X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Nie no, czemu 😂
    Ale rozumiem, rozsądne :D

Chcemy tak wycyrklować, zebym na weselu była max w 6 miesiącu, czyli pewnie, grudzien, styczen, luty przerwa jakoś tak. Wiec mam 3/4 cykle w tym roku na zajście :D

Start starania: Marzec 2024
    15 cykli:
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

04.06 - 🩸

📆
    I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
    13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Dzień dobry dziewczynki! ❤️ Dobrego dnia dla każdej, kciukasy za dzisiejsze wizyty. Moja wizyta będzie głównie opierała się na zdobyciu skierowań, a i zobaczymy jak będzie ze zdjęciem. Oni mają kiepski sprzęt 🤔😂

Eniana przykro mi, że tak się nawarstwiło.. Może udałoby się to jakoś korzystniej zorganizować pod względem czasowym? :/ Dodatkowe wydatki, wiem że mogą być frustrujace. Trzymaj się kochana.. 🫂🫂

Suzie rozumiem, co aktualnie czujesz. Byłam w podobnej sytuacji, miałam i mam dalej PCOS, mogę ci tylko powiedzieć, że oprócz diety i leków, bardzo mi pomagało dbanie o siebie. Nie mówię tu o zabiegach spa (xd), a bardziej o stan psychiczny. Nie definiuj siebie pod względem PCOS. Je trzeba troszkę..hmm utulić, oswoić. Przyjąć, że jest i niesie za sobą pewne dolegliwości i trudności, ale nie jest to pewniak, że nie będziesz miała dzieci. Dodatkowo, jak już zdecydujecie się, by pójść do lekarza spec. się w PCOS, to napewno wspierająca będzie stymulacja. Aktualnie bierzesz suple i metforminę, a tego osobiście bym nie uznawała jako taki pewnik, że te cykle będą owulacyjne i trwające odpowiedni czas.

To są tylko takie moje przemyślenia z perspektywy osoby, którą dotyczył i wciąż dotyczy PCOS. Nie ma w tym żadnego nakazu, buziaki!

Ja to w 100% popieram. To trzeba po prostu oswoić, że tak jest i PCOS to nie są tylko kwestie płodności, ale generalna zmiana trybu zycia. I trzeba być wdzięcznym medycynie, że mamy w tej chwili coraz większą wiedzę o tym schorzeniu i wiemy jak można z nim walczyć, wprowadzać w remisję 🙏🏻
    Wczoraj przeczytałam na wątku miesięcznym jak ktoś wylał kubeł zimnej wody i bardzo mi się to spodobało. Całkowicie zdrowa para ma tylko 30% szans na zajście w ciążę w jednym konkretnym, stuprocentowo wykorzystanym cyklu. A gdyby wziąć i przebadać te pary, którym udało się w pierwszych 2-3 cyklach to u wielu na pewno znalazłoby się sporo nieprawidłowości w wynikach, które jednak nie przeszkodziły.

Nie zawsze starania to sprint, czasami musimy być gotowe na maraton. I trzeba rozkładać siły, bo nigdy niewiadomo jak długo przyjdzie nam biec po dziecko, nie możemy dopuścić żeby przed samą metą zabrakło nam sił :) :* Naprawdę @Suzie, jesteśmy z Toba!

Choć prawda jest taka, że piszę te wszystkie rzeczy ze spokojem bo jestem świeżo po @. Po owulacji znowu będę świrować i ćwiczyć pierd*lca i znowu cykl zatoczy koło 😂 taki los staraczki

Dropsik, Malinowysorbet, Prezesoowa, Zaczarowan lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję że jestem i żyje xd musiałam cis pilnie zjeść, wziąć zastrzyk I leki 🙈

Eniana rozumiem Twój stres , tyle przeszłaś a i tak co chwilę coś.. mam nadzieje że uda się ogarnąć Tobie te wszystkie sprawy i niedługo odetchniesz z ulgą ..😘🍀✊

Suzie nie znam się na pcos 🥺 tulę mocno 🫂 i przesyłam dużo siły i mam nadzieję że Twoje cykle się uregulują jak najszybciej ✊🍀

MummyYummy czekamy ✊🍀😘

Malinowysorbet jestem z Tobą ❤🍀✊

Prezesoowa, Malinowysorbet, Vienna, MummyYummy lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 14:41

Suzie lubi tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ja to w 100% popieram. To trzeba po prostu oswoić, że tak jest i PCOS to nie są tylko kwestie płodności, ale generalna zmiana trybu zycia. I trzeba być wdzięcznym medycynie, że mamy w tej chwili coraz większą wiedzę o tym schorzeniu i wiemy jak można z nim walczyć, wprowadzać w remisję 🙏🏻
    Wczoraj przeczytałam na wątku miesięcznym jak ktoś wylał kubeł zimnej wody i bardzo mi się to spodobało. Całkowicie zdrowa para ma tylko 30% szans na zajście w ciążę w jednym konkretnym, stuprocentowo wykorzystanym cyklu. A gdyby wziąć i przebadać te pary, którym udało się w pierwszych 2-3 cyklach to u wielu na pewno znalazłoby się sporo nieprawidłowości w wynikach, które jednak nie przeszkodziły.

Nie zawsze starania to sprint, czasami musimy być gotowe na maraton. I trzeba rozkładać siły, bo nigdy niewiadomo jak długo przyjdzie nam biec po dziecko, nie możemy dopuścić żeby przed samą metą zabrakło nam sił :) :* Naprawdę @Suzie, jesteśmy z Toba!

Choć prawda jest taka, że piszę te wszystkie rzeczy ze spokojem bo jestem świeżo po @. Po owulacji znowu będę świrować i ćwiczyć pierd*lca i znowu cykl zatoczy koło 😂 taki los staraczki

Wiesz, ja się tak pocieszam, że są ludzie co nic nie badają, niektóre wyniki mają gorsze niż ja, a i tak zachodzą. To mnie trzyma przy nadziei xd

Prezesoowa, Dropsik lubią tę wiadomość

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia
    ❌IO u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
    22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
    10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
    07/04 17+4, 223g 🐻
    28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
    05/05 21+4, 493g 😱
    26/05 24+4, 791g gościa 🤗
    23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
    07/07 30+4, 1924g 🫣

📆 Kalendarz wizyt
    28/7 - gin
    29/7 - urofizjo
    preg.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Wiesz, ja się tak pocieszam, że są ludzie co nic nie badają, niektóre wyniki mają gorsze niż ja, a i tak zachodzą. To mnie trzyma przy nadziei xd

Już Wam kiedyś tu opowiadałam, moja przyjaciółka odstawiła anty po 10 latach i za 2 cykle była w ciąży.
    Nie zbadała nic, pierwszy test zrobiła jak beta miała prawie 1000. Po tygodniu na zlecenie lekarza badanie TSH - ponad 16. Za miesiąc rodzi, dziecko zupełnie zdrowe… więc tak, zdecydowanie masz rację 😃

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2024, 09:50

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2024, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Chcemy tak wycyrklować, zebym na weselu była max w 6 miesiącu, czyli pewnie, grudzien, styczen, luty przerwa jakoś tak. Wiec mam 3/4 cykle w tym roku na zajście :D

🤞 🤞 🤞 3-4 cykle to całkiem sporo :)

Dropsik, grazka0022 lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Już Wam kiedyś tu opowiadałam, moja przyjaciółka odstawiła anty po 10 latach i za 2 cykle była w ciąży.
    Nie zbadała nic, pierwszy test zrobiła jak beta miała prawie 1000. Po tygodniu na zlecenie lekarza badanie TSH - ponad 16. Za miesiąc rodzi, dziecko zupełnie zdrowe… więc tak, zdecydowanie masz rację 😃

O cholera 😬

Dropsik lubi tę wiadomość

👩29👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia
    ❌IO u męża

⏸️05/01 🥰
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    07/04 17+4, 223g 🐻
    05/05 21+4, 493g 😱
    07/07 30+4, 1924g 🫣

📆 Kalendarz wizyt
    28/7 - gin
    29/7 - urofizjo
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2024, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:25

• Marzycielka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana wrote:
    Ja też, łapie mnie jakaś depresja i nie mogę spać :(

Mam to samo 😔 położę się i przewalam do późna 😔 za dużo myśli przychodzi do głowy, a jak w końcu zasnę to mam tak beznadziejne sny, że jeszcze się bardziej od nich męczę 🙄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2024, 09:55

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że musiałam zrobić selekcje kont hormonalnych/dietetycznych na IG. Zostawiłam te najprzyjaźniejsze. Niektóre dawały taki toxic vibe…

Dropsik, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩29👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia
    ❌IO u męża

⏸️05/01 🥰
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    07/04 17+4, 223g 🐻
    05/05 21+4, 493g 😱
    07/07 30+4, 1924g 🫣

📆 Kalendarz wizyt
    28/7 - gin
    29/7 - urofizjo
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2024, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

Pięknie to napisałaś <3

Kasia Więcej niż Hormony cały czas powtarza, że wyniki i ogólnie stan zdrowia nie musi być idealny, musi być tylko i aż wystarczający. A dążenie do tego ideału często odbija się nam czkawką i wychodzi coś zupełnie przeciwnego.

Czym więcej czytam i widzę to tym bardziej wierzę w moc naszych organizmów, że one doskonale wiedzą co robią. Nam się wydaje, że na nam na przekór, ale może one są tak zaprogramowane, żeby ograniczyć te straty w nas i szykują dla nas coś dobrego :)

A ten ostatni akapit no to cóż, cykl życia staraczki :D ja w tym cyklu mam spokój, wieczny PMS i nie męczą mnie żadne wymyślone objawy - przynajmniej tyle :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2024, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

Miała strasznie dużo szczęścia :P ja też zrobiłam pierwszą betę z wynikiem 1014, a dopiero w szpitalu po łyżeczkowaniu zbadali mi TSH, a tam 16... Miałam super lekarkę POZ i skierowała mnie pilnie do immunologa, która zleciła mi masę badań m.in. na zespół antyfosfolipidowy i wszystko wyszło super. Stwierdziła, że w takim razie musiało to być to TSH :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2024, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Powiem wam, że musiałam zrobić selekcje kont hormonalnych/dietetycznych na IG. Zostawiłam te najprzyjaźniejsze. Niektóre dawały taki toxic vibe…

I co usunęłaś?

• Suzie Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    I co usunęłaś?

Już kiedyś wspomnianą tutaj food_medicine_mk 🤣

Prezesoowa, Dropsik lubią tę wiadomość

👩29👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ brak cukrzycy ciążowej
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia
    ❌IO u męża

⏸️05/01 🥰
    10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
    07/04 17+4, 223g 🐻
    05/05 21+4, 493g 😱
    07/07 30+4, 1924g 🫣

📆 Kalendarz wizyt
    28/7 - gin
    29/7 - urofizjo
    preg.png
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 14:41

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2024, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Już kiedyś wspomnianą tutaj food_medicine_mk 🤣

No jest mocno specyficzna :P a to jak nadaje na inne dietetyczki, ale nie chce powiedzieć o kogo chodzi to mi zalatuje influ gównoburzą:P

Edit: i jeszcze mnie rozwaliło u niej, bo zapisałam się do newslettera i miał być dostępny bezpłatny ebook o Hashimoto i oczywiście to nie działa. Napisałam, że nie działa - zero reakcji. Ponownie wrzuciła na instastory o tym bezpłatny ebooku, wiec napisałam znowu to mi odpisała, że to nie działa i pracują nad tym i żeby spróbować za kilka dni. No to WTF - proponujesz coś ludziom co dwa dni co nie działa? :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2024, 10:06

• Vienna Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 16:17

Prezesoowa, Katsue, Malinowysorbet, Gregorka, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Malinowysorbet jestem już z Tobą myślami! 🤞🏻🤞🏻

Prezesoowa, Malinowysorbet lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2024, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Uff narobiłam. Ciśniecie od rana, a ja po wczorajszej wędrówce musiałam odespać 🤣

Dzień dobry 🌼
    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty dziś, a trochę ich jest. Mam nadzieję że zdążyłam na pociąg 😍 Niestety nie mam przekąsek, chyba się przejadłam wczoraj na grillu 😅Pozostanę póki co przy kawie❤️

Pokaż jeszcze jakieś widoczki z tego cudnego miejsca :)) a co było na grillu? i jakie plany macie na dzisiaj?

Vienna lubi tę wiadomość

‹‹ 1246 1247 1248 1249 1250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ