X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy cieszę się, że już po! Najważniejsze, że u Nikosia wszystko dobrze. Rozumiem twoją ciekawość odnośnie łożyska, ale to jak wyżej zostało napisane- nie ważne gdzie, ważne żeby nie było przodujące, więc na spokojnie 😘

Notsobadd zależy jak czujesz, zapewne ja bym poleciała podejrzeć 😂🤔 Mimo wszystko trzymam kciuki za jajeczko 😊🥚

Śpijcie dobrze dziewczyny ❤️

Pati2804, MummyYummy lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Pati2804 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss, grazka0022, Majlen, Zimozielona - dziewczyny kochane trzymam dzisiaj kciuki za Was ✊✊✊✊🍀🍀🍀🍀😘😘😘😘

Paima, Zimozielona, Majlen lubią tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2024, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    H

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:32

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Hejo, u mnie spadek temperatury więc chyba nic z tego 🤷🏼‍♀️
    Ale nie zdecydowałaś się siknąć?

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2024, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati2804 wrote:
    Liyss, grazka0022, Majlen, Zimozielona - dziewczyny kochane trzymam dzisiaj kciuki za Was ✊✊✊✊🍀🍀🍀🍀😘😘😘😘

Dzięki <3
    Obudziłam się z podłym nastrojem.
    Stresuje się :D

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczyny 🍀 Mam nadzieję, że jakoś przetrwamy te upały 😐 Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, widziałam że rozkład jazdy mamy napięty. Moja wizyta dopiero w czwartek, ale już trochę stresa łapie. Nie wiem co to będzie przed prenatalnymi, chyba melisę będę litrami pic...

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

@Liyss, czekamy na podgląd maluszka i trzymamy kciuki, żeby wyprawa okazała się czystą przyjemnością ✊♥️ Coś mi się zakodowało, że Ty masz wizytę jutro, ale już zerknęłam w kalendarz i się poprawiłam 🤭
    @grazka, mocne kciuki, nie dziwię się, że spiesz stresa i nerwa, ale będzie dobrze 💪✊
    @Majlen, powodzenia u endo 😘 Nie pamiętam, czy to konsultacja wyników, czy też USG?
    @Zimozielona, wielkie kciuki za wizytę ✊😘

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2024, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    A ja się dziewczyny pochwalę 🥹bo ostatnie tygodnie często narzekałam Wam, bo było mi ciężko.

Ogarnęłam się i byliśmy na 30 minutowym spacerze w parku. Coś pięknego 🥹♥️ Chciałabym więcej takich dni gdzie będę się lepiej czuć i swobodnie wyjdę z domu. Poczułam tą normalność 🥹

Super! Jestem z Ciebie bardzo dumna i mega się cieszę, że samopoczucie Ci na to pozwoliło <3 mam nadzieję, że to już pierwszy krok do powrotu do 'normalności' :))

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:

Duży ten spadek, Kochana? Ile to dpo tak według Twojego liczenia?

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @notsobadd, jaka decyzja z monitoringiem, Kochana? Przespałaś się z tym?

12 mm - to nie brzmi źle 😉 Zważając na fakt, że pęcherzyk może rosnąć od 1 do nawet 2 mm na dobę, to teraz może być kawał dorodnego jajeczka 🥚 Ale rozumiem te rozterki, że jechać na samo USG po informację i bez możliwości podjęcia jakichś kroków to też tak średnio.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2024, 07:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2024, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Chciałabym tego bardzo…
    Dzisiaj dopadły mnie takie przemyślenia, że za rok będziemy mieć 5 rocznicę ślubu i tak bardzo chciałabym wtedy już tulić swoje dzieciątko… Ale niestety wiem doskonale, że to bardzo mało prawdopodobne…
    Mimo wszystko będę walczyć i czekać na cud.

Najważniejsze, że się nie poddajecie i walczycie, to zaowocuje :* ja mocno wierzę, że jesteście już o krok od spełnienia marzenia :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2024, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    W ogóle zastanawiam się czy iść na ten monitoring w środę… Nie czuję się w ogóle owulacyjnie, śluzu praktycznie brak. A jak mam iść tylko po potwierdzenie czy była owu czy nie to chyba mi się nie chce 😂🙈
    I tak się będziemy starać i tak i co to zmieni tak naprawdę… a mam kawałek drogi na tą wizytę, bo to u tej drugiej lekarki + godzinowo mi średnio pasuje, ale jestem w stanie to poukładać…
    Sama nie wiem, weźcie doradźcie 😂

Jak już jesteś umówiona to ja bym poszła, żeby się dowiedzieć jak sytuacja :)

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    @notsobadd, jaka decyzja z monitoringiem, Kochana? Przespałaś się z tym?

12 mm - to nie brzmi źle 😉 Zważając na fakt, że pęcherzyk może rosnąć od 1 do nawet 2 mm na dobę, to teraz może być kawał dorodnego jajeczka 🥚 Ale rozumiem te rozterki, że jechać na samo USG po informację i bez możliwości podjęcia jakichś kroków to też tak średnio.

Jeszcze nie podjęłam decyzji 🙈 Ale wczoraj jak tylko napisałam do Was tutaj to za chwilę pojawił się płodny śluz, więc może coś się tam jednak dzieje. Na razie skłaniam się, żeby nie jechać i dać sobie luz w tym cyklu po HSG, a od kolejnego się porządnie stymulować i monitorować 😅

W ogóle to dzień dobry wszystkim ☺️
    Nie wiem czy ktoś miał tak samo jak ja dzisiaj, ale miałam powieki z kamienia. Ostatnio często tak mam, nie mogę wstać, zmuszam się żeby się podnieść z łóżka…

Kciuki za dzisiejsze wizyty, czekamy na same dobre wieści 🤞🏻🤞🏻🤞🏻♥️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2024, 07:53

MummyYummy lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2024, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2024, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Jestem po, jest ok, ale wizyta była dla mnie mega stresująca - Mały nie chciał się pokazać, baśnie serca zajęło bardzo dużo czasu i każda sekunda była jak wieczność... Pod koniec zaczął się już mocno pieklić i mega skakał 🤭

Na ten moment wygląda, że wszystko jest w porządku 🥺 Napiszę więcej pewnie już jutro, bo padam i muszę ochłonąć 😉

PS. Czy to możliwe, że łożysko zmieniło swoje położenie z tylnej ściany na przednią? Byłam pewna, że na prenatalnych było na tylnej, w teraz podobno jest na przedniej 🤔 Muszę grzebnąć w papierach, bo może już zmęczenie coś źle mi podpowiada, nawet o tym dyskutowaliśmy, ale sama widziałam, że jest na przedniej.

Najważniejsze, że wszystko ok :) No i ja go rozumiem, że się wkurzył, bo jakby mnie ktoś obudził to bym rękę odgryzła :D

Na łożysku niestety się nie znam :(

MummyYummy lubi tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    7 lipca miałam 36,99, 8 36,88 a dziś 36,77. Dziś 13 dpo 🙄

Nie nakręcam, tylko tak naprawdę na tym etapie to temperatura może też spadać z powodu zagnieżdżenia 😉 Ale to na pewno wiesz lepiej, jak było u Ciebie w poprzednich cyklach 😘 Wtedy też spadała?

Mimo wszystko ✊ zaciśnięte!

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2024, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:

Wydaje mi się, że jeszcze nic straconego 🤞

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2024, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Jeszcze nie podjęłam decyzji 🙈 Ale wczoraj jak tylko napisałam do Was tutaj to za chwilę pojawił się płodny śluz, więc może coś się tam jednak dzieje. Na razie skłaniam się, żeby nie jechać i dać sobie luz w tym cyklu po HSG, a od kolejnego się porządnie stymulować i monitorować 😅

W ogóle to dzień dobry wszystkim ☺️
    Nie wiem czy ktoś miał tak samo jak ja dzisiaj, ale miałam powieki z kamienia. Ostatnio często tak mam, nie mogę wstać, zmuszam się żeby się podnieść z łóżka…

Kciuki za dzisiejsze wizyty, czekamy na same dobre wieści 🤞🏻🤞🏻🤞🏻♥️

Jeszcze do jutra masz trochę czasu, żeby się zastanowić 😉 No właśnie ten śluz płodny może oznaczać, że owu w drodze 💪 A masz jeszcze jakieś objawy?

A śpisz odpowiednią ilość godzin? Ja tak mam, jak kiepsko albo krótko śpię 🙂

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2024, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

‹‹ 1316 1317 1318 1319 1320 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ