Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Hejka❤️
Dziś mam dzień z małą na dokupywanie ostatnich rzeczy na kolonie. Wczoraj wieczorem bawiłyśmy się fryzjera i trochę jej końce podcinałam,bo nie chciala w ogóle pójść na skrócenie. Efekt zadawalajacy🤗 💇♀️
Przy okazji jak jestem u rodziców to trochę rzeczy na olx powystawialam i jestem w szoku ile crazy pytań dostaje np wstawiłam określone rzeczy(mix) w danej cenie i wiadomość,a ile to wyjdzie za jedną sztukę 🫠 +wielu oszustów na blika. Trzeba wszędzie uważać 🥸
Kciuki za badające i wizytujące ❤️
Prezesoowa, Malinowysorbet, MummyYummy lubią tę wiadomość
2×IUI❌️
IVF
❄️ 7/8 tydzien 💔
Kolejna❔️❔️ -
nick nieaktualny
-
Suzie, współczuje Ci bardzo, bo sama to przed chwilą przerabiałam i wiem jakie beznadziejne jest to czekanie
Mam nadzieje, ze franca szybko przyjdzie. Ja wtedy dostałam po bieganiu, byłam we wtorek na koniach,w środe pojechałam biegać i jak wróciłam to już miałam plamienie,a od czwartku @ sie rozkreciła. Ale pamietam,ze ty mówiłaś,że na Ciebie to nie działa
Start starania: Marzec 2024
15 cykli:
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
04.06 - 🩸
📆
I procedura IVF - Rekovelle 7 jednostek, Orgalutran 0,25 mg 🤞🍀
13.06 - Podgląd pęcherzyków 🔍
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Eniana wrote:Może hormony, ale zaczynam błahe problemy podnosić do rangi najważniejszych na świecie. Najbardziej przytłaczają mnie te wizyty NFZ swoje, prywatnie swoje, ale nie mogę zrezygnować z żadnego:( na nfz potrzebuje drogich leków i badań no i najważniejsze porodu w miejscu gdzie powinni poradzić sobie z komplikacjami i interesuje ich moje samopoczucie. A prywatnie zdjęć usg i lekarza na miejscu w razie W. A wizyty zaczynają mi się pokrywać 23. Prywatnie 30 NFZ. Do tego wiadomo kasa... dojazdy i to że mąż musi brać wolne, a kończy już połowa urlopu za nim, zresztą też chciałby zmieniç pracę bo się e obecnej męczy, ale czy to jest czas na zmianę pracy. Do tego problemy z autem, okno w mieszkaniu do wymiany eh...
Pierwszy dzień na zwolnieniu i dopadają mnie niby błahostki jak by ktoś powiedział, ale nie mogę spać i to uczucie stresu w żołądku okropne
Kochana, przytulam Cię mocno 🫂 Wiem, że czasem organizacja potrafi przytłoczyć, ja też czasem mam problem z pogodzeniem wizyty na NFZ, na którą muszę dojechać z prywatną i badaniami, na które też dojeżdżam...
Przetrwamy to dla maluszków 🥰
Rzeczywiście, te urlopy też są męczące - ja na część wizyt dojeżdżam sama, ale mam zdecydowanie bliżej, niż Ty. Z sytuacją zawodową Męża też łączę się w presji - u mojego niespodziewane zmiany w firmie i z jednej strony fajnie, bo awans i ogromne możliwości rozwoju, a z drugiej widzę, że go to stresuje i już zaczynają się problemy z urlopami na badania prenatalne 🙄
Może potrzebujesz czasu, żeby przestawić się z tego trybu zawodowego na tryb zwolnienia? Wysyłam dużo siły 😘 -
Suzie wrote:Nie no, walnięta jestem, czytam wasze słowa wsparcie i znowu chce mi się płakać xD
Wiem, że potrzeba czasu, ale chciałam tylko żeby krwawa menda chociaż przyszła, a tak to dupa blada
Suzie, dostaniesz okres niedługo, zaufaj
Nawet ten płacz trochę o tym świadczy 🙈🙈🙈Prezesoowa, Leśneintro lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualnyGregorka wrote:Hejka❤️
Dziś mam dzień z małą na dokupywanie ostatnich rzeczy na kolonie. Wczoraj wieczorem bawiłyśmy się fryzjera i trochę jej końce podcinałam,bo nie chciala w ogóle pójść na skrócenie. Efekt zadawalajacy🤗 💇♀️
Przy okazji jak jestem u rodziców to trochę rzeczy na olx powystawialam i jestem w szoku ile crazy pytań dostaje np wstawiłam określone rzeczy(mix) w danej cenie i wiadomość,a ile to wyjdzie za jedną sztukę 🫠 +wielu oszustów na blika. Trzeba wszędzie uważać 🥸
Kciuki za badające i wizytujące ❤️
Też mam pełno gratów i chciałabym wystawić, ale właśnie frustracja związana z tym pytaniami na olx czy na vinted mnie skutecznie zniechęca
Co jeszcze dokupujecie? Mała podekscytowana przed wyjazdem?
Cudownie się czyta jak się nią opiekujesz, widać, że dobrze się z tym czujeszGregorka lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczynki! ❤️ Dobrego dnia dla każdej, kciukasy za dzisiejsze wizyty. Moja wizyta będzie głównie opierała się na zdobyciu skierowań, a i zobaczymy jak będzie ze zdjęciem. Oni mają kiepski sprzęt 🤔😂
Eniana przykro mi, że tak się nawarstwiło.. Może udałoby się to jakoś korzystniej zorganizować pod względem czasowym?Dodatkowe wydatki, wiem że mogą być frustrujace. Trzymaj się kochana.. 🫂🫂
Suzie rozumiem, co aktualnie czujesz. Byłam w podobnej sytuacji, miałam i mam dalej PCOS, mogę ci tylko powiedzieć, że oprócz diety i leków, bardzo mi pomagało dbanie o siebie. Nie mówię tu o zabiegach spa (xd), a bardziej o stan psychiczny. Nie definiuj siebie pod względem PCOS. Je trzeba troszkę..hmm utulić, oswoić. Przyjąć, że jest i niesie za sobą pewne dolegliwości i trudności, ale nie jest to pewniak, że nie będziesz miała dzieci. Dodatkowo, jak już zdecydujecie się, by pójść do lekarza spec. się w PCOS, to napewno wspierająca będzie stymulacja. Aktualnie bierzesz suple i metforminę, a tego osobiście bym nie uznawała jako taki pewnik, że te cykle będą owulacyjne i trwające odpowiedni czas.
To są tylko takie moje przemyślenia z perspektywy osoby, którą dotyczył i wciąż dotyczy PCOS. Nie ma w tym żadnego nakazu, buziaki!Prezesoowa, notsobadd, Vienna lubią tę wiadomość
-
Suzie wrote:Nie powiedziałabym tak nikomu, ale ja się tak źle czuje, że odkąd wstałam to ciągle płaczę. Ja już nie wierzę, że będzie dobrze.
Pójdę do tego lekarza pewnie tylko na chwilę obecną chyba trzeba czekać czy metformina zadziała, bo jakby np. dał coś na stymulację to się boję, że będzie za dużo przekombinowane na raz i nie będę wiedziała co zadziałało.
I ranek też zaczęłam od wielkiego płaczu. Odwołaliśmy wszystkie zajęcia z mężem, powiedział, że dzisiaj to w planach kocyk i przytulanie.
Suzie, bardzo mi przykro, że tak się czujesz 🫂
Nie pamiętam, czy jesteś pod opieką psychologa, ale wydaje mi się, że pomocne mogłoby okazać się spotkanie ze specjalistą. Poczucie tego, że nie masz siły wstać może być oczywiście chwilowe, ale myślę, że rozmowa z psychologiem dużo by dała. Ja też przechodziłam przez takie chwile, z innych powodów, ale to jest bardzo trudne, żeby samemu się podnieść, nawet z pomocą męża.
Jeśli chodzi o Twoje myśli, że nie możesz mieć dzieci - to nie jest prawda, to Twoje samopoczucie Ci je podsuwa. Wiem, że łatwo powiedzieć, ale, Suzie, Ty potrzebujesz czasu. Twój organizm potrzebuje czasu. Rozumiem, że to jest męczące, bo zmiana trybu życia to ogrom żmudnej pracy, ma której efekty trzeba poczekać, ale obiecuję Ci, że te efekty będą.
Będę upierdliwa z tym psychologiem, ale przemyśl to 😘Prezesoowa lubi tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Suzie, dostaniesz okres niedługo, zaufaj
Nawet ten płacz trochę o tym świadczy 🙈🙈🙈
W normalnych cyklach tak miałam: wielki ryk albo wielki wkurw, a na drugi dzień okres 😂Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy
❌ PCOS oraz bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
28/7 - gin
29/7 - urofizjo
-
Suzie wrote:Notsobadd – tak, to prawda, w poprzednim delikatnie piersi bolały, ale szybko odpuściły, teraz jest inaczej. Obyś miała rację, bo ja nadzieję już straciłam.
Prezesoowa – na razie się nie czuję gotowa na psychologa, całą pracę dałam radę wykonać sama, teraz trochę wierzę, że sobie poradzę. Chyba że już będzie bardzo źle to to rozważę
Leśneintro – też czytałam te wpisy. I się boję, że przez nie będę się głupio łudzić, że mi też pomoże xD
Malinowysorbet -dzięki, my będziemy dzisiaj tam z Tobą. Musi być dobrze, tak jak Prezesowa mówi
Doczytałam, rozumiem decyzję o psychologu 😘😘Suzie, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Zaczarowan wrote:Dzień dobry dziewczynki! ❤️ Dobrego dnia dla każdej, kciukasy za dzisiejsze wizyty. Moja wizyta będzie głównie opierała się na zdobyciu skierowań, a i zobaczymy jak będzie ze zdjęciem. Oni mają kiepski sprzęt 🤔😂
Eniana przykro mi, że tak się nawarstwiło.. Może udałoby się to jakoś korzystniej zorganizować pod względem czasowym?Dodatkowe wydatki, wiem że mogą być frustrujace. Trzymaj się kochana.. 🫂🫂
Suzie rozumiem, co aktualnie czujesz. Byłam w podobnej sytuacji, miałam i mam dalej PCOS, mogę ci tylko powiedzieć, że oprócz diety i leków, bardzo mi pomagało dbanie o siebie. Nie mówię tu o zabiegach spa (xd), a bardziej o stan psychiczny. Nie definiuj siebie pod względem PCOS. Je trzeba troszkę..hmm utulić, oswoić. Przyjąć, że jest i niesie za sobą pewne dolegliwości i trudności, ale nie jest to pewniak, że nie będziesz miała dzieci. Dodatkowo, jak już zdecydujecie się, by pójść do lekarza spec. się w PCOS, to napewno wspierająca będzie stymulacja. Aktualnie bierzesz suple i metforminę, a tego osobiście bym nie uznawała jako taki pewnik, że te cykle będą owulacyjne i trwające odpowiedni czas.
To są tylko takie moje przemyślenia z perspektywy osoby, którą dotyczył i wciąż dotyczy PCOS. Nie ma w tym żadnego nakazu, buziaki!
Dam sobie czas do końca wakacji, i tak w sierpniu (jeśli w ogóle zacznę nowy cykl xD) miałam mieć przerwę.Zaczarowan lubi tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
07/04 17+4, 223g 🐻
05/05 21+4, 493g 😱
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
28/7 - gin
29/7 - urofizjo
-
MummyYummy wrote:Suzie, bardzo mi przykro, że tak się czujesz 🫂
Nie pamiętam, czy jesteś pod opieką psychologa, ale wydaje mi się, że pomocne mogłoby okazać się spotkanie ze specjalistą. Poczucie tego, że nie masz siły wstać może być oczywiście chwilowe, ale myślę, że rozmowa z psychologiem dużo by dała. Ja też przechodziłam przez takie chwile, z innych powodów, ale to jest bardzo trudne, żeby samemu się podnieść, nawet z pomocą męża.
Jeśli chodzi o Twoje myśli, że nie możesz mieć dzieci - to nie jest prawda, to Twoje samopoczucie Ci je podsuwa. Wiem, że łatwo powiedzieć, ale, Suzie, Ty potrzebujesz czasu. Twój organizm potrzebuje czasu. Rozumiem, że to jest męczące, bo zmiana trybu życia to ogrom żmudnej pracy, ma której efekty trzeba poczekać, ale obiecuję Ci, że te efekty będą.
Będę upierdliwa z tym psychologiem, ale przemyśl to 😘
Na razie nie chcę. Nie mogłam wstać z bezsilności. Wiele bym dała, żeby mieć "monitorek", który będzie informował, kiedy będzie jaka faza cyklu i za ile dni będzie krwawienie. A tak to wiem, ze nic nie wiem.👩29👨31
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
07/04 17+4, 223g 🐻
05/05 21+4, 493g 😱
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
28/7 - gin
29/7 - urofizjo
-
Suzie wrote:Dam sobie czas do końca wakacji, i tak w sierpniu (jeśli w ogóle zacznę nowy cykl xD) miałam mieć przerwę.
Ooo my też w sierpniu przerwaU mnie to kwestie umowy
15 cykli:
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
04.06 - 🩸
📆
grazka0022 wrote:Ooo my też w sierpniu przerwa
U mnie to kwestie umowy
A u mnie Komunii w maju 🤣👩29👨31
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
⏸️05/01 🥰
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
07/04 17+4, 223g 🐻
05/05 21+4, 493g 😱
07/07 30+4, 1924g 🫣
📆 Kalendarz wizyt
28/7 - gin
29/7 - urofizjo
-
Suzie wrote:A u mnie Komunii w maju 🤣
Ja mocno licze na ten cykl, bo potem troche sie skomplikuje sprawa, bo zostanie nam wrzesien i pazdziernik, a potem dłuższa przerwa, bo we wrześniu 2025 ślub to wiadomoNie chciałabym rodzić 2 dni przed ślubem
15 cykli:
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
04.06 - 🩸
📆
grazka0022 wrote:Ja mocno licze na ten cykl, bo potem troche sie skomplikuje sprawa, bo zostanie nam wrzesien i pazdziernik, a potem dłuższa przerwa, bo we wrześniu 2025 ślub to wiadomo
Nie chciałabym rodzić 2 dni przed ślubem
Nie no, czemu 😂
Ale rozumiem, rozsądne👩29👨31
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
❌IO u męża
⏸️05/01 🥰