Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też sie zgadzam ja też! Ja zyje tą zasadą 80/20
I ona sie mi sprawdza, dla głowy głownie. Raz w tygodniu jem chipsy, w weekend wypije piwo lub dwa. Wprowadziłam sporo zdrowych nawyków, a sporo negatywnych po prostu ograniczyłam.
I wprowadziłam sport, z czego najbardziej sie ciesze
notsobadd lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
15 cykli:
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
04.06 - 🩸
📆
I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Prezesoowa wrote:Wrzuciła post o tym, że kobiety w ciąży nie powinny kupować owoców na targu, a w komentarzach ludzie zaczęli ją gnoić, więc się obraziła, że nie bedzie już wrzucać żadnych wartościowych treści
+ ktoś napisał, że w marketach też tak robią to foch, że tam jest sanepid 😎👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
28/7 - gin
29/7 - urofizjo
-
grazka0022 wrote:Ja też sie zgadzam ja też! Ja zyje tą zasadą 80/20
I ona sie mi sprawdza, dla głowy głownie. Raz w tygodniu jem chipsy, w weekend wypije piwo lub dwa. Wprowadziłam sporo zdrowych nawyków, a sporo negatywnych po prostu ograniczyłam.
My też mamy zasadę, że raz w tygodniu chipsy. I jest to zazwyczaj poniedziałek na nowy odcinek Rodu Smoka 🤣grazka0022 lubi tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
07/04 17+4, 223g 🐻
05/05 21+4, 493g 😱
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
28/7 - gin
29/7 - urofizjo
-
nick nieaktualnygrazka0022 wrote:Ja też sie zgadzam ja też! Ja zyje tą zasadą 80/20
Ja mam zasadę 50/50 -
nick nieaktualny
-
Prezesoowa wrote:Ale u nas czy na miesięcznym? bo ja chyba jestem matołek i nie wiem o co kaman
Chodzi o miesięczny
Jest tam dziewczyna, która zaczęła 1 cs (po poronieniu w zeszłym roku) i jest mocno rozżalona że się nie udało chociaż wszystkiego trzyma się sztywno, diety, supli, zero alko, ram godzinowych snu… I niestety mocno czuć tą frustrację po tekstach ze w 1 cyklu starań to powinni testować tylko Ci co „piją i palą bo tylko im się przecież udaje, a ona się tak trzyma wszystkiego i nic”. Dziewczyny oczywiście tam wylały kilka kubków zimnej wody, ale raczej bez odbioru.
I choć przykro mi jest jak się biedna z tym męczy to straciłam chęć tam zaglądać, bo czuję się wpędzana w poczucie winy 🤪👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualny
-
Suzie wrote:Na lipcowym czy jeszcze czerwcowy?
Lipcowy👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
grazka0022 wrote:Ja też sie zgadzam ja też! Ja zyje tą zasadą 80/20
Ja tak strzelam, że 70/30 u mnie 🤪
No i pięknie, że tyle już zrobiłaś 💋 nie ma co się wpędzać w poczucie winy za zjedzenie kiełbasy z grilla…
Jak Twoje samopoczucie po cło?👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Suzie wrote:+ ktoś napisał, że w marketach też tak robią to foch, że tam jest sanepid 😎
Truskawki kupione w Lidlu - pierwszy dzień piękne, na drugi dzień tymi dziurkami wychodziła zielona pleśń.
Truskawki z pola kupione w budzie pod sklepem - przepyszne przez kilka dni.
Może i jest sanepid tylko pytanie jakim syfem są pryskane owoce do marketów skoro są piękne i idealne tylko przez jeden dzień 😫👀👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Vienna wrote:I ja się z tym w pełni zgadzam. Mam taki charakter perfekcjonistki i czasem wpadam w takie błędne koło i jak się w porę nie zorientuję co robię to jest to dla mnie bardzo destrukcyjne 🫣 Kiedyś na studiach wpadłam w taką obsesje diety i odchudzania, która skończyła się niezłymi niedoborami. Potem po studiach obsesja na sport, która skończyła się kontuzją, że przez miesiąc leżałam w łóżku. Teraz już wiem kiedy zaczynam przesadzać i potrafię się stopować. Ale i tak jeszcze do niedawna leczyłam chroniczną bezsenność, która była wynikiem właśnie nadmiernej próby kontrolowania wszystkiego 😓
O, właśnie.
Jesteś idealnym przykładem jak to się może skończyć, choć baaaaardzo mi przykro, że takie miałaś przeżycia
Jak udało Ci się uciec od takiego błędnego koła?👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Truskawki kupione w Lidlu - pierwszy dzień piękne, na drugi dzień tymi dziurkami wychodziła zielona pleśń.
Truskawki z pola kupione w budzie pod sklepem - przepyszne przez kilka dni.
Może i jest sanepid tylko pytanie jakim syfem są pryskane owoce do marketów skoro są piękne i idealne tylko przez jeden dzień 😫👀
Tak samo jest z jabłkami, które w Biedrze wyglądają na takie błyszczące, śliczne itp. 🤣 mnie osobiście to obrzydza, bo wiem, że rzadko kiedy tak wyglada prawdziwe, zdrowe jabłko.Prezesoowa, notsobadd lubią tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Ja tak strzelam, że 70/30 u mnie 🤪
No i pięknie, że tyle już zrobiłaś 💋 nie ma co się wpędzać w poczucie winy za zjedzenie kiełbasy z grilla…
Jak Twoje samopoczucie po cło?
A jak na razie gites, raz miałam tylko dziwny zawrót głowy i musiałam usiąść, ale ogolnie nie czuje skutków ubocznych. Czasem mam kłucie jajników, wiec mam nadzieje,ze to oznaka, ze pracują tam sobieStart starania: Marzec 2024
15 cykli:
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
04.06 - 🩸
📆
I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
nick nieaktualnynotsobadd wrote:Chodzi o miesięczny
Jest tam dziewczyna, która zaczęła 1 cs (po poronieniu w zeszłym roku) i jest mocno rozżalona że się nie udało chociaż wszystkiego trzyma się sztywno, diety, supli, zero alko, ram godzinowych snu… I niestety mocno czuć tą frustrację po tekstach ze w 1 cyklu starań to powinni testować tylko Ci co „piją i palą bo tylko im się przecież udaje, a ona się tak trzyma wszystkiego i nic”. Dziewczyny oczywiście tam wylały kilka kubków zimnej wody, ale raczej bez odbioru.
I choć przykro mi jest jak się biedna z tym męczy to straciłam chęć tam zaglądać, bo czuję się wpędzana w poczucie winy 🤪
A to widziałam to... -
Zaczarowan wrote:Tak samo jest z jabłkami, które w Biedrze wyglądają na takie błyszczące, śliczne itp. 🤣 mnie osobiście to obrzydza, bo wiem, że rzadko kiedy tak wyglada prawdziwe, zdrowe jabłko.
Oni te jabłka czymś smarują, żeby tak świeciły... kiedyś widziałam filmik, że komuś udało się to zmyć.notsobadd, Zaczarowan, MummyYummy lubią tę wiadomość
👩29👨31
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
07/04 17+4, 223g 🐻
05/05 21+4, 493g 😱
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
28/7 - gin
29/7 - urofizjo
-
grazka0022 wrote:A jak na razie gites, raz miałam tylko dziwny zawrót głowy i musiałam usiąść, ale ogolnie nie czuje skutków ubocznych. Czasem mam kłucie jajników, wiec mam nadzieje,ze to oznaka, ze pracują tam sobie
I pewnie tak jest 🤞🏻
Mam nadzieję, że zdążysz z monitoringiem 🙈grazka0022 lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻