Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Paima Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan dobrze, że masz wizytę niedługo.
    Pogadaj z lekarzem żeby przepisał ci jakiś preparat podnoszący wyniki.
    Ja przy pierwszym porodzie miałam koło 11 hemoglobinę i niskie żelazo.
    Po porodzie bardzo odczułam spadek.
    Oczywiście nie mówię, że u ciebie też tak będzie ale lepiej mieć wyższe wyniki idąc do porodu.
    Maluszki sporo nam zabierają 😅

Speranza :), Zaczarowan lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima wrote:
    Zaczarowan dobrze, że masz wizytę niedługo.
    Pogadaj z lekarzem żeby przepisał ci jakiś preparat podnoszący wyniki.
    Ja przy pierwszym porodzie miałam koło 11 hemoglobinę i niskie żelazo.
    Po porodzie bardzo odczułam spadek.
    Oczywiście nie mówię, że u ciebie też tak będzie ale lepiej mieć wyższe wyniki idąc do porodu.
    Maluszki sporo nam zabierają 😅

Dziękuje, że to piszesz ;* Właśnie też mnie to trochę niepokoi. Mam nadzieje, że uda mi się to jakoś ogarnąć :D

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana może rzeczywiście u Ciebie też laktoferyna z witaminą C, by się sprawdziła? Mnie się tak udało mocno podnieść ferrytyne. Posłuchałam rad dziewczyn, w tym Frutellki, która kiedyś u nas o tym pisała

Zbuntowana lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Zaczarowana może rzeczywiście u Ciebie też laktoferyna z witaminą C, by się sprawdziła? Mnie się tak udało mocno podnieść ferrytyne. Posłuchałam rad dziewczyn, w tym Frutellki, która kiedyś u nas o tym pisała

A polecasz jakaś konkretna firme?

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Leśneintro Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 16:51

nick nieaktualny, Speranza :) lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 lipca 2024, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    A polecasz jakaś konkretna firme?

Laktoferyna z Jarrow - ja właśnie ten specyfik brałam, Frutellka go polecila

Zaczarowan lubi tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"

Wysłany: 12 lipca 2024, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Mam wyniki proga i nie wiem co o nim myśleć.

36,6 ng/ml (norma dla I trymestru 11-45,3)

Niby ok, ale ja sobie mierzyłam proga 7dpo w miesiącach, gdy nie byłam w ciąży, to też raz miałam 35 a za drugim razem 25. I nie wiem jak to się ma do tego, że teraz też mam 36. Któraś z Was coś wie na ten temat?

Wyników bety jeszcze nie ma :(

Wydaje mi się, że ten wynik jest dobry ma początku ciąży. Na pewno nie jest za niski. A bierzesz jakiś progesteron dodatkowo? Może dziewczyny się wypowiedzą jeszcze

Wysłany: 12 lipca 2024, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ibb.co/FssmQty

nick nieaktualny, elektro96, MummyYummy, Zaczarowan, Dropsik, Vienna, ultramaryna_, notsobadd, PaulaG, Liyss🧚🏻, ellevv, Malinowysorbet, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2024, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśneintro wrote:
    Mam wyniki proga i nie wiem co o nim myśleć.

36,6 ng/ml (norma dla I trymestru 11-45,3)

Niby ok, ale ja sobie mierzyłam proga 7dpo w miesiącach, gdy nie byłam w ciąży, to też raz miałam 35 a za drugim razem 25. I nie wiem jak to się ma do tego, że teraz też mam 36. Któraś z Was coś wie na ten temat?

Wyników bety jeszcze nie ma :(

Wg mnie prog jest super! Wystarczający do utrzymania ciąży jest progesteron powyżej 13 ng/ml, a Ty masz prawie trzy razy tyle :)

Speranza :), Leśneintro, Zaczarowan, notsobadd, Liyss🧚🏻, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 lipca 2024, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ibb.co/ysyDdCS

To obiecane fotki dla cioć ☺️😘

nick nieaktualny, elektro96, MummyYummy, Leśneintro, Dropsik, Liyss🧚🏻, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2024, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ibb.co/FssmQty

Kawał żabki 🐸♥️

Speranza :) lubi tę wiadomość

Wysłany: 12 lipca 2024, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Kawał żabki 🐸♥️

Kochana jak Ty się masz w dniu urodzin? Jak spędzasz ten dzień? ☺️😘

elektro96, Leśneintro, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jaka słodka syrka 😭♥️
    Ja też poproszę o takiego małego wiruska 🤪

nick nieaktualny, Speranza :), notsobadd, Malinowysorbet, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia ⏳
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 12 lipca 2024, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    Jaka słodka syrka 😭♥️
    Ja też poproszę o takiego małego wiruska 🤪

Elektro kochana jeszcze nigdy wirusków nie zostawiałam, ale specjalnie dla Ciebie - 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠 Zabierz proszę ile trzeba, a cała reszta jest dla pozostałych ovu sióstr ❤️❤️❤️

nick nieaktualny, Zaczarowan, elektro96, notsobadd, Gregorka lubią tę wiadomość

• Kreska41 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, to ja jednego wiruska biorę 🥰

12.12.2019- 4kg,54cm- zdrowa Izabela!
    03.10.202💔 3480g,58cm,38tc Różyczka.👼😭
    Mutacje hetero pai1 i mthfr1
    12.12.24--->II 🤰
    8.02.25----> I prenatalne. Bez zastrzeżeń!
    22.08.2025---> termin 🙏
    Heparyna,acard,metylowany kwas foliowy,...duphrason,
    Nie da się zastąpić utraconego dziecka. Ale wiarą w Niego jest niezłomna. Kocham Was dzieci !

Świat rozsypal się jak cienkie lustro. Na miliony kawałków a ja trwam.

Boże,dlaczego wymyśliłeś los człowieka który musi iść przez życie sam? Całkiem Sam.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2024, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana jak Ty się masz w dniu urodzin? Jak spędzasz ten dzień? ☺️😘

Mniej więcej tak:
    IMG-6923.jpg

Do południa opiekowałam się tatą i miał wyjątkowo ciężki dzień. Zdałam sobie sprawę, że jestem gotowa na dziecko, bo na pewno dziecko łatwiej przewinąć i na pewno łatwiej ululać niż 70 letniego chłopa 🫣

Do niedzieli odpoczywam i się nie przejmuję :)

Leśneintro, Dropsik, Zaczarowan, Speranza :), elektro96, ultramaryna_, MummyYummy, notsobadd, Liyss🧚🏻, Malinowysorbet, Gregorka, Pati2804 lubią tę wiadomość

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @speranza jaki piękny bobuś 😍😍 Pięknie się prezentuje na fotkach 😍 co do proh, to nie biorę żadnego

@prezesowa udanego relaksu! 🌴🌳 Proszę zapomnieć o całym świecie na ten weekend

Speranza :), nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jaka stopeczka piękna ❤️🥹

Leśneintro zajebisty próg! :)

Speranza :) lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leśne intro, ja mierzyłam tylko raz w tej ciąży z pierwszą betą i miałam koło 20/25 już nie pamiętam. Nie ma co się czepiać tego wyniku, bo jest bardzo dobry. Nie przyjmowałam nigdy Proga, dla mnie wynik powyżej 20 to jest fajny i bezpieczny wynik.

Speranza, piękności 🥰 będą Cię kopać te nóżki a potem będziesz całować re stópki 😍

Speranza :), nick nieaktualny, Gregorka lubią tę wiadomość

Wysłany: 12 lipca 2024, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Mniej więcej tak:
    IMG-6923.jpg

Do południa opiekowałam się tatą i miał wyjątkowo ciężki dzień. Zdałam sobie sprawę, że jestem gotowa na dziecko, bo na pewno dziecko łatwiej przewinąć i na pewno łatwiej ululać niż 70 letniego chłopa 🫣

Do niedzieli odpoczywam i się nie przejmuję :)

Bardzo się cieszę, że już odpoczywasz 😘☺️ Widoki super i ten basen - zazdro totalne 😄 Chilluj cały weekend!!! Należy Ci się kochana 🍹🥂⛱️

nick nieaktualny, Zbuntowana lubią tę wiadomość

‹‹ 1357 1358 1359 1360 1361 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ