SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik ja chyba za dużo się naczytałam.. 🙈 też nie wiem jak wygląda taka kontrola. Też w sumie byłam ostatnio na paznokciach 😂 ale stwierdziłam, że trudno przecież laska z paznokci na mnie nie doniesie.
    A kiedy byłaś u fizjo? Ja będę chciała iść ale nie wiem w którym tc się zgłosić 🥹

A ja mam Insta czasami dodaje jakieś instastories a jacyś znajomi z pracy mnie obserwują ale nie będę ich usuwać, mam nadzieję, że nikt na mnie nie doniesie. Chociaż ostatnio 3 osoby z pracy do mnie pisały co u mnie i kiedy wracam, czy wszystko w porządku ze mną itp 🙈 A ja jakoś nie wiem nie chcę póki co bezpośrednio mówić, że w ciąży jestem. Napisałam, że nie wiem jeszcze kiedy wrócę 😂

Nadzieja to początek wszystkiego✨

Pierwszy bobas 11cs 🍀 👧 01/2025

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40
    23.12 zarodek z serduszkiem ❣️

Heparyna 💉/ Acard

preg.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Notsobad najważniejsze, że weekend!

Też ostatnio myślałam o Coffee, myślałam też o Ferminie 😪

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40

Heparyna 💉/ Acard

preg.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Jeśli L4 nie jest leżące to chyba lekka aktywność typu joga czy inne w ciąży by się obroniły w przypadku kontroli. Dodatkowo lekarza może zapytaj. Ja po prostu pilnowałam, żeby moja facjata nie pojawiła się na fanpagu miejsc, do których uczęszczałam :) Sama nie jestem aktywna w sieci, więc to bez problemu.
    W sumie to ja nawet nie myślałam o tym w ten sposób skoro i lekarz i fizjo wręcz nalegali na tego typu aktywności 😁
    Nigdy nie miałam kontroli, więc nie wiem nawet jak to wygląda. Ale chyba najbardziej pilnują tych z własną działalnością plus niestety tych od "uprzejmie donoszę...".

Myślę podobnie.
    Nie da się ciąży przesiedzieć w domu i ZUS zdaje sobie z tego sprawę. Jeśli to są zajęcia dla kobiet w ciąży, a nie trening piłki nożnej, to będzie ok 😉

Też codziennie dreptam spacerkiem po dziecko do przedszkola i nie ma mnie w domku 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2024, 14:39

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paima ja też tak uważam. Jest grupa na Fb matki kontra ZUS i tam pełno opowieści jak dziewczynom zostały odebrane świadczenia. No i niby jak się ma L4 w ciąży to nie można mieć pod opieką dziecka innego. Dla mnie to absurd totalny. Ja już nie wchodzę na tą grupę i nie czytam, bo nie chcę się nakręcać.

Ale taki spacer dla kobiety ciężarnej wg mnie wręcz wskazany. Nie wyobrażam sobie później przy kompletowaniu wyprawki nie jechać do sklepu z mężem bo mam L4. Wiadomo na wakacje nie jadę 🤣

Paima, Zaczarowan lubią tę wiadomość

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40

Heparyna 💉/ Acard

preg.png
  • Paima Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Paima ja też tak uważam. Jest grupa na Fb matki kontra ZUS i tam pełno opowieści jak dziewczynom zostały odebrane świadczenia. No i niby jak się ma L4 w ciąży to nie można mieć pod opieką dziecka innego. Dla mnie to absurd totalny. Ja już nie wchodzę na tą grupę i nie czytam, bo nie chcę się nakręcać.

Ale taki spacer dla kobiety ciężarnej wg mnie wręcz wskazany. Nie wyobrażam sobie później przy kompletowaniu wyprawki nie jechać do sklepu z mężem bo mam L4. Wiadomo na wakacje nie jadę 🤣

Otóż to 😉
    Ja teraz grzecznie zgodnie z przeznaczeniem L4 przespałam dobrą godzinę. Zasnęło mi się zaraz po tym, jak napisałam, że idę sprzątać 😂
    Ale już poważnie wstaję bo muszę iść po dziecko 😂

Liyss🧚🏻, Prezesoowa lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:
    Dropsik ja chyba za dużo się naczytałam.. 🙈 też nie wiem jak wygląda taka kontrola. Też w sumie byłam ostatnio na paznokciach 😂 ale stwierdziłam, że trudno przecież laska z paznokci na mnie nie doniesie.
    A kiedy byłaś u fizjo? Ja będę chciała iść ale nie wiem w którym tc się zgłosić 🥹

A ja mam Insta czasami dodaje jakieś instastories a jacyś znajomi z pracy mnie obserwują ale nie będę ich usuwać, mam nadzieję, że nikt na mnie nie doniesie. Chociaż ostatnio 3 osoby z pracy do mnie pisały co u mnie i kiedy wracam, czy wszystko w porządku ze mną itp 🙈 A ja jakoś nie wiem nie chcę póki co bezpośrednio mówić, że w ciąży jestem. Napisałam, że nie wiem jeszcze kiedy wrócę 😂
    W pierwszej ciąży od drugiego trymestru co miesiąc. A teraz od około 16 rzadziej, bo "już wszystko wiem" i na różnych etapach mi przypomina różne rzeczy. Plus monitoruje moje mięśnie itp. Teraz idę w sierpniu z mężem, żeby przypomnieć mu masaż krocza i te porodowe sprawy 😁

Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liyss🧚🏻 wrote:

Jak masz nieleżące, to śmiało możesz pójść na spacer, na zakupy, a nawet i na aktywność sportową. Ewentualnie możesz poprosić doktora, by w zaleceniach Ci napisał, że pacjentka może uczestniczyć w zajęciach fizjo czy coś 😂 wtedy będziesz miała podkładkę.

Liyss🧚🏻, Prezesoowa lubią tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostałam wyniki :D

Glukoza ok 74-110-104
    Żelazo 46,1 ug/dl norma: 50-170 (masakra??)
    Ferrytyna 12ng/ml norma 4-204 (masakra x2??)
    Morfologia ok oprócz:
    Krwinek czerwonych 3,34 norma 3,65-5,07
    Hemoglobina 10,4 norma 10,8-15,07
    Hematokryt 31,7% norma 32,4-44

Dziewczyny jest tragedia? Co mogę zrobić by było lepiej? Odnośnie żelaza- jem mało mięska, ale staram się coś tam włączać do diety.. jak widać za mało.

Dropsik lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Kochana, mam nadzieję, że nie naczytałaś się na tamyym wątku jakichś głupot, które Cię zestresowały 😘
    Absolutnie. Tutaj mam zaufane źródło informacji 😁

MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • Liyss🧚🏻 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik dziękuję, to muszę znaleźć kogoś sensownego i się umówić 🥹

Zaczarowana ja się nie znam ale ferrytyna nisko :( ale w ciąży trochę te wyniki lecą mam wrażenie. Pewnie lekarz Ci jakieś witaminy dodatkowo przepisze. Na glukozie się nie znam po obciążeniu ale na czczo super 🥹

Paima ja jak na początku ciąży spałam to miałam schizy, że będzie kontrola a ja śpię i nie otworzę 😂

Zaczarowan lubi tę wiadomość

Drugi bobas 1cs 🍀:

⏸️ 7.12
    08.12 Beta 12dpo 105,60
    10.12 Beta 14dpo 423,40

Heparyna 💉/ Acard

preg.png
  • Dropsik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:

Glukoza ok 74-110-104
    Morfologia ok oprócz:

Dziewczyny jest tragedia? Co mogę zrobić by było lepiej? Odnośnie żelaza- jem mało mięska, ale staram się coś tam włączać do diety.. jak widać za mało.
    Dziewczyny zaraz na pewno doradzą, bo temat się przewija co rusz :) Mają sprawdzone suple na takie problemy.
    Cukier ładny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2024, 15:13

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:

Glukoza ok 74-110-104
    Morfologia ok oprócz:

Tragedii nie ma, ale zadbaj o większą podaż żelaza w diecie. Mięso, podroby, warzywa strączkowe. Do posiłków z żelazem można dorzucić laktoferynę i wit. C. I trzeba bardzo uważać na kawę i herbatę do posiłków, one zaburzają wchłanianie żelaza i innych elementów. Chociaz lekarz pewnie włączy Ci żelazo :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2024, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeczytałam i teraz jestem ciekawa co tam na tych Waszych wątkach 🫣 nie bez powodu się mówi, że kobieta kobiecie kobietą… a bardzo szkoda :(

Liyss - na takich grupach na pewno nie brakuje pracowników ZUSu, którzy podsycają ten strach :*

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy może być tak że ten cykl po clo jest bezowulacyjny a następny może być owulacyjny? Czy jak w tym leki nie zadziałały to już dupa ?

Start starania: Marzec 2024
    9 cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆
    I procedura IVF - 4 komórki, 0 zarodków❌
    II procedura IVF - 40 komórek, 20 zamrożonych, 16 zapłodnionych -> 4 zarodki

2 cykle przerwy - transfer koniec września

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny ❤️ w przyszłym tygodniu wizyta, więc spytam doktorka! Dziękuje Prezesowa ❤️

Prezesoowa lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Dziewczyny, czy może być tak że ten cykl po clo jest bezowulacyjny a następny może być owulacyjny? Czy jak w tym leki nie zadziałały to już dupa ?

A w którym dc jesteś? Po CLO powinnaś mieć owulacje, to leki stymulujące owulacje 😘

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2024, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:

Oczywiscie, że może byc owulacyjny! U dziewczyn, które korzystają ze stymulacji może ona działać nawet na cykl, w ktorym bierzesz tabletki i jeszcze na kolejny :)

Problem stymulacji jest taki, że jakbyś chciała zbadać hormony, żeby poszukać przyczyny braku owulacji to ich badanie w trakcie i w kolejnym cyklu jest bez sensu :(

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    A w którym dc jesteś? Po CLO powinnaś mieć owulacje, to leki stymulujące owulacje 😘

Chyba 16dc ale byłam na monitoringu i powiedziała że bezowulacyjny

9 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆

• grazka0022 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Oczywiscie, że może byc owulacyjny! U dziewczyn, które korzystają ze stymulacji może ona działać nawet na cykl, w ktorym bierzesz tabletki i jeszcze na kolejny :)

Problem stymulacji jest taki, że jakbyś chciała zbadać hormony, żeby poszukać przyczyny braku owulacji to ich badanie w trakcie i w kolejnym cyklu jest bez sensu :(

Wiem :( no właśnie pewnie pamiętasz że ja robiłam LH fsh i tam testosteron prolaktyne i było wszystko dobrze a to było chyba w maju i ten cykl w maju miałam elegancko 29 dni i chyba była owulacja bo i śluz i chyba pik wyłapałam jak pamiętam. A tu czerwiec i lipiec zong 😭

9 cykli naturalnych ❌

👩25 lat
    👨27 lat
    🐶4 lata

📆

• Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2024, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Chyba 16dc ale byłam na monitoringu i powiedziała że bezowulacyjny

Nic nie było na jajnikach? Żadne w miarę dojrzałe jajeczko?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2024, 16:01

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
‹‹ 1355 1356 1357 1358 1359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ