SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Dlaczego pierwsze 90 dni przed poczęciem
ma kluczowe znaczenie?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA ŚWIADOMĄ CIĄŻĘ   

Postaw na dopasowaną formułę i dawkę folianów.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2024, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    T

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2024, 18:34

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2024, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbuntowana wrote:
    Dziękuję... ale masz tam pieknie a jakie góry widać?

To żadne góry :) jak jest dobra widoczność to widać Tatry, ale przy takiej wilgotności to nie ma szans :( a to co widać to tylko wzgórze, na którym jest sąsiednia wioska :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2024, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Zapomnialam rano napisac,ze wczoraj sąsiad robil imprezkę, przez co tak się wybudziłam,że nie mogłam zasnąć i wzięłam się za sprzątanie- kafelki w łazience i fronty od szafek błyszczą jak nigdy 😁😎
    Dziś chyba powtórka tylko jak na razie inny gatunek- rap, wczoraj był klimat klubowy 🕺💃 nieźle się sprzątało 😂😁
    Screenshot-20240712-224625-Chrome.jpg
    Screenshot-20240712-224430-Chrome.jpg

Nie tracilam czasu przynajmniej na szukanie odpowiedniego numeru🤭 Screenshot-20240712-224505-Chrome.jpg

Te memy to moje życie :D

Gregorka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2024, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    G

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2024, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Hej, dzień dobry, oto i on.

IMG-1415.jpg

Pink płytkowy i facelle- ledwo widoczny kuzyn brata cienia. Nie wiem, no mam jakieś poczucie, że tyle dpo i z 1 sika ta krecha powinna być bardziej prawilna, nie mówiąc już pozostałych testach, na których gówno widać. I boję się, że historia się powtórzy. Boję się cieszyć.

Kochanie!!! ♥️

Jak na pinka to już prawilna kreska! A ile jesteś dpo?

Wiem, że się boisz i to zupełnie normalne :( chciałabym trochę tego strachu wziąć na siebie.. trzymam kciuki za Ciebie i za Kropeczkę, wierzę, że tym razem musi byc dobrze 🙏🏼🍀

Katsue lubi tę wiadomość

• Malinowysorbet Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Katsue jest kreseczka i to bardzo ładna ❤️ rozumiem, że się boisz bo po takich przejściach to zrozumiałe. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze 🤞🤞😚❤️

Mam dzisiaj zabiegany dzień więc będzie mnie tu mnie ale postaram się dać znać po wizycie co i jak. Prawie w ogóle dzisiaj nie spałam, nie wiem czy to przez pogodę czy ten strach który we mnie siedzi... kciuki się przydadzą 🤞❤️

Miłego dnia 😚

Prezesoowa, Katsue, Dropsik, MummyYummy lubią tę wiadomość

,,Miłość potrafi znaleźć drogę tam, gdzie nie ma nawet ścieżki"🌸
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2024, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Pokazuje mi, ze jest u mnie 19 stopni 🙈 szczerze mówiąc jak dla mnie odczuwalna to raczej 30 🤣🙈

U mnie jest 26… gdyby stary tak nie chrapał to już byśmy byli w basenie 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2024, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:
    @Katsue jest kreseczka i to bardzo ładna ❤️ rozumiem, że się boisz bo po takich przejściach to zrozumiałe. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze 🤞🤞😚❤️

Mam dzisiaj zabiegany dzień więc będzie mnie tu mnie ale postaram się dać znać po wizycie co i jak. Prawie w ogóle dzisiaj nie spałam, nie wiem czy to przez pogodę czy ten strach który we mnie siedzi... kciuki się przydadzą 🤞❤️

Miłego dnia 😚

Jesteśmy z Tobą 🤞 wszystkie kciuki będą na pokładzie 🚂, jeszcze po drodze zgarnę kogo spotkam, żeby trzymali kciuki 🤞🤞🤞

Malinowysorbet, elektro96, Speranza :), MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2024, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowysorbet wrote:

Miłego dnia 😚
    Będę tu zaglądać w oczekiwaniu na wieści od Ciebie. Mam nadzieję, że już dziś zobaczysz serduszko 🥰 kciuki!

Prezesoowa, Malinowysorbet lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2024, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:
    Wychodzi 18 dpo…

No i pięknie :) mam nadzieję, że dobrze pamiętam, ale nasza Paimka miała pierwszego pozytywa 16 dpo i był sporo jaśniejszy, a jak widzimy to wszystko u niej w porządku 😍
    U Ciebie ten pierwszy wyszedłby kilka dni wcześniej :)

Często dziewczyny mówią, że z drugiego sika wychodzą lepiej testy, ale nie wiem na jakiej zasadzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2024, 07:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2024, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, a ja mam do Was takie pytanie: która dieta wg Was (w sensie od kogo) jest najlepsza czyt. ma smaczne posiłki, które przygotowuje się dość szybko?
    Chodzi mi konkretnie o dietę przeciwzapalną z niskim IG. Wy jesteście obeznane w tych ebookach dostępnych na rynku 🥹 a ja nie chce kupowac kilkunastu, bo potem nie będę mogła się zdecydować co chce i nic z tego nie wyjdzie :P

• Suzie Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prezesoowa wrote:
    Dziewczynki, a ja mam do Was takie pytanie: która dieta wg Was (w sensie od kogo) jest najlepsza czyt. ma smaczne posiłki, które przygotowuje się dość szybko?
    Chodzi mi konkretnie o dietę przeciwzapalną z niskim IG. Wy jesteście obeznane w tych ebookach dostępnych na rynku 🥹 a ja nie chce kupowac kilkunastu, bo potem nie będę mogła się zdecydować co chce i nic z tego nie wyjdzie :P

Ja głównie z Akademii korzystam i są bardzo spoko te przepisy :D

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ stabilna niedoczynność tarczycy
    ❌ PCOS, bezowulacyjne cykle
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

🍀9cs, 5cs z Lamettą+Ovitrelle
    💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:

IMG-1415.jpg

Pink płytkowy i facelle- ledwo widoczny kuzyn brata cienia. Nie wiem, no mam jakieś poczucie, że tyle dpo i z 1 sika ta krecha powinna być bardziej prawilna, nie mówiąc już pozostałych testach, na których gówno widać. I boję się, że historia się powtórzy. Boję się cieszyć.

Jest!!! ❤️ Będę trzymać kciuki, musi być dobrze!

Katsue lubi tę wiadomość

👩30👨31
    👶starania od 01/2024, kwiecień-sierpień cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa to czasami mnie denerwuje. 3 razy pyta czy chcę jeść (po 22 xd). Mówię że nie. A ta pyta czy może makaron (pszenny xD), może kanapkę, a może coś jeszcze. 3 razy mówię, że nie. I jeszcze dwa razy pyta czy chcę wódki, gdzie ja nigdy wódki nie piję, bo nie lubię 🙄

👩30👨31
    ❌ hiperinsulinizm
    ✅ jajowody drożne
    ✅ badania nasienia

💙2025
    age.png
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Staram się jeść bardzo dużo warzyw, kiszonek, 2 razy w tygodniu ryby i mięso(ograniczyłam je) jem zdecydowanie mniej słodyczy(chociaz uwielbiam🙈🤗)i sporo koktajli, szotów zdrówkowych- jak je nazywam🤭pije 😁,
    z suplementow przyjmuje bardzo dużo, ale teraz mam od nich przerwe że względu na odpuszczony cykl😇
    Dziękuję spróbuję może vz mnie podzidla

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katsue wrote:

IMG-1415.jpg

Hej gratulacje ... u mnie tak wyglądał test z ciąży właśnie ten też była blada kreseczka zrób betę jak chcesz pewnosci

Katsue lubi tę wiadomość

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2024, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Moja teściowa to czasami mnie denerwuje. 3 razy pyta czy chcę jeść (po 22 xd). Mówię że nie. A ta pyta czy może makaron (pszenny xD), może kanapkę, a może coś jeszcze. 3 razy mówię, że nie. I jeszcze dwa razy pyta czy chcę wódki, gdzie ja nigdy wódki nie piję, bo nie lubię 🙄

Rozumiem, jakie to może być wkurzające. Moja mama robi tak samo. Kupuje np. kremówki dla siebie dla taty i dla mnie, a jak odmawiam to obraza. To samo z obiadem - mówię, że mam w domu i będę jeść z mężem - no to co :P a potem, że jestem gruba i czas na dietkę 🤯

• Pati2804 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowan wrote:
    Dziękuje dziewczyny ❤️ w przyszłym tygodniu wizyta, więc spytam doktorka! Dziękuje Prezesowa ❤️
    Kochana u mnie też ferrytyna nisko ale żelazo miałam wysokie ale lekarz mi przepisał żelazo 100 mg raz dziennie 😘 no i kazał jeść mięsko, szpinak i wszystko to co ma dużo zelaza 🙈

Zaczarowan lubi tę wiadomość

age.png

9tc 💔
    Badania :
    • Ana3 dsDNA (+) granicznie dodatni
    • mutacja MTHFR C677T (hetero) i MTHFR A1298C (hetero)
    • polimorfizm R2 genu czynnika V (czynnik V R2 H1299R)
    Clexane 0,4

29.02.24/01.03.24- II kreski🍀
    02.11.2024r. Franek na świecie ❤
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2024, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Katsue to była tylko formalność… musi być dobrze, wszystkie kciuki są na pokładzie 🥰
    Czasami mi się na ig wyświetlają takie armie testów jak dziewczyny testują np od 14 dpo do 30 dpo i patrzą jak ciemnieje kreska to przyznam szczerze, że zawsze się dziwię bo myślałam że po terminie miesiączki to krechy są już tłuste i tej samej barwy, a tu zdziwko bo nie, gdzieś ok. 30 dpo właśnie dopiero takie widać.
    Poza tym ostatnio na innym wątku ktoś pisał, że facelle wyłapuje bardzo niską betę i to jest super dla testujących przed terminem @, ale na późniejszym etapie wybarwią się tragicznie tą drugą kreska…

Także Kropek jest z Tobą i to właśnie pokazały wszystkie testy.. domyślam się jak bardzo się boisz, ale tym razem historia nie może się powtórzyć. ♥️

Katsue, Prezesoowa, Speranza :) lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
‹‹ 1361 1362 1363 1364 1365 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ