X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy androlog potrzebuje także świeżego wyniku morfologii, glukozy, poziomu witamin?

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Skończyłam swój nastolatkowy serial i muszę sobie znaleźć coś nowego do oglądania 🤣
    Jaki serial oglądałaś? 🙂
    Ja tak wzbraniałem się przed Bridgertonami , a pochłonęłam wszystko i też królową Charlotte 😅

Marzycielka lubi tę wiadomość

• ellevv Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Jaki serial oglądałaś? 🙂
    Ja tak wzbraniałem się przed Bridgertonami , a pochłonęłam wszystko i też królową Charlotte 😅

Miałam to samo! Tyle czasu sie wzbraniałam a pochłonełam ten serial w ekspresowym tempie 😅😂 Teraz Maxton Hall na prime oglądam. Też bym powiedziałaś że to taki nastolatkowy 🫣

CoffeeDream lubi tę wiadomość

PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa

🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻

🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %

🔹️wizyta w klinice - połowa lutego
    🔹️wizyta u drugiego ginekologa od problemów z płodnością pod koniec stycznia (druga opinia)
    🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Jaki serial oglądałaś? 🙂

Też to pochłonęłam 😅 i czekam na nowy sezon 😋

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Czyli nie musiałam dopytywać o datę porodu? Moja koleżanka mówiła mi że to najważniejsze na pierwszych prenatalnych i że muszę o to koniecznie zapytać. I oczywiście nie zapytalam, a w opisie USG też nic nie mam. Wydawało mi się to dziwne, bo przecież jeszcze tyle ciąży przede mną i jak to niby ma być do ustalenia teraz. To mnie uspokoilas, że jeszcze się będzie zmieniało ☺️ Narzeczony wymyślił imię i próbuje mnie przekonać, ale dla mnie to jeszcze bardzo wcześnie i muszę się zastanowić. Wspólnie wybierzemy jakieś typy pewnie i będziemy za jakiś czas dyskutować. Ciekawe jak te ryzyka z krwi będą wyglądały, skoro USG wyszło super. Pewnie i tak statystyka dorzuci mój wiek i wyjdą średnie, ale teraz już mniej się tego boję ☺️

Nie tyle, że nie musiałaś, bo doktor tak czy siak ustala na pierwszej wizycie prenatalnej, ale to może się zmienić. Ustalasz datę porodu wg OM, ale praktycznie może to się różnić, więc ja bym była tutaj spokojna i dawała ten margines „bledu” :D Najważniejsze, że Żabeczka ładnie wam rośnie ;*

Speranza :) lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpijcie dobrze dziewczynki :* 🫂🫂

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Dziewczyny, czy androlog potrzebuje także świeżego wyniku morfologii, glukozy, poziomu witamin?
    Z ostatnich trzech miesiecy wydaje mi sie najpozniej🤔 a z witamin na pewno D trzeba mieć 😇

• Gregorka Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2024, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wieści Leśneintro i Speranza 💙🥰❤️
    Dzidziusie rośnijcie🥰❤️🤩

Leśneintro, Speranza :) lubią tę wiadomość

• Leśneintro Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2024, 05:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Eniana @Vienna @Paima kciuki za Wasze wizyty dziś! 🤞🏻

@notsobad powodzenia w testowaniu, niech Cię test dziś miło zaskoczy 🤞🏻

Paima, Vienna lubią tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2024, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wytrzymałam i siknęłam 😂 nic, żadnej kreski, nieważny. Także totalnie nie polecam Testeo 🤣
    Ale zrobiłam drugi i biel także chyba możemy pożegnać ten cykl.
    Tylko bez tulasów poproszę, jakoś nie mam w sobie smutku :)

Dzień dobry, trzymam kciuki za wizyty dziewczyny 🤞🏻
    @Paima @Eniana @Vienna ♥️

Vienna, Marzycielka lubią tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2024, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Masz androlog nawet o żadne witaminy nie pytał… dopiero naprotechnolog

29 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 23 lipca 2024, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 września 2024, 22:07

Speranza :), Leśneintro lubią tę wiadomość

9.03 II ❤️ 31 dzień cyklu (5cs)
    12.06 witaj Maleńka 🩷🥹

age.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2024, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoffeeDream wrote:
    Jaki serial oglądałaś? 🙂

Królowa Charlotte średnio mi się podobała... Oglądałam niemiecki, Maxton Hall 😂

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2024, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śniło mi się, że byłam na monitoringu i że jajniki były wyłączone 🙄

Zbuntowana lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2024, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczyny!

Vienka kochana, Eniana, Paima trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty 😘 Będę odświeżać w oczekiwaniu na relacje.

Vienka jeśli to ta wizyta w Katowicach, to trzymam kciuki też w stopach, żeby doktor miał dobry plan na Ciebie 😘

Marynko, jeśli nic się nie zmieniło i dobrze pamiętam to dzisiaj są Twoje prenatalne, więc dzisiaj myślami ja będę z Tobą 💓

Suzie to tylko głupi sen... Ja też miałam głupi śniło mi się, że odebrałam wyniki i wyszło mega ryzyko, a ja się zastanawiałam czy iść na amniopunkcje. To głupoty i nie przywiązujemy do tego wagi. Dobrego dnia!

Vienna, Paima, ultramaryna_ lubią tę wiadomość

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2024, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    Śniło mi się, że byłam na monitoringu i że jajniki były wyłączone 🙄

Czyli wystarczy je włączyć i będzie wszystko w porządku? 🤪
    A tak serio to widać jak mocno siedzi Ci w głowie sytuacja dwóch ostatnich cykli, skoro pojawiają się takie sny…
    Nastawienie jest lepsze przed wizytami?

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2024, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pierdziele, testeo to są testy dla ludzi o mocnych nerwach. Po pół godziny oczywiście cień. Więcej nie sikam na to gówno i jadę już grzecznie do pracy 😂

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • elektro96 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2024, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ja pierdziele, testeo to są testy dla ludzi o mocnych nerwach. Po pół godziny oczywiście cień. Więcej nie sikam na to gówno i jadę już grzecznie do pracy 😂
    Kupisz jeszcze jakiś inny na jutro, czy dajesz spokój ?

29 cs
    💁🏽‍♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
    💁🏽 Oligoteratozoospermia

Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺

Wysłany: 23 lipca 2024, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

Notsobadd testeo do wywalenia, no co za dziadowskie testy. Innej firmy być się przydały

"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"
  • Speranza :) Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2024, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już dzisiaj na spokojnie doczytałam wynik USG i jest tam odnotowana data porodu na 25 stycznia, a w karcie ciąży mam 31 stycznia.

Liyss🧚🏻, Dropsik, Zaczarowan, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość

‹‹ 1474 1475 1476 1477 1478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ