Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane, mam wrażenie że dzisiaj dużo ciężkich chwil. Pamiętajcie, że po smutku przychodzi okres radości i że zawsze jest jakieś wyjście z sytuacji i możliwości. Wiem, że te momenty są ciężkie i się o tym nie myśli, ale wierzę, że się ułoży 🙏
Czytam sobie właśnie książkę o lęku i trafiłam na zdanie „Czasem wygrywasz a czasem się uczysz” i jakoś mnie uderzyło, że nie ma tu miejsca na porażkę, po prostu czasem cel wymaga więcej czasu.
Trochę Lauroo Coelho mi się włączył, może to przez to zaćmienie dzisiejsze 🙈
Dobrej nocki ❤️Amira, Prezesoowa, Chmurka21, Gregorka, Pati2804, elektro96, Majuna, Monk@ lubią tę wiadomość
-
Chmurka kciuki za wizytę ✊🏻 najważniejsze, że wspierasz męża. Ja pomyślałam sobie dokładnie to co Ty, że wolałabym problemy po mojej stronie niż męża.
Daj znać po wizycie 😘
Monk@ O kurde co za wredna małpa! Ale staraczki tak mają, już nie raz miało się nadzieje i milion objawów. Ten umysł staraczki to normalna rzecz chociaż czasami przeraża 😂
Miłego dnia 😘Prezesoowa, Chmurka21 lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Dzień dobry, ale się nie wyspałam 😴
Ogromne kciuki za dzisiejsze wizyty 🤞🏻 @Pati @Chmurka @Zaczarowan @Anonim 🍀♥️Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2024, 06:14
Prezesoowa, Chmurka21, Gregorka, Pati2804, elektro96, Dropsik, Majuna, Anonim1992 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Monk@ wrote:Dziewczyny, bardzo dziękuję Wam za kciuki 🥰 jesteście wspaniałe! Powiem Wam, że akurat robiłam sobie jedzenie, poszłam szybko siku i jak zobaczyłam to plamienie, no mówię Wam, książkowe, takie różowe i ze dwie czerwone niteczki, to już mi przeszła ochota na jedzenie z tych emocji, a równocześnie byłam dziś tak potwornie głodna, jak zresztą ostatnie dwa dni. I w końcu nabrało to sensu, skąd ten apetyt. I jak sprzątałam 💩 po moim dziecku, to mi też się od razu niedobrze zrobiło od tego zapachu, choć zwykle tego nie mam. I takie delikatne mdłości, no nagle albo milion objawów albo to, co już chwilę było, nabrało sensu! I wiecie co? W całej tej historii najlepsze jest to, że to moje plamienie tak bardzo implantacyjne okazało się wrednym i podstępnym małpiszonem. No nigdy nie zostałam tak zrobiona, jak dziś! A w dodatku jak już zobaczyłam tę ciemną krew w łazience, to nagle zaczął mnie brzuch boleć okresowo i nagle zaczęłam zauważać objawy miesiączkowe 😂 no hit nad hity, tak właśnie działają nasze mózgi 🤪 nigdy mi się tak nie rozkręcał okres, zawsze albo na grubo od porządnej dawki krwi albo brązowym plamieniem, ale nawet mnie to jakoś mocno nie ruszyło, nie zdążyłam sobie narobić nadziei, dlatego nawet mnie nie żałujcie i nie pocieszajcie, tylko puszczajcie kciuki i trzymajcie za kogoś innego 😁 za jutrzejsze wizyty naszych ciążówek chociażby
Martwi mnie tylko troche to, że ten małpiszon przyszedł tak szybko, ale no co, to dopiero drugi mój po porodzie, jeszcze dam organizmowi czas na ustabilizowanie się. Ale przy okazji podskoczę do lekarza i podpytam
No nie...👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Dzień dobry!
Ja aktualnie mieszkam w bloku w dużym mieście, ale będziemy się budować na obrzeżach. Za to ja pochodzę ze wsi gdzie nie było żadnego sklepu, tylko same pola. Gdybym miała lepsze perspektywie pracy to bym tam została, a tak to muszą mi wystarczyć wypady do rodziców na weekend.Prezesoowa, Majuna lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Chmurka21 wrote:Hej dziewczyny, dopiero nadrobiłam po pracy. Nie dam rady odnieść się do Was wszystkich- ale pozdrawiam serdecznie każda z Was 🥰
@Prezesowa - przytulam. Nie wiem co mogę jeszcze dodać, bo dziewczyny spisały się swietnie. Mam nadzieje, ze wyjaśnicie sobie wszystko z mężem. Dobrze, ze chociaż z tata lepiej 🥰
@Dropsik / również przytulam za relacje z rodzicami i takie oczekiwania dobrze, ze potrafisz jakoś to sobie ułożyć.
Tez chciałabym mieszkać w domu, ale miałam podobne myślenie do Was- najpierw, ze dojazdy do miasta są ciężkie, zwłaszcza jak ma się dzieci. A teraz myśle po co nam dom, jak pewnie dzieci nje będzie 🥹
Dziś maz dowiedział się o wynikach, wróciłam z pracy to siedział na kanapie i płakał. Przypadkiem wyszło, ze ja wiedziałam i ukrywałam to. W sumie bardzo się na mnie nie gniewał. Bardzo się o niego martwię. Ja czuje się nawet ok, choć nie wiem czy to nie jest jakaś obrona psychiczna, bo jestem teoche nazbyt obojętna.
Jutro rano lekarz. Mam tylko nadzieje, ze wizyta nie dobije nas bardziej niż wyniki.
@Niedoszlawielodzietna… nie mogę uwierzyc przytulamChmurka21 lubi tę wiadomość
-
Dzień doberek 🤗
A ja poszłam na 6 na pobranie, okazało się,że w tym punkcie sa od 7, tak że mały falstarcik🤭
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty jesteśmy z Wami jako cienie 😄🩷🤗🤞Pati2804, Leśneintro, elektro96, Prezesoowa, Majuna lubią tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2024, 06:59
Pati2804, Leśneintro, Prezesoowa, notsobadd, blob, elektro96, Malinowysorbet, Majuna, Lauraa, Monk@ lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczęta
Trzymam kciuki za Was ✊✊
Życzę słonecznego dnia 🌞🌞Pati2804, Majuna lubią tę wiadomość
🧑 37. 🧔 40
1 ciąża 2008 r.
17 cs o 🤱
AMH 7.02 przy normie 6.96
LH. 8.96
FSH. 5.55
4 cykl z Clo + Ovi+ Duphaston
_________
📅
20.04 badania 7 dpo ✅
6.05 godz. 8:45 wizyta na NFZ
9.05 godz. 8:15 wizyta prywatnie -
nick nieaktualnyDzień Dobry.
Smacznej kawusi.
Ogromne kciuki za wizyty
Przesyłam dużo ciepłych myśli i przytulasów dla Dziewczyn, które bardzo tego potrzebują - Prezesowa, Chmurka, Monk@.
A ja zgłaszam biel, wczoraj zatestowałam - chciałam zrobić prezent urodzinowy mężowi, ale niestety nie tym razem.Majuna lubi tę wiadomość
-
blob wrote:Dzień Dobry.
Smacznej kawusi.
Ogromne kciuki za wizyty
Przesyłam dużo ciepłych myśli i przytulasów dla Dziewczyn, które bardzo tego potrzebują - Prezesowa, Chmurka, Monk@.
A ja zgłaszam biel, wczoraj zatestowałam - chciałam zrobić prezent urodzinowy mężowi, ale niestety nie tym razem.blob lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Heej, ale nasmarowałyście postów.
Ogólnie to ja mieszkałam na wsi 12 lat, potem poszłam mieszkać w bloku w sumie 13 lat bedzie w tym roku. I powiem Wam, wracam na wieś Ja już się zaczęłam w bloku dusić. Wkurzają mnie sąsiedzi, kłótnie o parking itp. Ja to ogolnie musze miec swiety spokoj ostatnio.
A co do mężów, to u nas też był w sobotę kryzys, ale udało się go na jakiś czas opanować I też miałam poczucie, że chciałabym to wziąć na siebie.
Trzymam kciuki za wizyty dzisiejszePrezesoowa, Pati2804, Rachelka23, Monk@ lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
11 cs ❔🍀
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie (proszę 🙏)
🔜
10.02 - drożność
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Prezesoowa wrote:Dzwoń tam do nich i powiedz, że mają wklepać do komputerka, bo jak nie to będą mieć najazd ovusióstr z PMS, a to gorsze niż III wojna światowa!
Po takim tekście nawet ja się boję, a co dopiero pracownicyMalinowysorbet, Prezesoowa, notsobadd, Dropsik lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Dzień doberek.
Kciuki za wizyty czekamy na same dobre informacje 😊
Przytulam za biele i spadki temperatur...🫂🫂
Mój dzisiejszy dzień będzie w biegu, między innymi lecę na terapię. Już dawno nie byłam a przyda się wyrzucić z siebie smutki i wątpliwości:) mam też dużo spotkanie w pracy, mam nadzieję że moje gardło to wytrzyma 😀Pati2804, Prezesoowa, Leśneintro, Vienna, blob, Gregorka, Dropsik, Majuna, Lauraa lubią tę wiadomość
03.24 💔 07.24💔👼🏼
,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸 -
Hejo, nie było mnie przez 3 dni. Najpierw relax a później zajazd. Jakoś aż nie miałam siły wchodzić na forum.
Tule , ściskam i całuję was wszystkie 🌼🥰
Mężowi udało się zrobić na czas wszystkie wyniki. Teraz ja siedzę pod gabinetem na usg piersi. 11 na czystość i wio do kliniki.
Trzymam kciuki 🤞🤞Prezesoowa, Pati2804, blob, Gregorka, Dropsik, Majuna lubią tę wiadomość
29.04.2024 beta 380 ml
02.05.2024 beta 1246 ml
16.05.2024 💖
10.06.2024 3,63 cm (10+4)
19.06.2024 5,5 cm (11+6) , prenatalne - wszystko okej
21.08.2024 360 g (20+4) połówkowe - wszystko okej