Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2024, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:31

• Majuna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:56

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2024, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    O, ovu się naprawiło, już sugeruje, że dostanę okres w czwartek 🙄

Czyli będzie szybsze testowanie :D mam nieraz wrażenie, że czym więcej objawów ala ciążowych się wpisze tym bardziej Ovu skraca cykl :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2024, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majunko! Gdzie byłaś jak Cię nie było? Co u Ciebie? :)

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Może jeszcze jest czas? Kiedy zwykle miałaś owulki? w sensie, w którym dc?

Śluzu nie musi być dużo na zewnątrz, może go nie być wcale, bo on jest potrzebny w środku. Jeśli tam jest to jest super :) a co do owulaków to u mnie się robiły pozytywne w ciągu 24-36 godzin, więc na nie też jest jeszcze czas :) Testy nic a nic nie ciemnieją?

Mam nadzieję, że Twoja wizyta będzie konstruktywna i otrzymasz dobre wiadomości :*

Ja to chyba późno ogólnie, a nie mam pojęcia, bo dopiero w czerwcu byłam na monitoringu i był ten cykl bezowulacyjny.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2024, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2024, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Ja to chyba późno ogólnie, a nie mam pojęcia, bo dopiero w czerwcu byłam na monitoringu i był ten cykl bezowulacyjny.

A sprawdzałaś wcześniej jakoś owulacje? Temperatura? Owulaki? Pamiętam, że badałaś progesteron i był ok, ale ostatnio naczytałam się tyle o badaniu progesteronu, że już nie wierzę, że on potwierdza owulację :P

• Majuna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

nick nieaktualny, Dropsik, Liyss🧚🏻, elektro96 lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Dziewczyny, mam stresa przed jutrem :( W ogole nie czuje owulki, testy owu negatywne, brak śluzu tzn jest śluz, ale baaardzoo mało i tylko na papierze nie na majtkach. Boje sie ze leki nie podziałały i moja nadzieja pójdzie się walić :(
    Dzisiaj jak coś to 13 dc

Nie nastawiaj się negatywnie, zobaczysz jutro jak to wygląda :) Owulka może być jeszcze za kilka dni, spokojnie :)
    PS. U mnie owulaki nie wychodziły pozytywne nawet jak miałam owulacje potwierdzaną monitoringiem, więc… 😂

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A sprawdzałaś wcześniej jakoś owulacje? Temperatura? Owulaki? Pamiętam, że badałaś progesteron i był ok, ale ostatnio naczytałam się tyle o badaniu progesteronu, że już nie wierzę, że on potwierdza owulację :P

Coooo 🙈👀
    Gdzie i co czytałaś, też chce 😝

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Temp mierzyłam, ale mam problemy ze snem i czesto sie budzę w nocy to wiesz, nie miarodajne to było,a owulaki robią sobie ze mnie jajca :D Bo np w tamtym cyklu mi wyszły 16 dc pozytywny i w 25 dc :D Także wiem, ze nic nie wiem. No i raz proga to niby wyszło,że była owu, ale badałam go w sobotę a poniedziałek już miałam okres.

9 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Nie nastawiaj się negatywnie, zobaczysz jutro jak to wygląda :) Owulka może być jeszcze za kilka dni, spokojnie :)
    PS. U mnie owulaki nie wychodziły pozytywne nawet jak miałam owulacje potwierdzaną monitoringiem, więc… 😂

Właśnie czytałam gdzieś, że leki stymulujące mogą zaburzać te testy, ale nie wiem czy to prawda. Zobaczymy jutro :D

9 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2024, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Nooo chyba w piątek sprawdzę, chyba że gwiazda mnie nawiedzi wcześniej… 🥺🙄

Oby nie 🤞

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2024, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Jeju kobietki, przepraszam, teraz widzę, że to wygląda jak wbicie w wątek z tyłka. 😅

W zasadzie to wróciłam do pracy po urlopie, ale od poniedziałku zaczynam kolejny i lecę do Grecji się powygrzewać najprawdopodobniej. 🤭 Korzystam z ciepłych dni i tych mniej ciepłych.
    Staram się podczytywać co u Was, ale nie będę ukrywać, że ograniczam forum. Do tej pory były starania i moje życie obok, a powinno być odwrotnie. Czasem skakałam po tematach na forum, naczytałam się złych rzeczy i potem oczywiście się stresuję, że mnie też takie rzeczy spotkają, więc wolałam się trochę odciąć.

Niezmiennie każdej kibicuję! ❤

A my kibicujemy Tobie! Wpadnij czasem i daj znać co u Ciebie, brakuje tu Ciebie bardzo :) możemy liczyć na jakieś zdjęcia z urlopu dla nacieszenia oka? :D

• Majuna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

nick nieaktualny, Dropsik, notsobadd, nick nieaktualny, Liyss🧚🏻, MummyYummy, elektro96, Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2024, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Coooo 🙈👀
    Gdzie i co czytałaś, też chce 😝

Musiałabym przegrzebać 1500 screenów na telefonie to bym wrzuciła, o ile zapisałam :P

Generalnie chodzi o to, że przy PCOS progesteron może wychodzić pozytywny sugerując owulację ze względu na masę kiszących się w jajnikach komórek jajowych... No i nie można wykluczyć LUF, przy którym progesteron też będzie wychodził pozytywny, a owulacji nie było... :P Zastanawiam się, czy jest sens badać cokolwiek :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2024, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Temp mierzyłam, ale mam problemy ze snem i czesto sie budzę w nocy to wiesz, nie miarodajne to było,a owulaki robią sobie ze mnie jajca :D Bo np w tamtym cyklu mi wyszły 16 dc pozytywny i w 25 dc :D Także wiem, ze nic nie wiem. No i raz proga to niby wyszło,że była owu, ale badałam go w sobotę a poniedziałek już miałam okres.

No to czekamy na Twój jutrzejszy monitoring, zobaczymy co nam pokaże :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2024, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    ❤❤❤ wiadomo, coś tam wrzucę, żeby zdołować pracujące 😎😅

Takie dołowanie biorę na klatę :D

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Musiałabym przegrzebać 1500 screenów na telefonie to bym wrzuciła, o ile zapisałam :P

Generalnie chodzi o to, że przy PCOS progesteron może wychodzić pozytywny sugerując owulację ze względu na masę kiszących się w jajnikach komórek jajowych... No i nie można wykluczyć LUF, przy którym progesteron też będzie wychodził pozytywny, a owulacji nie było... :P Zastanawiam się, czy jest sens badać cokolwiek :D
    Może dlatego mówi się, że najpewniejszym potwierdzeniem owulacji jest ciąża 🤡

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2024, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Może dlatego mówi się, że najpewniejszym potwierdzeniem owulacji jest ciąża 🤡

Mówiło się jeszcze o monitoringu, ale tyle co się naczytałam na tym forum o niewydarzonych lekarzach to chyba tez czas o tym zapomnieć :P

Dropsik lubi tę wiadomość

‹‹ 1309 1310 1311 1312 1313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ