Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Prezesoowa wrote:Musiałabym przegrzebać 1500 screenów na telefonie to bym wrzuciła, o ile zapisałam
Generalnie chodzi o to, że przy PCOS progesteron może wychodzić pozytywny sugerując owulację ze względu na masę kiszących się w jajnikach komórek jajowych... No i nie można wykluczyć LUF, przy którym progesteron też będzie wychodził pozytywny, a owulacji nie było...Zastanawiam się, czy jest sens badać cokolwiek
👀👀👀 koniec z badaniami 😂
A tak się człowiek cieszył na tego proga po 20 😝Prezesoowa lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Majuna a jaka wyspa? Ale super, w Grecji gorąco 😁
Katsue a jak się czujesz? To chyba Ty pisałaś że czujesz, że Cię coś zbiera?😪Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKatsue wrote:Już odliczam minuty do 15… jem obiad i idę w kimę 😴😵💫
Zazdroszczę... U mnie jeszcze 37 minut, a potem muszę do rodziców jechać. Mąż dojeżdża powoli do domu, nie mogę się doczekać, aż go zobaczę, ale to dopiero około 18-19Katsue, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnynotsobadd wrote:👀👀👀 koniec z badaniami 😂
A tak się człowiek cieszył na tego proga po 20 😝
No ja się ze swojego też cieszyłam, a to mogło nic nie być
odliczam do wizyty, jeszcze 2 tygodnie, ciekawe czy dostanę @ do tego czasu, zawsze cykle bezowulacyjne miałam krótkie a tu już 26 dc -
Prezesoowa wrote:Paula, przy cukrzycy ciążowej CC to jest akurat najmniejszy problem. Zmierz sobie też parę razy glukozę na godzinę po posiłku i najlepiej umów się na wizytę do diabetologa, możesz poszukać jakiegoś, który prowadzi wizyty online z Polski.
Wiesz co miałam dopiero co krzywą cukrową w maju i była w normie jedynie chyba wlasnie na czczo ciut za duża. Po obciążeniu była ok. Metformine brałam raczej na insulinę i stłuszczoną wątrobę. Na razie zobacze co tutaj z tym zrobią. Metforminy wczoraj nie wzielam i biegunek nie było...
Co jeszcze jest niebezpiecze przy cukrzycy?🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.
28cs - 05.2018 👱♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0
1 cs - 09.2019👱♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4
6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2 -
nick nieaktualnyLeśneintro wrote:@prezesowa jak sytuacja z ksiegową?
Nie dostałam nadal żadnej odpowiedzi od niej, a była dziś cały dzień w pracy. Szefa za to nie było, może na niego czekała, żeby zadecydować co zrobić. Chyba nie wiedzą, że czym dłużej mnie przeciągają tym bardziej jestem zdeterminowana zrobić gnójLeśneintro lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaulaG wrote:Wiesz co miałam dopiero co krzywą cukrową w maju i była w normie jedynie chyba wlasnie na czczo ciut za duża. Po obciążeniu była ok. Metformine brałam raczej na insulinę i stłuszczoną wątrobę. Na razie zobacze co tutaj z tym zrobią. Metforminy wczoraj nie wzielam i biegunek nie było...
Co jeszcze jest niebezpiecze przy cukrzycy?
Poczytaj sobie, ja nie będę Cię straszyć... Jeśli masz cukier w okolicy 100 to jest dużo za dużo jak na pierwszy trymestrpilnuj mocno diety, może się unormuje
-
Suzie wrote:Aż sprawdziłam ogłoszenia w necie, są miejsca 3-4 km dalej, taki garaż to nam po nic
A macie chociaz ubezpieczenie od spalenia? Pozaru?🇮🇪
MummyYummy wrote:Miłego dnia, Dziewczyny 😘
PS. Chciałam tylko dać znać, że moja wizyta jest standardowo o nieludzkiej godzinie, bo o 21:30 - lekarz przesuwał mnie z środy. Także idźcie spać, miłe Panie 😊
U mnie to bedzie 20.30 a ja ide spać około północy dopiero. Ja będę 😍MummyYummy lubi tę wiadomość
🇮🇪
Vienna wrote:Niestety u mnie bez happy endu 🥺 Beta 15, prog 2.
Czyli raczej biochem 💔. Mam tylko nadzieję że tym razem to nie cp i już mnie nic nie zaskoczy🥺
Doradźcie mi proszę. W trzecim cs chciałam zrobić badania 3dc. Ale okazało się że trzeci nie przyszedł bo drugi zakończył się ciąża. Później po laparo nie chciałam robić, bo cały cykl miałam plamienie i uznałam że to może zaburzyć wyniki i tylko bez sensu mnie zestresuje. Czy teraz jak przyjdzie krwawienie to nie będzie to poronienie i też te wyniki mogą być zaburzone? Nie sądziłam, że zajdę w obie ciążę tak szybko, szkoda tylko że bez sukcesu 💔🥺🙁 co do Twojego pytania, to nie znam niestety odpowiedzi
Vienna lubi tę wiadomość
-
Vienna wrote:Niestety u mnie bez happy endu 🥺 Beta 15, prog 2.
Czyli raczej biochem 💔. Mam tylko nadzieję że tym razem to nie cp i już mnie nic nie zaskoczy🥺
Doradźcie mi proszę. W trzecim cs chciałam zrobić badania 3dc. Ale okazało się że trzeci nie przyszedł bo drugi zakończył się ciąża. Później po laparo nie chciałam robić, bo cały cykl miałam plamienie i uznałam że to może zaburzyć wyniki i tylko bez sensu mnie zestresuje. Czy teraz jak przyjdzie krwawienie to nie będzie to poronienie i też te wyniki mogą być zaburzone? Nie sądziłam, że zajdę w obie ciążę tak szybko, szkoda tylko że bez sukcesu 💔🥺
Tak strasznie mi przykro 🥹 💔
Na logikę pewnie poczekałabym z badaniami 3dc do „normalnej” miesiączki, ale to już muszą dziewczyny bardziej doświadczone Ci podpowiedzieć…
A czy Ty robiłaś badania na trombofilie?Vienna lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
nick nieaktualnyVienna wrote:Niestety u mnie bez happy endu 🥺 Beta 15, prog 2.
Doradźcie mi proszę. W trzecim cs chciałam zrobić badania 3dc. Ale okazało się że trzeci nie przyszedł bo drugi zakończył się ciąża. Później po laparo nie chciałam robić, bo cały cykl miałam plamienie i uznałam że to może zaburzyć wyniki i tylko bez sensu mnie zestresuje. Czy teraz jak przyjdzie krwawienie to nie będzie to poronienie i też te wyniki mogą być zaburzone? Nie sądziłam, że zajdę w obie ciążę tak szybko, szkoda tylko że bez sukcesu 💔🥺
Tak mi przykroprzytulam Cię bardzo bardzo mocno :*
Nie wiem czy są jakieś szczególne wskazania, ale ja bym raczej odczekała jeden cykl, zanim bym wykonała jakieś badania..Vienna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLeśneintro wrote:A kiedy się zaczyna ten przetarg, o którym pisałaś? Do kiedy mają czas by się namyślić na poprawienie zasiłku?
19a ja swój czas im daję do dnia, kiedy obydwoje będą w pracy - jeśli to będzie jutro to czekam do końca dnia pracy i w środę rano wysyłam wszystkie dokumenty plus korespondencję do ZUSu
Leśneintro, Malinowysorbet lubią tę wiadomość
-
Leśneintro wrote:Dziękuję, że pytasz
Test, który kupiłam w tamtym tygodniu, nadal leży nie zrobiony
Nie mam wielkich objawów, trochę mnie pobolewają cycki, trochę podbrzusze, ale przyznam że nawet bym chciała mieć jakieś mocniejsze, czułabym się spokojniejsza 🙈
No i mam mega wzdęty brzuch, wyglądam tragicznie i cisną mnie wszystkie spodnie
Za 2 tygodnie wizyta i z jednej strony się nie mogę doczekać, a z drugiej się jej trochę cykam 🙈
Mam to samo. Prawie zerowe objawy... trochę mdłości (ale mam takie często od 2 lat), lekkie czucie podbrzusza, cyce prawie nic, zachcianek zero... i mam wizyte tydzień później. Oby bylo u nas wszystko okLeśneintro, pp2018 lubią tę wiadomość
🇮🇪
Prezesoowa wrote:19
a ja swój czas im daję do dnia, kiedy obydwoje będą w pracy - jeśli to będzie jutro to czekam do końca dnia pracy i w środę rano wysyłam wszystkie dokumenty plus korespondencję do ZUSu
Prezesoowa lubi tę wiadomość