła o wymiarach? Jak duże jest maleństwo?

Co do serduszka, to nie znam się jakoś bardzo, ale to podobno normalne na tym etapie, że raz jest szybsze, raz wolniejsze i nie powinno to budzić niepokoju na tym etapie ciąży (tak mój gin mówi). Hmm.. co do stawania to dziwne, co Ci powiedziała. Macica to mięsień, który trenuje do porodu. Jedne mają szybciej te skurcze, a drugie trochę później lub o mniejszej/większej intensywności. Może rzeczywiście lepiej pogadać o tym z Twoim lekarzem prowadzącym 😂😂

Najważniejsze, że skierowanka na badanka są! ;*

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Tak,a teraz napisała innej dziewczynie, ze jak juz jest matką to ma łatwiej, bo jak sie nie uda to jedno dziecko juz i tak ma.

Jprdl 🙄 Właśnie odpisywałam @notsobadd, że z jednej strony jest mi jej trochę żal, zaliczyła zawód, ma prawo... Ale naprawdę mało komu udaje się w pierwszym cyklu. Ja znam dosłownie ze dwie osoby. Ale już mi jej nie żal!

Katsue, Prezesoowa, notsobadd lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Wlazłam tam i dobra telenowela, wciąga jak nie wiem :P

Kurczę, chyba też lecę sprawdzić 😅

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    @Suzie, tak, niektóre jablka to jakby woskiem nacierwne, mój Mąż to już mówi brzydko, że świecą się jak psu jajca (ale psy bardzo lubi) 🤭

Kocham ten tekst :D Też go czesto mowie :D

Start starania: Marzec 2024
    15 cykli:
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

04.06 - 🩸

📆
    I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
    13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Miałam dziś na lunch z wiosennej akademii kurczaka z ryżem, cukinią i porem w sosie z serka śmietankowego - ależ to było dobre 🤤 jakbym miała przy sobie drugą porcję to bym zjadła 🤣

🤤🤤🤤

Katsue lubi tę wiadomość

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie weszłam na miesięczny,bo w ogóle nie wchodzę i faktycznie 🤡
    💜🧡🤎Cieszę się,że jestem z Wami💛💚💙
    Wszystkie się wspieramy i kibicujemy❣️

Prezesoowa lubi tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2024, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:26

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Ehh lekarze czasami tylko nie potrzebnie wprowadzają niepokój. Mam wrażenie, że serio czasem nie pomyślą i walną jakiś głupi tekst. Problem polega na tym, że akurat oni powinni być szczególnie wyczuleni, bo jednak mają pacjentki w ciąży, którym stres wcale nie jest do niczego potrzebny. Na szczęście widzę że wizytę u prowadzącego masz za tydzień, to już niedługo ❤️ Niestety na NFZ to zależy na jakiego lekarza się trafi i czasem trzeba te wizyty traktować tylko jako darmowe badania i skierowania 😘

No i chyba tak właśnie zrobię, nawet rozważam, czy w ogóle nie zrezygnować, bo na przykład jak sprawdziłam cenę krzywej, to mi się nie opłaca dojeżdżać tak do labu 😅 Jeszcze czeka mnie kolejna wirusologia, ale tam jest chyba tylko powtórka HIV 🤔 Także nie wiem, czy nie odpuszczę, bo jednak trochę to było stresujące dziś...

• Suzie Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mummy, lekarka do kosza. 🤦🏻‍♀️

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣
    28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻

📆 Kalendarz wizyt
    22/8 - gin
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2024, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Kurczę, chyba też lecę sprawdzić 😅

No, ale nie wiem czy nie szkoda nerwów ciężarnej :P

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Sama widzisz jaki jest poziom tych lekarzy… masakra.
    Naprawdę szkoda tylko Twoich nerwów, na pewno jest wszystko w porządku tylko „specjalistka” sobie coś burknęła i nie pomyślała jak Ty to odbierzesz.
    Posmyraj Niko od nas i czekamy na uspokajającą wizytę za tydzień ♥️

No fakt, tak sobie walnęła, a ja już mam rozkminę 🙄 Żony ginekologów to mają dobrze 😅

Posmyrane od cioteczek 🥰

notsobadd lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2024, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Za pół godziny mam rozmowę śródroczną… wcześniej się nie stresowałam, ale teraz sram w gacie 😬

Trzymam kciuki Kochana! Na pewno wypadniesz dobrze :* - daj znać jak wrócisz i opowiedz nam jak było :)

Katsue lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Liyss ciesze się, że wyniki są dobre ❤️
    Mummy lepiej poczekać, ze spokojnem na wizytę prywatna. Ci lekarze na NFZ są zazwyczaj odklejeni i potrafią niepotrzebnie nastraszyć 🙄 serduszko bije także wszystko jest dobrze, a to jak bije może też zależeć od wielu czynników jak Ty się czujesz, czy nie denerwujesz itp. 😙

Wydaje mi się, że też ganianie tym detektorem po całym brzuchu zwyczajnie może wkurzyć bobasa 😅 I może stąd przyspieszone bicie serduszka... Niko czasem ucieka z jednej strony na drugą, więc na pewno kosztuje go to trochę wysiłku.

‹‹ 1252 1253 1254 1255 1256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ