Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
CoffeeDream wrote:Jaki serial oglądałaś? 🙂
Ja tak wzbraniałem się przed Bridgertonami , a pochłonęłam wszystko i też królową Charlotte 😅
Miałam to samo! Tyle czasu sie wzbraniałam a pochłonełam ten serial w ekspresowym tempie 😅😂 Teraz Maxton Hall na prime oglądam. Też bym powiedziałaś że to taki nastolatkowy 🫣CoffeeDream lubi tę wiadomość
PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - połowa lutego
🔹️wizyta u drugiego ginekologa od problemów z płodnością pod koniec stycznia (druga opinia)
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
CoffeeDream wrote:Jaki serial oglądałaś? 🙂
Ja tak wzbraniałem się przed Bridgertonami , a pochłonęłam wszystko i też królową Charlotte 😅
Też to pochłonęłam 😅 i czekam na nowy sezon 😋CoffeeDream lubi tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Speranza :) wrote:Czyli nie musiałam dopytywać o datę porodu? Moja koleżanka mówiła mi że to najważniejsze na pierwszych prenatalnych i że muszę o to koniecznie zapytać. I oczywiście nie zapytalam, a w opisie USG też nic nie mam. Wydawało mi się to dziwne, bo przecież jeszcze tyle ciąży przede mną i jak to niby ma być do ustalenia teraz. To mnie uspokoilas, że jeszcze się będzie zmieniało ☺️ Narzeczony wymyślił imię i próbuje mnie przekonać, ale dla mnie to jeszcze bardzo wcześnie i muszę się zastanowić. Wspólnie wybierzemy jakieś typy pewnie i będziemy za jakiś czas dyskutować. Ciekawe jak te ryzyka z krwi będą wyglądały, skoro USG wyszło super. Pewnie i tak statystyka dorzuci mój wiek i wyjdą średnie, ale teraz już mniej się tego boję ☺️
Nie tyle, że nie musiałaś, bo doktor tak czy siak ustala na pierwszej wizycie prenatalnej, ale to może się zmienić. Ustalasz datę porodu wg OM, ale praktycznie może to się różnić, więc ja bym była tutaj spokojna i dawała ten margines „bledu” Najważniejsze, że Żabeczka ładnie wam rośnie ;*Speranza :) lubi tę wiadomość
-
No nie wytrzymałam i siknęłam 😂 nic, żadnej kreski, nieważny. Także totalnie nie polecam Testeo 🤣
Ale zrobiłam drugi i biel także chyba możemy pożegnać ten cykl.
Tylko bez tulasów poproszę, jakoś nie mam w sobie smutku
Dzień dobry, trzymam kciuki za wizyty dziewczyny 🤞🏻
@Paima @Eniana @Vienna ♥️Vienna, Marzycielka lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
CoffeeDream wrote:Dziewczyny, czy androlog potrzebuje także świeżego wyniku morfologii, glukozy, poziomu witamin?29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Królowa Charlotte średnio mi się podobała... Oglądałam niemiecki, Maxton Hall 😂👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Śniło mi się, że byłam na monitoringu i że jajniki były wyłączone 🙄
Zbuntowana lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Miłego dnia dziewczyny!
Vienka kochana, Eniana, Paima trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty 😘 Będę odświeżać w oczekiwaniu na relacje.
Vienka jeśli to ta wizyta w Katowicach, to trzymam kciuki też w stopach, żeby doktor miał dobry plan na Ciebie 😘
Marynko, jeśli nic się nie zmieniło i dobrze pamiętam to dzisiaj są Twoje prenatalne, więc dzisiaj myślami ja będę z Tobą 💓
Suzie to tylko głupi sen... Ja też miałam głupi śniło mi się, że odebrałam wyniki i wyszło mega ryzyko, a ja się zastanawiałam czy iść na amniopunkcje. To głupoty i nie przywiązujemy do tego wagi. Dobrego dnia!Vienna, Paima, ultramaryna_ lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Suzie wrote:Śniło mi się, że byłam na monitoringu i że jajniki były wyłączone 🙄
Czyli wystarczy je włączyć i będzie wszystko w porządku? 🤪
A tak serio to widać jak mocno siedzi Ci w głowie sytuacja dwóch ostatnich cykli, skoro pojawiają się takie sny…
Nastawienie jest lepsze przed wizytami?👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Ja pierdziele, testeo to są testy dla ludzi o mocnych nerwach. Po pół godziny oczywiście cień. Więcej nie sikam na to gówno i jadę już grzecznie do pracy 😂👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Ja pierdziele, testeo to są testy dla ludzi o mocnych nerwach. Po pół godziny oczywiście cień. Więcej nie sikam na to gówno i jadę już grzecznie do pracy 😂29 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Notsobadd testeo do wywalenia, no co za dziadowskie testy. Innej firmy być się przydały"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć" -
Już dzisiaj na spokojnie doczytałam wynik USG i jest tam odnotowana data porodu na 25 stycznia, a w karcie ciąży mam 31 stycznia.
Liyss🧚🏻, Dropsik, Zaczarowan, MummyYummy, Zbuntowana lubią tę wiadomość
"Pamiętaj, nieważne na jakie natrafisz przeszkody. Nawet jeśli będą bolesne i przysporzą trudności, nie wolno ci tracić nadziei. Utrata nadziei to jedyne, co naprawdę może cię zniszczyć"