Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry wszystkim! 😁
Nie chce mi się wstawać, ale zrobię to, bo dzisiaj do pracy wezmę sobie sałatkę gyros 🤣 Mój jedyny motywator w piątek 🤣ultramaryna_, Leśneintro, Liyss🧚🏻, elektro96, Pati2804 lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Oo, żabka wskoczyła na 12 tydzień 🥰❤️
Katsue, notsobadd, Paima, Leśneintro, Vienna, Liyss🧚🏻, Dropsik, Gregorka, elektro96, MummyYummy, Zaczarowan, Pati2804 lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:Oo, żabka wskoczyła na 12 tydzień 🥰❤️
Dopiero co Twoje dwie kreski pamiętam, szok jak to leci… 🙊Suzie, elektro96, Pati2804, Speranza :) lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Suzie, odpalaj tutorial na prowadzenie pociągu i na 17.40 zajeżdżamy do Zaczarowanej 😁🚂
Dzień dobry w piąteczek!
🚂🚃🚃🚃🚃
No to w drogę 🌻
Miłego dnia dziewczyny ❤️Pati2804 lubi tę wiadomość
-
notsobadd wrote:Suzie, odpalaj tutorial na prowadzenie pociągu i na 17.40 zajeżdżamy do Zaczarowanej 😁🚂
Dzień dobry w piąteczek!
Kiedyś czytałam książkę o pociągach, żeby być maszynista i prowadzić samemu pociąg to sama nauka z praktyką trwa parę lat 🫣Zaczarowan, Speranza :) lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
-
notsobadd wrote:Dopiero co Twoje dwie kreski pamiętam, szok jak to leci… 🙊
Ja mam wrażenie, że Lyiss dopiero co wysikała dwie kreski 🙈Liyss🧚🏻, elektro96, Speranza :) lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
-
Dzień dobry! Miłego dnia😘 Już weekend!
Kciuki za wizyty ✊🏻
Suzie dopiero wysikałam a za 1,5 tyg wchodzę w 5 miesiąc ciąży 🙈 ten czas leci
Ja też zawsze Was nadrabiam i często myślę o waszych wizytach i co tam u Was. Więc jak ktoś nagle odchodzi to mi smutno mimo, że każdy ma prawo by odejść stąd 🥹Dropsik, Pati2804, Speranza :) lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Zaczarowana, kciuki za wizytę!! 🤞
A z tym myśleniem co u innych to 100% racji. Jak nie mam dostępu do netu a czekamy na wieści od kogoś po wizytach lub badaniach to ja przebieram nogami, aż mi się uda zerknąć co tam się dzie wydarzyło 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2024, 08:38
-
Vienna wrote:Dzień dobry 🌼
Wczorajsze leczo mnie tak wykończyło, że poszłam spać o 21 😯 Ale jestem z siebie dumna, wyszło 13 dużych słoików, czyli mamy obiady na prawie pół miesiąca 🤣Jak się kładłam to było jasno i byłam pewna, że pomimo zmęczenia nie zasnę. Aż tu nagle obudziłam się dopiero o 6 rano 😅
Dziś mam w planie odgruzowanie piwnicy 🫣 Od prawie 5 lat tylko tam dorzucamy kolejne kartony i worki, więc jest masakra. Ale w końcu kupiliśmy półki i trzeba się za to wziąć, wszystko poukładać i posegregować 🙂
Zaczarowana trzymam kciuki za wizytę 🤞❤️Vienna lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny 🫡
Odmeldowuje się po ponad tygodniu nieobecności.
Nie czytałam Was, nie wiem co się wydarzyło, jedynie wiem o Prezesowej, alee mam takie przeczucie, że wróci
Co u mnie 😝
Wczoraj byłam na USG brzucha, żeby sprawdzić wątrobę i te nadnercza, ze względu na podwyższony testosteron. No i wszystko bez zarzutu, idealne narządy , doktor powiedział, że gdyby mógł, to zrobiłby mi zdjęcia do atlasu 😅, to jestem spokojna, uff
A teraz siedzę w labie na krzywej cukrowej, o 9:20 mam drugie pobranie i o 10:20 ostatnie, to trochę tu spędzę czasu.
Miałam teraz tydzień urlopu i czuję się super, odpoczęłam, miałam dni bez tego ciągłego biegu, wracam od poniedziałku na 2 tygodnie do pracy i znowu mam urlop, tymrazem 2 tygodnie 😊
A co tam u was kochane :*Dropsik, Gregorka, Pati2804, Liyss🧚🏻, Speranza :) lubią tę wiadomość
♀️28 ♂️33
Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
➡️Starania "na poważnie "
• październik 2024
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Ja mam znowu doła poowulacyjnego. Do tej owulki i parę dni po jeszcze jakoś ciągnę, ale im bliżej okresu tym coraz większy dołek. Muszę chyba się porządnie czymś zająć w weekend, żeby nie myśleć. Dostałam powiadomienie z testDNA, że przygotowują moje zamówienie i poczułam autentyczny wkurw, że znowu wydałam w ch*j pieniędzy, żeby się zastanawiać czemu nie mogę normalnie zajść w ciążę 😂👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Majlen wrote:Hej dziewczyny 🫡
Odmeldowuje się po ponad tygodniu nieobecności.
Nie czytałam Was, nie wiem co się wydarzyło, jedynie wiem o Prezesowej, alee mam takie przeczucie, że wróci
Co u mnie 😝
Wczoraj byłam na USG brzucha, żeby sprawdzić wątrobę i te nadnercza, ze względu na podwyższony testosteron. No i wszystko bez zarzutu, idealne narządy , doktor powiedział, że gdyby mógł, to zrobiłby mi zdjęcia do atlasu 😅, to jestem spokojna, uff
A teraz siedzę w labie na krzywej cukrowej, o 9:20 mam drugie pobranie i o 10:20 ostatnie, to trochę tu spędzę czasu.
Miałam teraz tydzień urlopu i czuję się super, odpoczęłam, miałam dni bez tego ciągłego biegu, wracam od poniedziałku na 2 tygodnie do pracy i znowu mam urlop, tymrazem 2 tygodnie 😊
A co tam u was kochane :*
No jesteś nareszcie! Codziennie się zastanawiałam co u Ciebie, nie rób nam tak więcej 🤪 :*
Cieszę się, że USG wyszło dobrze i trzymam kciuki za krzywa 🤞🏻Majlen lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Ja mam znowu doła poowulacyjnego. Do tej owulki i parę dni po jeszcze jakoś ciągnę, ale im bliżej okresu tym coraz większy dołek. Muszę chyba się porządnie czymś zająć w weekend, żeby nie myśleć. Dostałam powiadomienie z testDNA, że przygotowują moje zamówienie i poczułam autentyczny wkurw, że znowu wydałam w ch*j pieniędzy, żeby się zastanawiać czemu nie mogę normalnie zajść w ciążę 😂
Totalnie Cie rozumiem, jedyny plus cyklu bezowulacyjnego, ze nie musisz się zastanawiać tylko czekasz grzeczenie na @ Choć mam chętkę zastestować, ale nie zrobie tego.Start starania: Marzec 2024
11 cs ❔🍀
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie (proszę 🙏)
🔜
10.02 - drożność
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
notsobadd wrote:No jesteś nareszcie! Codziennie się zastanawiałam co u Ciebie, nie rób nam tak więcej 🤪 :*
Cieszę się, że USG wyszło dobrze i trzymam kciuki za krzywa 🤞🏻
Już raczej nie przewiduję znikania, ale teraz musiałam to zrobić, żeby to sobie jakoś przetrawić, te wyniki i wszystko, ale już jest dobrzeZaczarowan, Gregorka, Liyss🧚🏻, Speranza :) lubią tę wiadomość
♀️28 ♂️33
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Gregorka wrote:Hejka 🧡
Kciuki za nasza wizytującą🤞❤️
Zaczarowana czekamy na widzonko z Tomciem🤗
Wczoraj zaczęłam pakowanie na wyjazd,bo za tydzień rozpoczyna się nasza wielka podróż 🤗 segregowaliśmy z małżem ubrania,które na pewno zostawiamy tam, żeby odciążać plecaki 🤭 a w ndz mamy plan na calkowite pakowanie🎒
Miłego dnia ❤️Gregorka lubi tę wiadomość
♀️28 ♂️33
⬇️
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Majlen wrote:Oh to bardzo miłe, że ktoś o mnie myślał 🥰🥰
Już raczej nie przewiduję znikania, ale teraz musiałam to zrobić, żeby to sobie jakoś przetrawić, te wyniki i wszystko, ale już jest dobrze
Rozumiem w 100%, czasem trzeba się na kilka dni wyłączyć. Myślę, że też dobry wynik z badania na pewno wpłynął na Twój nastrój i chęć powrotu do nas
Jaki masz plan na kolejny cykl? :*Majlen lubi tę wiadomość
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
grazka0022 wrote:Totalnie Cie rozumiem, jedyny plus cyklu bezowulacyjnego, ze nie musisz się zastanawiać tylko czekasz grzeczenie na @ Choć mam chętkę zastestować, ale nie zrobie tego.
Taaak, przy cyklach bezowulacyjnych też miałam taką obojętność
Jak tam Wasze przygotowania wyjazdowe?👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻