X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Vienna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 16:27

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki 😘😘

Mummy oczywiście, że będziemy z tobą! Może nawet pociąg przyjedzie? 😂🚂🚂😆

Vienna bardzo, ale to bardzo mi przykro.. :( Trzymaj się.. 😢😢

Chmurka trzymam kciuki żebyście znaleźli najlepsze rozwiązanie dla siebie! 🫂

Vienna, MummyYummy lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna strasznie mi przykro 🥺🫂🫂 z tymi badaniami myślę tak jak dziewczyny, że chyba lepiej odczekac jeden cykl ale to też dobrze skonsultować lekarzem...przytulam mocno 🥺🫂🫂

Vienna lubi tę wiadomość

03.24 💔 07.24💔👼🏼

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Mam w planie zrobić w następnym cyklu 🥺

Myślę, że może zacznij od tego, a potem przy następnej miesiaczce zrób badania z 3 dc? 🥹
    Oczywiście skonsultuj to z lekarzem, ale ja bym pewnie tak zrobiła. Bo ewidentnie z zajściem w ciążę nie masz żadnego problemu, a coś się dzieje po drodze 🥹
    Oby się okazało, że to tylko przykry przypadek…

A badałaś kiedyś trójkę tarczycową?

Vienna lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Niestety u mnie bez happy endu 🥺 Beta 15, prog 2.
    Czyli raczej biochem 💔. Mam tylko nadzieję że tym razem to nie cp i już mnie nic nie zaskoczy🥺

Doradźcie mi proszę. W trzecim cs chciałam zrobić badania 3dc. Ale okazało się że trzeci nie przyszedł bo drugi zakończył się ciąża. Później po laparo nie chciałam robić, bo cały cykl miałam plamienie i uznałam że to może zaburzyć wyniki i tylko bez sensu mnie zestresuje. Czy teraz jak przyjdzie krwawienie to nie będzie to poronienie i też te wyniki mogą być zaburzone? Nie sądziłam, że zajdę w obie ciążę tak szybko, szkoda tylko że bez sukcesu 💔🥺
    Strasznie mi przykro 😭🫂 Niestety, kochana, jeśli jeszcze nie pogłębiałaś badań, myślę, że to dobry moment. Pakiet trombo z testDNA robiłaś? Myślę, że z Twoją historią to Acard, prog już powinien być profilaktycznie, nawet bez badań… Nie daj sobie wmówić, że tak czasami bywa i idź do dobrego, rzetelnego lekarza.
    Po biochemicznej nie powinno być nic „zaburzone”, to zbyt wczesny etap, krawiwienie może przyjść nawet w dniu okresu.

Przytulam Ciebie mocno ❤️🫂

Vienna lubi tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2024, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:31

Vienna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2024, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, witam się z Wami. Jakoś się oswoiłam myślą, że ciąży nie ma. Nigdy nie udawało mi się zachodzić w pierwszym cyklu starań więc jakoś bez nadziei patrzę na ten cykl.

@Vienna mocno przytulam, to jest trudna droga ale ja wierzę że uda się znaleźć źródło problemu i zadziałać.

Mam do Was pytanie- idę do lekarza. Miałam wszystkie możliwe badania zrobione. Jedyne co to dwie mutacje heterozygotyczne mi wyszły z pakietu na trombo. I teraz tak- lekarz mi przepisała Clexane od dwóch kresek, tylko, że ja ciągle zachodzę w ciążę i już teraz drugi Biochem pod rząd (na Clexanie po pozytywnym teście). Czy jest sens naciskać na to aby profilaktycznie brała przynajmniej Acard przed pozytywnym testem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2024, 15:44

Vienna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2024, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:31

• Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue to dobre info, że Cię nic nie wzięło 🥹😘

Niedoszlawielodzietna, nie wiem czy to dobry przykład ale ja w udanym cyklu akurat sama zaczęłam przyjmować acard po owulacji a potem lekarz mnie utwierdził, że dobrze zrobiłam.

Vienna kochanie tulę mocno 🫂🫂 może faktycznie znaleźć lekarza, który nie będzie tego bagatelizował i doradzi co zbadać i może zrobić pakiet na trombo. Kciuki ✊🏻

A ja się pochwalę, że dziś weszłam do kuchni i pomogłam mężowi w pizzy 😁 Dla mnie to duży krok, bo otwieranie lodówki i „gotowanie” było ciężkie 🙈

Zjadłam tylko kawałek ale powiem Wam, że dla mnie taka domowa pizza jest lepsza niż z pizzerii 🥹 a do tego sos wampirowy!
    IMG-0786.jpg

NiedoszlaWielodzietna, Leśneintro, Katsue, pp2018, MummyYummy, Malinowysorbet, Prezesoowa, Zaczarowan, Pati2804 lubią tę wiadomość

Nadzieja to początek wszystkiego✨
    11cs 🍀
    19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
    09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
    28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
    17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
    26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
    24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
    06.08 córeczka waży 317g 🥰
    21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
    03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
    01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
    16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
    29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
    19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
    03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
    17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
    age.png
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Katsue to dobre info, że Cię nic nie wzięło 🥹😘

Niedoszlawielodzietna, nie wiem czy to dobry przykład ale ja w udanym cyklu akurat sama zaczęłam przyjmować acard po owulacji a potem lekarz mnie utwierdził, że dobrze zrobiłam.

Vienna kochanie tulę mocno 🫂🫂 może faktycznie znaleźć lekarza, który nie będzie tego bagatelizował i doradzi co zbadać i może zrobić pakiet na trombo. Kciuki ✊🏻

A ja się pochwalę, że dziś weszłam do kuchni i pomogłam mężowi w pizzy 😁 Dla mnie to duży krok, bo otwieranie lodówki i „gotowanie” było ciężkie 🙈

Zjadłam tylko kawałek ale powiem Wam, że dla mnie taka domowa pizza jest lepsza niż z pizzerii 🥹 a do tego sos wampirowy!
    IMG-0786.jpg
    Super, cieszę się, że jesteś krok bliżej do powrotu do jedzonka ❤️

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2024, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Liyss akurat wizytę mam już po owu, ale zrobię tak jak Ty już od tego cyklu. Raczej szanse na ciążę marne bo ja ciągle na delegacji, ale teoretycznie w dniu owu powinnam być w domu.

Zazwyczaj udawało mi się zachodzić w ciąże przy regularnym współżyciu, a nie tak o. No ale już jestem zdesperowana i chce zrobić coś inaczej już w tym cyklu

• Vienna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 16:27

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Tak, ale chyba nie znajdę teraz tych wyników. W styczniu robiłam i było wszystko git. Tsh pamiętam, że było 1,5. Wszystkie te ogólne wychodziły mi ładnie. Ferrytyna 70, wit.d 40. Miałam też usg tarczycy, brzucha. Co mi przyszło do głowy to starałam się ogarnąć przed staraniami i dupa 🥺Jednie B12 do podciągnięcia, bo było coś koło 300, ale od tego czasu suplementowałam metylowane wit b. Myślę że przejdę się do internisty, może mi się uda wyżebrać powtórkę tych badań ogólnych.

Faktycznie, te wyniki które piszesz brzmią naprawdę dobrze… naprawdę mi przykro, że znowu nie skończyło się pozytywnie 🥹
    Chyba serio poszłabym w badania na trombo teraz, coś jednak nie pozwala się temu kropkowi prawidłowo zagnieździć…

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2024, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Vienna ja sprawdziłabym trombo w pierwszej kolejności tak jak dziewczyny mówią.

Ewentualnie homocysteine jeszcze…

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Niestety u mnie bez happy endu 🥺 Beta 15, prog 2.
    Czyli raczej biochem 💔. Mam tylko nadzieję że tym razem to nie cp i już mnie nic nie zaskoczy🥺

Doradźcie mi proszę. W trzecim cs chciałam zrobić badania 3dc. Ale okazało się że trzeci nie przyszedł bo drugi zakończył się ciąża. Później po laparo nie chciałam robić, bo cały cykl miałam plamienie i uznałam że to może zaburzyć wyniki i tylko bez sensu mnie zestresuje. Czy teraz jak przyjdzie krwawienie to nie będzie to poronienie i też te wyniki mogą być zaburzone? Nie sądziłam, że zajdę w obie ciążę tak szybko, szkoda tylko że bez sukcesu 💔🥺

Tak bardzo mi przykro... Nie mam słów 🫂🫂🫂

Vienna lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Liyss, możesz być z siebie dumna, bo to duży krok 💪

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Vienka, ja też bym uderzyła w pakiet trombo. To jest ważne badanie, szczególnie w takiej sytuacji 🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2024, 16:21

• Vienna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia, 16:28

Dropsik lubi tę wiadomość

• Chmurka21 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Vienna Tak mi przykro, przytulam 💔💔💔

Vienna lubi tę wiadomość

👩30l.
    👱‍♂️33l.
    👩🏻‍🤝‍👨🏼od 2015r.
    👰🤵2021r.

Starania od 06.2023
    12cs

Ona: hormony, usg- wszystko w normie
    On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)

Walczymy dalej!
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna, tak bardzo mi przykro :( Dziewczyny dobrze mówią o tych badaniach.

Niedoszła wieodzielotna, może Clexane to za mało u Ciebie i trzeba głębiej kopać? Może immunologia, może stan zapalny endometrium? To tak na szybko mi przychodzi, pewnie przyczyn może być więcej. Jakaś przyczyna tych strat musi być, bo to juz nie przypadek.

Vienna, notsobadd lubią tę wiadomość

‹‹ 1311 1312 1313 1314 1315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ