Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
Anonim1992 wrote:U nas rok starań pyknal a dziś zasikalam test 🤣🤣 niby jak przeschnal po rozbiórce widać cień ale No jakoś takie mam również chłodne podejście sikne jutro sprawdzić
Ile jesteś dpo?👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌
Walczymy 💪🏻 -
ultramaryna_ wrote:Bo dziecko mogło być jednak trochę starsze lub wystąpił błąd pomiaru, to są kwestie milimetrów i każda ręka może inaczej złapać 😊 Myślę, że rozbieżność jednego tygodnia nie jest aż tak duża, aby lekarz prowadzący ją zmieniał, chyba przy wyższych różnicach jest to korygowane 😊 Ale dowiesz się na kolejnej wizycie 😘
Krew oddawałaś na pappa tylko, czy też na PIGF? 😘
Mój lekarz tłumaczył mi, że termin porodu zmienia się, jeśli różnica pomiędzy tym z OM, a tych z pierwszych badań prenatalnych wynosi 7 dni. U mnie na przykład było to na granicy i wynosiło 6 dni, więc teoretycznie się nie zmienia. Z kolei na połówkowych wyszedł już niemal idealnie z terminem OM - różnice jednego dnia 🙂
Także @Speranza, naprawdę to zależy od wielu czynników i rzeczywiście jest to kwestia milimetrów, a nawet ich setnych 🤭Zaczarowan, Speranza :) lubią tę wiadomość
-
Marzycielka wrote:Hej dziewczynki 🙂
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty 🤗
Chłodniej się zrobiło, aż miło wypić kawkę na tarasie 😋
Smacznej kawki życzę 😊
Jak tam powrót do rzeczywistości po urlopie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2024, 09:25
Marzycielka, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅ KIR Bx (obecne wszystkie implantacyjne)✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Walczymy 💪🏻 -
notsobadd wrote:Ile jesteś dpo?Hashimoto, niedoczynność,IO, hiperprolaktynemia
04.2021- CC -nasz synek
Starania 06.2023
Zawieszone starania pozostawienie wszystkiego 🍀🍀🍀
"W każdy możliwy sposób rodzina jest naszym połączeniem z przeszłością i mostem do naszej przyszłości." - Alex Haley -
notsobadd wrote:Jak to się punkt widzenia potrafi zmienić 😏
Jak idziesz na monitoring w kolejnym cyklu to tak naprawdę nawet owulaki Ci się nie przydadzą…
Bardziej chodziło mi o ciążowe, ale fakt, owulaki chyba tez oleje xdAnonim1992, Zaczarowan lubią tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
✅ustabilizowana nieodczynność tarczycy, pod kontrolą lekarza
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
notsobadd wrote:Smacznej kawki życzę 😊
Jak tam powrót do rzeczywistości po urlopie?
A dziękuję 😘
Już jest ok 😁 rozpakowałam walizkę i ogarnęłam pranie, więc to połowa sukcesu 😅elektro96 lubi tę wiadomość
👧 PEREŁKA.. 9 lat
👦 ŁOBUZIAK 7 lat
👦 SŁODZIAK 5 lat -
Zaczarowan wrote:Suzie w twoim przypadku wg najlepiej sprawdzi się monitoring
Dzisiaj to jestem sfrustrowana (nie na was) z radami, że trzeba robić owulaki i inne szmery bajery robić 🤣Zaczarowan lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Jeszcze brakuje, żeby w czasie pełni taniec godowy odprawić xD
Zaczarowan lubi tę wiadomość
👩29👨30
✅ obydwa jajowody drożne
⏸️05/01 🥰
📆 Kalendarz wizyt
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi
18/02 - endokrynolog -
Pati2804 wrote:Dobry wieczór.. 😘
Leśneintro i Speranza gratuluję i bardzo się cieszę ❤❤🥺
Notsobadd trzymam kciuki za jutrzejsze testowanie ✊🍀😘
Prezesoowa myślę też o Tobie i tulę 😘🫂
CoffeeDream witaj kochana znowu 😘🫂 mam nadzieje że wyniki męża się poprawią 🥺✊🍀
Eniana I Vienna kciuki za Wasze jutrzejsze wizyty ✊🍀😘
Ja mam od wczoraj zjazd emocjonalny także odpoczywam trochę od telefonu i internetu.. 🥺 ale teraz przeczytałam wszystko i jestem na bieżąco 😘
@Pati, mam nadzieję, że u Ciebie ok 😘 Pamiętaj, że zawsze możesz się wygadać.Speranza :), Pati2804 lubią tę wiadomość
-
notsobadd wrote:No nie wytrzymałam i siknęłam 😂 nic, żadnej kreski, nieważny. Także totalnie nie polecam Testeo 🤣
Ale zrobiłam drugi i biel także chyba możemy pożegnać ten cykl.
Tylko bez tulasów poproszę, jakoś nie mam w sobie smutku
Dzień dobry, trzymam kciuki za wizyty dziewczyny 🤞🏻
@Paima @Eniana @Vienna ♥️
Ojeju, z tymi testami 🙄 A ten drugi też z Testeo? -
Suzie wrote:Jeszcze brakuje, żeby w czasie pełni taniec godowy odprawić xD
W czasie pełni to tylko robale badać xD
Taniec godowy to możesz odprawić przed mężem w dzień owulacji 🤣Suzie, Speranza :), elektro96, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Walczymy 💪🏻 -
CoffeeDream wrote:Dziękuję, że odpisałaś 🩷
U nas mąż jednak najpierw uda się pewnie do urologa, który możliwe, że wykona USG i da skierowanie na hormony. Później uda się do androloga. W międzyczasie zakupimy suplement Tenfertil On , chociaż trochę mi się tam gryzie selen z cynkiem, ale myślę, że i tak lepsze to niż nic, bo mąż aktualnie przyjmował tylko regularnie magnez i witaminę D. Poziom witamin także będzie do sprawdzania.
A u Ciebie czym mąż się wspomaga?
Obecnie 3ci miesiąc bierze właśnie tenfertil on, wcześniej od października do maja dawałam mu mieszankę witamin z polecenia @siesiepy.
Ogółem widzę, ze lekarze polecają ten suplement. Jest okropnie śmierdzący i odbija się po nim, ale tylko 4 tabletki dziennie 😂
Wcześniej pił tez 2 soki pomidorowe dziennie; ale chyba mu zbrzydły. Do tego sport. No i jest na stymulacji hormonalnej, cały czas clo +letrozol, a wcześniej również ovitrelle.
Powodzenia ✊CoffeeDream, Zbuntowana lubią tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
notsobadd wrote:W czasie pełni to tylko robale badać xD
Taniec godowy to możesz odprawić przed mężem w dzień owulacji 🤣
Ja dziś ostatnia próbkę pobralam 😄 zobaczymy czy coś wyjdzie...
Ale robiąc to człowiek ma w głowie "WTF?! Co ja robię ze swoim życiem?!" 🤣🤣 -
Ja na 11 zbieram się na pierwszą wizytę do położnej 😊 Do tej pory byłyśmy w kontakcie telefonicznym, a teraz pewnie też raczej formalność.
Miłego dnia 🥰Speranza :), Zbuntowana, Paima, ultramaryna_, elektro96, Zaczarowan, Pati2804, Vienna, Dropsik, Liyss🧚🏻 lubią tę wiadomość
-
@speranza gratuluje synka ❤️❤️❤️ Trzymam kciuki za dobre wyniki pappy ✊
@lesneintro i malinowa super, ze są serduszka ❤️
@PaulaG Tobie chyba jeszcze nie gratulowałam ciąży, wiec gratuluje❤️
@Liyss, Mummy, Dropsik, Pati mam nadzieje, ze u Was wszystko ok ❤️
Co się stało z prezesowa? Nie jestem na bieżąco.
@notsobadd ominęła mnie chyba Twoja drożność. Jesteś już po?
Przepraszam, jeśli któraś z Was pominęłam 🫣
U mnie dziewczyny 2-3 dni spóźnienia @ obecnie, ale nie zamierzam robić testu. Z moich obserwacji owulka była kilka dni później niż zazwyczaj. Cykle mam albo 28 albo 29 dni, a dziś 31 dzień. Chciałabym, żeby to było to, ale objawy mam jak co miesiąc 😂 skłamałabym gdybym stwierdziła, ze się nie łudzę, bo łudzę się co miesiąc, mimo ze wydaje mi się, ze już odpuściłam 😂 dobrego dnia!Speranza :), Zbuntowana, elektro96, Malinowysorbet, PaulaG, Dropsik, MummyYummy, Liyss🧚🏻, Marzycielka lubią tę wiadomość
👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Dzięki dziewczyny za kciuki. Strasznie się denerwowałam ale wszystko jest ok. 300g małej łasicy. Udało się nawet zrobić zdjęcie 3d
Speranza :), Suzie, notsobadd, Gregorka, CoffeeDream, Paima, Zbuntowana, Chmurka21, ultramaryna_, elektro96, Zaczarowan, Pati2804, Leśneintro, Malinowysorbet, Vienna, PaulaG, Dropsik, MummyYummy, Liyss🧚🏻, Marzycielka lubią tę wiadomość
07.2016 cp zakończona laparoskopowo
11.2016 poronienie zatrzymane 8tc
05.2019 👨👩👧 córka
07.2022 kolejne starania
01.2023 poronienie zatrzymane 7tc
04.2023 cb
08.2023 cb
01.2024 15tc 👼 córka
04.2024 II
06.06.2024 Badania prenatalne