SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2024, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Dzięki dziewczyna za wszystkie wyrazy wsparcia, ale w obecnej chwili nie wierzę, że mój stan kiedykolwiek się polepszy. Brzuch okresowo boli, piersi spuchnięte (raz odpuchaja, a raz znowu puchną). Testy negatywne. Temperatury spadała a teraz znowu rośnie. Nie wierzę, że kiedykolwiek mi się poprawi. Mąż powiedział, żebyśmy poczekali do końca tygodnia, bo 2 dni spóźnienia to jeszcze nie spóźnienie. Ja już wiem, że okres będzie wywoływany znowu.
    Powiedział też, żeby do lekarza od pcos poczekać do jesieni, bo moja kuracja trwa dopiero miesiąc i on za wiele nie pomoże, bo przecież efekty są po ok. 3 miesiącach.
    Tak bardzo zazdroszczę wszystkim dziewczynom, że jak się ciąża nie udała to nowy cykl mają szybko i mogą próbować od nowa. A u mnie? Wywołany okres w maju, w czerwcu nic, mamy lipiec. Ostatni "swój" okres miałam w kwietniu. Płakać mi się chce na samą myśl. Nawet śniadania wczoraj nie zrobiłam i nie posprzątałam, bo złapał mnie taki dół, że nie miałam siły wstać. Chodzę jak tykająca bomba z której nic nie wynika. Ja naprawdę już uważam, że ja nie mogę mieć dzieci. I to pewnie jest jakaś kara dla mnie, bo przez poprzedni rok nie wiedziałam czy chcę dzieci, raz chciałam, raz nie chciałam. Potem chciałam i jednocześnie się bałam, aż w końcu stwierdziłam, ze chciałam mieć dzieci tylko strach mi nie pozwalał. No i teraz mam karę za takie głupie myślenia. Nie chciałam przecież wcześniej to teraz nie mogę mieć. Trzeba było od razu być zdecydowanym.

Kochanie, przytulam Cię bardzo mocno :* na wszystko niestety potrzeba czasu :( wiem, że jest to męczące i frustrujące, zwłaszcza, że tak o siebie dbasz i tyle robisz, żeby organizm działał tak jakbyś chciała.. Może warto byłoby porozmawiać z psychologiem? Przy PCOS mamy skłonności do depresji i kiepskiego nastroju, bo mieszające się hormony mocno wpływają na nasze samopoczucie psychicznie :(

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:49

Prezesoowa lubi tę wiadomość

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny 🍀
    Eniana przytulam Cię mocno, domyslam sie ze ta burza hormonów potrafi porządnie przytłoczyć. A kwestią wydatków to niestety taka ich zlosliwosc jak jedno się pojawi to za nim kolejne i wszystko na raz...🫂🫂

Suzie Ciebie również przytulam. Zwykły, regularny nieudany cykl potrafi zdołować i można popaść w rezygnację a co dopiero jak dojdą do tego leki, poboczne choroby i okres na ktory tez trzeba z niecierpliwoscia czekac ... masz kochanego męża, który ma rację co do supli. Zostaw to wszystko dzisiaj w cholere i skupcie się tylko na sobie 🫂🫂

Kciuki za dzisiejsze wizyty 🤞🍀 na swoją idę z mężem, inaczej bym chyba nie dala rady🥺....

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2024, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    Cześć dziewczyny 🍀
    Eniana przytulam Cię mocno, domyslam sie ze ta burza hormonów potrafi porządnie przytłoczyć. A kwestią wydatków to niestety taka ich zlosliwosc jak jedno się pojawi to za nim kolejne i wszystko na raz...🫂🫂

Suzie Ciebie również przytulam. Zwykły, regularny nieudany cykl potrafi zdołować i można popaść w rezygnację a co dopiero jak dojdą do tego leki, poboczne choroby i okres na ktory tez trzeba z niecierpliwoscia czekac ... masz kochanego męża, który ma rację co do supli. Zostaw to wszystko dzisiaj w cholere i skupcie się tylko na sobie 🫂🫂

Kciuki za dzisiejsze wizyty 🤞🍀 na swoją idę z mężem, inaczej bym chyba nie dala rady🥺....

Idziesz z mężem i całą armią ovusióstr - musi być dobrze :)

Malinowysorbet, Leśneintro, MummyYummy, Pati2804, Vienna, Gregorka lubią tę wiadomość

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Idziesz z mężem i całą armią ovusióstr - musi być dobrze :)
    O właśnie ❤️❤️

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Notsobadd – tak, to prawda, w poprzednim delikatnie piersi bolały, ale szybko odpuściły, teraz jest inaczej. Obyś miała rację, bo ja nadzieję już straciłam.

Prezesoowa – na razie się nie czuję gotowa na psychologa, całą pracę dałam radę wykonać sama, teraz trochę wierzę, że sobie poradzę. Chyba że już będzie bardzo źle to to rozważę <3

Leśneintro – też czytałam te wpisy. I się boję, że przez nie będę się głupio łudzić, że mi też pomoże xD

Malinowysorbet - <3 dzięki, my będziemy dzisiaj tam z Tobą. Musi być dobrze, tak jak Prezesowa mówi <3

Malinowysorbet lubi tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eniana, mam nadzieję, że wszystko się uda ogarnąć i pogodzić. Ja mam trzech lekarzy (regularnie )plus Endo (rzadziej) i wszyscy są na miejscu a już mi ciężko czasem te wizyty ogarnąć. Ty musisz dojeżdżać, mąż musi brać wolne. Cała ta logistyka jest na pewno dobijająca. Dodatkowo wydatki sie potęgują, ale dacie radę z tym. Co można to trzeba odpuścić i się nie zamartwiać.
    Mąż skoro chce zmiany to niech się rozgląda i sprawdzi na co można liczyć. Może akurat coś fajnego się trafi. Mój mąż często zmieniał pracę, ostatnio znowu coś wspomina. Ja bezrobotna 🙈 on chce zmieniać z bezpiecznej (leniwej) pracy na niewiadomo co, ale zawsze mu kibicuje, bo każda praca przyniosła lepszą kasę i jak zmieniał to wychodziło na plus :) Widzę, że w tej przez pewne zmiany nie czuje się komfortowo, więc nie chce żeby się męczył i poświęcał. To nikomu nie wychodzi na zdrowie.

Suzie, Ty jesteś zadaniowa i na pewno Cię to frustruje, że tyle wysiłku wkładasz i nie widzisz efektu. Ale jestem pewna, że zobaczysz,bo ta machina ruszyła i organizm w końcu zaskoczy. Daj sobie zgodę na to, że nie jest tak jak myślałaś, że będzie,ale to nadal nie jest patowa sytuacja. Jeszcze będzie pięknie 🤞

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2024, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapraszam wszystkie przekąski do pociągu ---> jedziemy do Mummy podglądać małego Niko :D

MummyYummy, grazka0022, Malinowysorbet, Leśneintro, Dropsik, Katsue, Pati2804, Vienna lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Zapraszam wszystkie przekąski do pociągu ---> jedziemy do Mummy podglądać małego Niko :D

Lecę z owsianką 😃

Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Dzień dobry 🥰 Melduję się z poczekalni 😊

Prezesoowa, Malinowysorbet lubią tę wiadomość

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry i miłego dnia! Kciuki za potrzebujące ✊🏻

Eniana tulę mocno, czasami życie rzuca kłody pod nogi.. mam nadzieję, że wszystko poukłada się u Was pomyślnie 🤞🏻

Suzie kochana przytulam Cię mocno 🫂 Ty jesteś bardzo silna, masz dużo determinacji, dbasz o dietę, ruch naprawdę Cię podziwiam. Wiadomo, że dla efektów potrzebny jest czas 🥹 A czasami po prostu trzeba wylać z siebie te wszystkie emocje. Dobrze, że masz wsparcie męża i dziś spędzacie razem czas. PCOS to menda ale da się z tym walczyć, wiem, że jest Ci trudno i współczuję, że tyle musisz czekać na okres😪 Moja kumpela też pcos miała tylko kilka okresów w ciągu roku i zaraz rodzi 🥹 Trzymam kciuki, jesteś silna babka 😘

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️

Heparyna 💉/ Acard

preg.png
  • Gregorka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzi🫂❤️ bardzo mocno przytulam. Wypłacz sie kochana, masz cudowne wsparcie w mężu❤️🫂

Suzie lubi tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • MummyYummy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wrote:
    Hej Kochane 😘 ja jednak jutro nie będę testować ... Po pierwsze czuję się totalnie na 🐒 Po drugie jak jutro zatestuję i wyjdzie negatywny, to i tak się będę łudzić, że może za wcześnie 🙄 zatestuję w swoje urodziny 5 lipca 😉 albo będę miała prezent albo powód do zapicia smutków 🙈 okres powinnam dostać najpóźniej 6, więc już tego 5 wszystko będzie jasne 🥰

Trzujm kciuki, żeby to jednak był prezent ✊

PS. Samopoczucie okresowe o niczym nie świadczy 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2024, 09:16

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienka piekne widoczki❤️🥰😍 trekking po górkach to moje klimaty😍

Vienna lubi tę wiadomość

2×IUI❌️
    IVF
    ❄️ 7/8 tydzien 💔
    Kolejna❔️❔️
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Ja chętnie coś zeżrem, więc siadam w barowym xD

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Dzień dobry 🥰 Melduję się z poczekalni 😊

Ciotki czekają obok 🤞🏻😍

Prezesoowa, MummyYummy lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, walnięta jestem, czytam wasze słowa wsparcie i znowu chce mi się płakać xD

Wiem, że potrzeba czasu, ale chciałam tylko żeby krwawa menda chociaż przyszła, a tak to dupa blada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2024, 09:00

Dropsik lubi tę wiadomość

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2024, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Ja chętnie coś zeżrem, więc siadam w barowym xD

Mam rurki z kremem waniliowym, chodź do mnie :D

MummyYummy, Katsue lubią tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 3 lipca 2024, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Mam rurki z kremem waniliowym, chodź do mnie :D

Idę 😎

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lipca 2024, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Nie no, walnięta jestem, czytam wasze słowa wsparcie i znowu chce mi się płakać xD

Wiem, że potrzeba czasu, ale chciałam tylko żeby krwawa menda chociaż przyszła, a tak to dupa blada

Ta blada dupka zaraz będzie umoczona w @ :)

notsobadd lubi tę wiadomość

‹‹ 1244 1245 1246 1247 1248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ