Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2024, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    No sama zaczęłam się tak zastanawiać 🤔
    Ogólnie to ten stosunek lh:fsh, który wyniosł 1,4 to mnie tak wyprowadził z równowagi. Za 2 miechy mam iść do ginekologa, sprawdzić jak to tam będzie się prezentować.
    U mnie ten śluz typowy płodny to był gdy nie brałam supli, ledwo co wzięłam to już w tym obecnym cyklu praktycznie nie miałam 😄 tzn na papierze zauważyłam tylko malutkie ilości, to ja nie wiem o co chodzi, że te suple mi przyblokowały śluz 🙈

To naprawdę nie jest zły stosunek. Niby powyżej 1,5 może świadczyć o PCOS, ale do tego musi być jeszcze kilka innych objawów, może u Ciebie tak to po prostu wygląda, może w tym konkretnym cyklu coś wpłynęło na wynik, tego się nie dowiemy, ale skoro nie masz PCOS to go po prostu nie masz i trzeba się z tego cieszyć 🤪
    Mi się też wydaje, że po suplach mam coraz gorszy ten śluz zamiast coraz lepszy. W zasadzie śluz typowo płodny zauważam 3-4 dni przed owu, potem się stopniowo pogarsza. Ostatnio w dzień owu nie widziałam go prawie wcale 🫣

Majlen lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2024, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    To naprawdę nie jest zły stosunek. Niby powyżej 1,5 może świadczyć o PCOS, ale do tego musi być jeszcze kilka innych objawów, może u Ciebie tak to po prostu wygląda, może w tym konkretnym cyklu coś wpłynęło na wynik, tego się nie dowiemy, ale skoro nie masz PCOS to go po prostu nie masz i trzeba się z tego cieszyć 🤪
    Mi się też wydaje, że po suplach mam coraz gorszy ten śluz zamiast coraz lepszy. W zasadzie śluz typowo płodny zauważam 3-4 dni przed owu, potem się stopniowo pogarsza. Ostatnio w dzień owu nie widziałam go prawie wcale 🫣
    I tak się właśnie przeprogramowałam, skoro 2 lekarzy już mi powiedziało, że ten obraz usg nie wygląda na typowe pcos, to go poprostu nie mam, może to tymczasowy wygląd po AH, I don't know 🤫
    Z tym śluzem i suplami, to naprawdę dziwna sprawa, jeszcze jak Ty też masz podobnie, to czemu to tak działa.
    No ja bez supli parodniowy śluz, ładny przezroczysty, ciągnący się i w dużej ilości, a teraz susza

♀️30
    Zaszłam w ciążę, mimo PCOS 🤗

🍀szczęście w 11 cyklu

✨️08.11.2025 - nasza maleńka na świecie - P 🩷
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2024, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I minęła mi ta 1 godzinka 😝
    Wróciłam na forum i nawet nie wiem kiedy to zleciało

Dropsik, grazka0022, Zaczarowan, Gregorka, Suzie, Pati2804, Vienna, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość

♀️30

🍀szczęście w 11 cyklu

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2024, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen witamy z powrotem. Cieszę się, że masz dobre wyniki 🥰 Teraz czekamy na krzywą a potem co zarządzi lekarz.

Gregorka, Grażka miłego pakowania 🥰🥰

Suzie, masakra. Ja kiedyś poszłam po zaświadczenie do kościoła, w którym nigdy nie byłam, ale jestem przypisana do niego po adresie. Kolędy nigdy nie przyjmowaliśmy i dostałam nawet bez większego gadania. A trafiłam na proboszcza, więc lipa 😂 w kolejce się dowiedziałam, że takie sprawy lepiej z wikarym omawiać 😁 więc niech Twój mąż idzie innego dnia i może trafi na innego księdza. Jeśli mu zależy. Na dzień dzisiejszy do kościoła przestaliśmy chodzić, dzieci nieochrzczone, więc próśb o bycie chrzestnym więcej nie ma 😂 Ja mam chrześniaka, mój mąż chrześnicę i więcej nie będzie.

grazka0022, Gregorka lubią tę wiadomość

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2024, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Oo, żabka wskoczyła na 12 tydzień 🥰❤️

🥺♥️

Zbuntowana, Zbuntowana, Speranza :) lubią tę wiadomość

• Majlen Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2024, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj się zastanawiałam, czy jeśli pije fertistim 2 saszetki, czyli 400 folianu, to czy pić jeszcze osobno? Bo mam ten z Naturell i tam w tabletce jest 400, ale czy nie będzie za dużo wtedy? To może ewentualnie po pół tabletki, albo wcale 🙈
    Na badaniu z 13 czerwca , wyszedł mi 12.42

♀️30

🍀szczęście w 11 cyklu

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2024, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vienna wrote:
    Dzień dobry 🌼
    Wczorajsze leczo mnie tak wykończyło, że poszłam spać o 21 😯 Ale jestem z siebie dumna, wyszło 13 dużych słoików, czyli mamy obiady na prawie pół miesiąca 🤣Jak się kładłam to było jasno i byłam pewna, że pomimo zmęczenia nie zasnę. Aż tu nagle obudziłam się dopiero o 6 rano 😅

Dziś mam w planie odgruzowanie piwnicy 🫣 Od prawie 5 lat tylko tam dorzucamy kolejne kartony i worki, więc jest masakra. Ale w końcu kupiliśmy półki i trzeba się za to wziąć, wszystko poukładać i posegregować 🙂

Zaczarowana trzymam kciuki za wizytę 🤞❤️

J
    Powodzenia, niech moc będzie z Tobą 💪

Ja do swojej piwnicy już nawet nie dam rady wejść 🤪 Ostatnio coś wynosiłam i z automatu przekroczyłam próg, to zaliczyłam zderzenie z kartonami 🤭 Tylko mym mamy malutką piwnicę w bloku, więc jeszcze pocieszam się, że może nie jest tak aż tak źle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2024, 09:33

• Majlen Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2024, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Majlen witamy z powrotem. Cieszę się, że masz dobre wyniki 🥰 Teraz czekamy na krzywą a potem co zarządzi lekarz.

Gregorka, Grażka miłego pakowania 🥰🥰

Suzie, masakra. Ja kiedyś poszłam po zaświadczenie do kościoła, w którym nigdy nie byłam, ale jestem przypisana do niego po adresie. Kolędy nigdy nie przyjmowaliśmy i dostałam nawet bez większego gadania. A trafiłam na proboszcza, więc lipa 😂 w kolejce się dowiedziałam, że takie sprawy lepiej z wikarym omawiać 😁 więc niech Twój mąż idzie innego dnia i może trafi na innego księdza. Jeśli mu zależy. Na dzień dzisiejszy do kościoła przestaliśmy chodzić, dzieci nieochrzczone, więc próśb o bycie chrzestnym więcej nie ma 😂 Ja mam chrześniaka, mój mąż chrześnicę i więcej nie będzie.
    Witam witam 🤗

A no właśnie, jeszcze zostaje kwestia pójścia gdy będzie inny ksiądz, może tamten miał zły dzień @Suzie

♀️30

🍀szczęście w 11 cyklu

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2024, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Hej dziewczyny 🫡
    Odmeldowuje się po ponad tygodniu nieobecności.
    Nie czytałam Was, nie wiem co się wydarzyło, jedynie wiem o Prezesowej, alee mam takie przeczucie, że wróci :)
    Co u mnie 😝
    Wczoraj byłam na USG brzucha, żeby sprawdzić wątrobę i te nadnercza, ze względu na podwyższony testosteron. No i wszystko bez zarzutu, idealne narządy , doktor powiedział, że gdyby mógł, to zrobiłby mi zdjęcia do atlasu 😅, to jestem spokojna, uff
    A teraz siedzę w labie na krzywej cukrowej, o 9:20 mam drugie pobranie i o 10:20 ostatnie, to trochę tu spędzę czasu.
    Miałam teraz tydzień urlopu i czuję się super, odpoczęłam, miałam dni bez tego ciągłego biegu, wracam od poniedziałku na 2 tygodnie do pracy i znowu mam urlop, tymrazem 2 tygodnie 😊
    A co tam u was kochane :*

Majlen, fajnie że się odezwałaś 🥰 Super, że USG nie wykazało żadnych nieprawidłowości 💪 Czyli jednak te odchyły od normy w morfo nie są niczym niepokojącym. A wiesz już, z czego mogą wynikać?

Super, że wypoczęłaś, a powrót do pracy ze świadomością, że to tylko na chwilkę, na pewno jest przyjemniejszy 🤭

Majlen lubi tę wiadomość

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2024, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    W miejscu zamieszkania nie przyjęliśmy księdza na kolędzie, bo nas nie było. A na drugi termin się nie umówiliśmy, bo nawet nie wiedzieliśmy. A dla tego księdza to już oznacza, że nie chodzimy do kościoła. :P Do kościoła tutaj chodzimy rzadko, bo często nas w weekendy nie ma. Chodzimy w mojej rodzinnej parafii albo w rodzinnej parafii męża. Matka dziecka powiedziała, że ona załatwi mu to zaświadczenie w tej rodzinnej parafii męża, bo przy pierwszym dziecku zaświadczenie chrzestnej tak załatwiła. Poszła do księdza a ona na dzień dobry mu mówi, że mój mąż tutaj nie mieszka, a ksiądz że skoro tu nie mieszka to do parafii nie należy i zaświadczenia nie będzie. :P
    Teraz ponoć bardzo zaostrzyły się wymagania wobec chrzestnych i wcale nie jest tak łatwo dostać. O ile ktoś nie ma nic wspólnego z kościołem to rozumiem, po co ma być w takim razie chrzestnym 🤷‍♀️ O tyle jeśli ktoś jest wierzący i bywa w kościele to trochę uprzykrzanie życia… 🫣

grazka0022, elektro96, Zaczarowan, Leśneintro, Suzie lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2024, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ja mam znowu doła poowulacyjnego. Do tej owulki i parę dni po jeszcze jakoś ciągnę, ale im bliżej okresu tym coraz większy dołek. Muszę chyba się porządnie czymś zająć w weekend, żeby nie myśleć. Dostałam powiadomienie z testDNA, że przygotowują moje zamówienie i poczułam autentyczny wkurw, że znowu wydałam w ch*j pieniędzy, żeby się zastanawiać czemu nie mogę normalnie zajść w ciążę 😂

Wysyłam pozytywne wibracje 📳 Mogę dorzucić też młotek ja negatywne myśli, jeśli potrzebujesz 🤭 Myślę, że zajęcie głowy to dobry pomysł 🤤 A czy Ty wczoraj właśnie nie pisałaś, że nie myślisz? Wiem, że niełatwo się wyłączyć 😘 Podziwiam kobiety, które orientują się, że są w ciąży, dopiero po teście ciążowym albo jak spóźnia się im okres. Wiele z nas czeka na moment testowania jak na gwiazdkę, przynajmniej ja tak miałam.

• ultramaryna_ Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2024, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana, kciuki za wizytę 🤞

Zbuntowana, Zaczarowan lubią tę wiadomość

Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb

16.05. ⏸️ / 18.01.2025 🩷 Witaj, Ł.!
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2024, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MummyYummy wrote:
    Majlen, fajnie że się odezwałaś 🥰 Super, że USG nie wykazało żadnych nieprawidłowości 💪 Czyli jednak te odchyły od normy w morfo nie są niczym niepokojącym. A wiesz już, z czego mogą wynikać?

Super, że wypoczęłaś, a powrót do pracy ze świadomością, że to tylko na chwilkę, na pewno jest przyjemniejszy 🤭
    Narazie jeszcze nie wiem, dziś też poprawiam ten testosteron

No a co do powrotu do pracy na chwilę, to fakt, masz rację 😊, wracam dużo łatwiej 😊

♀️30

🍀szczęście w 11 cyklu

• MummyYummy Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2024, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gregorka wrote:
    Hejka 🧡

Kciuki za nasza wizytującą🤞❤️
    Zaczarowana czekamy na widzonko z Tomciem🤗
    Wczoraj zaczęłam pakowanie na wyjazd,bo za tydzień rozpoczyna się nasza wielka podróż 🤗 segregowaliśmy z małżem ubrania,które na pewno zostawiamy tam, żeby odciążać plecaki 🤭 a w ndz mamy plan na calkowite pakowanie🎒

Miłego dnia ❤️

Hej 🥰

Kochana, podzielisz się szczegółami? Oczywiście jeśli nie chcesz, to nie musisz 😘 Powiedziałam mojemu Mężowi, że wybieracie się w taką azjatycką podróż życia, a jego marzeniem jest odwiedzenie Japonii, więc jest bardzo ciekaw, jak to zaplanowaliście 😊

elektro96, Zbuntowana, Gregorka lubią tę wiadomość

• Dropsik Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2024, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ja mam znowu doła poowulacyjnego. Do tej owulki i parę dni po jeszcze jakoś ciągnę, ale im bliżej okresu tym coraz większy dołek. Muszę chyba się porządnie czymś zająć w weekend, żeby nie myśleć. Dostałam powiadomienie z testDNA, że przygotowują moje zamówienie i poczułam autentyczny wkurw, że znowu wydałam w ch*j pieniędzy, żeby się zastanawiać czemu nie mogę normalnie zajść w ciążę 😂
    Znam knajpkę z pysznymi i pięknie wyglądającymi drineczkami w Sopocie na Monciaku 😂 Może uda się zalać ten dołek, spróbujemy 🤭

elektro96 lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2024, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Wczoraj się zastanawiałam, czy jeśli pije fertistim 2 saszetki, czyli 400 folianu, to czy pić jeszcze osobno? Bo mam ten z Naturell i tam w tabletce jest 400, ale czy nie będzie za dużo wtedy? To może ewentualnie po pół tabletki, albo wcale 🙈
    Na badaniu z 13 czerwca , wyszedł mi 12.42

Ja tak biorę, bo pomimo suplementacji 400 w fertistimie pół roku kwas foliowy ledwo dobijał do 15 🫣 więc dorzuciłam jeszcze 400 z naturell

Majlen lubi tę wiadomość

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2024, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ultramaryna_ wrote:
    Teraz ponoć bardzo zaostrzyły się wymagania wobec chrzestnych i wcale nie jest tak łatwo dostać. O ile ktoś nie ma nic wspólnego z kościołem to rozumiem, po co ma być w takim razie chrzestnym 🤷‍♀️ O tyle jeśli ktoś jest wierzący i bywa w kościele to trochę uprzykrzanie życia… 🫣
    Dla mnie to w ogóle jest niepojęte, że ksiądz ma decydować kto ma być rodzicami chrzestymi na mojego dziecka 🤪
    Po co jakiekolwiek zaświadczenia, do czego to niby jest potrzebne 🤯. Ta osoba ma być przez nas wybrana, aby była przy dziecku, przez resztę jego życia, a nie jakieś głupie zaświadczenie..

Zaczarowan lubi tę wiadomość

♀️30

🍀szczęście w 11 cyklu

• notsobadd Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Znam knajpkę z pysznymi i pięknie wyglądającymi drineczkami w Sopocie na Monciaku 😂 Może uda się zalać ten dołek, spróbujemy 🤭

Tego mi dzisiaj trzeba, you know… 🤪🙊

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • MummyYummy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Narazie jeszcze nie wiem, dziś też poprawiam ten testosteron

No a co do powrotu do pracy na chwilę, to fakt, masz rację 😊, wracam dużo łatwiej 😊

O, to zobaczymy, co wyjdzie ✊

Majlen lubi tę wiadomość

• elektro96 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Śliwka ? 🤪🤣

Starania od 8.2022
    💁🏽‍♀️
    ❌ kir AA
    ❌ lamblia
    ❌ MTHFR A1298 homo
    ❌ histeroskopia z biopsją - luty 2026 -> zapalenie endometrium - cd138⬆️ cd56⬆️ -> antybiotykoterapia
    ❌ IO 😳 -> Glucophage
    ✅ USG endometriozy - prawidłowe
    ✅ lipiodol
    ⏳ biopsja IPLE

💁🏽
    ❌ hla-c C2
    ❌ koncentracja nieco poniżej normy, morfologia 1%
    ❌ posiew nasienia -> antybiotykoterapia x2 -> stan zapalny wyleczony ✅

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ