Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Majlen wrote:Sprawdzę jeszcze jednym testem niedługo, ale co do objawów, to czuję typowo owulacyjne 🧐
A jak śluz?👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Liyss🧚🏻 wrote:Już pytałam na Winiarach ale jeszcze chciałam Was podpytać 🥹
Odnośnie imion u nas w rodzinie kuzynowi rodzi się dziecko za 2 miesiące jakoś tak i dowiedzieliśmy się, jakie imię mają dla bobasa i to jest nasze imię 😂 Dosłownie razem na początku związku ustaliliśmy te imię i cios prosto w serce. Ale sobie pomyślałam, że w sumie dlaczego mamy rezygnować z czegoś co nam się podoba?
Naprawdę 6 lat temu wybraliśmy te imię i wszystkie inne imiona to szukane wręcz na siłę, no żadne nie podoba się tak jak te nasze wybrane. Z tym kuzynem widzę się raz na rok przy dobrych wiatrach. Nie wiem Wy zwracacie na to uwagę? Jak w rodzinie jest już jakieś imię wykorzystane? Jako ten „kuzyn” mielibyście jakiś żal albo pretensje czy olewka na to?
I tak, jeszcze nie znam płci, ale jeśli się zgodzi z tym co powiedziało 2 lekarzy to będzie ta płeć z tym imieniem właśnie 😆
Miałam taką akcję ze szwagierką... która jest okropna. I specjalnie mi na złość zrobiła.. a potem sie okazało że płeć jej sie zmieniła 🤣
Ps. Dałabym imię takie jakie chcecie... serio.Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.
28cs - 05.2018 👱♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0
1 cs - 09.2019👱♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4
6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2 -
Liyss🧚🏻 wrote:Vienna twój sen mnie rozwalił 😂 sen na jawie to był 🙈
Miałam kiedyś podobnie i myślałam, że ktoś nam się włamuje do drzwi ale bałam się iść i mąż musiał iść sprawdzić. Oczywiście nikt nie nie włamywał 😂
Mnie dziś w nocy obudziło pukanie... myśle kurde.. po czym słyszę tupotanie stópek. Mój syn kładzie sie do łóżka pytam co ty robisz? Bo on myślał że zamknęłam się z tatą w tamtym pokoju.... a mamy lozka obok siebie w jednym pokoju i mnie nie widział jak wstawał...
Ile razy wstawał w nocy i leciał do drugiego pokoju szukać siostry a ona spała obok niego.... 🤣Zbuntowana lubi tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.
28cs - 05.2018 👱♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0
1 cs - 09.2019👱♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4
6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2 -
Prezesoowa, elektro96, notsobadd, Dropsik, Liyss🧚🏻, Vienna, Pati2804, Malinowysorbet, Katsue, MummyYummy, ultramaryna_, Zaczarowan lubią tę wiadomość
👩29👨31
👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ stabilna niedoczynność tarczycy
❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
❌ hiperinsulinizm
✅ brak cukrzycy ciążowej
✅ jajowody drożne
✅ badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
10/02 9+4, CRL 2,76cm 😍
03/03 12+4, CRL 6,17cm, niskie ryzyka 🥹
10/03 13+4, prawdopodobnie chłopiec 👦
07/04 17+4, 223g 🐻
28/04 20+4, 397g potwierdzonego chłopaka 💙
05/05 21+4, 493g 😱
26/05 24+4, 791g gościa 🤗
23/06 28+4, 1223g kawalera 🕺
07/07 30+4, 1924g 🫣
28/07 33+4, 2505g małego mężczyzny 👶🏻
📆 Kalendarz wizyt
22/8 - gin
-
nick nieaktualny
-
Notsobaad, cały czas o tobie myślałam odkąd napisałaś, współczuję przeżycia, gratuluję, że dałaś radę i pamiętaj z każdym takim przeżyciem jesteś kolejny krok bliżej do swojego maleństwa ❤️ A ile trwa całe to badanie?
notsobadd lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
grazka0022 wrote:Notsobaad, cały czas o tobie myślałam odkąd napisałaś, współczuję przeżycia, gratuluję, że dałaś radę i pamiętaj z każdym takim przeżyciem jesteś kolejny krok bliżej do swojego maleństwa ❤️ A ile trwa całe to badanie?35 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Słoneczniki to moje ulubione kwiaty, skradłaś moje serce właśnie 🤭👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:A jak śluz?♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
❌️10 nieudanych cykli - w tym 4 z lamettą
🍀 11cs i 5 cykl z lamettą+ovitrelle ⏸️🌱🤰
• 1.03 beta hcg (13dpo) -- 222,70 --> 664,10 --> 1873,70
• 18.03 - z usg 6+5 CRL 0,75cm jest serduszko ❤️
• 16.04 - z usg 11+0 CRL 4,15cm ❤️
• 28.04 - I prenatalne super 🥰 z usg 12+2 CRL 5,82cm b.niskie ryzyka 🥹
• 02.06 - 18cm i 200 gramów 🐻
• 26.06 - II prenatalne wzorowo, 405g zdrowej dziewczynki 🩷
• 16.07 - 23+3, 663g malutkiej 🎀
• 05.08 - 26+3, wszystko b.dobrze, około 900g 🩷
○ cytologia i USG piersi, krzywa cukrowa ✅️
🗓
- badania: morfologia, mocz, toxoplazmoza
- 26.08 - wizyta ginekolog + III prenatalne
✨️2025 jest nasz!✨️ -
grazka0022 wrote:Notsobaad, cały czas o tobie myślałam odkąd napisałaś, współczuję przeżycia, gratuluję, że dałaś radę i pamiętaj z każdym takim przeżyciem jesteś kolejny krok bliżej do swojego maleństwa ❤️ A ile trwa całe to badanie?
Łącznie byłam w gabinecie pół godziny. Ale w tym była cała papierologia, przygotowanie sprzętu, USG najpierw i już po zabiegu opis i podsumowanie. Samo badanie ok. 10 minut. Założenie cewnika średnio przyjemne, jak mocny okres. No a potem takiego srogiego bólu dosłownie 2-3 min, więc nie jest to jakaś rzeź. Teraz czytam w opisie, że za pierwszym razem podała mi kontrast z soli fizjologicznej, dlatego było lepiej, a drugie wstrzyknięcie to już było 2 razy tyle pianki i to mnie rozwaliło.
Podsumowując: było chuj*wo, ale warto. Bo jestem o krok dalej w diagnostyce.
Na końcu siedzę taka zaryczana i mówię do niej: i ludzie jeszcze pani za to 800 zł płacą… aż się uśmiałyśmy 😂🤣Prezesoowa, Dropsik, Malinowysorbet, Pati2804, MummyYummy, Zaczarowan lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Łącznie byłam w gabinecie pół godziny. Ale w tym była cała papierologia, przygotowanie sprzętu, USG najpierw i już po zabiegu opis i podsumowanie. Samo badanie ok. 10 minut. Założenie cewnika średnio przyjemne, jak mocny okres. No a potem takiego srogiego bólu dosłownie 2-3 min, więc nie jest to jakaś rzeź. Teraz czytam w opisie, że za pierwszym razem podała mi kontrast z soli fizjologicznej, dlatego było lepiej, a drugie wstrzyknięcie to już było 2 razy tyle pianki i to mnie rozwaliło.
Na końcu siedzę taka zaryczana i mówię do niej: i ludzie jeszcze pani za to 800 zł płacą… aż się uśmiałyśmy 😂🤣notsobadd lubi tę wiadomość
35 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Ja tak miałam w zeszłym cyklu, niby mokro, ale śluz jakiś kremowy, a na drugi dzień już mega mega mokry i przezroczysty, także obserwuj się uważnie 🤪🤞🏻Majlen lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
elektro96 wrote:I to podejście bardzo mi się podoba ♥️ jeżeli to ma Cię przybliżyć do Twojego dzieciątka, to warto to wszystko wytrzymać
Tak, my kobiety jesteśmy niesamowite. Jak wyszłam dzisiaj do męża to prawie płakał ze mną, myślał że wynik zły. Powiedział, że jest ze mnie dumny, że robię dla nas takie rzeczy ♥️
Pochwal się jak mija Ci urlop, może jakaś nowa fotka Państwa urlopowiczów? 🤪Prezesoowa, Malinowysorbet, Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Łącznie byłam w gabinecie pół godziny. Ale w tym była cała papierologia, przygotowanie sprzętu, USG najpierw i już po zabiegu opis i podsumowanie. Samo badanie ok. 10 minut. Założenie cewnika średnio przyjemne, jak mocny okres. No a potem takiego srogiego bólu dosłownie 2-3 min, więc nie jest to jakaś rzeź. Teraz czytam w opisie, że za pierwszym razem podała mi kontrast z soli fizjologicznej, dlatego było lepiej, a drugie wstrzyknięcie to już było 2 razy tyle pianki i to mnie rozwaliło.
Na końcu siedzę taka zaryczana i mówię do niej: i ludzie jeszcze pani za to 800 zł płacą… aż się uśmiałyśmy 😂🤣03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
notsobadd wrote:Ja tak miałam w zeszłym cyklu, niby mokro, ale śluz jakiś kremowy, a na drugi dzień już mega mega mokry i przezroczysty, także obserwuj się uważnie 🤪🤞🏻♀️29 ♂️34
- styczeń 2024- odstawienie AH po 8 latach, brak owulacji 6msc, PCOS, stymulacja, drożność sono-hsg,
🗓
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Na końcu siedzę taka zaryczana i mówię do niej: i ludzie jeszcze pani za to 800 zł płacą… aż się uśmiałyśmy 😂🤣
Ja już się boję na to iść 😅, a mam dość wysoki próg bólu xd♀️29 ♂️34
🗓
✨️2025 jest nasz!✨️ -
nick nieaktualny
-
notsobadd wrote:Tak, my kobiety jesteśmy niesamowite. Jak wyszłam dzisiaj do męża to prawie płakał ze mną, myślał że wynik zły. Powiedział, że jest ze mnie dumny, że robię dla nas takie rzeczy ♥️
Pochwal się jak mija Ci urlop, może jakaś nowa fotka Państwa urlopowiczów? 🤪
Przesyłam ciepełko :
Dropsik, Prezesoowa, Gregorka, Paima, Vienna, MummyYummy, Majlen, Zimozielona, Leśneintro, Liyss🧚🏻, Zbuntowana, Speranza :), Pati2804, Zaczarowan lubią tę wiadomość
35 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia