Co miesiąc na Ovu zmiana wątku, nam we wspólnym jest w porządku 😁
-
WIADOMOŚĆ
-
CoffeeDream wrote:Ja dziś ostatnia próbkę pobralam 😄 zobaczymy czy coś wyjdzie...
Ale robiąc to człowiek ma w głowie "WTF?! Co ja robię ze swoim życiem?!" 🤣🤣
Ja mam to badanie przed sobą i ostatnio miałam takie… jak do cholery to pobrać do badania?!! 🤣
A ostatnio na innym wątku jak przeczytałam, że powinno się to badanie zrobić kilka miesięcy z rzędu, bo za 1 razem rzadko coś wychodzi to już mi chęci odeszły…👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
Chmurka21 wrote:@speranza gratuluje synka ❤️❤️❤️ Trzymam kciuki za dobre wyniki pappy ✊
@lesneintro i malinowa super, ze są serduszka ❤️
@PaulaG Tobie chyba jeszcze nie gratulowałam ciąży, wiec gratuluje❤️
@Liyss, Mummy, Dropsik, Pati mam nadzieje, ze u Was wszystko ok ❤️
Co się stało z prezesowa? Nie jestem na bieżąco.
@notsobadd ominęła mnie chyba Twoja drożność. Jesteś już po?
Przepraszam, jeśli któraś z Was pominęłam 🫣
U mnie dziewczyny 2-3 dni spóźnienia @ obecnie, ale nie zamierzam robić testu. Z moich obserwacji owulka była kilka dni później niż zazwyczaj. Cykle mam albo 28 albo 29 dni, a dziś 31 dzień. Chciałabym, żeby to było to, ale objawy mam jak co miesiąc 😂 skłamałabym gdybym stwierdziła, ze się nie łudzę, bo łudzę się co miesiąc, mimo ze wydaje mi się, ze już odpuściłam 😂 dobrego dnia!
Tak, jestem po drożności. Wrażenia z badania tragiczne, ale wszystko ok, jajowody drożne 💪🏻😃 dziękuję, że pytasz
Kurczę, może jednak skusisz się żeby siknąć? 3 dni spóźnienia to już kawałeczek…
A Prezesowa napisała, że odchodzi od nas (w skrócie). Ale mocno tęsknimy i liczymy, że wróci 🥲
W każdy razie ma się jutro odezwać, bo ma wizytę u lekarki, na którą bardzo czekała a my razem z nią 😊🤞🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca, 10:04
Chmurka21 lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
Eniana wrote:Dzięki dziewczyny za kciuki. Strasznie się denerwowałam ale wszystko jest ok. 300g małej łasicy. Udało się nawet zrobić zdjęcie 3d
Wow, super! A na kiedy masz termin? Bo nie ma w notatkach na pierwszej stronie👩29👨30
👶starania od 01/2024 (7 cykl starań), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, cynk, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (3 cykl starań)
💊 08/2024 - 1cs z Lamettą i Ovitrelle❌
💊 09/2024 - 2cs z Lamettą❌
💊10/2024 - 3cs z Lamettą i Ovitrelle❌
🩸6/11
📆 Kalendarz wizyt -
Eniana wrote:Dzięki dziewczyny za kciuki. Strasznie się denerwowałam ale wszystko jest ok. 300g małej łasicy. Udało się nawet zrobić zdjęcie 3d
To poprosimy o foteczke maleństwa 😍 jeśli oczywiście masz ochotę dać nam pocieszyć oczy 🤪
Najważniejsze, że wszystko ok ♥️👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
notsobadd wrote:Ja mam to badanie przed sobą i ostatnio miałam takie… jak do cholery to pobrać do badania?!! 🤣
A ostatnio na innym wątku jak przeczytałam, że powinno się to badanie zrobić kilka miesięcy z rzędu, bo za 1 razem rzadko coś wychodzi to już mi chęci odeszły…
Oj, nie wiem czy powtórzę 😀 tanie też nie jest. Wydaje mi się, że 3 próbki pobierane co drugi dzień to już powinny dać jakiś wynik, ale no różnie to pewnie bywa.🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Bądź wdzięczny, a wszystko stanie się wielkie 🔹🔸 -
CoffeeDream wrote:Oj, nie wiem czy powtórzę 😀 tanie też nie jest. Wydaje mi się, że 3 próbki pobierane co drugi dzień to już powinny dać jakiś wynik, ale no różnie to pewnie bywa.
Ile płaciłaś? I w jakim labie? Bo ja widziałam polecane w AllerGen i chyba tam zrobie 🤔
Też bym na pewno nie powtarzała, bez przesady…👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
notsobadd wrote:Ile płaciłaś? I w jakim labie? Bo ja widziałam polecane w AllerGen i chyba tam zrobie 🤔
Też bym na pewno nie powtarzała, bez przesady…
Też tam robię 😊 zapłaciłam 225zl ze zniżką za pasożyty + dorzuciłam badanie na helicobacter za 63 zl🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
CoffeeDream wrote:Też tam robię 😊 zapłaciłam 225zl ze zniżką za pasożyty + dorzuciłam badanie na helicobacter za 63 zl
To czekamy na wynik 🤞🏻
Wahałam się czy zrobić pasożyty czy trombofolie i na razie zamówiłam to 2. Pasożyty będą następne, ale muszę się trochę odkuć finansowo 🤣
Męża też badałaś czy na razie siebie?👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
notsobadd wrote:Tak, jestem po drożności. Wrażenia z badania tragiczne, ale wszystko ok, jajowody drożne 💪🏻😃 dziękuję, że pytasz
Kurczę, może jednak skusisz się żeby siknąć? 3 dni spóźnienia to już kawałeczek…
A Prezesowa napisała, że odchodzi od nas (w skrócie). Ale mocno tęsknimy i liczymy, że wróci 🥲
W każdy razie ma się jutro odezwać, bo ma wizytę u lekarki, na którą bardzo czekała a my razem z nią 😊🤞🏻
Ja może zrobię drożność w tym miesiącu, bo wydałam 500 zł na jakieś posiewy z kanału szyjki, a to chyba jest ważne 1 cykl. Nic mi tam nie wyszło.
Kurde, a mówiła prezesowa dlaczego odchodzi? W takim razie również trzymam kciuki za wizytę prezesowej
Co do sikniecia to ja jestem z tych, które wola nie siknac niż siknac 😂 jeśli @ się nie pojawi to zrobię test w czwartek.👩30l.
👱♂️33l.
👩🏻🤝👨🏼od 2015r.
👰🤵2021r.
Starania od 06.2023
12cs
Ona: hormony, usg- wszystko w normie
On: kiepskie wyniki nasienia (morfologia, ilość i ruchliwość)
Walczymy dalej! -
Cześć, dziewczyny 😘 Tak, ja dziś prenatalne popołudniu mam, dziękuję za pamięć ❤️ Kciuki się na pewno przydadzą 😊❤️ cały mój stres jest obecnie przeniesiony na synka i jego badania na oddziale, także jeszcze o tym nie myślę 🫣
Eniana, super wieści, pochwal się fotka❤️
Vienna 🤞kciuki na pokładzie!Chmurka21, Zbuntowana, Speranza :), Malinowysorbet, Vienna, Liyss🧚🏻, Suzie lubią tę wiadomość
Starania o drugie 👶 od 12.2023 / 25.01. 💔cb
16.05. ⏸️ beta 9(10dpo) - beta 43 (12dpo) - beta 134 (14dpo)
💊 Euthyrox, Clexane
6.06. 4mm i ❤️ (6+5)
28.06. 3cm 🐨 (9+6)
23.07. 8cm, ryzyka niskie i 90% 🩷 (13+3)
20.08. 220g dziewczynki 💕 (17+3)
17.09. Połówkowe, 490g klusi 🤭 (21+3)
14.10. 850g foszka 🥰 (25+2)
🩺 12.11.
-
Paima wrote:U mnie ciut gorzej, bo padła długo odwlekana decyzja o insulinie 😭
W ciągu dnia radzę sobie i pochwaliła mnie, że widać, że nie ma wyskoków. Ale noc to już inny temat...
Ja wiem, że to nic złego i nie ja jedna i nie ostatnia ale jakoś się łudziłam że i tym razem dam radę bez 😭
Nie chcę mieć sztucznie wywoływanego porodu w terminie, o którym zadecyduje lekarz. Nie chcę się stawiać do szpitala w konkretnym dniu, tylko chcę aby wszystko samo się zaczęło 🙄
Więc u mnie dziś dzień depresji, niezadowolenia, niezgody i smutku 🥺
Przyjadę do domku to was nadrobię dokładnie
Ale pobieżnie widziałam, że Anonim coś zobaczyłaś na teście 🥰 oby już tak zostało! Czekamy na powtórkę! 🥰
No ale cóż...
Najważniejsze, że to pomoże dziecku dobrze się rozwijać.
Muszę sobie wszystko poukładać w głowie.
Paima, bardzo mi przykro i domyślam się jakie musi być to ciężkie, bo tak pięknie się pilnowałaś 🥹
Ale tak jak mówisz - to będzie na pewno z korzyścią dla Malutkiej i na pewno dzięki temu będzie łatwiej Ci to „przełknąć” ♥️🥹
Przytulam, bo wiem że to nie takie wieści jakie chciałaś usłyszeć…Paima lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
Paima wrote:U mnie ciut gorzej, bo padła długo odwlekana decyzja o insulinie 😭
W ciągu dnia radzę sobie i pochwaliła mnie, że widać, że nie ma wyskoków. Ale noc to już inny temat...
Ja wiem, że to nic złego i nie ja jedna i nie ostatnia ale jakoś się łudziłam że i tym razem dam radę bez 😭
Nie chcę mieć sztucznie wywoływanego porodu w terminie, o którym zadecyduje lekarz. Nie chcę się stawiać do szpitala w konkretnym dniu, tylko chcę aby wszystko samo się zaczęło 🙄
Więc u mnie dziś dzień depresji, niezadowolenia, niezgody i smutku 🥺
Przyjadę do domku to was nadrobię dokładnie
Ale pobieżnie widziałam, że Anonim coś zobaczyłaś na teście 🥰 oby już tak zostało! Czekamy na powtórkę! 🥰
No ale cóż...
Najważniejsze, że to pomoże dziecku dobrze się rozwijać.
Muszę sobie wszystko poukładać w głowie.Paima lubi tę wiadomość
26 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kwiecień 2024 - kontrola nasienia - jest mała poprawa w koncentracji, ale nadal poniżej normy… 🥺
📅 🔜
11.10. - naprotechnolog
🩸31.08.
🥚?
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Wahałam się czy zrobić pasożyty czy trombofolie i na razie zamówiłam to 2. Pasożyty będą następne, ale muszę się trochę odkuć finansowo 🤣
Męża też badałaś czy na razie siebie?
Na razie siebie, bo on nawet nie miałby jak aktualnie przez wyjazd. Zobaczymy czy u mnie coś wyjdzie. Jeśli tak to sprawdzimy u niego.
Na trombo też będę musiała zrobić dla własnego spokoju. To badanie chyba jest już droższe?🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
Chmurka… 🤞🏼 a wg Twoich obserwacji ile jesteś dpo? Kiedy była ta owulka?26 cs
💁🏽♀️ badania hormonalne ✅ USG piersi ✅ HSG ✅ cytologia ✅ MTHFR A1298 homo ❌
💁🏽 Oligoteratozoospermia
Kwiecień 2024 - kontrola nasienia - jest mała poprawa w koncentracji, ale nadal poniżej normy… 🥺
📅 🔜
11.10. - naprotechnolog
🩸31.08.
🥚?
Kochane Serduszko, biegniemy z Tatusiem po Ciebie… 🥺
Paima lubi tę wiadomość
🔸🔹Nie czekaj z wdzięcznością na nic wielkiego,
notsobadd wrote:To zrób sobie napój po prostu z imbirem, cytryną i kurkumą, naturalne sposoby są naprawdę dobre
Chyba, że to nie choroba, a co innego? Przecież też masz testowanie za pasem 😃
No ja kupiłam to g*wno Testeo na allegro, bo były najtańsze i chciałam sobie sprawdzać jak się Ovi wypłukuje. Ale wiem, że już nigdy nie kupię.
Zresztą Pati też pisze, że to badziew 😏
Śluzu też nie miałam i żaden owulak nie wyszedł mi pozytywny, więc dupa bladaStarania o pierwszego maluszka 🩷
♀️28
- po odstawieniu AH brak owulacji ok.6 msc, PCOS, aktualnie wyrównane niedobory, wdrożona suplementacja, aktywność fizyczna, dieta niski IG
- 1 stymulacja - 2 pęcherzyki ❌️
- 2 stymulacja - w toku ⏳️
nowy cykl 🩸 5.11
owulacja 🥚 ? -
Suzie wrote:Śniło mi się, że byłam na monitoringu i że jajniki były wyłączone 🙄mięśniak macicy usunięty 2017
drożność jajowodów 2018
niedoczynność tarczycy
nadwaga
euthyrox N 25
ona&on 2016
naturalny cud boy 2021
poronienie 2023
poronienie 2024
staramy się o drugi cud..07.2023
po drodze torbiele mięśniaki..
wiek ah ten wiek..
nadzieja zawsze umiera ostatnia...