Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Liyss mega się cieszę z Twojego lepszego samopoczucia, oby codziennie było lepiej ☺️ Prawie zapomniałam Ci napisać
Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Dziewczyny żyje! Pracowity weekend, co chwilę coś no i byłam w sobotę u babci a to długa wyprawa a w niedziele byłam z mężem u szwagra cały dzień i robili dla mojej mamy auto a dziś od rana pakowanie paczek bo mąż vos posprzedawał i ogólnie porządki i pomoc, mieszkamy z teściami a oni sa rolnikami , zaczęły się żniwa więc może być mnie Tu mniej bo co chwilę trzeba gdzieś jeździć 🙈
Vienna bardzo mi przykro 😥 tak bardzo wierzyłam że że uda.. Ja też doradzam badania na trombofilie w pierwszej kolejności..
MummyYummy cieszę się że wszystko dobrze 😘 łożysko może zmieniać ponoć miejsce, u przyjaciółki było nisko ale była na wizycie I ponoć się podniosło , ale nie wiem jak to działa 🤷♀️
Chmurka21 ciężki temat ,ogólnie ja nigdy nie wierzę tylko jednemu lekarzowi, więc ja bym spróbowała pójść do innego.. tulę Cię mocno 🫂
Prezesoowa ja tylko napisze tyle : jazda z nimi , niech nie myślą że mogą sobie pogrywać z Tobą .. !
Katsue trzymam kciuki za testowanie, jestem dobrej myśli 😘✊🍀
NiedoszlaWielodzietna skoro bierzesz Clexane, to moze spróbuj z tym acardem dodatkowo no i ja bym postawiła na witaminy, bierzesz regularnie foliany 800 mg , complex Wit b , w tym b12 metylowany ? Wit D +k2 i omegę? 🤔 Ja uważam że suplementacja witamin ma ogromne znaczenie, jeśli bierzemy je regularnie 🙂
Katsue, Chmurka21, NiedoszlaWielodzietna, Prezesoowa lubią tę wiadomość
-
Suzie 😥🫂czekamy na Ciebie 🍀
-
Chmurka21 wrote:@Elektro ooo Czarnogóra. Polecasz? 😀
@ notsobadd ja w tym cyklu tez Sahara, aż nie wiem co o tym myśleć 😂 choć bolały mnie jajniki. Kto to wie 😂
Albania zrobiła na mnie w zeszłym roku ciut większe wrażenie, ale już tak rozmawialiśmy z mężem, że to być może dlatego, że mają oni bardzo ciekawą i trudną zarazem historię.
Ale Czarnogóra równie piękna! Cudowne widoki, morze łączące się z górami, dużo natury, jeszcze takiej dzikiej i nieoswojonej. My jesteśmy w takiej miejscowości właściwie typowo turystycznej, ale jest naprawdę cichutko i nie ma jakiegoś takiego przepychu badziewi 😊 Bardzo dobrze i bezpiecznie się tutaj czuję.
No i dodatkowo jest jeszcze stosunkowo tanio w tym kraju 😊Chmurka21, Katsue, Prezesoowa, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
34 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
elektro96, Chmurka21, NiedoszlaWielodzietna, Zbuntowana, Zaczarowan, Majlen, notsobadd, Prezesoowa, Vienna lubią tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia, cukrzyca.
28cs - 05.2018 👱♂️Nikodem 3090g 51 cm 40+0
1 cs - 09.2019👱♀️🥰 Lenka 3730g 56cm 41+4
6cs - 19.02.2025 👩🥰 Lilianna 2530g 46cm 37+2 -
PaulaG wrote:Zostawiam wam milion wirusków i ide spać. Kto potrzebuje brać w hurtowych ilościach 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
PaulaG lubi tę wiadomość
34 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Ogólnie z tym łożyskiem to mam teraz zagwostkę - w opisie badań prenatalnych jak wół stoi, że jest na tylnej ścianie, nisko schodzące. A teraz wychodzi na to, że jest na przedniej i też dość nisko, ale jeszcze może się podnieść.
Kto się pomylił? Ktoś musiał, bo łożysko może się podnieść, ale z tego, co wiem i co czytam, to sobie z tylnej ściany na przednią się nie przeniesie 🙄🙄🙄
Lekarz był dziś przekonany, ja sama to widziałam (ale wiecie, ja to się na USG znam jak świnia na gwiazdach)... Za tydzień mam prenatalne, więc sprawdzimy, co tam nie powiedzą. Na ten moment jakoś mocno się nie stresuję, bo nie było mowy o łożysko przodującym, a specjalnie o to dopytałam, no ale coś tu jest nie halo. -
nick nieaktualny
-
MummyYummy wrote:Ogólnie z tym łożyskiem to mam teraz zagwostkę - w opisie badań prenatalnych jak wół stoi, że jest na tylnej ścianie, nisko schodzące. A teraz wychodzi na to, że jest na przedniej i też dość nisko, ale jeszcze może się podnieść.
Kto się pomylił? Ktoś musiał, bo łożysko może się podnieść, ale z tego, co wiem i co czytam, to sobie z tylnej ściany na przednią się nie przeniesie 🙄🙄🙄
Lekarz był dziś przekonany, ja sama to widziałam (ale wiecie, ja to się na USG znam jak świnia na gwiazdach)... Za tydzień mam prenatalne, więc sprawdzimy, co tam nie powiedzą. Na ten moment jakoś mocno się nie stresuję, bo nie było mowy o łożysko przodującym, a specjalnie o to dopytałam, no ale coś tu jest nie halo.elektro96, MummyYummy lubią tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:Ogólnie z tym łożyskiem to mam teraz zagwostkę - w opisie badań prenatalnych jak wół stoi, że jest na tylnej ścianie, nisko schodzące. A teraz wychodzi na to, że jest na przedniej i też dość nisko, ale jeszcze może się podnieść.
Lekarz był dziś przekonany, ja sama to widziałam (ale wiecie, ja to się na USG znam jak świnia na gwiazdach)... Za tydzień mam prenatalne, więc sprawdzimy, co tam nie powiedzą. Na ten moment jakoś mocno się nie stresuję, bo nie było mowy o łożysko przodującym, a specjalnie o to dopytałam, no ale coś tu jest nie halo.
Kurczę, faktycznie dziwne… aczkolwiek lekarze często stosują gotowe szablony opisu, wiec może ktoś coś nie podmienił słowa? Tak głośno myśle.
Jak się ogólnie miewasz?👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Katsue wrote:Mummy, ufff dobrze, że wszystko dobrze ♥️
Pati, cieszę się, że się odezwałaś, jakoś tak pusto tu bez Ciebie 🥺 jeszcze czekamy na Majlen!
Tak mi ten dzień szybko zleciał, że masakra, jutro znowu nie skorzystam z życia przez tą integrację 🙄elektro96, Katsue lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny@Pati dzięki za odpowiedź. Clexane odstawiony - miałam brać od dwóch kresek, no a jak nie wyszło to przestałam brać.
Co do witamin to robiłam właśnie homocysteine, Wit z grupy B i D3. Nie mam jeszcze wszystkich wyników ale powychodzilo to dobrze.
Kwas foliowy 20 ng/ml mimo ze biorę tylko 400mg, B12 400 pg/ml, D3 40 ng/ml. Nie mam jeszcze homocysteiny i B6. Sprawdzałam 3 miesiące temu i było gorzej, udało mi się podciągnąć trochę wyniki, więc ogólnie to raczej pozytywnie.
Sprawdziłam też tarczycę jeszcze raz mimo, że 3 miesiące temu wyszła dobrze i jest ok. Poziomy konwersji też ok, więc to nie tarczyca.
Jedyny punkt zaczepienia to te mutacje, no ale poczekajmy na homocysteine, jak będzie podniesiona to dla mnie oczywisty znak że trzeba ta krzepliwość potraktować poważniej. Może to głupie ale czasami po prostu chciałabym aby jakiś wynik wyszedł źle bo wtedy wiadomo, że można coś zrobić a w moim przypadku wszystkie wyniki super a ciąży brak…Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2024, 23:32
-
Katsue wrote:Sama nie wiem 🙈
Pati2804, Leśneintro lubią tę wiadomość
34 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Pati2804 wrote:Ja bym na spokojnie poczekała do prenatalnych i o to zapytała i powiedziała jak było i czy to możliwe 🤔😘 nie stresuj się, łożysko na pewno się podniesie 😘🫂 tak jak u mojej przyjaciółki 🙂
Dziękuję, Kochana 😘 Nie stresuję się aż tak bardzo tym łożyskiem, bo na razie nie usłyszałam, że jest przodujące. Tylko ewidentnie ktoś się musiał pomylić i pół biedy, jak był to lekarz od prenatalnych, choć też jest to zastanawiające, bo to dobry specjalista. Może być tak, jak pisze @Chmurka, że mają gotowy szablon i zostało wybrane nie to, co trzeba. Ale jeśli jednak był to mój prowadzący, to zaufanie zostanie mocno nadszarpnięte. -
Dziewczyny kochane, dziękuję za wsparcie 😘 Nadrobię Was jutro, bo jestem dosłownie rozjechana zmęczeniem 😉
Widziałam, że @Katsue planuje testing w najbliższym czasie 💪✊ i zastanawia się kiedy, więc popieram @elektro - może jutro? 😁
Dobrej nocy 🥰Pati2804 lubi tę wiadomość
-
NiedoszlaWielodzietna wrote:@Pati dzięki za odpowiedź. Clexane odstawiony - miałam brać od dwóch kresek, no a jak nie wyszło to przestałam brać.
Co do witamin to robiłam właśnie homocysteine, Wit z grupy B i D3. Nie mam jeszcze wszystkich wyników ale powychodzilo to dobrze.
Kwas foliowy 20 ng/ml mimo ze biorę tylko 400mg, B12 400 pg/ml, D3 40 ng/ml. Nie mam jeszcze homocysteiny i B6. Sprawdzałam 3 miesiące temu i było gorzej, udało mi się podciągnąć trochę wyniki, więc ogólnie to raczej pozytywnie.
Sprawdziłam też tarczycę jeszcze raz mimo, że 3 miesiące temu wyszła dobrze i jest ok. Poziomy konwersji też ok, więc to nie tarczyca.
Jedyny punkt zaczepienia to te mutacje, no ale poczekajmy na homocysteine, jak będzie podniesiona to dla mnie oczywisty znak że trzeba ta krzepliwość potraktować poważniej. Może to głupie ale czasami po prostu chciałabym aby jakiś wynik wyszedł źle bo wtedy wiadomo, że można coś zrobić a w moim przypadku wszystkie wyniki super a ciąży brak…NiedoszlaWielodzietna lubi tę wiadomość
-
MummyYummy wrote:Dziękuję, Kochana 😘 Nie stresuję się aż tak bardzo tym łożyskiem, bo na razie nie usłyszałam, że jest przodujące. Tylko ewidentnie ktoś się musiał pomylić i pół biedy, jak był to lekarz od prenatalnych, choć też jest to zastanawiające, bo to dobry specjalista. Może być tak, jak pisze @Chmurka, że mają gotowy szablon i zostało wybrane nie to, co trzeba. Ale jeśli jednak był to mój prowadzący, to zaufanie zostanie mocno nadszarpnięte.