Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
elektro96 wrote:A jednak paznokcie! Ciekawe jak będziesz się czuła 😄 pochwal się jak będziesz po 😊
elektro96 lubi tę wiadomość
-
Dropsik, urodzinowe paznokcie! super że jednak się udało znaleźć termin 😊😃
Dropsik lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
Hej 🌸Kciukasy zaciśnięte z rana 🤞
Ale dobrze się dziś spało... W nocy popadało.
Ja dziś rozpoczęłam 8/9cs. Nie wiem nawet jak liczyć, bo ten 1cs wyszedł u nas spontanicznie, chyba ❤️ było raz w dni płodne i człowiek miał nadzieję, że to już 😄🙈 więc będę liczyć, że to 8cs.
Ale tulasow też nie potrzebuję, bo już jestem pogodzona z tym od soboty. 😉Vienna lubi tę wiadomość
-
U mnie niby teraz 5cs, ale takich prawdziwych z owulacją (prawdopodobnie!) były tylko 3. Staram się od stycznia, a były tylko trzy szanse, porażka jakaś xD👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Dropsik wrote:Dziewczyny mocne kciuki 🤞🤞🤞🤞
Notsobadd, testeo na śmietnik 😐 co za badziew sprzedają 🤦♀️
Ja dzisiaj idę na urodzinowe pazurki 🥰 prezent od siostry, bo tak za mną chodziły, że musiałam się gdzieś umówić w końcu 😁
Koniecznie się pochwal!Dropsik lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Dzień dobry 😁
Kciuki za wizyty dzisiaj 🫶
Dziś się czuję trochę przeziębiona. I wiem nawet przez co...przez wiatraki, w pracy, w domu.. Ale jak tego nie używać, jak się oddychać nie da 🥵. Może mnie rutinoscorbin uratuje, jak zawsze.
@Notsobadd - podziwiam Cię, że tak na chłodno dziś do tego podeszłaś. Ja to bym odrazu pędziła po inny test 😄
@Dropsik - a jaki pomysł na pazurki ?♀️28 ♂️33
Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
Marzec 2024 - początek starań
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
• październik 2024 - starania "na poważnie"
- 3 cykle lametta + duphaston ❌️
- styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
- 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Suzie wrote:U mnie niby teraz 5cs, ale takich prawdziwych z owulacją (prawdopodobnie!) były tylko 3. Staram się od stycznia, a były tylko trzy szanse, porażka jakaś xD
Ja się staram niby od października zeszłego roku, a owulacji potwierdzonych w tym czasie miałam 5 xD więc chyba też skasuję ten licznik cykli ze stopki, bo tylko mnie dołuje👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
Suzie wrote:U mnie niby teraz 5cs, ale takich prawdziwych z owulacją (prawdopodobnie!) były tylko 3. Staram się od stycznia, a były tylko trzy szanse, porażka jakaś xD
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2024, 09:06
♀️28 ♂️33
• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
⬇️
• aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
- badanie nasienia ✅️
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Majlen wrote:Dzień dobry 😁
Kciuki za wizyty dzisiaj 🫶
Dziś się czuję trochę przeziębiona. I wiem nawet przez co...przez wiatraki, w pracy, w domu.. Ale jak tego nie używać, jak się oddychać nie da 🥵. Może mnie rutinoscorbin uratuje, jak zawsze.
@Notsobadd - podziwiam Cię, że tak na chłodno dziś do tego podeszłaś. Ja to bym odrazu pędziła po inny test 😄
@Dropsik - a jaki pomysł na pazurki ?
Może za dużo klimatyzacji w aucie? 🥹
Spróbuj sobie zrobić takie shoty z imbirem, kurkuma i cytryna (jak masz TM albo Lidlomixa to jest przepis), na pewno by Cię trochę podkurowały
Wywalone mam, naprawdę. Testy po czasie to tak naprawdę negatyw, chociaż jak testowałam w poprzednim cyklu żeby sprawdzać jak się Ovitrelle wypłukuje to też mi na Testeo te kreski wyłaziły dopiero jak test wysechł, więc to mi robi w głowie taka myśl że jest coś na rzeczy. Tylko poczułam takie zmęczenie po patrzeniu na te testy pod światło, że mam dość.
Wolę chyba poczekać do terminu 🐒 i jak nie przyjdzie do soboty to pójdę po prostu na betę.elektro96 lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Może za dużo klimatyzacji w aucie? 🥹
Spróbuj sobie zrobić takie shoty z imbirem, kurkuma i cytryna (jak masz TM albo Lidlomixa to jest przepis), na pewno by Cię trochę podkurowały
Wywalone mam, naprawdę. Testy po czasie to tak naprawdę negatyw, chociaż jak testowałam w poprzednim cyklu żeby sprawdzać jak się Ovitrelle wypłukuje to też mi na Testeo te kreski wyłaziły dopiero jak test wysechł, więc to mi robi w głowie taka myśl że jest coś na rzeczy. Tylko poczułam takie zmęczenie po patrzeniu na te testy pod światło, że mam dość.
Wolę chyba poczekać do terminu 🐒 i jak nie przyjdzie do soboty to pójdę po prostu na betę.
To rozsądne podejście, ale jesteś też staraczką i dziś dopiero wtorek, ale nic już nie mówię 🤭 hihih
Kurcze, ja to kupiłam 8 sztuk tych testeo, już 2 zużyłam w sumie, a okazuje się, że to badziewieWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2024, 09:15
♀️28 ♂️33
⬇️
- badanie nasienia ✅️
✨️2025 jest nasz!✨️ -
Speranza :) wrote:Czyli nie musiałam dopytywać o datę porodu? Moja koleżanka mówiła mi że to najważniejsze na pierwszych prenatalnych i że muszę o to koniecznie zapytać. I oczywiście nie zapytalam, a w opisie USG też nic nie mam. Wydawało mi się to dziwne, bo przecież jeszcze tyle ciąży przede mną i jak to niby ma być do ustalenia teraz. To mnie uspokoilas, że jeszcze się będzie zmieniało ☺️ Narzeczony wymyślił imię i próbuje mnie przekonać, ale dla mnie to jeszcze bardzo wcześnie i muszę się zastanowić. Wspólnie wybierzemy jakieś typy pewnie i będziemy za jakiś czas dyskutować. Ciekawe jak te ryzyka z krwi będą wyglądały, skoro USG wyszło super. Pewnie i tak statystyka dorzuci mój wiek i wyjdą średnie, ale teraz już mniej się tego boję ☺️
Na teście PAPP-A jest najczęściej podane ryzyko podstawowe, liczone wyłącznie na podstawie wieku, ale teraz ryzyko skorygowane, e którym bierze się pod uwagę wolne beta-HCG, ciśnienie itp. Ale to nadal statystyka 😘 -
notsobadd wrote:Ja się staram niby od października zeszłego roku, a owulacji potwierdzonych w tym czasie miałam 5 xD więc chyba też skasuję ten licznik cykli ze stopki, bo tylko mnie dołuje
Ja zostawię, bo z tego wynika pół roku starań (7cs), a mam 5cs. Jeszcze znowu ktoś zacznie mnie przez neta diagnozować dlaczego po takim czasie mi nie wyszło👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
notsobadd wrote:Może za dużo klimatyzacji w aucie? 🥹
Wolę chyba poczekać do terminu 🐒 i jak nie przyjdzie do soboty to pójdę po prostu na betę.
To będzie paradoksalne w moim przypadku, ale jak ja dostanę sama z siebie okres to będę skakać z radości. Ja tez mam już wywalone, nie potrzeba mnie pocieszać. Nawet nie wiem czy testy kupować czy nie xd👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
U nas rok starań pyknal a dziś zasikalam test 🤣🤣 niby jak przeschnal po rozbiórce widać cień ale No jakoś takie mam również chłodne podejście sikne jutro sprawdzićHashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
Majlen wrote:Nie mam niestety Lidlo ani TM, ale zmielić taki imbir to chyba można w blenderze? Ale czy chce mi się w to bawić 🙈😄
To rozsądne podejście, ale jesteś też staraczką i dziś dopiero wtorek, ale nic już nie mówię 🤭 hihih
Kurcze, ja to kupiłam 8 sztuk tych testeo, już 2 zużyłam w sumie, a okazuje się, że to badziewie
To zrób sobie napój po prostu z imbirem, cytryną i kurkumą, naturalne sposoby są naprawdę dobre
Chyba, że to nie choroba, a co innego? Przecież też masz testowanie za pasem 😃
No ja kupiłam to g*wno Testeo na allegro, bo były najtańsze i chciałam sobie sprawdzać jak się Ovi wypłukuje. Ale wiem, że już nigdy nie kupię.
Zresztą Pati też pisze, że to badziew 😏👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
Suzie wrote:To będzie paradoksalne w moim przypadku, ale jak ja dostanę sama z siebie okres to będę skakać z radości. Ja tez mam już wywalone, nie potrzeba mnie pocieszać. Nawet nie wiem czy testy kupować czy nie xd
Jak to się punkt widzenia potrafi zmienić 😏
Jak idziesz na monitoring w kolejnym cyklu to tak naprawdę nawet owulaki Ci się nie przydadzą…👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻