Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Prezesoowa wrote:Może jeszcze jest czas? Kiedy zwykle miałaś owulki? w sensie, w którym dc?
Śluzu nie musi być dużo na zewnątrz, może go nie być wcale, bo on jest potrzebny w środku. Jeśli tam jest to jest supera co do owulaków to u mnie się robiły pozytywne w ciągu 24-36 godzin, więc na nie też jest jeszcze czas
Testy nic a nic nie ciemnieją?
Mam nadzieję, że Twoja wizyta będzie konstruktywna i otrzymasz dobre wiadomości :*
Ja to chyba późno ogólnie, a nie mam pojęcia, bo dopiero w czerwcu byłam na monitoringu i był ten cykl bezowulacyjny.Prezesoowa lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki
2 cykle przerwy - transfer koniec września
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnygrazka0022 wrote:Ja to chyba późno ogólnie, a nie mam pojęcia, bo dopiero w czerwcu byłam na monitoringu i był ten cykl bezowulacyjny.
A sprawdzałaś wcześniej jakoś owulacje? Temperatura? Owulaki? Pamiętam, że badałaś progesteron i był ok, ale ostatnio naczytałam się tyle o badaniu progesteronu, że już nie wierzę, że on potwierdza owulację -
grazka0022 wrote:Dziewczyny, mam stresa przed jutrem
W ogole nie czuje owulki, testy owu negatywne, brak śluzu tzn jest śluz, ale baaardzoo mało i tylko na papierze nie na majtkach. Boje sie ze leki nie podziałały i moja nadzieja pójdzie się walić
Dzisiaj jak coś to 13 dc
Nie nastawiaj się negatywnie, zobaczysz jutro jak to wyglądaOwulka może być jeszcze za kilka dni, spokojnie
PS. U mnie owulaki nie wychodziły pozytywne nawet jak miałam owulacje potwierdzaną monitoringiem, więc… 😂👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:A sprawdzałaś wcześniej jakoś owulacje? Temperatura? Owulaki? Pamiętam, że badałaś progesteron i był ok, ale ostatnio naczytałam się tyle o badaniu progesteronu, że już nie wierzę, że on potwierdza owulację
Coooo 🙈👀
Gdzie i co czytałaś, też chce 😝👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Prezesoowa wrote:A sprawdzałaś wcześniej jakoś owulacje? Temperatura? Owulaki? Pamiętam, że badałaś progesteron i był ok, ale ostatnio naczytałam się tyle o badaniu progesteronu, że już nie wierzę, że on potwierdza owulację
Temp mierzyłam, ale mam problemy ze snem i czesto sie budzę w nocy to wiesz, nie miarodajne to było,a owulaki robią sobie ze mnie jajcaBo np w tamtym cyklu mi wyszły 16 dc pozytywny i w 25 dc
Także wiem, ze nic nie wiem. No i raz proga to niby wyszło,że była owu, ale badałam go w sobotę a poniedziałek już miałam okres.
Start starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
notsobadd wrote:Nie nastawiaj się negatywnie, zobaczysz jutro jak to wygląda
Owulka może być jeszcze za kilka dni, spokojnie
PS. U mnie owulaki nie wychodziły pozytywne nawet jak miałam owulacje potwierdzaną monitoringiem, więc… 😂
Właśnie czytałam gdzieś, że leki stymulujące mogą zaburzać te testy, ale nie wiem czy to prawda. Zobaczymy jutroStart starania: Marzec 2024
9 cykli naturalnych ❌
👩25 lat
👨27 lat
🐶4 lata
📆
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMajuna wrote:Jeju kobietki, przepraszam, teraz widzę, że to wygląda jak wbicie w wątek z tyłka. 😅
W zasadzie to wróciłam do pracy po urlopie, ale od poniedziałku zaczynam kolejny i lecę do Grecji się powygrzewać najprawdopodobniej. 🤭 Korzystam z ciepłych dni i tych mniej ciepłych.
Staram się podczytywać co u Was, ale nie będę ukrywać, że ograniczam forum. Do tej pory były starania i moje życie obok, a powinno być odwrotnie. Czasem skakałam po tematach na forum, naczytałam się złych rzeczy i potem oczywiście się stresuję, że mnie też takie rzeczy spotkają, więc wolałam się trochę odciąć.
Niezmiennie każdej kibicuję! ❤
A my kibicujemy Tobie! Wpadnij czasem i daj znać co u Ciebie, brakuje tu Ciebie bardzomożemy liczyć na jakieś zdjęcia z urlopu dla nacieszenia oka?
-
nick nieaktualnynotsobadd wrote:Coooo 🙈👀
Gdzie i co czytałaś, też chce 😝
Musiałabym przegrzebać 1500 screenów na telefonie to bym wrzuciła, o ile zapisałam
Generalnie chodzi o to, że przy PCOS progesteron może wychodzić pozytywny sugerując owulację ze względu na masę kiszących się w jajnikach komórek jajowych... No i nie można wykluczyć LUF, przy którym progesteron też będzie wychodził pozytywny, a owulacji nie było...Zastanawiam się, czy jest sens badać cokolwiek
-
nick nieaktualnygrazka0022 wrote:Temp mierzyłam, ale mam problemy ze snem i czesto sie budzę w nocy to wiesz, nie miarodajne to było,a owulaki robią sobie ze mnie jajca
Bo np w tamtym cyklu mi wyszły 16 dc pozytywny i w 25 dc
Także wiem, ze nic nie wiem. No i raz proga to niby wyszło,że była owu, ale badałam go w sobotę a poniedziałek już miałam okres.
No to czekamy na Twój jutrzejszy monitoring, zobaczymy co nam pokaże)
-
nick nieaktualny
-
Prezesoowa wrote:Musiałabym przegrzebać 1500 screenów na telefonie to bym wrzuciła, o ile zapisałam
Generalnie chodzi o to, że przy PCOS progesteron może wychodzić pozytywny sugerując owulację ze względu na masę kiszących się w jajnikach komórek jajowych... No i nie można wykluczyć LUF, przy którym progesteron też będzie wychodził pozytywny, a owulacji nie było...Zastanawiam się, czy jest sens badać cokolwiek
-
nick nieaktualnyDropsik wrote:Może dlatego mówi się, że najpewniejszym potwierdzeniem owulacji jest ciąża 🤡
Mówiło się jeszcze o monitoringu, ale tyle co się naczytałam na tym forum o niewydarzonych lekarzach to chyba tez czas o tym zapomniećDropsik lubi tę wiadomość