X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2024, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:31

• Majuna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2024, 20:56

"A nadzieja zawieść nie może..."🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2024, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    O, ovu się naprawiło, już sugeruje, że dostanę okres w czwartek 🙄

Czyli będzie szybsze testowanie :D mam nieraz wrażenie, że czym więcej objawów ala ciążowych się wpisze tym bardziej Ovu skraca cykl :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2024, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majunko! Gdzie byłaś jak Cię nie było? Co u Ciebie? :)

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Może jeszcze jest czas? Kiedy zwykle miałaś owulki? w sensie, w którym dc?

Śluzu nie musi być dużo na zewnątrz, może go nie być wcale, bo on jest potrzebny w środku. Jeśli tam jest to jest super :) a co do owulaków to u mnie się robiły pozytywne w ciągu 24-36 godzin, więc na nie też jest jeszcze czas :) Testy nic a nic nie ciemnieją?

Mam nadzieję, że Twoja wizyta będzie konstruktywna i otrzymasz dobre wiadomości :*

Ja to chyba późno ogólnie, a nie mam pojęcia, bo dopiero w czerwcu byłam na monitoringu i był ten cykl bezowulacyjny.

Prezesoowa lubi tę wiadomość

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2024, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:31

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2024, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Ja to chyba późno ogólnie, a nie mam pojęcia, bo dopiero w czerwcu byłam na monitoringu i był ten cykl bezowulacyjny.

A sprawdzałaś wcześniej jakoś owulacje? Temperatura? Owulaki? Pamiętam, że badałaś progesteron i był ok, ale ostatnio naczytałam się tyle o badaniu progesteronu, że już nie wierzę, że on potwierdza owulację :P

• Majuna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Prezesoowa, Dropsik, Liyss🧚🏻, elektro96 lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Dziewczyny, mam stresa przed jutrem :( W ogole nie czuje owulki, testy owu negatywne, brak śluzu tzn jest śluz, ale baaardzoo mało i tylko na papierze nie na majtkach. Boje sie ze leki nie podziałały i moja nadzieja pójdzie się walić :(
    Dzisiaj jak coś to 13 dc

Nie nastawiaj się negatywnie, zobaczysz jutro jak to wygląda :) Owulka może być jeszcze za kilka dni, spokojnie :)
    PS. U mnie owulaki nie wychodziły pozytywne nawet jak miałam owulacje potwierdzaną monitoringiem, więc… 😂

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    A sprawdzałaś wcześniej jakoś owulacje? Temperatura? Owulaki? Pamiętam, że badałaś progesteron i był ok, ale ostatnio naczytałam się tyle o badaniu progesteronu, że już nie wierzę, że on potwierdza owulację :P

Coooo 🙈👀
    Gdzie i co czytałaś, też chce 😝

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:

Temp mierzyłam, ale mam problemy ze snem i czesto sie budzę w nocy to wiesz, nie miarodajne to było,a owulaki robią sobie ze mnie jajca :D Bo np w tamtym cyklu mi wyszły 16 dc pozytywny i w 25 dc :D Także wiem, ze nic nie wiem. No i raz proga to niby wyszło,że była owu, ale badałam go w sobotę a poniedziałek już miałam okres.

9 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Nie nastawiaj się negatywnie, zobaczysz jutro jak to wygląda :) Owulka może być jeszcze za kilka dni, spokojnie :)
    PS. U mnie owulaki nie wychodziły pozytywne nawet jak miałam owulacje potwierdzaną monitoringiem, więc… 😂

Właśnie czytałam gdzieś, że leki stymulujące mogą zaburzać te testy, ale nie wiem czy to prawda. Zobaczymy jutro :D

9 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2024, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Nooo chyba w piątek sprawdzę, chyba że gwiazda mnie nawiedzi wcześniej… 🥺🙄

Oby nie 🤞

Katsue lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2024, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    Jeju kobietki, przepraszam, teraz widzę, że to wygląda jak wbicie w wątek z tyłka. 😅

W zasadzie to wróciłam do pracy po urlopie, ale od poniedziałku zaczynam kolejny i lecę do Grecji się powygrzewać najprawdopodobniej. 🤭 Korzystam z ciepłych dni i tych mniej ciepłych.
    Staram się podczytywać co u Was, ale nie będę ukrywać, że ograniczam forum. Do tej pory były starania i moje życie obok, a powinno być odwrotnie. Czasem skakałam po tematach na forum, naczytałam się złych rzeczy i potem oczywiście się stresuję, że mnie też takie rzeczy spotkają, więc wolałam się trochę odciąć.

Niezmiennie każdej kibicuję! ❤

A my kibicujemy Tobie! Wpadnij czasem i daj znać co u Ciebie, brakuje tu Ciebie bardzo :) możemy liczyć na jakieś zdjęcia z urlopu dla nacieszenia oka? :D

• Majuna Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Prezesoowa, Dropsik, notsobadd, Katsue, Liyss🧚🏻, MummyYummy, elektro96, Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2024, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Coooo 🙈👀
    Gdzie i co czytałaś, też chce 😝

Musiałabym przegrzebać 1500 screenów na telefonie to bym wrzuciła, o ile zapisałam :P

Generalnie chodzi o to, że przy PCOS progesteron może wychodzić pozytywny sugerując owulację ze względu na masę kiszących się w jajnikach komórek jajowych... No i nie można wykluczyć LUF, przy którym progesteron też będzie wychodził pozytywny, a owulacji nie było... :P Zastanawiam się, czy jest sens badać cokolwiek :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2024, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Temp mierzyłam, ale mam problemy ze snem i czesto sie budzę w nocy to wiesz, nie miarodajne to było,a owulaki robią sobie ze mnie jajca :D Bo np w tamtym cyklu mi wyszły 16 dc pozytywny i w 25 dc :D Także wiem, ze nic nie wiem. No i raz proga to niby wyszło,że była owu, ale badałam go w sobotę a poniedziałek już miałam okres.

No to czekamy na Twój jutrzejszy monitoring, zobaczymy co nam pokaże :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2024, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majuna wrote:
    ❤❤❤ wiadomo, coś tam wrzucę, żeby zdołować pracujące 😎😅

Takie dołowanie biorę na klatę :D

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2024, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Musiałabym przegrzebać 1500 screenów na telefonie to bym wrzuciła, o ile zapisałam :P

Generalnie chodzi o to, że przy PCOS progesteron może wychodzić pozytywny sugerując owulację ze względu na masę kiszących się w jajnikach komórek jajowych... No i nie można wykluczyć LUF, przy którym progesteron też będzie wychodził pozytywny, a owulacji nie było... :P Zastanawiam się, czy jest sens badać cokolwiek :D
    Może dlatego mówi się, że najpewniejszym potwierdzeniem owulacji jest ciąża 🤡

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2024, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Może dlatego mówi się, że najpewniejszym potwierdzeniem owulacji jest ciąża 🤡

Mówiło się jeszcze o monitoringu, ale tyle co się naczytałam na tym forum o niewydarzonych lekarzach to chyba tez czas o tym zapomnieć :P

Dropsik lubi tę wiadomość

‹‹ 1309 1310 1311 1312 1313 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ