SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2024, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:25

Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Vienna ale fajnie tam macie 🥹 odpoczywajcie!

Suzie i dobrze zrobiłaś. Ja ostatnio pousuwałam większość tych kont „dietetycznych” i hormonalnych bo już mnie wkurzały 😂 za dużo info i też z dużo sprzecznych informacji i każdy co innego mówi i człowiek może się pogubić.

Sorbeciku ✊🏻

Dostałam wyniki pappy i wszystko ok. Ogólnie spanie mnie bierze, najchętniej przespałabym czas do grudnia i pobudka na poród 🙈

W życiu tak to już bywa raz lepiej, raz gorzej u jakoś trzeba przetrwać. Ja nie widzę na to innej rady 😪 ja wczoraj znowu przepłakałam pół dnia 🙈 ale powoli do przodu, czekam na lepszy czas!

Bardzo się cieszę, że pappa jest ok! ♥️
    I trzymam kciuki za lepsze dni, nieustannie 🥹🤞🏻

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Na pewno pomógł mi psycholog. Nauczyłam się zauważać impulsy które prowadziły u mnie do takich zachowań obsesyjnych i jak je stopować. Z czasem tych impulsów było coraz mniej, aż same zanikły. Wiadomo dalej pojawiają się nowe sytuacje i tworzą się nowe impulsy. Wiedziałam, że jak zacznę się starać o dziecko to mogę znowu wpaść w taką nadmierną próbę kontroli. Ale byłam na to przygotowana i wiedziałam czego mogę się po sobie spodziewać, na co zwrócić uwagę i dzięki temu mogę dużo szybciej reagować 😅 Dużo czasu zajęło mi nauczenie się swojego organizmu, zauważanie znaków jakie mi wysyła. W sumie to dalej się go uczę, bo cały czas się zmieniam, moja sytuacja się zmienia. Kiedyś organizm wysyłał mi mnóstwo znaków, które były czerwonymi migającymi lampkami mówiącymi stop. A co ja robiłam. Szłam dalej z klapkami na oczach, udając że wszystko jest w porządku aż spadałam w dół. Teraz, gdy ciało wysyła mi jakieś alarmujące sygnały, nie bagatelizuję tego tylko szukam rozwiązania jak sobie pomóc.
    Ostatnio zaczęłam terapię u nowej terapeutki i jestem zachwycona (choć już zaliczyłam pierwsze zwątpienie i chęć rzucenia tego w piz*** 🤣). Najbardziej mi się podoba właśnie to, że ona często zwraca moją uwagę na to jakie mam odczucia w ciele w danej sytuacji. To mi bardzo pomaga właśnie w uczeniu się mojego organizmu i tego jakie sygnały mi wysyła ❤️

Jesteś bardzo silna i świadoma swoich zachowań, swojego organizmu ♥️ dla mnie to mega inspiracja 👏🏻
    Chodzisz na terapię stacjonarnie czy online?

Vienna lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Liyss! ❤️ Cieszę się, ż wyniki są dobre! 😎
    A jak się dzisiaj czujesz?

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Vienna ale fajnie tam macie 🥹 odpoczywajcie!

Suzie i dobrze zrobiłaś. Ja ostatnio pousuwałam większość tych kont „dietetycznych” i hormonalnych bo już mnie wkurzały 😂 za dużo info i też z dużo sprzecznych informacji i każdy co innego mówi i człowiek może się pogubić.

Sorbeciku ✊🏻

Dostałam wyniki pappy i wszystko ok. Ogólnie spanie mnie bierze, najchętniej przespałabym czas do grudnia i pobudka na poród 🙈

W życiu tak to już bywa raz lepiej, raz gorzej u jakoś trzeba przetrwać. Ja nie widzę na to innej rady 😪 ja wczoraj znowu przepłakałam pół dnia 🙈 ale powoli do przodu, czekam na lepszy czas!

Super, że wyniki git <3

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2025, 16:18

• PaulaG Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😍

Przepraszam ja lece wieczorami wasze info ale nie daje rady być tu ciagle i odpisywać bo po 1. Mój mozg tyle nie pamięta a 2. Przy tej dwójce nie mam czasu....

Mam nadzieje ze wizyty i dzieciaczki wszystkie okej. 🥰

Mam pytanie chyba do prezesoowej chociaz moze ktoś też bedzie wiedział. Biore omegamed optima start jest tam 400 zwyklego kwasu i 400 folianów. Czy kupić osobno foliany z solgara 400? Z tego co widze tutaj jest 400 albo 1000 tylko z solgara.. mam jeszcze na 60 dni tych z omegamed... podpowiedzcie bo nie wiem co robić :(

🇮🇪
    IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.

28cs - 05.2018 👱‍♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0

1 cs - 09.2019👱‍♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4

6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    Dzień dobry 😍

Przepraszam ja lece wieczorami wasze info ale nie daje rady być tu ciagle i odpisywać bo po 1. Mój mozg tyle nie pamięta a 2. Przy tej dwójce nie mam czasu....

Mam pytanie chyba do prezesoowej chociaz moze ktoś też bedzie wiedział. Biore omegamed optima start jest tam 400 zwyklego kwasu i 400 folianów. Czy kupić osobno foliany z solgara 400? Z tego co widze tutaj jest 400 albo 1000 tylko z solgara.. mam jeszcze na 60 dni tych z omegamed... podpowiedzcie bo nie wiem co robić :(

Z tego co wiem to nawet łączenie syntetyka z aktywnym powoduje, że się nie będzie dobrze wchłaniać. Lepiej osobno.

Prezesoowa, PaulaG lubią tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana 🥹 a dziś słabiej niż przez ostatnie dni. Mam wrażenie, że za dużo myślę o tych mdłościach i potem ze stresu też mam 🙈 a Ty jak się czujesz?

Powiem Wam, że nie na każdym wątku jest fajny vibe. Ja najbardziej lubię właśnie ten wątek i Winiary. Tu zawsze jest wsparcie i zrozumienie 🥹

Prezesoowa lubi tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️

Heparyna 💉/ Acard

preg.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha dajcie znać od której strony zacząć tam czytać 😂

Zaczarowan lubi tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorbeciku czekamy na dobre wieści 🤞🏻🤞🏻🤞🏻

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2024, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam na drugie śniadanie i myślałam, że tu już będą fotki bobasów, a tu nadal nic.. Mummy, Sorbeciku - czekamy na Was <3

Vienna lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cyrk na kółkach, dopiero wyszłam 🙄🙄🙄

• Zaczarowan Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Zaczarowana 🥹 a dziś słabiej niż przez ostatnie dni. Mam wrażenie, że za dużo myślę o tych mdłościach i potem ze stresu też mam 🙈 a Ty jak się czujesz?

Powiem Wam, że nie na każdym wątku jest fajny vibe. Ja najbardziej lubię właśnie ten wątek i Winiary. Tu zawsze jest wsparcie i zrozumienie 🥹

Ehh.. współczuje mdłości, a może planujesz coś dla siebie dzisiaj zrobić, by polepszyć chociaż troszkę humorek? Może jakiś film czy coś? 😎

U mnie okej 😂 ale lenia mam..

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulaG wrote:
    Dzień dobry 😍

Wiesz co, ja bym kupiła po prostu foliany, a tę mieszankę odłożyła na "kiedyś". Syntetyczny kwas foliowy może blokować przyswajanie się folianów i nie dotyczy to tylko osób z mutacją MTHFR. Ten 1000 folianów może nie być taki zły na czas ciąży :)

PaulaG lubi tę wiadomość

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz po. Z usg 5+5. Jest pęcherzyk ciążowy i żółtkowy. Gin mówi, że wymiary wręcz idealne. Teraz czekamy na serduszko. Kolejna wizyta 13.07 na 13:20.
    Mam się nie stresowac i unikać skupisk ludzi zeby nie złapać jakiegoś wirusa. A mężowi mowila, że ma mnie trzymać pod kloszem 😄

To teraz tylko wyłączyć mózg do tego czasu i będzie dobrze 😅

Prezesoowa, Leśneintro, Vienna, Suzie, MummyYummy, Liyss🧚🏻, Zaczarowan, notsobadd, Paima, Gregorka, Marzycielka, Pati2804, CoffeeDream, PaulaG, Dropsik lubią tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:

Mam wrażenie, że na miesięcznym dziwny vibe się zrobił. Zawody, kto więcej badań zrobi, kto najwcześniej zacznie sikać…

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2024, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Cyrk na kółkach, dopiero wyszłam 🙄🙄🙄

No i jak no i jak?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2024, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Jestem juz po. Z usg 5+5. Jest pęcherzyk ciążowy i żółtkowy. Gin mówi, że wymiary wręcz idealne. Teraz czekamy na serduszko. Kolejna wizyta 13.07 na 13:20.
    Mam się nie stresowac i unikać skupisk ludzi zeby nie złapać jakiegoś wirusa. A mężowi mowila, że ma mnie trzymać pod kloszem 😄

Super ekstra! Ciotki mówiły, że tak będzie... :D bardzo bardzo się cieszę Kochana!!

Wizyta w sobotę? :D

Malinowysorbet lubi tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:

<3 <3 <3

Malinowysorbet lubi tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
‹‹ 1250 1251 1252 1253 1254 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ