X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
Odpowiedz

Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁

Oceń ten wątek:
  • Dropsik Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2024, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elektro96 wrote:
    A jednak paznokcie! Ciekawe jak będziesz się czuła 😄 pochwal się jak będziesz po 😊
    No pewnie, że się pochwalę! Te moje małe ogryzki to nie będą takie piękne jak wasze, ale mam potrzebę, żeby ktoś mi zrobił ładnie 🥰😎

elektro96 lubi tę wiadomość

• notsobadd Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2024, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik, urodzinowe paznokcie! super że jednak się udało znaleźć termin 😊😃

Dropsik lubi tę wiadomość

👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
    drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
    posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅

kilka cykli naturalnych ❌
    5 cykli stymulowanych letrozolem ❌

Walczymy 💪🏻
  • Gregorka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2024, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka❤️

Mocne kciuki za wizytujące 🥰🤞🤗
    Notsobadd trzymam kciukasy do soboty🤞❤️
    Miłego dnia

Vienna lubi tę wiadomość

• CoffeeDream Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2024, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 🌸Kciukasy zaciśnięte z rana 🤞
    Ale dobrze się dziś spało... W nocy popadało.

Ja dziś rozpoczęłam 8/9cs. Nie wiem nawet jak liczyć, bo ten 1cs wyszedł u nas spontanicznie, chyba ❤️ było raz w dni płodne i człowiek miał nadzieję, że to już 😄🙈 więc będę liczyć, że to 8cs.

Ale tulasow też nie potrzebuję, bo już jestem pogodzona z tym od soboty. 😉

Vienna lubi tę wiadomość

• Suzie Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2024, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie niby teraz 5cs, ale takich prawdziwych z owulacją (prawdopodobnie!) były tylko 3. Staram się od stycznia, a były tylko trzy szanse, porażka jakaś xD

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2024, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dropsik wrote:
    Dziewczyny mocne kciuki 🤞🤞🤞🤞

Notsobadd, testeo na śmietnik 😐 co za badziew sprzedają 🤦‍♀️

Ja dzisiaj idę na urodzinowe pazurki 🥰 prezent od siostry, bo tak za mną chodziły, że musiałam się gdzieś umówić w końcu 😁

Koniecznie się pochwal!

Dropsik lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2024, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry 😁
    Kciuki za wizyty dzisiaj 🫶
    Dziś się czuję trochę przeziębiona. I wiem nawet przez co...przez wiatraki, w pracy, w domu.. Ale jak tego nie używać, jak się oddychać nie da 🥵. Może mnie rutinoscorbin uratuje, jak zawsze.

@Notsobadd - podziwiam Cię, że tak na chłodno dziś do tego podeszłaś. Ja to bym odrazu pędziła po inny test 😄
    @Dropsik - a jaki pomysł na pazurki ? :)

♀️28 ♂️33

Styczeń 2024 - odstawienie tabl.anty po 8 latach
    Marzec 2024 - początek starań
    • brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
    ⬇️
    • aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
    - badanie nasienia ✅️

• październik 2024 - starania "na poważnie"
    - 3 cykle lametta + duphaston ❌️
    - styczeń 2025 - drożność sono-hsg ✅️
    - 4 cykl - lametta + duphaston 🤞🍀

✨️2025 jest nasz!✨️
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2024, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    U mnie niby teraz 5cs, ale takich prawdziwych z owulacją (prawdopodobnie!) były tylko 3. Staram się od stycznia, a były tylko trzy szanse, porażka jakaś xD

Ja się staram niby od października zeszłego roku, a owulacji potwierdzonych w tym czasie miałam 5 xD więc chyba też skasuję ten licznik cykli ze stopki, bo tylko mnie dołuje

drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
    MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

👱🏻‍♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️

Walczymy 💪🏻
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2024, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    No właśnie, ja to samo 😄 nie wiem już jak liczyć, skoro niby staramy się od marca, a prawdopodobnie miałam 1 owulację, co wtedy mi sie tak przedłużyła @ i poszlam zbadać proga 🙈🙈🙈🙈 reszty nie jestem pewna xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2024, 09:06

♀️28 ♂️33

• brak owulacji ok.7 msc, PCOS, liczne niedobory, brak suplementacji, niezdrowe jedzenie
    ⬇️
    • aktywność fizyczna, dieta, suplementacja, wyrównane niedobory, odpowiedni lekarz
    - badanie nasienia ✅️

✨️2025 jest nasz!✨️
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2024, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Dzień dobry 😁
    Kciuki za wizyty dzisiaj 🫶
    Dziś się czuję trochę przeziębiona. I wiem nawet przez co...przez wiatraki, w pracy, w domu.. Ale jak tego nie używać, jak się oddychać nie da 🥵. Może mnie rutinoscorbin uratuje, jak zawsze.

@Notsobadd - podziwiam Cię, że tak na chłodno dziś do tego podeszłaś. Ja to bym odrazu pędziła po inny test 😄
    @Dropsik - a jaki pomysł na pazurki ? :)

Może za dużo klimatyzacji w aucie? 🥹
    Spróbuj sobie zrobić takie shoty z imbirem, kurkuma i cytryna (jak masz TM albo Lidlomixa to jest przepis), na pewno by Cię trochę podkurowały :)

Wywalone mam, naprawdę. Testy po czasie to tak naprawdę negatyw, chociaż jak testowałam w poprzednim cyklu żeby sprawdzać jak się Ovitrelle wypłukuje to też mi na Testeo te kreski wyłaziły dopiero jak test wysechł, więc to mi robi w głowie taka myśl że jest coś na rzeczy. Tylko poczułam takie zmęczenie po patrzeniu na te testy pod światło, że mam dość.
    Wolę chyba poczekać do terminu 🐒 i jak nie przyjdzie do soboty to pójdę po prostu na betę.

elektro96 lubi tę wiadomość

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2024, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej dziewczyny! Mocne kciuki za dzisiejsze wizyty ❤️🤞🏻

Vienna lubi tę wiadomość

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Zaczarowan Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2024, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Notsobadd wciąż trzymam kciuki! 🤞🏻🤞🏻

Starania od 12.2022
    PCOS, cykle stymulowane.
    HSG- styczeń 2024 ✅
    10.02 ⏸️
    💙

age.png
  • Majlen Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2024, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Spróbuj sobie zrobić takie shoty z imbirem, kurkuma i cytryna (jak masz TM albo Lidlomixa to jest przepis), na pewno by Cię trochę podkurowały :)

Wywalone mam, naprawdę. Testy po czasie to tak naprawdę negatyw, chociaż jak testowałam w poprzednim cyklu żeby sprawdzać jak się Ovitrelle wypłukuje to też mi na Testeo te kreski wyłaziły dopiero jak test wysechł, więc to mi robi w głowie taka myśl że jest coś na rzeczy. Tylko poczułam takie zmęczenie po patrzeniu na te testy pod światło, że mam dość.
    Wolę chyba poczekać do terminu 🐒 i jak nie przyjdzie do soboty to pójdę po prostu na betę.
    Nie mam niestety Lidlo ani TM, ale zmielić taki imbir to chyba można w blenderze? Ale czy chce mi się w to bawić 🙈😄

To rozsądne podejście, ale jesteś też staraczką i dziś dopiero wtorek, ale nic już nie mówię 🤭 hihih

Kurcze, ja to kupiłam 8 sztuk tych testeo, już 2 zużyłam w sumie, a okazuje się, że to badziewie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2024, 09:15

♀️28 ♂️33

⬇️
    - badanie nasienia ✅️

✨️2025 jest nasz!✨️
  • MummyYummy Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2024, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Speranza :) wrote:
    Czyli nie musiałam dopytywać o datę porodu? Moja koleżanka mówiła mi że to najważniejsze na pierwszych prenatalnych i że muszę o to koniecznie zapytać. I oczywiście nie zapytalam, a w opisie USG też nic nie mam. Wydawało mi się to dziwne, bo przecież jeszcze tyle ciąży przede mną i jak to niby ma być do ustalenia teraz. To mnie uspokoilas, że jeszcze się będzie zmieniało ☺️ Narzeczony wymyślił imię i próbuje mnie przekonać, ale dla mnie to jeszcze bardzo wcześnie i muszę się zastanowić. Wspólnie wybierzemy jakieś typy pewnie i będziemy za jakiś czas dyskutować. Ciekawe jak te ryzyka z krwi będą wyglądały, skoro USG wyszło super. Pewnie i tak statystyka dorzuci mój wiek i wyjdą średnie, ale teraz już mniej się tego boję ☺️

Na teście PAPP-A jest najczęściej podane ryzyko podstawowe, liczone wyłącznie na podstawie wieku, ale teraz ryzyko skorygowane, e którym bierze się pod uwagę wolne beta-HCG, ciśnienie itp. Ale to nadal statystyka 😘

preg.png
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2024, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:
    Ja się staram niby od października zeszłego roku, a owulacji potwierdzonych w tym czasie miałam 5 xD więc chyba też skasuję ten licznik cykli ze stopki, bo tylko mnie dołuje

Ja zostawię, bo z tego wynika pół roku starań (7cs), a mam 5cs. Jeszcze znowu ktoś zacznie mnie przez neta diagnozować dlaczego po takim czasie mi nie wyszło :P

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2024, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    notsobadd wrote:

To będzie paradoksalne w moim przypadku, ale jak ja dostanę sama z siebie okres to będę skakać z radości. Ja tez mam już wywalone, nie potrzeba mnie pocieszać. Nawet nie wiem czy testy kupować czy nie xd

👩29👨30
    ✅ obydwa jajowody drożne

⏸️05/01 🥰

📆 Kalendarz wizyt
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
    18/02 - endokrynolog
  • Anonim1992 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2024, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rok starań pyknal a dziś zasikalam test 🤣🤣 niby jak przeschnal po rozbiórce widać cień ale No jakoś takie mam również chłodne podejście sikne jutro sprawdzić

Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia

04.2021- CC -nasz synek
    Starania 06.2023
    Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀

"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley
  • Marzycielka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2024, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki 🙂
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty 🤗

Chłodniej się zrobiło, aż miło wypić kawkę na tarasie 😋

notsobadd, CoffeeDream, Zbuntowana lubią tę wiadomość

👧 PEREŁKA.. 9 lat
    👦 ŁOBUZIAK 7 lat
    👦 SŁODZIAK 5 lat
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2024, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majlen wrote:
    Nie mam niestety Lidlo ani TM, ale zmielić taki imbir to chyba można w blenderze? Ale czy chce mi się w to bawić 🙈😄

To rozsądne podejście, ale jesteś też staraczką i dziś dopiero wtorek, ale nic już nie mówię 🤭 hihih

Kurcze, ja to kupiłam 8 sztuk tych testeo, już 2 zużyłam w sumie, a okazuje się, że to badziewie :/

To zrób sobie napój po prostu z imbirem, cytryną i kurkumą, naturalne sposoby są naprawdę dobre :)
    Chyba, że to nie choroba, a co innego? Przecież też masz testowanie za pasem 😃

No ja kupiłam to g*wno Testeo na allegro, bo były najtańsze i chciałam sobie sprawdzać jak się Ovi wypłukuje. Ale wiem, że już nigdy nie kupię.
    Zresztą Pati też pisze, że to badziew 😏

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
  • notsobadd Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2024, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suzie wrote:
    To będzie paradoksalne w moim przypadku, ale jak ja dostanę sama z siebie okres to będę skakać z radości. Ja tez mam już wywalone, nie potrzeba mnie pocieszać. Nawet nie wiem czy testy kupować czy nie xd

Jak to się punkt widzenia potrafi zmienić 😏
    Jak idziesz na monitoring w kolejnym cyklu to tak naprawdę nawet owulaki Ci się nie przydadzą…

MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️

Walczymy 💪🏻
‹‹ 1476 1477 1478 1479 1480 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ