X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dziewczyny pochwalę 🥹bo ostatnie tygodnie często narzekałam Wam, bo było mi ciężko.

Ogarnęłam się i byliśmy na 30 minutowym spacerze w parku. Coś pięknego 🥹♥️ Chciałabym więcej takich dni gdzie będę się lepiej czuć i swobodnie wyjdę z domu. Poczułam tą normalność 🥹

Zaczarowan, Malinowysorbet, Chmurka21, MummyYummy, Speranza :), Leśneintro, Katsue, ultramaryna_, Dropsik, notsobadd, elektro96, Pati2804, Prezesoowa lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Katsue to dobre info, że Cię nic nie wzięło 🥹😘

Niedoszlawielodzietna, nie wiem czy to dobry przykład ale ja w udanym cyklu akurat sama zaczęłam przyjmować acard po owulacji a potem lekarz mnie utwierdził, że dobrze zrobiłam.

Vienna kochanie tulę mocno 🫂🫂 może faktycznie znaleźć lekarza, który nie będzie tego bagatelizował i doradzi co zbadać i może zrobić pakiet na trombo. Kciuki ✊🏻

A ja się pochwalę, że dziś weszłam do kuchni i pomogłam mężowi w pizzy 😁 Dla mnie to duży krok, bo otwieranie lodówki i „gotowanie” było ciężkie 🙈

Zjadłam tylko kawałek ale powiem Wam, że dla mnie taka domowa pizza jest lepsza niż z pizzerii 🥹 a do tego sos wampirowy!
    IMG-0786.jpg

Dobrze słyszeć, że jest coraz lepiej ❤️

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna bardzo mi przykro, że Cię to spotyka 🥺🥺

Vienna lubi tę wiadomość

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    A ja się dziewczyny pochwalę 🥹bo ostatnie tygodnie często narzekałam Wam, bo było mi ciężko.

Ogarnęłam się i byliśmy na 30 minutowym spacerze w parku. Coś pięknego 🥹♥️ Chciałabym więcej takich dni gdzie będę się lepiej czuć i swobodnie wyjdę z domu. Poczułam tą normalność 🥹

Cieszę się kochana ❤️

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:

Obiadek, spacer, brzmi cudownie🥰 oby teraz już same takie dni były 🍀😊

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:

Liyss to super, ze u Ciebie lepiej ❤️

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Liyss, niesamowicie się cieszę, że jest u Ciebie poprawa 🥺♥️ Spacer i kulinarna próba w kuchni jednego dnia to naprawdę duży postęp 💪 Jestem pewna, że teraz będzie tylko lepiej 😘 Pamiętaj, żeby dać sobie czas, bo jutro możesz czuć się tak zwyczajnie zmęczona 😉 Ale to na pewno idzie w kierunku progresu!

Speranza :), Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2024, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Dropsik wszystko zrobione immunologia, wymazy, genetyka. Jestem przebadana od góry do dołu.

Na razie trzymam się tej krzepliwości. Chcę spróbować brać leki po owu. Może od dwóch kresek w moim przypadku po prostu nie jest wystarczająco. W przypadkach obu biochemow o ciąży wiedziałam jakieś 3-4 dni przed rozpoczęciem krwawienia i wtedy też włączyłam leki, no ale może to już było za późno. To jest jedyny trop w tym momencie. Już chyba byłam u wszystkich możliwych specjalistów, akurat jeżeli chodzi o badania to jestem ogarnięta. Jedyne co teraz to modyfikacja leczenia.
    I tak mam szczęście, że cokolwiek mi wyszło w tych badaniach, bo niestety w przypadku ponad 50% poronień nawracających nie znajduje się przyczyny problemu.

Wiem dziewczyny, że chcecie pomóc doradzając badania, no ale uwierzcie mi ja już dawno jestem dalej. Po drugim poronieniu zrobiłam wszystko co się dało i konsultowałam u naprawdę dobrych specjalistów. Teraz chętnie posłucham o ewentualnym leczeniu u Was w kierunku trombofilii i krzepliwości. Czy leczenie było włączane od dwóch kresek czy prewencyjnie już wcześniej?

Dropsik lubi tę wiadomość

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:
    @Dropsik wszystko zrobione immunologia, wymazy, genetyka. Jestem przebadana od góry do dołu.

Na razie trzymam się tej krzepliwości. Chcę spróbować brać leki po owu. Może od dwóch kresek w moim przypadku po prostu nie jest wystarczająco. W przypadkach obu biochemow o ciąży wiedziałam jakieś 3-4 dni przed rozpoczęciem krwawienia i wtedy też włączyłam leki, no ale może to już było za późno. To jest jedyny trop w tym momencie. Już chyba byłam u wszystkich możliwych specjalistów, akurat jeżeli chodzi o badania to jestem ogarnięta. Jedyne co teraz to modyfikacja leczenia.
    I tak mam szczęście, że cokolwiek mi wyszło w tych badaniach, bo niestety w przypadku ponad 50% poronień nawracających nie znajduje się przyczyny problemu.

Wiem dziewczyny, że chcecie pomóc doradzając badania, no ale uwierzcie mi ja już dawno jestem dalej. Po drugim poronieniu zrobiłam wszystko co się dało i konsultowałam u naprawdę dobrych specjalistów. Teraz chętnie posłucham o ewentualnym leczeniu u Was w kierunku trombofilii i krzepliwości. Czy leczenie było włączane od dwóch kresek czy prewencyjnie już wcześniej?

Wydaje mi się, że zależy od mutacji i od podejścia lekarza. Bo ja ogólnie brałam od owulacji i się akurat w tym cyklu udało ale jak byłam u lekarza to mówił, że mam brać Acard 150 przez cały miesiąc z przerwą na miesiączek a heparynę od owulacji.

NiedoszlaWielodzietna lubi tę wiadomość

11cs 🍀
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    age.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuję za miłe słowa 🥹
    Jutro odpoczynek 😂 bo w środę wychodzę do lekarza więc wyjście będzie zaliczone. Ale u nas w środę ma być 33 stopnie. Jednak wolę 20 😁

Speranza :), Prezesoowa lubią tę wiadomość

11cs 🍀
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    age.png
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienka, bardzo mi przykro... ❤️🫂

Vienna lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2024, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2024, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:31

ultramaryna_, Dropsik, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2024, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Dopiero wróciłam z zakupów, bo miałam rajd po Stonce, Lidlu, Auchanie i Action 🙈 ciągle gdzieś czegoś nie było🙈 oczywiście korzystając z okazji bycia w centrum handlowym nawiedziłam Hebe ORAZ Rosmanna gdzie nabyłam tonę testów, a potem uzupełniłam kolekcje w Action 🤣 no ale jakoś tego nie czuję, mam takie okresowe pobolewanie brzucha 🙄 dziwnie mi skacze ta temperatura, choc jestem pewna, ze mierze w tym samym miejscu.

Leśneintro też miała bóle okresowe 🤫

Malinowysorbet, MummyYummy, notsobadd lubią tę wiadomość

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Pisałam z moją lekarką i zrobię ten pakiet trombo, a z tymi badaniami 3dc mam się wstrzymać do kolejnego cyklu. Muszę jeszcze zrobić betę w piątek, żeby sprawdzić czy na pewno spada i mieć pewność że to nie cp. Ale progesteron jest tak niski że raczej gdziekolwiek jest ta ciąża, to się nie rozwinie. Co do powrotu do starań, ogólnie nie ma przeciwwskazań w następnym cyklu, ale najpierw po krwawieniu mam iść na usg i wtedy zobaczymy.

Mam niby umówioną wizytę na czwartek do lekarza. Ale to jest jakiś random, bo dalej jestem na wyjeździe. Umówiłam się wczoraj bo dalej mam te bóle w kroczu, i nie wiadomo czy tam nie ma płynu w zatoce douglasa. Zobaczę czy pójdę, zależy jak się będę czuła. Może do tego czasu przyjdzie miesiączka i będzie po wszystkim 🥺😓
    A lekarka zaproponowała jakieś leki? Cokolwiek, abyś czuła się bezpieczniej i „wspierana”, starając już w tym cyklu?
    Badałaś kiedyś, kochana, proga w 7dpo, czy masz niedomogę?

Katsue, kciuki za teściki 🤞

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • Paima Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Dopiero wróciłam z zakupów, bo miałam rajd po Stonce, Lidlu, Auchanie i Action 🙈 ciągle gdzieś czegoś nie było🙈 oczywiście korzystając z okazji bycia w centrum handlowym nawiedziłam Hebe ORAZ Rosmanna gdzie nabyłam tonę testów, a potem uzupełniłam kolekcje w Action 🤣 no ale jakoś tego nie czuję, mam takie okresowe pobolewanie brzucha 🙄 dziwnie mi skacze ta temperatura, choc jestem pewna, ze mierze w tym samym miejscu.

Większość z ciężarnych ma bóle okresowe.
    Ale nic nie mówię 🤭
    Rób tak, jak Ci serduszko podpowiada 😘

Speranza :), Malinowysorbet, Prezesoowa lubią tę wiadomość

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Dziewczyny dziękuję za miłe słowa 🥹
    Jutro odpoczynek 😂 bo w środę wychodzę do lekarza więc wyjście będzie zaliczone. Ale u nas w środę ma być 33 stopnie. Jednak wolę 20 😁

Nieźle ... 😬

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiedoszlaWielodzietna wrote:

Nie pamiętam co dokładnie Ci wyszło z tego pakietu DNA i czy rozszerzałaś diagnostykę jeszcze o kolejne badania pod tym kątem, ale acard 75 czy nawet 150 po owulacji a heparyna od kresek Cię nie zabije. Ja bym brała choćby na własną rękę. Sama przy Pai Homo brałam 75mg "na próbę" kilka cykli, ale u mnie okazało sie to bez znaczenia.

NiedoszlaWielodzietna lubi tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue, zapas testów mi się podoba 😁 Od kiedy zaczynamy oglądać osikane testy? 😜

Lyiss, dobrze czytać, że jest jakiś progres 💪 Przeczytałam dzisiaj historię jak para wymyśliła sobie imię dla dziecka jeszcze przed ciążą, a ostatnio ktoś z rodziny nazwał tak... Psa 🙃😐 Więc tym, że Twój daleki kuzyn zabrał wam imię się nie przejmuj, bo mogło być gorzej 😂😂 Od razu jak o tym przeczytałam to pomyślałam o Twoich ostatnich rozterkach.

Liyss🧚🏻, Speranza :), MummyYummy, Prezesoowa lubią tę wiadomość

• Paima Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Katsue, zapas testów mi się podoba 😁 Od kiedy zaczynamy oglądać osikane testy? 😜

Lyiss, dobrze czytać, że jest jakiś progres 💪 Przeczytałam dzisiaj historię jak para wymyśliła sobie imię dla dziecka jeszcze przed ciążą, a ostatnio ktoś z rodziny nazwał tak... Psa 🙃😐 Więc tym, że Twój daleki kuzyn zabrał wam imię się nie przejmuj, bo mogło być gorzej 😂😂 Od razu jak o tym przeczytałam to pomyślałam o Twoich ostatnich rozterkach.

Haha coś w tym jest.
    Sąsiedzi z domu na przeciw nazwali psa imieniem kuzynki mojej córki 😂😂
    Codziennie słyszę "L....." Jak wołają psa i jest to ciekawe doświadczenie 😄

12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
‹‹ 1312 1313 1314 1315 1316 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ