Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Prezesoowa wrote:Musiałabym przegrzebać 1500 screenów na telefonie to bym wrzuciła, o ile zapisałam

Generalnie chodzi o to, że przy PCOS progesteron może wychodzić pozytywny sugerując owulację ze względu na masę kiszących się w jajnikach komórek jajowych... No i nie można wykluczyć LUF, przy którym progesteron też będzie wychodził pozytywny, a owulacji nie było...
Zastanawiam się, czy jest sens badać cokolwiek 
👀👀👀 koniec z badaniami 😂
A tak się człowiek cieszył na tego proga po 20 😝
Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Majuna a jaka wyspa? Ale super, w Grecji gorąco 😁
Katsue a jak się czujesz? To chyba Ty pisałaś że czujesz, że Cię coś zbiera?😪 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKatsue wrote:Już odliczam minuty do 15… jem obiad i idę w kimę 😴😵💫
Zazdroszczę... U mnie jeszcze 37 minut, a potem muszę do rodziców jechać. Mąż dojeżdża powoli do domu, nie mogę się doczekać, aż go zobaczę, ale to dopiero około 18-19
Katsue, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnynotsobadd wrote:👀👀👀 koniec z badaniami 😂
A tak się człowiek cieszył na tego proga po 20 😝
No ja się ze swojego też cieszyłam, a to mogło nic nie być
odliczam do wizyty, jeszcze 2 tygodnie, ciekawe czy dostanę @ do tego czasu, zawsze cykle bezowulacyjne miałam krótkie a tu już 26 dc
-
Prezesoowa wrote:Paula, przy cukrzycy ciążowej CC to jest akurat najmniejszy problem. Zmierz sobie też parę razy glukozę na godzinę po posiłku i najlepiej umów się na wizytę do diabetologa, możesz poszukać jakiegoś, który prowadzi wizyty online z Polski.
Wiesz co miałam dopiero co krzywą cukrową w maju i była w normie jedynie chyba wlasnie na czczo ciut za duża. Po obciążeniu była ok. Metformine brałam raczej na insulinę i stłuszczoną wątrobę. Na razie zobacze co tutaj z tym zrobią. Metforminy wczoraj nie wzielam i biegunek nie było...
Co jeszcze jest niebezpiecze przy cukrzycy?🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.
28cs - 05.2018 👱♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0
1 cs - 09.2019👱♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4
6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2 -
nick nieaktualnyLeśneintro wrote:@prezesowa jak sytuacja z ksiegową?
Nie dostałam nadal żadnej odpowiedzi od niej, a była dziś cały dzień w pracy. Szefa za to nie było, może na niego czekała, żeby zadecydować co zrobić. Chyba nie wiedzą, że czym dłużej mnie przeciągają tym bardziej jestem zdeterminowana zrobić gnój
Leśneintro lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaulaG wrote:Wiesz co miałam dopiero co krzywą cukrową w maju i była w normie jedynie chyba wlasnie na czczo ciut za duża. Po obciążeniu była ok. Metformine brałam raczej na insulinę i stłuszczoną wątrobę. Na razie zobacze co tutaj z tym zrobią. Metforminy wczoraj nie wzielam i biegunek nie było...
Co jeszcze jest niebezpiecze przy cukrzycy?
Poczytaj sobie, ja nie będę Cię straszyć... Jeśli masz cukier w okolicy 100 to jest dużo za dużo jak na pierwszy trymestr
pilnuj mocno diety, może się unormuje
-
Suzie wrote:Aż sprawdziłam ogłoszenia w necie, są miejsca 3-4 km dalej, taki garaż to nam po nic

A macie chociaz ubezpieczenie od spalenia? Pozaru?🇮🇪
MummyYummy wrote:Miłego dnia, Dziewczyny 😘
PS. Chciałam tylko dać znać, że moja wizyta jest standardowo o nieludzkiej godzinie, bo o 21:30 - lekarz przesuwał mnie z środy. Także idźcie spać, miłe Panie 😊
U mnie to bedzie 20.30 a ja ide spać około północy dopiero. Ja będę 😍
MummyYummy lubi tę wiadomość
🇮🇪
Bardzo mi przykroVienna wrote:Niestety u mnie bez happy endu 🥺 Beta 15, prog 2.
Czyli raczej biochem 💔. Mam tylko nadzieję że tym razem to nie cp i już mnie nic nie zaskoczy🥺
Doradźcie mi proszę. W trzecim cs chciałam zrobić badania 3dc. Ale okazało się że trzeci nie przyszedł bo drugi zakończył się ciąża. Później po laparo nie chciałam robić, bo cały cykl miałam plamienie i uznałam że to może zaburzyć wyniki i tylko bez sensu mnie zestresuje. Czy teraz jak przyjdzie krwawienie to nie będzie to poronienie i też te wyniki mogą być zaburzone? Nie sądziłam, że zajdę w obie ciążę tak szybko, szkoda tylko że bez sukcesu 💔🥺
🙁 co do Twojego pytania, to nie znam niestety odpowiedzi
Vienna lubi tę wiadomość
-
Vienna wrote:Niestety u mnie bez happy endu 🥺 Beta 15, prog 2.
Czyli raczej biochem 💔. Mam tylko nadzieję że tym razem to nie cp i już mnie nic nie zaskoczy🥺
Doradźcie mi proszę. W trzecim cs chciałam zrobić badania 3dc. Ale okazało się że trzeci nie przyszedł bo drugi zakończył się ciąża. Później po laparo nie chciałam robić, bo cały cykl miałam plamienie i uznałam że to może zaburzyć wyniki i tylko bez sensu mnie zestresuje. Czy teraz jak przyjdzie krwawienie to nie będzie to poronienie i też te wyniki mogą być zaburzone? Nie sądziłam, że zajdę w obie ciążę tak szybko, szkoda tylko że bez sukcesu 💔🥺
Tak strasznie mi przykro 🥹 💔
Na logikę pewnie poczekałabym z badaniami 3dc do „normalnej” miesiączki, ale to już muszą dziewczyny bardziej doświadczone Ci podpowiedzieć…
A czy Ty robiłaś badania na trombofilie?
Vienna lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualnyVienna wrote:Niestety u mnie bez happy endu 🥺 Beta 15, prog 2.
Tak mi przykro
przytulam Cię bardzo bardzo mocno :*
Nie wiem czy są jakieś szczególne wskazania, ale ja bym raczej odczekała jeden cykl, zanim bym wykonała jakieś badania..
Vienna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLeśneintro wrote:A kiedy się zaczyna ten przetarg, o którym pisałaś? Do kiedy mają czas by się namyślić na poprawienie zasiłku?

19
a ja swój czas im daję do dnia, kiedy obydwoje będą w pracy - jeśli to będzie jutro to czekam do końca dnia pracy i w środę rano wysyłam wszystkie dokumenty plus korespondencję do ZUSu
Leśneintro, Malinowysorbet lubią tę wiadomość
-
Leśneintro wrote:Dziękuję, że pytasz

Test, który kupiłam w tamtym tygodniu, nadal leży nie zrobiony
Nie mam wielkich objawów, trochę mnie pobolewają cycki, trochę podbrzusze, ale przyznam że nawet bym chciała mieć jakieś mocniejsze, czułabym się spokojniejsza 🙈
No i mam mega wzdęty brzuch, wyglądam tragicznie i cisną mnie wszystkie spodnie
Za 2 tygodnie wizyta i z jednej strony się nie mogę doczekać, a z drugiej się jej trochę cykam 🙈
Mam to samo. Prawie zerowe objawy... trochę mdłości (ale mam takie często od 2 lat), lekkie czucie podbrzusza, cyce prawie nic, zachcianek zero... i mam wizyte tydzień później. Oby bylo u nas wszystko ok
Leśneintro, pp2018 lubią tę wiadomość
🇮🇪
Z Tobą to nie ma co zadzierać, go girl 💪🏻💪🏻Prezesoowa wrote:19
a ja swój czas im daję do dnia, kiedy obydwoje będą w pracy - jeśli to będzie jutro to czekam do końca dnia pracy i w środę rano wysyłam wszystkie dokumenty plus korespondencję do ZUSu 
Prezesoowa lubi tę wiadomość
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH