Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Majlen wrote:No sama zaczęłam się tak zastanawiać 🤔
Ogólnie to ten stosunek lh:fsh, który wyniosł 1,4 to mnie tak wyprowadził z równowagi. Za 2 miechy mam iść do ginekologa, sprawdzić jak to tam będzie się prezentować.
U mnie ten śluz typowy płodny to był gdy nie brałam supli, ledwo co wzięłam to już w tym obecnym cyklu praktycznie nie miałam 😄 tzn na papierze zauważyłam tylko malutkie ilości, to ja nie wiem o co chodzi, że te suple mi przyblokowały śluz 🙈
To naprawdę nie jest zły stosunek. Niby powyżej 1,5 może świadczyć o PCOS, ale do tego musi być jeszcze kilka innych objawów, może u Ciebie tak to po prostu wygląda, może w tym konkretnym cyklu coś wpłynęło na wynik, tego się nie dowiemy, ale skoro nie masz PCOS to go po prostu nie masz i trzeba się z tego cieszyć 🤪
Mi się też wydaje, że po suplach mam coraz gorszy ten śluz zamiast coraz lepszy. W zasadzie śluz typowo płodny zauważam 3-4 dni przed owu, potem się stopniowo pogarsza. Ostatnio w dzień owu nie widziałam go prawie wcale 🫣Majlen lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:To naprawdę nie jest zły stosunek. Niby powyżej 1,5 może świadczyć o PCOS, ale do tego musi być jeszcze kilka innych objawów, może u Ciebie tak to po prostu wygląda, może w tym konkretnym cyklu coś wpłynęło na wynik, tego się nie dowiemy, ale skoro nie masz PCOS to go po prostu nie masz i trzeba się z tego cieszyć 🤪
Mi się też wydaje, że po suplach mam coraz gorszy ten śluz zamiast coraz lepszy. W zasadzie śluz typowo płodny zauważam 3-4 dni przed owu, potem się stopniowo pogarsza. Ostatnio w dzień owu nie widziałam go prawie wcale 🫣
Z tym śluzem i suplami, to naprawdę dziwna sprawa, jeszcze jak Ty też masz podobnie, to czemu to tak działa.
No ja bez supli parodniowy śluz, ładny przezroczysty, ciągnący się i w dużej ilości, a teraz susza♀️28 ♂️33
Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
➡️Starania "na poważnie "
• październik 2024
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀
✨️2025 jest nasz!✨️ -
I minęła mi ta 1 godzinka 😝
Wróciłam na forum i nawet nie wiem kiedy to zleciałoDropsik, grazka0022, Zaczarowan, Gregorka, Suzie, Pati2804, Vienna, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
♀️28 ♂️33
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Majlen witamy z powrotem. Cieszę się, że masz dobre wyniki 🥰 Teraz czekamy na krzywą a potem co zarządzi lekarz.
Gregorka, Grażka miłego pakowania 🥰🥰
Suzie, masakra. Ja kiedyś poszłam po zaświadczenie do kościoła, w którym nigdy nie byłam, ale jestem przypisana do niego po adresie. Kolędy nigdy nie przyjmowaliśmy i dostałam nawet bez większego gadania. A trafiłam na proboszcza, więc lipa 😂 w kolejce się dowiedziałam, że takie sprawy lepiej z wikarym omawiać 😁 więc niech Twój mąż idzie innego dnia i może trafi na innego księdza. Jeśli mu zależy. Na dzień dzisiejszy do kościoła przestaliśmy chodzić, dzieci nieochrzczone, więc próśb o bycie chrzestnym więcej nie ma 😂 Ja mam chrześniaka, mój mąż chrześnicę i więcej nie będzie.grazka0022, Gregorka lubią tę wiadomość
-
Wczoraj się zastanawiałam, czy jeśli pije fertistim 2 saszetki, czyli 400 folianu, to czy pić jeszcze osobno? Bo mam ten z Naturell i tam w tabletce jest 400, ale czy nie będzie za dużo wtedy? To może ewentualnie po pół tabletki, albo wcale 🙈
Na badaniu z 13 czerwca , wyszedł mi 12.42♀️28 ♂️33
⬇️
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Vienna wrote:Dzień dobry 🌼
Wczorajsze leczo mnie tak wykończyło, że poszłam spać o 21 😯 Ale jestem z siebie dumna, wyszło 13 dużych słoików, czyli mamy obiady na prawie pół miesiąca 🤣Jak się kładłam to było jasno i byłam pewna, że pomimo zmęczenia nie zasnę. Aż tu nagle obudziłam się dopiero o 6 rano 😅
Dziś mam w planie odgruzowanie piwnicy 🫣 Od prawie 5 lat tylko tam dorzucamy kolejne kartony i worki, więc jest masakra. Ale w końcu kupiliśmy półki i trzeba się za to wziąć, wszystko poukładać i posegregować 🙂
Zaczarowana trzymam kciuki za wizytę 🤞❤️
J
Powodzenia, niech moc będzie z Tobą 💪
Ja do swojej piwnicy już nawet nie dam rady wejść 🤪 Ostatnio coś wynosiłam i z automatu przekroczyłam próg, to zaliczyłam zderzenie z kartonami 🤭 Tylko mym mamy malutką piwnicę w bloku, więc jeszcze pocieszam się, że może nie jest tak aż tak źle.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2024, 09:33
-
Dropsik wrote:Majlen witamy z powrotem. Cieszę się, że masz dobre wyniki 🥰 Teraz czekamy na krzywą a potem co zarządzi lekarz.
Gregorka, Grażka miłego pakowania 🥰🥰
Suzie, masakra. Ja kiedyś poszłam po zaświadczenie do kościoła, w którym nigdy nie byłam, ale jestem przypisana do niego po adresie. Kolędy nigdy nie przyjmowaliśmy i dostałam nawet bez większego gadania. A trafiłam na proboszcza, więc lipa 😂 w kolejce się dowiedziałam, że takie sprawy lepiej z wikarym omawiać 😁 więc niech Twój mąż idzie innego dnia i może trafi na innego księdza. Jeśli mu zależy. Na dzień dzisiejszy do kościoła przestaliśmy chodzić, dzieci nieochrzczone, więc próśb o bycie chrzestnym więcej nie ma 😂 Ja mam chrześniaka, mój mąż chrześnicę i więcej nie będzie.
A no właśnie, jeszcze zostaje kwestia pójścia gdy będzie inny ksiądz, może tamten miał zły dzień @Suzie♀️28 ♂️33
⬇️
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Majlen wrote:Hej dziewczyny 🫡
Odmeldowuje się po ponad tygodniu nieobecności.
Nie czytałam Was, nie wiem co się wydarzyło, jedynie wiem o Prezesowej, alee mam takie przeczucie, że wróci
Co u mnie 😝
Wczoraj byłam na USG brzucha, żeby sprawdzić wątrobę i te nadnercza, ze względu na podwyższony testosteron. No i wszystko bez zarzutu, idealne narządy , doktor powiedział, że gdyby mógł, to zrobiłby mi zdjęcia do atlasu 😅, to jestem spokojna, uff
A teraz siedzę w labie na krzywej cukrowej, o 9:20 mam drugie pobranie i o 10:20 ostatnie, to trochę tu spędzę czasu.
Miałam teraz tydzień urlopu i czuję się super, odpoczęłam, miałam dni bez tego ciągłego biegu, wracam od poniedziałku na 2 tygodnie do pracy i znowu mam urlop, tymrazem 2 tygodnie 😊
A co tam u was kochane :*
Majlen, fajnie że się odezwałaś 🥰 Super, że USG nie wykazało żadnych nieprawidłowości 💪 Czyli jednak te odchyły od normy w morfo nie są niczym niepokojącym. A wiesz już, z czego mogą wynikać?
Super, że wypoczęłaś, a powrót do pracy ze świadomością, że to tylko na chwilkę, na pewno jest przyjemniejszy 🤭Majlen lubi tę wiadomość
-
Suzie wrote:W miejscu zamieszkania nie przyjęliśmy księdza na kolędzie, bo nas nie było. A na drugi termin się nie umówiliśmy, bo nawet nie wiedzieliśmy. A dla tego księdza to już oznacza, że nie chodzimy do kościoła. Do kościoła tutaj chodzimy rzadko, bo często nas w weekendy nie ma. Chodzimy w mojej rodzinnej parafii albo w rodzinnej parafii męża. Matka dziecka powiedziała, że ona załatwi mu to zaświadczenie w tej rodzinnej parafii męża, bo przy pierwszym dziecku zaświadczenie chrzestnej tak załatwiła. Poszła do księdza a ona na dzień dobry mu mówi, że mój mąż tutaj nie mieszka, a ksiądz że skoro tu nie mieszka to do parafii nie należy i zaświadczenia nie będzie.
grazka0022, elektro96, Zaczarowan, Leśneintro, Suzie lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
17.12. 2600g córci 🥰 (34+2)
30.12. 2725g, KTG 👌 (36+2)
7.01. 2900g, KTG 👌 (37+3)
🩺 13.01.
-
notsobadd wrote:Ja mam znowu doła poowulacyjnego. Do tej owulki i parę dni po jeszcze jakoś ciągnę, ale im bliżej okresu tym coraz większy dołek. Muszę chyba się porządnie czymś zająć w weekend, żeby nie myśleć. Dostałam powiadomienie z testDNA, że przygotowują moje zamówienie i poczułam autentyczny wkurw, że znowu wydałam w ch*j pieniędzy, żeby się zastanawiać czemu nie mogę normalnie zajść w ciążę 😂
Wysyłam pozytywne wibracje 📳 Mogę dorzucić też młotek ja negatywne myśli, jeśli potrzebujesz 🤭 Myślę, że zajęcie głowy to dobry pomysł 🤤 A czy Ty wczoraj właśnie nie pisałaś, że nie myślisz? Wiem, że niełatwo się wyłączyć 😘 Podziwiam kobiety, które orientują się, że są w ciąży, dopiero po teście ciążowym albo jak spóźnia się im okres. Wiele z nas czeka na moment testowania jak na gwiazdkę, przynajmniej ja tak miałam. -
Zaczarowana, kciuki za wizytę 🤞
Zbuntowana, Zaczarowan lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
12.11. 1430g złośnicy 🤭 (29+3)
23.11. III prenatalne, 1713g 👌 (31+0)
17.12. 2600g córci 🥰 (34+2)
30.12. 2725g, KTG 👌 (36+2)
7.01. 2900g, KTG 👌 (37+3)
🩺 13.01.
-
MummyYummy wrote:Majlen, fajnie że się odezwałaś 🥰 Super, że USG nie wykazało żadnych nieprawidłowości 💪 Czyli jednak te odchyły od normy w morfo nie są niczym niepokojącym. A wiesz już, z czego mogą wynikać?
Super, że wypoczęłaś, a powrót do pracy ze świadomością, że to tylko na chwilkę, na pewno jest przyjemniejszy 🤭
No a co do powrotu do pracy na chwilę, to fakt, masz rację 😊, wracam dużo łatwiej 😊♀️28 ♂️33
⬇️
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Gregorka wrote:Hejka 🧡
Kciuki za nasza wizytującą🤞❤️
Zaczarowana czekamy na widzonko z Tomciem🤗
Wczoraj zaczęłam pakowanie na wyjazd,bo za tydzień rozpoczyna się nasza wielka podróż 🤗 segregowaliśmy z małżem ubrania,które na pewno zostawiamy tam, żeby odciążać plecaki 🤭 a w ndz mamy plan na calkowite pakowanie🎒
Miłego dnia ❤️
Hej 🥰
Kochana, podzielisz się szczegółami? Oczywiście jeśli nie chcesz, to nie musisz 😘 Powiedziałam mojemu Mężowi, że wybieracie się w taką azjatycką podróż życia, a jego marzeniem jest odwiedzenie Japonii, więc jest bardzo ciekaw, jak to zaplanowaliście 😊elektro96, Zbuntowana, Gregorka lubią tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Ja mam znowu doła poowulacyjnego. Do tej owulki i parę dni po jeszcze jakoś ciągnę, ale im bliżej okresu tym coraz większy dołek. Muszę chyba się porządnie czymś zająć w weekend, żeby nie myśleć. Dostałam powiadomienie z testDNA, że przygotowują moje zamówienie i poczułam autentyczny wkurw, że znowu wydałam w ch*j pieniędzy, żeby się zastanawiać czemu nie mogę normalnie zajść w ciążę 😂
elektro96 lubi tę wiadomość
-
Majlen wrote:Wczoraj się zastanawiałam, czy jeśli pije fertistim 2 saszetki, czyli 400 folianu, to czy pić jeszcze osobno? Bo mam ten z Naturell i tam w tabletce jest 400, ale czy nie będzie za dużo wtedy? To może ewentualnie po pół tabletki, albo wcale 🙈
Na badaniu z 13 czerwca , wyszedł mi 12.42
Ja tak biorę, bo pomimo suplementacji 400 w fertistimie pół roku kwas foliowy ledwo dobijał do 15 🫣 więc dorzuciłam jeszcze 400 z naturellMajlen lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
ultramaryna_ wrote:Teraz ponoć bardzo zaostrzyły się wymagania wobec chrzestnych i wcale nie jest tak łatwo dostać. O ile ktoś nie ma nic wspólnego z kościołem to rozumiem, po co ma być w takim razie chrzestnym 🤷♀️ O tyle jeśli ktoś jest wierzący i bywa w kościele to trochę uprzykrzanie życia… 🫣
Po co jakiekolwiek zaświadczenia, do czego to niby jest potrzebne 🤯. Ta osoba ma być przez nas wybrana, aby była przy dziecku, przez resztę jego życia, a nie jakieś głupie zaświadczenie..Zaczarowan lubi tę wiadomość
♀️28 ♂️33
⬇️
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Dropsik wrote:Znam knajpkę z pysznymi i pięknie wyglądającymi drineczkami w Sopocie na Monciaku 😂 Może uda się zalać ten dołek, spróbujemy 🤭
Tego mi dzisiaj trzeba, you know… 🤪🙊👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Dropsik wrote:Znam knajpkę z pysznymi i pięknie wyglądającymi drineczkami w Sopocie na Monciaku 😂 Może uda się zalać ten dołek, spróbujemy 🤭29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺