Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Katsue wrote:Może u Ciebie będzie, ale według starego całkiem z tego resygnują 🥺 do innych lidlów się nie zapuszczałam, ale w tych 2 najbliższych i zakwas z buraka zniknął i z innych kiszonek, bo kojarzę, że był jeszcze z kapusty i ogórków 🤔29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
-
Katsue wrote:W ogóle czaicie, że w lidlu już nie ma zakwasu?! 🤬 byłam ostatnio w 2 i nic, stary pytał, to mu babka powiedziała, że wycofują, bo nikt tego nie kupuje 🤬 dobrze, że mam chociaż oszanta i kaufa w razie czego. Na razie testuję drugi z oszanta i może być, choć nie taki dobry jak z lidla 🥺
Jak nikt nie kupuje jak użytkowniczki ovufriend kupowały 🫣elektro96 lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
-
A ja Wam powiem, że jak przyszły wyniki na trombofilię to mój mąż był przerażony a ja w sumie poczułam, że ktoś rozwiązał zagadkę czemu prawdopodobnie się nie udawało. Może i kosztuje 400 PLN ale też bym poleciła każdej kobiecie te badania tak jak Pati.
Bo np. przy trombo nie są zalecane tabletki antykoncepcyjne, albo właśnie żeby brać metylowane witaminy bo inne się nie wchłaniają. I te badanie też w sumie robi się raz w życiu.
Ja mówiłam mojemu rodzeństwu, żeby dziękowali, że mają za darmo wynik 😂Speranza :) lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Suzie wrote:Jak nikt nie kupuje jak użytkowniczki ovufriend kupowały 🫣
Zbuntowana lubi tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
Suzie wrote:Jak nikt nie kupuje jak użytkowniczki ovufriend kupowały 🫣29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Liyss🧚🏻 wrote:A ja Wam powiem, że jak przyszły wyniki na trombofilię to mój mąż był przerażony a ja w sumie poczułam, że ktoś rozwiązał zagadkę czemu prawdopodobnie się nie udawało. Może i kosztuje 400 PLN ale też bym poleciła każdej kobiecie te badania tak jak Pati.
Bo np. przy trombo nie są zalecane tabletki antykoncepcyjne, albo właśnie żeby brać metylowane witaminy bo inne się nie wchłaniają. I te badanie też w sumie robi się raz w życiu.
Ja mówiłam mojemu rodzeństwu, żeby dziękowali, że mają za darmo wynik 😂
Moja siostra z kolei ma dwójkę dzieci i nigdy tego nie badała i ciąża bez żadnych leków 🤷♀️ Ciekawe co by jej wyszło w tych badaniach 😁 Troche drogie, żeby sprawdzać ot tak z ciekawości 🤭Liyss🧚🏻 lubi tę wiadomość
-
NiedoszlaWielodzietna wrote:@MalinowySorbet przytulam mocno. To co czujesz jest zrozumiałe i wcale nie musisz się z tego tłumaczyć hormonami. Trzymam kciuki, aby ten tydzień szybciutko Tobie zleciał.
@Zaczarowan trzymam kciuki aby wszystko było dobrze. Również przytulam i czekamy tutaj razem z Tobą na pozytywny finał!
Ja dziewczyny aż mi głupio - jestem w fazie lutealnej i ciagle mi się wydaje, że jestem w ciąży. Ja raczej do tych co się dopatrują objawów nie należę, ale ja bez drzemki w ciągu dnia nie daje rady, cycki mnie swędzą… może coś się po prostu rozregulowało przez tego biochemia. Ja już po tym drugim biochemie obiecałam sobie że dopiero będzie test jak miesiączka będzie spóźniona, więc jeszcze trochę czekania zostało. Dzisiaj mamy 9/10 dpo.
Ja tak miałam w ostatnim cyklu..... 😅NiedoszlaWielodzietna lubi tę wiadomość
🇮🇪
IO, niedoczynność tarczycy, arytmia,
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
💊 euthyrox, bisocard, insulina, acard, clexane
23.01 doppler
30.01 skan+ diablo
13.02 skan
16.02 🏥 wywołanie porodu
[/url] -
Suzie wrote:Nie chcę nic mówić, ale któraś musi wysikać dwie kreski, żeby było kogo wpisać do lipcowych "zdobyczy" 😎
Ja jestem z lipcowych 😅
Ale chetnie kogoś przygarnę bo samotnie tu... a sorbecik nie jest z lipcowych? Jestesmy razem na marcowych przecież...Zbuntowana lubi tę wiadomość
🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
23.01 doppler
30.01 skan+ diablo
13.02 skan
16.02 🏥 wywołanie porodu
[/url] -
Suzie jest ambitna i chce mieć nowe zdobycze 🤣🤣🤣
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:Suzie jest ambitna i chce mieć nowe zdobycze 🤣🤣🤣
Mi nie przeszkadza... wszystkie niezaciążone zapraszam na marcowy albo zakładać kwietniówki 🥰🥰🥰🥰🥰Speranza :), elektro96, Zbuntowana lubią tę wiadomość
🇮🇪
28cs - 05.2018 👱♂️🥰
1 cs - 09.2019👱♀️🥰
6cs ⏸️ zdrowy bobas 🥰
23.01 doppler
30.01 skan+ diablo
13.02 skan
16.02 🏥 wywołanie porodu
[/url] -
PaulaG wrote:Mi nie przeszkadza... wszystkie niezaciążone zapraszam na marcowy albo zakładać kwietniówki 🥰🥰🥰🥰🥰
PaulaG, Speranza :), MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Tak samo jak teraz jadę do Austrii to ciągle myślę o Viennie, Vienna - Wiedeń, o Katsue , o NiedoszłaWielodzietna 😭 Przeżywam to razem z wami dziewczyny, ale wierzę że tak jak Pati dostaniecie odpowiedzi i uda się Wam, zasługujecie na to 🥰
Wszystkie na to zasługujemy, uda Nam się, wszystkim 😘
Ogólnie to jak myślę często o Was to mnie szokuje, potrafię być w sklepie i myślę np „hm ciekawie co u (na przykład) Notsobad, bo jest dziś na badaniu”
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2024, 23:28
elektro96, Pati2804, NiedoszlaWielodzietna, notsobadd, Vienna, Leśneintro, Liyss🧚🏻, Dropsik, Gregorka, MummyYummy lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
11 cs ❔🍀
8 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
29.12 - 🩸
12.01 - 🥚
26.01 - testowanie (proszę 🙏)
🔜
10.02 - drożność
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
grazka0022 wrote:Pati, poleciały mi łzy jak napisałaś o córce 😭
Tak samo jak teraz jadę do Austrii to ciągle myślę o Viennie, Vienna - Wiedeń, o Katsue , o NiedoszłaWielodzietna 😭 Przeżywam to razem z wami dziewczyny, ale wierzę że tak jak Pati dostaniecie odpowiedzi i uda się Wam, zasługujecie na to 🥰
Ogólnie to jak myślę często o Was to mnie szokuje, potrafię być w sklepie i myślę np „hm ciekawie co u (na przykład) Notsobad, bo jest dziś na badaniu”
z tych emocji zasnęłam i obudziłam się niedawno i dopiero się wykąpałam 🙂
Ja też codziennie myślę o Was i zawsze ale to zawsze nadrabiam ze szczegółami każdy post jak nie ma mnie trochę dłużej 😁 inaczej nie dałoby mi to spokoju jakbym jakiś pominęła, chyba oszalałam 🤣🙈Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2024, 23:51
-
PaulaG wrote:Ja tak miałam w ostatnim cyklu..... 😅
Dziewczyny widzę, że wzruszająca końcówka dnia. Też wierzę, że nam się uda. Moje podejście do życia jest takie, że zrobiłam wszystkie badania jakie mogłam (czyli kontroluje czynniki które mogę) reszta jest poza mną i po prostu nie ma co się zadręczać. Wierzę, że finał będzie pozytywny.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca 2024, 00:28
Start starań: Czerwiec 2023
4 x 💔
W domu 2 zdrowych dzieci -
NiedoszlaWielodzietna wrote:Nie chce sobie robić nadziei, ale może coś się kroi. Będę dawała Wam znać co i jak. Jak okres to wiadomo, no ale do testowania jeszcze długo bo nie mam mozliwosci
Zbuntowana, NiedoszlaWielodzietna lubią tę wiadomość
-
elektro96 wrote:Ja zaczęłam podczytywać w grudniu, od stycznia już dołączyłam tak na serio, a teraz jestem już tylko tutaj. Jakoś nie odnajduje się już na miesięcznych.
mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia... -
PaulaG wrote:Ja jestem z lipcowych 😅
Ale chetnie kogoś przygarnę bo samotnie tu... a sorbecik nie jest z lipcowych? Jestesmy razem na marcowych przecież...
ale dwie kreski ujrzałaś w czerwcu, więc jesteś czerwcowaSperanza :) lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana niedoczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
05/01 beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
07/01 beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
22/01 6+5, CRL 0,8cm i ♥️
📆 Kalendarz wizyt
10/02 - ginekolog
18/02 - endokrynolog
-
grazka0022 wrote:Pati, poleciały mi łzy jak napisałaś o córce 😭
No nie da się ukryć, że się zżyłyśmy wszystkie… 🥹♥️Vienna lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Suzie, odpalaj tutorial na prowadzenie pociągu i na 17.40 zajeżdżamy do Zaczarowanej 😁🚂
Dzień dobry w piąteczek!Speranza :), Katsue, Liyss🧚🏻, Dropsik, Gregorka, elektro96, MummyYummy, Pati2804 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻