Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
CoffeeDream wrote:Ech, nie mogę... 😭 Jak się trzymałam cały czas i nie płakałam, tak teraz ryczę jak bóbr... 😭
Chciałam zadzwonić umówić wizytę, a tam na poczekajce piosenka Over the Rainbow 😭 rozkleiłem się... Oczywiście nie odebrali i słuchałam tego i się rozkleiłem.29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Paula 🫂 oby szybko minęło!
Coffee jak dobrze, że się odezwałaś 😘 Niestety nie polecę androloga z tych okolic ale jeśli mąż ma np. Luxmed to może iść do urologa i on też na podstawie wyników nasienia może wystawić skierowania na badania hormonów w ramach pakietu. Mój mąż tak zrobił a i lekarz w ramach pakietu zrobił mu też usg jąder. Dopiero z tymi wynikami chcieliśmy szukać androloga. Powodzenia kochana ✊🏻
A i co do badania nasienia to nam lekarz mówił, że nie ma co opierać się na jednym wyniku bo właśnie mogła być jakaś infekcja, duża aktywność fizyczna itp i lepiej zrobić powtórkę badania. My zrobiliśmy jakieś 2-3 tyg później i już były lepsze niż poprzednie.
Ja też z tych co okna myją 2/3 razy do roku i już wołają o pomstę do nieba 🙈 a ta Vilede to mi mama niedawno poleciła i muszę wypróbować jak Wy też zachwalacie 😁 u nas był podział, że ja myłam okna a mąż pierze, prasuję i zawiesza firany i zasłony 😂
A i też prawie 30 lat żyje bez kawy 😂 Ogólnie czasami lubię latte z jakimś syropem i śmietaną albo mrożoną ale w 99% przypadków po kawie boli mnie żołądek i potem cierpię 🥲CoffeeDream, PaulaG lubią tę wiadomość
Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
19.04 12dpo ⏸️ beta 122,90/22.04 beta 578,60 🤞🏻
09.05 0,58 cm bobo z bijącym 💗
28.05 nasz maluszek ma 2,46 cm 🐣
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
26.06 prenatalne, zdrowe bobo ma już 7,24 cm 🥹 🩷
24.07 mała akrobatka waży 212g 😍
06.08 córeczka waży 317g 🥰
21.08 II prenatalne, malutka waży 481g i wszystko ok 🥹
03.09 nasza kuleczka waży 639g 🥰
01.10 gwiazdeczka waży 1140g ♥️
16.10 III prenatalne- wszystko dobrze, córcia waży 1654 g 🤩
29.10 córeczka waży 1919g, stópka 6,2 cm
19.11 KTG, nasza myszka waży 2499 g 💗
03.12 KTG, córcia waży 3100g, jej włoski mają ponad 1 cm długości 🥹
17.12 KTG, ostatnia wizyta, nasz dzidziuś waży 3500 g 💗
-
CoffeeDream wrote:Ech, nie mogę... 😭 Jak się trzymałam cały czas i nie płakałam, tak teraz ryczę jak bóbr... 😭
Chciałam zadzwonić umówić wizytę, a tam na poczekajce piosenka Over the Rainbow 😭 rozkleiłem się... Oczywiście nie odebrali i słuchałam tego i się rozkleiłem.
TulęCoffeeDream lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
elektro96 wrote:Ja podobnie, rzadko myję okna 😊
Ale slyszałam o takich osobach, które robią to co dwa tygodnie… 🤪 szanuje bardzo 🤣 ja aż taka pedantka nie jestem 🤣
Łoooo to chyba oni lubią myć te okna 😂😂
Ja też lecę Vileda i woda 🤭
A na zewnątrz to w ogóle na szybko, bo z węża ogrodowego 😂plus ściągaczka, a przy ewentualnych zabrudzeniach ściereczka na to i tyle.
Za dużo okien w domku żeby każde szorować. -
Liyss🧚🏻 wrote:...Ja też z tych co okna myją 2/3 razy do roku i już wołają o pomstę do nieba 🙈 a ta Vilede to mi mama niedawno poleciła i muszę wypróbować jak Wy też zachwalacie 😁 u nas był podział, że ja myłam okna a mąż pierze, prasuję i zawiesza firany i zasłony 😂
A i też prawie 30 lat żyje bez kawy 😂 Ogólnie czasami lubię latte z jakimś syropem i śmietaną albo mrożoną ale w 99% przypadków po kawie boli mnie żołądek i potem cierpię 🥲
Szacuneczek, że mąż prasuje i ogarnia firany 🤭
Ja zrezygnowałam całkowicie, mamy tylko plisy i w sypialniach zasłony.
Choć w salonie rozważam powrót do zasłon, bo brakuje mi tego "klimatu" który robią zasłony jednak 😊
Ale umówmy się...taka kawa to już deser, a nie kawa 😅Liyss🧚🏻, Dropsik lubią tę wiadomość
-
Paima wrote:Szacuneczek, że mąż prasuje i ogarnia firany 🤭
Ja zrezygnowałam całkowicie, mamy tylko plisy i w sypialniach zasłony.
Choć w salonie rozważam powrót do zasłon, bo brakuje mi tego "klimatu" który robią zasłony jednak 😊
Ale umówmy się...taka kawa to już deser, a nie kawa 😅
Haha masz rację, bo jakby pić codziennie taką „kawę” 😂
No właśnie powiem Ci dużo roboty jest z zasłonami i firanami ale one robią taki klimat w pomieszczeniu, jest przytulnie. Dużo myślałam, żeby zrezygnować ale nie wiem co w zamian i mam wrażenie, że byłoby w pokoju tak „łyso” 🙈Nadzieja to początek wszystkiego✨
11cs 🍀
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
-
Suzie wrote:Boże, naczytałam się, że przez duphaston każdy cykl może być bezowulacyjny...
No jeśli weźmiesz duphaston (progesteron) przed owulacją to ja sobie zahamujesz i cykl będzie bezowulacyjny:) dlatego dupka bierze się po potwierdzonej owulce. Chyba jedynie w takim przypadku dupek może negatywnie wpływać na owulację.Zaczarowan, elektro96 lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Dobrze że mam w pracy dzisiaj co robić, opracowuje taka dlugasna procedurę. Inaczej bym umierała ze stresu przed wizytą u lekarza. W sumie nie wiem co ja się stresuje i tak wiadomo że ryzyka będą co najmniej średnie w moim wieku. A i tak statystyka to tylko statystyka. Może któraś mnie walnąć gumowym młotkiem? 🤣 Suzie czy masz już taki młotek ewentualnie jakiś substytut godny? 😃
elektro96, Zaczarowan lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
CoffeeDream wrote:Dziękuję Kochana 🩷 Właśnie zastanawiałam się, bo nie ukrywam chcemy oszczędzić ile się da, więc chyba faktycznie uderzymy do urologa , bo mąż powinien mieć w pakiecie. Nakreslilas mi ścieżkę i trochę mi lepiej.
Kochana tylko niech nie piszą w skierowaniu na hormony dopisek „niepłodność”. Mężowi tak dopisali i nie chcieli potem zrobić badania w ramach pakietu i potem lekarz to odkręcał ale zwrócicie na to uwagę.
Też pisałaś, że morfologia 3% więc są o dobrej budowie plemniki, a ilośc można też nadgonić. Mąż brał Fertistim, olej z czarnuszki, nie nosił obcisłych bokserek, nie kąpał się w gorącej wodzie. I serio powtórzyć badanie nasienia, też chyba dostał skierowanie na posiew. U męża w pierwszym wyniku była ilość poniżej normy a w drugim podejściu już miał w normie ale minimalnie. Więc powodzenia za Was, wspieraj męża bo takie wyniki wbrew pozorom i tego jak pokazują, że są twardzi to gdzieś tam w środku oddziałują na nich. Ja zawsze mówiłam mężowi, że czasami nie ma się na to wpływu a też czasami można coś zmienić dietą i suplami bo i że wystarczy ten jeden jedyny plemnik 🥹. No i u nas 0 alkoholu na czas starań. Tulę mocno 🫂❤️Speranza :), CoffeeDream lubią tę wiadomość
11cs 🍀
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
-
Zaczarowana duchota jak nie wiem 🤷🏻♀️ ale ma przyjść ochłodzenie więc już nie mogę się doczekać 😂 ja serio się cieszę, że koniec ciąży to będzie zima bo ja nie wiem jakbym dała radę w tych upałach w 3 trymestrze.
Speranza, wiem, że to może frazesy ale ja mam w tej ciąży od początku pozytywne nastawienie i to mi pomaga w tych stresujących sytuacjach. Wiem, że na pewne rzeczy nie ma się wpływu. Ale te pozytywne myślenie i nakręcanie się, że jest i będzie dobrze mi pomaga. Ale wiedz o tym, że przed każdą wizytą u gin mam puls powyżej 130 😂 I dobrze, że masz czym zająć głowę w pracy 😘
Dziewczyny my walczymy z molami spożywczymi od 2 miesięcy.. wyczyszczone szafki, dałam jakieś goździki, próbowałam roztworem z octu i nic dalej siedzą w naszych mąkach i cukrach jedynie w jedzeniu, które mamy w słoikach to nie wchodzą ale też nie ukrywam, że mamy normalnie zapas mąki czy coś i dziś mąż zauważył jak robił obiad, że zaś te dziady siedzą w tym jedzeniu… macie na to sposoby? Ja chyba zamówię więcej tych słoików i pojemników szklanych do przechowywania ale i tak chciałabym się ich pozbyć z szafekSperanza :) lubi tę wiadomość
11cs 🍀
17.06 bobuś ma 6 cm 😍 🩷
-
Zaczarowan wrote:Oooo muszę kupić kiedyś slyszalam o tej ściereczce, ale nie sądziłam, że może mieć tylu zwolenników 😂 U was też taka duchota?
Liyss🧚🏻, Zaczarowan lubią tę wiadomość
29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
notsobadd wrote:No jeśli weźmiesz duphaston (progesteron) przed owulacją to ja sobie zahamujesz i cykl będzie bezowulacyjny:) dlatego dupka bierze się po potwierdzonej owulce. Chyba jedynie w takim przypadku dupek może negatywnie wpływać na owulację.
Nie, nie. Natrafiłam na informację (albo ktoś co pomieszał), że jak wezmę dupka to KOLEJNY tez będzie bezowulacyjny... To gdzieś tutaj na ovu, w jakichś starszych wątkach, ale już zamknęłam, więc chyba nie znajdę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2024, 12:20
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Trzeba też pamiętać o zakazie sauny w czasie starań. Mój uwielbiał saunować, a to bardzo szkodzi na żołnierzyki.
Dropsik, Liyss🧚🏻, Zaczarowan, Leśneintro, CoffeeDream, MummyYummy lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Speranza :) wrote:Dobrze że mam w pracy dzisiaj co robić, opracowuje taka dlugasna procedurę. Inaczej bym umierała ze stresu przed wizytą u lekarza. W sumie nie wiem co ja się stresuje i tak wiadomo że ryzyka będą co najmniej średnie w moim wieku. A i tak statystyka to tylko statystyka. Może któraś mnie walnąć gumowym młotkiem? 🤣 Suzie czy masz już taki młotek ewentualnie jakiś substytut godny? 😃
Mam na stanie rakietę do squasha i wałek xDelektro96, Speranza :), Zaczarowan lubią tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog